Pa jebga, mjesto je pomoćnika... Nije nimalo čudno da pomoćnici postaju bivši igrači bez imalo prethodnog trenerskog iskustva... Dakle, ovdje uopšte ne vidim trenersko iskustvo kao neku veoma važnu referencuLSD wrote:a to za pomocnika samo zbog starih zasluga iz igrackih dana, jelcyprus wrote:Ja bih Barbareza želio kao pomoćnika, bez obzira ko bio selektor... Tako bi bilo razumno... Postaviti ga odmah na čelo bez ikakvog trenerskog iskustva, pa čak i bez iskazanog interesovanja za bavljenje trenerskim poslom je nerazumno... Mislim, naravno da bih ga podržo kao i sve, samo bih bio žestoko skeptičan......ona logika tipa Bio je i Baljić, pa što ne bi i Barbarez
![]()
pa valjda i za pomocnika treba biti neka kompetentna osoba, koja zna trenerski posao i koja ima nekog iskustva.
Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cyprus
#3551 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3552 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Barbareza mogu prizivati samo nogometne analfabete, NHF..
- Edin H.
#3553 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Sa Savezpalermo wrote:nema potrebe da se nadaš, Barba neće prihvatiti nikakvu ulogu pomoćnika. one hundreed percentsEdin H. wrote:Moze samo obrnuto!Impavidus wrote:A kombinacija Hadzibegic selektor Barbarez pomocnik?![]()
Nadam se da Barbarez nece prihvatiti nikakve kombinacije da bude pomocnik, kao sto je i Papeta odbio!
Gdje su sada Susicevi pomocnici u kombinacijama za selektora?. A jedan od argumenata je svakako i to šti si rekao, zašto bi sebe potrošio kao pomoćnika, i zašto bi bio neka vrsta eventualne kolateralne štete kao što su recimo Baljić i Piplica.
I mislim SkyLimit je dobro primijetio, nema Barba nekih posebnih trenerskih ambicija, njegova jedina ambicija u fudbalskom smislu je biti selektor reprezenatcije Bosne i Hercegovine. Ili evenetualno, neka vrsta sportskog direktora reprezentacije sa znatnom slobodom u radu. A i ta ambicija će se najvjerovatnije, potrošiti nakon ovog ciklusa. Mislim da je ovo zadnji put da je Sergej uopšte u kombinacijama.
Inače, nevezano za Sergeja, da hoće izabrati bilokoga, da se ovo jednom završi. Postaje pomalo degutantno čitati sve ove priče, lobiranja, što po nivinama , što po društvenim mrežama....zapravo , sve više i više mislim, da je Savez ovo sjajno odigrao, poslao svoje kerove u obliku sportskih novinara i raznih forumski individua da podijeli narod u vezi ove teme, i skine fokus sa sebe. Došli smo u situaciju da ko god bude izabran neće jednima valjati.....dakle, idealna situacija za Savez.
Za Savez![]()
I za post
A za ostale - ako vec trazita pomocnika, ja predlazem cvrleta
-
RtrnOfSalisbury
#3554 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
glede barbareza, jel makar ista postigo na pokeru?
- Logovan
#3555 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Sumnjam vala. Rekao bih da je kloc u pokeru.RtrnOfSalisbury wrote:glede barbareza, jel makar ista postigo na pokeru?
-
groove
#3556 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
postigao je pivski stomakRtrnOfSalisbury wrote:glede barbareza, jel makar ista postigo na pokeru?
-
RtrnOfSalisbury
#3557 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
jebga poker nije bas ni lahka igra, lakse je zabit go a kad si trener neko drugi mora zabit za njeg sto je opet morebit lakse neg slagat karte. posve se zato kandidovo.
-
betametazon
#3558 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
dje se Santini, sa najboljim CV-jem izgubi? 
-
palermo
#3559 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
To on samo za kafeRtrnOfSalisbury wrote:glede barbareza, jel makar ista postigo na pokeru?
http://pokerdb.thehendonmob.com/ranking/3652/35#34330
-
RtrnOfSalisbury
#3560 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
mescini da je u pokeru konkurencija veca, lakse je postat selektor i cak postic neki rezultat 
-
Korisničkoime
#3561 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ma sranja bez granica Hadžibegić će biti selektor opravdanje zašto ne Magath ili Santini biće nemamo toliko para i gotovo. Nemam nikakav info iz prve ruke ali posmatrajući malo novine, portale (rijeđe TV) jasno je da se šira javnost polako na to priprema tako što svako malo neki kvazi struĆnjak hvali Hadžibegića. Do sada sam pročitao sigurno 10-tak takvih članaka a da nešto i nisam tragao za njima.
Hadžibegović je kokošar, puno priče a veoma malo konkretnih stvari, vazda nešto zna ali nikako da ga krene najviše me podsjeća na Štimca i to je upravo idealan kandidat za naš Savez jer su i u njemu manje više takve osobe kokošari.
Vazda sam bio protiv Barbareza kao selektora ali bolje i Barba nego Hadžibegić jer sa Hadžibegićem znamo da ono što dobijamo da nije dovoljno dobro za zadatak koji ga čeka sa Barbarezom samo pretpostavljmo, tu postoje makar neke šanse jest da su male ali ipak postoje.
Volio bih da griješim.
Hadžibegović je kokošar, puno priče a veoma malo konkretnih stvari, vazda nešto zna ali nikako da ga krene najviše me podsjeća na Štimca i to je upravo idealan kandidat za naš Savez jer su i u njemu manje više takve osobe kokošari.
Vazda sam bio protiv Barbareza kao selektora ali bolje i Barba nego Hadžibegić jer sa Hadžibegićem znamo da ono što dobijamo da nije dovoljno dobro za zadatak koji ga čeka sa Barbarezom samo pretpostavljmo, tu postoje makar neke šanse jest da su male ali ipak postoje.
Volio bih da griješim.
- SkyLimit
#3562 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Najbolje dati reprezentaciju Zlatanu Bajramoviću, kad je bal nek je maskenbal, jeste da je samo godinu stariji od Spahića, ali već ima više trenerskog iskustva od Barbareza, čak je jedno vrijeme bio i pomoćni trener Hamburga.
Jedini naš igrač koji je bio češće povrijeđen i od Mujdže
Njegovi golovi za reprezentaciju
https://www.youtube.com/watch?v=-m3K1g3mgn8
https://www.youtube.com/watch?v=WLAKDqcVVGA
https://www.youtube.com/watch?v=_1cGmqSNV3Y
Intervju od prije dvije godine
On, Kodro i Rahimić su naše trenerske snage za budućnost
Rahimić je jedan od trenera u CSKA, a jako zrelo razmišlja:
Jedini naš igrač koji je bio češće povrijeđen i od Mujdže
Njegovi golovi za reprezentaciju
https://www.youtube.com/watch?v=-m3K1g3mgn8
https://www.youtube.com/watch?v=WLAKDqcVVGA
https://www.youtube.com/watch?v=_1cGmqSNV3Y
Intervju od prije dvije godine
Bajramović: Povrede su mi uništile karijeru
Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Zlatan Bajramović odlučio se iz igračkih preseliti u trenerske vode.
Nakon godina i godina pokušaja da se pod najezdom ozljeda vrati na fudbalski teren, Zlatan Bajramović je silom prilika odlučio okrenuti novu stranicu u svom životu.
Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine i jedan od omiljenih fudbalera koji su ikada obukli majicu s našim grbom, borio se tri godine s različitim povredama i terapijama, ali za povratak na teren nije bila dovoljna samo neupitna čelična volja, jer ga je organizam počeo izdavati, piše Avaz.ba.
Bajramović se posvetio trenerskom radu. Dobio je B-licencu i zaposlio se u klubu svoje mladosti Sent Pauliju kao pomoćni trener juniorske ekipe.
"Osjećam se lijepo, počinjem nešto novo u svom životu, i to baš u klubu koji mi je najviše prirastao srcu. Želim da napravim nešto kao trener, jer osjećam da imam dovoljno iskustva i znanja da ga prenesem na nove generacije igrača. Kako će ići, teško je reći, ali imam volju da stječem nova znanja", rekao je Bajramović u telefonskom razgovoru za Dnevni avaz.
Upitan za povredu, Zlatan je snizio ton. Frustrira ga i svaki spomen problema zbog kojih je bio prisiljen završiti karijeru.
"Zdravlje? Ma nemam tu više šta izjavljivati. Sve sam već ispričao po hiljadu puta. Povrede su mi uništile najbolji period karijere. U najboljim godinama, kada sam trebao napraviti onaj konačni iskorak, bio sam prisiljen hodati po ljekarskim ordinacijama i ići s operacije na operaciju. Zato sam na kraju i rekao, neću više na operacije pa kada bi mi i noga otpala", ogorčeno govori Bajramović.
Iako je otišao iz fudbala, problemi nisu nestali.
"Zbog ove posljednje povrede tetive, i sada osjećam posljedice. Bolovi mi otežavaju život. Svakodnevno pokušavam pronaći način da ih makar ublažim kada ih se već ne mogu riješiti, ali džabe... Malo mi je nejasno kako za sve ove godine čak i najbolji ljekari nisu uspjeli riješiti moje probleme", tvrdi Zlatan.
Ipak, Bajramović ne želi žaliti nego svoju karijeru nastoji pamtiti po dobrom.
"Ne mogu reći da sam nezadovoljan, ne vrijedi misliti o tome šta bi bilo da nije bilo povreda. Te mi misli sada ništa ne pomažu. Izgradio sam dobru karijeru, igrao sam u najboljim klubovima Bundeslige, izgradio sam neko ime, ali iz ove perspektive na to gledam kao na prošlost. Predstojećeg ljeta želim dobiti A-licencu i početi novi život, nadam se bez bolova", rekao nam je Zlatan.
Kratki povratak Zlatana Bajramovića fudbalu 2009. godine, između dvije povrede, podsjetio nas je na njegov, nikada potpuno iskorišteni potencijal. U jednom od posljednjih nastupa za reprezentaciju, protiv Belgije za vrijeme mandata Ćire Blaževića, Zlatan je odigrao jednu od partija života i natjerao nas da se zamislimo kako bi bilo da smo ga imali takvog svih ovih godina.
"Tješi me to što sam odigrao većinu važnih utakmica za reprezentaciju, bila je Danska, pa Srbija i Crna Gora, a malo sam igrao i protiv Portugala u pretposljednjem baražu. Naravno da bih volio da sam igrao više, ali to nije bilo moguće. Želio sam, ali to nije dovoljno kada tijelo neće. Da nemam bolova, vratio bih se, jer ja ni dan-danas nisam prestao vjerovati u svoje mogućnosti. Samo da me ne boli..."
On, Kodro i Rahimić su naše trenerske snage za budućnost
Rahimić je jedan od trenera u CSKA, a jako zrelo razmišlja:
Sanjam o tome da jednog dana budem selektor A reprezentacije. To je moja želja i cilj. Edukovat ću se i sticati iskustvo, a onda će jednog dana, kada za to bude vrijeme, nadam se, doći i poziv iz N/FSBiH.
-
vryzas
#3563 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Istu pricu sam cuo...da se ogradim, info je iz druge ruke.shalla wrote:Bogami jako puno ljudi koje znam, a neki od njih uvijek imaju dobre informacije, govore da je Hadžija novi selektor. Nažalostcyprus wrote:Ja sam siguran da Hadžibegić neće biti selektor i da je ta priča da se već sve zna šuplja...
- nosara
#3564 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Nece valjda...? Ne mogu da vjerujem, mislim da ce to biti zvaka do pred sam izbor, a da ce selektor bit Amar... Nadam se...vryzas wrote:Istu pricu sam cuo...da se ogradim, info je iz druge ruke.shalla wrote:Bogami jako puno ljudi koje znam, a neki od njih uvijek imaju dobre informacije, govore da je Hadžija novi selektor. Nažalostcyprus wrote:Ja sam siguran da Hadžibegić neće biti selektor i da je ta priča da se već sve zna šuplja...
-
vryzas
#3565 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ima logike...bio selektor, bio u komitetu, vrti se u/oko saveza, vjerovatno ima ljude u savezu koji lobiraju za njega...
-
missko
#3566 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ja mislio Pape bio najveci problem kad ono njegovim odlaskom tek isplivali pravi problemi
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#3567 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
According to Avaz..
Magath odbio ponudu. Kakvo iznenađenje
Meša / Faruk / Amar
Jedan od ovih je selektor.
Magath odbio ponudu. Kakvo iznenađenje
Meša / Faruk / Amar
- Butmiran
#3568 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Amar prvi favorit.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3569 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ovo je ono ko da imas 1 x 2.Velkoski wrote:According to Avaz..
Magath odbio ponudu. Kakvo iznenađenje![]()
![]()
![]()
Meša / Faruk / Amar
1 - 2,5 x - 1,80 2 - 3,50
Last edited by Tomahawk11 on 08/12/2014 13:58, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#3570 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Mislim da najmanja kvota treba biti na Faruka, mada je Amar moj favorit. 
Meša ima najmanje šansi, po mom nekom skromnom zaključku
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3571 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Kad bih ja birao, od ovih kandidata bih izabrao Mesu.Velkoski wrote:Mislim da najmanja kvota treba biti na Faruka, mada je Amar moj favorit.
Mislim da Faruk ima najvise sansi kad se sve cinjenice saberu. Ipak je on u svom na svom
Edit:sad vidim, slazem se za kvotu na Faruka, do mene je, ja sam fulio
-
missko
#3572 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Amar se nije ni oglasio i uvjeren sam da je on i da se vec to odavno zna.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#3573 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moje mišljenje da su sve trojica loš izbor za selektEra nacionalne vrste (:D), al' s obzirom da Meša i Faruk godinama nešto šupljiraju po medijima priliku bih dao Amaru..Tomahawk11 wrote: Kad bih ja birao, od ovih kandidata bih izabrao Mesu.
Mislim da Faruk ima najvise sansi kad se sve cinjenice saberu. Ipak je on u svom na svom
Edit:sad vidim, slazem se za kvotu na Faruka, do mene je, ja sam fulio
- ultima_palabra
#3574 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Šta je bilo s onim da je Amar 100% selektor?Velkoski wrote:Mislim da najmanja kvota treba biti na Faruka, mada je Amar moj favorit.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3575 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
@Velkoski, to nije tema emisije, to koliko su dobri za selektora. Pita se pravi od onog sta imamo
Nego, bas hocu da pitam ovo isto sto i @ultima, otkud sad siri spisak
Nego, bas hocu da pitam ovo isto sto i @ultima, otkud sad siri spisak