Novi rat
- sinuhe
#3551 Re: Novi rat
Pravna drzava. Covjek ubijen u policijskoj stanici.
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/484805 ... rbina-1997
-
mudrac2
#3552 Re: Novi rat
zašto niko ne spominje institucije koje drže srbi?
jel neko zadovoljan zubcem i sipa-om?
dok država gori on odbija upotrijebiti resurse sipa-e, i nikom ništa?
- malamirha
#3553 Re: Novi rat
toliko je nerjesenih predmeta da mi je smjesno da izdvajas bilo koji.nije fata jedina,ona je jedna od inih.and wrote:traži se da se ukine sud i tužilaštvo.a nije problem,imaju srbi i hrvati predstavnike u sudu pa tamo nek rješavaju problem.malamirha wrote:niko ne pokusava izjednaciti sve tri strane.samo se trazi da se jednako sudi svima koji su pocinili zlocine.dal je to problem?and wrote:sve to je pokušano dokazati u hagu.
pokušavaju se izjednačiti sve tri strane,ali činjenice su takve i to nikad neće uspjeti.
ipak zapisani su u presudama neki zločinački projekti i neko je postrojavao hrvate i srbe uz himne susjednih država i govorio da je ovo hrvatska/srbija.
u suverenoj,nezavisnoj,međunarodno priznatoj zemlji bih.
nisam ni ja zadovoljan radom,mnoga pitanja nisu odgovorena,kažu da neki koji su učestvovali u zločinima su danas na položajima,neki se puštaju ...
prije 10-tak godina su koliko se sjećam ,logoraši predali na hiljade predmeta u sud u banjaluci.da li su ti predmeti riješeni?
da li je u fatinom dvorištu i prvivatnom vlasništvu nelegalna crkva?
da li je pronađen ubica čovjeka koji je kamenom ubijen na polaganju kamena temeljca u banjaluci?....
i sad bi trebalo tražiti da se ukine taj sud?
-
Hafis
#3554 Re: Novi rat
Nigdje veze s onim što sam ja napisao.Alfons Kauders wrote:
Bla bla bla Naser Oric velika riba u ARBiH, klao Hrvate, bla bla bla, ok.
Nemojmo mijesati teme. Sto se tice "vece prilike" - nisam siguran da se mogu sloziti, jer je u vecim gradovima poput Tuzle i Sarajeva docekalo vise Srba no sto je poginulo Bosnjaka u cijelom ratu.
Nije stvar prilike, vec potrebe i cilja, odnosno politike, iste one politike zbog koje se nekim sudi za UZP i genocid, a drugim za pojedinacne zlocine, ili zlocine koje su pocinile manje grupe ljudi.
To je ono sto vas boli, ne zrtve. Boli vas sto znate da to nije isto, ni blizu. Boli vas sto ste sluzili zlocinackom projektu, sto ste saucesnici, sto ste svoj znoj i svoju krv ugradili u konc logore i presude za strasne zlocine, sto ste ih omogucili, a i danas ih pravdate.
Kuknjava kako nema Bosnjaka optuzenih za ista djela je samo manifestacija toga. Jebiga sorry, ali sta ces, to jednostavno nije bio nas djir i to nije bila stvar "prilike", vec superiornih moralnih kvaliteta.
U ovom grupnjaku svak' ga je primao, ali ga je i zadavao...i to svak' prema svojim mogućnostima u datim trenutcima. Tako da ti nisam baš sve ovo ni pročitao...ne pije ti ta vode na gostujućim terenima...jebat ga.
- malamirha
#3555 Re: Novi rat
zubac nista ne drzi.mudrac2 wrote:zašto niko ne spominje institucije koje drže srbi?
- and
#3556 Re: Novi rat
nikoga ja ne štitim,razumijem sve probleme,a rješenje za te probleme je jaka država i jake institucije države koji se miniraju.malamirha wrote:toliko je nerjesenih predmeta da mi je smjesno da izdvajas bilo koji.nije fata jedina,ona je jedna od inih.and wrote:traži se da se ukine sud i tužilaštvo.a nije problem,imaju srbi i hrvati predstavnike u sudu pa tamo nek rješavaju problem.malamirha wrote: niko ne pokusava izjednaciti sve tri strane.samo se trazi da se jednako sudi svima koji su pocinili zlocine.dal je to problem?
nisam ni ja zadovoljan radom,mnoga pitanja nisu odgovorena,kažu da neki koji su učestvovali u zločinima su danas na položajima,neki se puštaju ...
prije 10-tak godina su koliko se sjećam ,logoraši predali na hiljade predmeta u sud u banjaluci.da li su ti predmeti riješeni?
da li je u fatinom dvorištu i prvivatnom vlasništvu nelegalna crkva?
da li je pronađen ubica čovjeka koji je kamenom ubijen na polaganju kamena temeljca u banjaluci?....
i sad bi trebalo tražiti da se ukine taj sud?izvini ne mozes da razumijes problem sa sudom.nesto se tamo mora pod hitno mijenjati inace kuku i meni i tebi.trazis zastitu za bosnjake,ne doticu te zlocini i nepravde prema drugim narodima. sve u stilu, zastiti moje a druge ko hebe.
institucije da bi radile kako treba moraju imati podršku
-
radostan dan
#3557 Re: Novi rat
što pališ narod kad znaš da konačna pobjeda abih i rbih nije moguća...sve i da je moguća, odično znaš da britanija, njemačka i francuska neće dozvoliti da rbih postoji bez bar milion stanovnika neislamske vjeroispovjesti.Mister Yes wrote:I ja sam sve bliže ovom stavu. Očigledno ne možemo zajedno. Ali ovaj put idemo do kraja molim lijepo. Do konačne pobjede jednih ili drugih. Ili unitarna BiH ili podjela zemlje. Ali barem ćemo dobiti nekakav kraj ove sapunice. Pa kakav god.Bodkin wrote:U stvari koliko mrznje ima medju svijetom, i treba da se zarati. Klanje do zadnjeg srbina i do zadnjeg bosnjaka. Pisaj ga
kao što i znaš da otcjepljenje er esa nije realna opcija..a sve i da je jeste, gore nabrojani čimbenici je neće odobriti/aminovati/halaliti/pečatirati i sl...
vragolane malji...
- malamirha
#3558 Re: Novi rat
cekaj zalbeni postupak.sinuhe wrote:Pravna drzava. Covjek ubijen u policijskoj stanici.
-
mudrac2
#3559 Re: Novi rat
malamirha wrote:zubac nista ne drzi.mudrac2 wrote:zašto niko ne spominje institucije koje drže srbi?
dok država gori on odbija upotrijebiti resurse sipa-e, i nikom ništa?pogotovo ne sipu.znaci li to da je vijece ministara bosnjacko?
![]()
-
Hafis
#3560 Re: Novi rat
Nemojte ljudima przniti po temi....taman su razdijelili činove i funkcije, utvrdili osnovne pravce djelovanja, donekle riješili problem logistike, i upravo analiziraju propagandni sektor i koncept političkog angažmana za lobiranje u svijetu, a vi se sad svezali nekakvih sudova i kvalitete njihovog rada.
-
pemanapemani
#3561 Re: Novi rat
Kako su "odobrlili" Kosovo koje graniči sa Albanijom u kojoj, opet, većinu čine ljudi koji su islamske vjeroispovjesti?radostan dan wrote:što pališ narod kad znaš da konačna pobjeda abih i rbih nije moguća...sve i da je moguća, odično znaš da britanija, njemačka i francuska neće dozvoliti da rbih postoji bez bar milion stanovnika neislamske vjeroispovjesti.Mister Yes wrote:I ja sam sve bliže ovom stavu. Očigledno ne možemo zajedno. Ali ovaj put idemo do kraja molim lijepo. Do konačne pobjede jednih ili drugih. Ili unitarna BiH ili podjela zemlje. Ali barem ćemo dobiti nekakav kraj ove sapunice. Pa kakav god.Bodkin wrote:U stvari koliko mrznje ima medju svijetom, i treba da se zarati. Klanje do zadnjeg srbina i do zadnjeg bosnjaka. Pisaj ga
kao što i znaš da otcjepljenje er esa nije realna opcija..a sve i da je jeste, gore nabrojani čimbenici je neće odobriti/aminovati/halaliti/pečatirati i sl...
vragolane malji...
Zašto repliciram? Sigurno ne zbog toga što priželjkujem jednonarodnu BiH ili bošnjačku nacionalnu državu, nego zbog toga što ova priča nema dokaze u stvarnosti.
Ponavljam, nama treba bosanskohercegovački front, pa taman ga ispočetka podržavalo 90% Bošnjaka.
Došli smo u situaciju u kojoj više nikome nije u interesu BiH zasnovana na historijskoj utemeljenosti Kraljevine Bosne i principima ZAVNOBiH-a. Bošnjački političari su upali u zamku "tri zaraćene strane", a BiH pomalo liči na budalu koja je ostala na ledini i kojoj svi pale klempe.
Više muslimana pojedinačno ima u Londonu, Parizu i Berlinu, nego što ih ima u BiH. Sad je kao neko zabrinut što će autohtoni europski muslimani činiti većinu u jednoj državici.
P.S. Nekad mi se čini da ovakve nebuloze, već desetljećima, plasiraju ovi naši uhljupi od političara samo da ne moraju zapeti i raditi ono za šta su plaćeni.
- tandmand
#3562 Re: Novi rat
Bošnjačka politička elita je u vječitoj defanzivi jer nema nikakvih strateških vizija o budućnosti BiH i Bošnjaka. Najviše im odgovara stanje bez promjena -ono iz proteklih 20 godina. Sve aktivnosti su im se svele na reflex - skoro ko u mrtvog konja. Naravno ovo važi kada su u pitanju odnosi sa drugim narodima i državama. Sasvim drugačija situacija je u talistanu gdje su razvjene specijalne strategije i mjere za osvajanje tal-funkcija i ekonomsko iživljavanje nad vlastitim narodom. Neki vid obiteljskog nasilja sveden na narod. U čaršiji ne smije ništa nikom ali kad dođe kući glavni kabadahija. To je ta politika.mudrac2 wrote:zašto niko ne spominje institucije koje drže srbi?
-
palermo
#3563 Re: Novi rat
Uvijek se iznova zadivim koliko zavrzlama ima sljedbenika na ovom forumuradostan dan wrote:
što pališ narod kad znaš da konačna pobjeda abih i rbih nije moguća...sve i da je moguća, odično znaš da britanija, njemačka i francuska neće dozvoliti da rbih postoji bez bar milion stanovnika neislamske vjeroispovjesti.
vragolane malji...
- spreca
#3564 Re: Novi rat
raspisali smo i natjecaj za 16 letne generaleHafis wrote:Nemojte ljudima przniti po temi....taman su razdijelili činove i funkcije, utvrdili osnovne pravce djelovanja, donekle riješili problem logistike, i upravo analiziraju propagandni sektor i koncept političkog angažmana za lobiranje u svijetu, a vi se sad svezali nekakvih sudova i kvalitete njihovog rada.
-
radostan dan
#3565 Re: Novi rat
kako su im geostrategijski bitni...ti,odnosno mi - nismo, ili jesmo u onoj i onakvoj mjeri kakva je od 1995.pemanapemani wrote:
Kako su "odobrlili" Kosovo koje graniči sa Albanijom u kojoj, opet, većinu čine ljudi koji su islamske vjeroispovjesti?
pa ništa, radi na tome da je empirijski provjeriš...ja tvrdim da će nakon -provjere- biti onako kako sam napisao - bez većih promjena.Zašto repliciram? Sigurno ne zbog toga što priželjkujem jednonarodnu BiH ili bošnjačku nacionalnu državu, nego zbog toga što ova priča nema dokaze u stvarnosti.
ta priča ne pije vode nigdje osim u djelu bošnjačke populacije...najprije su se sa njom htjeli ubjediti -ostali- (projekat komšić), a nakon kolapsa takve politike ista služi za internu upotrebu - dakle ubjeđivanje samog sebe...hoće reći - bosanskohercegovački front ne postoji, bošnjački postoji. to su najbolje pokazali/dokazali hrvati, hdz, čović i sl.Ponavljam, nama treba bosanskohercegovački front, pa taman ga ispočetka podržavalo 90% Bošnjaka.
Došli smo u situaciju u kojoj više nikome nije u interesu BiH zasnovana na historijskoj utemeljenosti Kraljevine Bosne i principima ZAVNOBiH-a.
da je bih ili rbih zasnovana na principima zavnobih-a, nikada se ne bi desilo da jedan od konstutivnih naroda bude preglasan u najbitnijem pitanju. ponovo -mantra- za internu upotrebu.
na šta god da liči, kakva god da je, dobra je, jer uvjek ima gore i gorih.Bošnjački političari su upali u zamku "tri zaraćene strane", a BiH pomalo liči na budalu koja je ostala na ledini i kojoj svi pale klempe.
oni su plaćeni da ne rade i ne misle o krucijalnim stvarima, i to je dobro...jer kad misle i rade, to nije dobro za -siću - od cirka 75 posto stanovnika ove države.P.S. Nekad mi se čini da ovakve nebuloze, već desetljećima, plasiraju ovi naši uhljupi od političara samo da ne moraju zapeti i raditi ono za šta su plaćeni.
-
AkHolic
#3566 Re: Novi rat
Drugim riječima.Bošnjaci su nesretni sa svojim političarima koje sami biraju i to nje od jučer od prvih slobodnih izbora 1990 no zanimljivo je da je vaša opsesija proširiti vlast i utjecaj tih istih vaših političara na teritorij na kojemu žive drugi narodi,na cjelu BiH. Neće vama od toga bit boljetandmand wrote:Bošnjačka politička elita je u vječitoj defanzivi jer nema nikakvih strateških vizija o budućnosti BiH i Bošnjaka. Najviše im odgovara stanje bez promjena -ono iz proteklih 20 godina. Sve aktivnosti su im se svele na reflex - skoro ko u mrtvog konja. Naravno ovo važi kada su u pitanju odnosi sa drugim narodima i državama. Sasvim drugačija situacija je u talistanu gdje su razvjene specijalne strategije i mjere za osvajanje tal-funkcija i ekonomsko iživljavanje nad vlastitim narodom. Neki vid obiteljskog nasilja sveden na narod. U čaršiji ne smije ništa nikom ali kad dođe kući glavni kabadahija. To je ta politika.mudrac2 wrote:zašto niko ne spominje institucije koje drže srbi?
-
daddy-kool
#3567 Re: Novi rat
Dobro ovo Reis.Reisu-l-ulema Kavazović: Genocid u Prijedoru je prava slika svijeta u kojem živimo
“Duhovni i intelektualni predstavnici naroda u čije ime je počinjen genocid i dalje će ga nastaviti poricati, ali ga neće moći zataškati i sakriti. To više nije moguće. Očekujemo da će se oni u čije je ime počinjen genocid distancirati od zločinaca baš onako kako smo ih i mi odvojili od počinitelja genocida. Očekujemo da stanu zajedno sa nama na našu stranu, na stranu žrtve, i da nam se pridruže ne s jednom već s obje ispružene ruke i ne uzdignute već pognute glave i spuštena čela. Ono što danas vidimo u njihovim očima je bijes prema žrtvama i njihovim porodicama. Na ovom časnom mjestu poručujemo da nećemo prihvatiti laž niti lažno kajanje. Neka ne potcjenjuju našu sposobnost da razlikujemo istinu od laži. Neka se ne ljute zato što prepoznajemo njihovu neiskrenost. Neka niko u svijetu ne misli da ćemo mi, žrtve strašnog genocida, pristati na političko pomirenje. To može biti put do istinskog pomirenja, ali ne i naš cilj. Nama trebaju istinsko kajanje i duhovno izmirenje kao trajne kategorije, a ne kao prolazne političke akrobacije. Ako to ne možemo dobiti onda imamo još jednu potvrdu o svijetu u kojem živimo”, rekao je reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.
-
radostan dan
#3568 Re: Novi rat
šta da ti odgovorim...palermo wrote:Uvijek se iznova zadivim koliko zavrzlama ima sljedbenika na ovom forumuradostan dan wrote:
što pališ narod kad znaš da konačna pobjeda abih i rbih nije moguća...sve i da je moguća, odično znaš da britanija, njemačka i francuska neće dozvoliti da rbih postoji bez bar milion stanovnika neislamske vjeroispovjesti.
vragolane malji.... Radosni , još jedan član tima Rahat patnja
a) učim od najboljih
ili
b) ne poredi me sa magom analize, ne zbog mene nego zbog njega, uvrijediće se.
i još nešto da dodam -
oružanih sukoba NEMA, dok skijaš ne otkupi komplet kajmak i krtolu po istočnoj bosni.
-
pemanapemani
#3569 Re: Novi rat
Pa i sam sam konstatovao da nema bosanskohercegovačkog fronta, zato je situacija takva kakva jeste. Dakle, ta priča nije propala, jer je nikad istinski nije ni bilo. Propale su nacionalne priče, koje su narod(e) doveli do prosjačkog štapa.radostan dan wrote:kako su im geostrategijski bitni...ti,odnosno mi - nismo, ili jesmo u onoj i onakvoj mjeri kakva je od 1995.pemanapemani wrote:
Kako su "odobrlili" Kosovo koje graniči sa Albanijom u kojoj, opet, većinu čine ljudi koji su islamske vjeroispovjesti?
pa ništa, radi na tome da je empirijski provjeriš...ja tvrdim da će nakon -provjere- biti onako kako sam napisao - bez većih promjena.Zašto repliciram? Sigurno ne zbog toga što priželjkujem jednonarodnu BiH ili bošnjačku nacionalnu državu, nego zbog toga što ova priča nema dokaze u stvarnosti.
ta priča ne pije vode nigdje osim u djelu bošnjačke populacije...najprije su se sa njom htjeli ubjediti -ostali- (projekat komšić), a nakon kolapsa takve politike ista služi za internu upotrebu - dakle ubjeđivanje samog sebe...hoće reći - bosanskohercegovački front ne postoji, bošnjački postoji. to su najbolje pokazali/dokazali hrvati, hdz, čović i sl.Ponavljam, nama treba bosanskohercegovački front, pa taman ga ispočetka podržavalo 90% Bošnjaka.
Došli smo u situaciju u kojoj više nikome nije u interesu BiH zasnovana na historijskoj utemeljenosti Kraljevine Bosne i principima ZAVNOBiH-a.
da je bih ili rbih zasnovana na principima zavnobih-a, nikada se ne bi desilo da jedan od konstutivnih naroda bude preglasan u najbitnijem pitanju. ponovo -mantra- za internu upotrebu.
na šta god da liči, kakva god da je, dobra je, jer uvjek ima gore i gorih.Bošnjački političari su upali u zamku "tri zaraćene strane", a BiH pomalo liči na budalu koja je ostala na ledini i kojoj svi pale klempe.
oni su plaćeni da ne rade i ne misle o krucijalnim stvarima, i to je dobro...jer kad misle i rade, to nije dobro za -siću - od cirka 75 posto stanovnika ove države.P.S. Nekad mi se čini da ovakve nebuloze, već desetljećima, plasiraju ovi naši uhljupi od političara samo da ne moraju zapeti i raditi ono za šta su plaćeni.
Znači, nacionalno je nakaradno i treba tražiti alternativu.
Da, proglašenjem Srpske RBiH 9. januara 1992., tri mjeseca prije referenduma o nezavisnosti, popiškilo se na principe ZAVNOBiH-a.
-
155_mm
#3570 Re: Novi rat
pajs setuvacije:
preCednik kontrolise tuzilastvo BiH i SIPA-u a bakir tuzilastvo BiH. preCednik prezadovaljan kako bakir sudi serijatski. ni jedan srbin nije ugrozen.
novonastala setuvacija: bakir i dalje sudi serijatski u sudu BiH jedino umjesto preCednika SIPA-u i tuzilastvo kontrolise ivanic sa svojima. preCednik van sebe. nepravdaaaaaa braco srbiiiiiiii. pa nemoze to tako. to je udar na republjik i na srpski narod.
hajd sto preCednik guzi ove svoje podanike to radi i bakir a tek cova certifikator. al sto im jadnim usi zavrce. pa greota je bre ljudi.
preCednik kontrolise tuzilastvo BiH i SIPA-u a bakir tuzilastvo BiH. preCednik prezadovaljan kako bakir sudi serijatski. ni jedan srbin nije ugrozen.
novonastala setuvacija: bakir i dalje sudi serijatski u sudu BiH jedino umjesto preCednika SIPA-u i tuzilastvo kontrolise ivanic sa svojima. preCednik van sebe. nepravdaaaaaa braco srbiiiiiiii. pa nemoze to tako. to je udar na republjik i na srpski narod.
hajd sto preCednik guzi ove svoje podanike to radi i bakir a tek cova certifikator. al sto im jadnim usi zavrce. pa greota je bre ljudi.
-
radostan dan
#3571 Re: Novi rat
molim??? nemoj tako, dže glas naroda i najveća pobjeda od četrdeset pete, dže valter, dže savjest države drug komšić, dže dr. suljke, da ne idemo dalje u rikverc...pemanapemani wrote:
Pa i sam sam konstatovao da nema bosanskohercegovačkog fronta, zato je situacija takva kakva jeste. Dakle, ta priča nije propala, jer je nikad istinski nije ni bilo.
nisu propale prijatelju...ova tema živi petnaestak dana i ima 140 stranica.Propale su nacionalne priče, koje su narod(e) doveli do prosjačkog štapa.
tema - obella ciao- o radničkim pravima i položaju svih nas traje godinu dvije i ima desetak strana.
i tako će to da bude za naših života.
nakon nas... daj bože Šćeri.
oči boje fronta, pločnici toronta - lozinka svih nas...Znači, nacionalno je nakaradno i treba tražiti alternativu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3572 Re: Novi rat
Oci boje fronta, plocnici Toronta
Radosni
Radosni
-
155_mm
#3573 Re: Novi rat
ponasanje srba prema bosnjacima u manjem entitetu kako vlasti tako i obicnih gradjana neodiljivo podsjeca na ponasanje srba prema albancima na kosovu u SFRJ. a djelimicno podsjeca na ponasanje hrvata prema bosnjacima stoca jedno vrijeme.
danas znamo kako su se oba ova slucaja zavrsila.
danas znamo kako su se oba ova slucaja zavrsila.
- tandmand
#3574 Re: Novi rat
Bošnjačka politička elita je istrošeni špil karata bez aduta i opšte nije cilj da oni vladaju na cijeloj teritoriji BiH; nemoguće je u bilo kojem ustroju države da Bakir vlada Ljubinjem, Bilećom .. Sadašnje elite treba da se gledaju kao potrošni materijal koji će se zamijeniti sposobnijim i boljim. Cilj je da svaki građanin ima ista prava i obaveze i da ga se isto tretira na bilo kojem pedlju BiH. Bilo kakva tehnokratska država je za građane bolja od ovakve države konstitutivnih naroda.AkHolic wrote:Drugim riječima.Bošnjaci su nesretni sa svojim političarima koje sami biraju i to nje od jučer od prvih slobodnih izbora 1990 no zanimljivo je da je vaša opsesija proširiti vlast i utjecaj tih istih vaših političara na teritorij na kojemu žive drugi narodi,na cjelu BiH. Neće vama od toga bit bolje
- malamirha
#3575 Re: Novi rat
jedan covjek jedan glas.lako zbrojit....i tehnokratsku vladu oformit.tandmand wrote:Bošnjačka politička elita je istrošeni špil karata bez aduta i opšte nije cilj da oni vladaju na cijeloj teritoriji BiH; nemoguće je u bilo kojem ustroju države da Bakir vlada Ljubinjem, Bilećom .. Sadašnje elite treba da se gledaju kao potrošni materijal koji će se zamijeniti sposobnijim i boljim. Cilj je da svaki građanin ima ista prava i obaveze i da ga se isto tretira na bilo kojem pedlju BiH. Bilo kakva tehnokratska država je za građane bolja od ovakve države konstitutivnih naroda.AkHolic wrote:Drugim riječima.Bošnjaci su nesretni sa svojim političarima koje sami biraju i to nje od jučer od prvih slobodnih izbora 1990 no zanimljivo je da je vaša opsesija proširiti vlast i utjecaj tih istih vaših političara na teritorij na kojemu žive drugi narodi,na cjelu BiH. Neće vama od toga bit bolje