BAKIRE ODLAZI

Post Reply
razonoda

#3551 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by razonoda »

KatarinaKosaca wrote:
HM 2011 wrote:Sjećam se ekipe iz rovova i koliko im je bio drag rat i sve što rat nosi sa sobom - svi su ushićeno uskliknuli - svaka čast na potpisanom !

Danas to izgleda drugačije i ljudi to prikazuju drugačije - međutim ko je tada bio u BiH - plaho mu je drago bilo što je potpisan bilo kakav mirovni sporazum.....

Tekovine istog uživamo (šta znači uživanje - životarimo, živimo) danas, šetajući od tačke A do tačke B, prelazeći ulicu pritom ne razmišljajući pucali se kom iz snajpera tog dana po civilima, i jel onaj tupi zvuk što se čuo u daljini bio zvuk minobacačke.....
Istina

Ali je teško prvoj slavnoj minhenskoj i udarnoj brdskoj malmeškoj to da shvate. Oni bi još malo krvi na CNN-u, kad očiste sve hale po dijaspori da dođu kući i to gledaju i poslije cijelog dana ponižvanja i pranja tuđih govana, odjednom se osjećaju superiorni. To i samo to im je i davalo osjećaj superiornosti, zato i jesu bili mahom razočarani kad je potpisan mir. Osjećali se da su uspeli u životu, ne znajući, jade u svojoj ignorantiji da su "uspjeli" legalno prati hale samo na bosanskoj krvi.
:roll: :shock:
GeeTnT

#3552 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by GeeTnT »

KatarinaKosaca wrote:
HM 2011 wrote:Sjećam se ekipe iz rovova i koliko im je bio drag rat i sve što rat nosi sa sobom - svi su ushićeno uskliknuli - svaka čast na potpisanom !

Danas to izgleda drugačije i ljudi to prikazuju drugačije - međutim ko je tada bio u BiH - plaho mu je drago bilo što je potpisan bilo kakav mirovni sporazum.....

Tekovine istog uživamo (šta znači uživanje - životarimo, živimo) danas, šetajući od tačke A do tačke B, prelazeći ulicu pritom ne razmišljajući pucali se kom iz snajpera tog dana po civilima, i jel onaj tupi zvuk što se čuo u daljini bio zvuk minobacačke.....
Istina

Ali je teško prvoj slavnoj minhenskoj i udarnoj brdskoj malmeškoj to da shvate. Oni bi još malo krvi na CNN-u, kad očiste sve hale po dijaspori da dođu kući i to gledaju i poslije cijelog dana ponižvanja i pranja tuđih govana, odjednom se osjećaju superiorni. To i samo to im je i davalo osjećaj superiornosti, zato i jesu bili mahom razočarani kad je potpisan mir. Osjećali se da su uspeli u životu, ne znajući, jade u svojoj ignorantiji da su "uspjeli" legalno prati hale samo na bosanskoj krvi.
Nisi u pravu! Nikako! Hale ko je čistio po dijaspori je poslat nazad i danas donosi na višim i na nižim nivoima vlasti odredbe i zakone. Kome? Pa tebi Kato...tebi, ostalima, a u nekoj mjeri i dijaspori....jer i oni kojima se pasoš još uvijek plavi podliježu zakonima bivših čistača hala i guzica.
Vidiš Kato, npr. velika je razlika izmedju onih koji odseliše iza onog rata i ovih izbjeglih/pobjeglih 92-95...Oni tamo iz(a) '45 i njihova djeca i danas žive pod kirijom..a ovi "novijeg" datuma niti peru guzice niti hale, a žive u svojim kućama, i to zamisli jbt "pod jednim krovom", a neki od njih imaju i druge "krovove" čije su zidove napunili domicilnim susjedima a novac od kirija šalju...šta misliš gdje?...
Sumnjam Kato da si ti vidjela u skorije vrijeme pravu sliku dijaspore... pa zar ti koja važiš za jednu od "istaknutijih" forumašica nikad nisi pogledala web stranice dijasporskih banaka, jakih i uspiješnih dijasporskih firmi, osiguravajućih društava te pogledala kontakte....vidi čuda, otkud tamo jedna Selma, Maida, Bahra...Nedim, Bego, Midhat i hiljadeee drugih..pa idi na RTL ili ZDF onaj kanal mrske Njemačke pa vidi ko uredjuje neke od programa i ko je kamerman, čija je grafika, ko je šminker.... Zar oni ne čiste guzice i hale i šta će oni na webu pod "consulting group" ili "team".....

Bez uvrede, ali da sam na tvom mjestu neko vrijeme bi bio "odsutan" sa foruma i bavio se "istraživačkim novinarstvom" a tema bi svakako bila:

"Gdje su i šta rade naše izbjeglice"....
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3553 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by KatarinaKosaca »

Od izbora prošlo pola godine. U januaru izgubljeno 3.000 radnih mjesta.
Bakire, traži azil u Saudiji, Bangladešu, Novom Zelandu, bilo gdje... samo idi i spasi nas... Samo idi .
fosna2014

#3554 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by fosna2014 »

KatarinaKosaca wrote:

Bakire, traži azil u Saudiji, Bangladešu, Novom Zelandu, bilo gdje... samo idi i spasi nas... Samo idi .
Sto narod pusi pricu bokte stvorio. A ma bas svaku.
KatarinaKosaca

#3555 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by KatarinaKosaca »

fosna2014 wrote:Sto narod pusi pricu bokte stvorio. A ma bas svaku.
Vo se drži za rogove, čovjek za riječ. Ovo nije čovjek, tu je problem.. ali glasovi drugačije govore. Zato i ne vidim uopće više svrhe da izlazim na iduće izbore. Više se ničem sem Bakira ne nadam. Moja je zadnja nada potonula u oktobru. Ovo je samo da oživim sjećanje njegovim glasačima..
fosna2014

#3556 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by fosna2014 »

KatarinaKosaca wrote:
Vo se drži za rogove, čovjek za riječ. Ovo nije čovjek, tu je problem.. ali glasovi drugačije govore. Zato i ne vidim uopće više svrhe da izlazim na iduće izbore. Više se ničem sem Bakira ne nadam. Moja je zadnja nada potonula u oktobru. Ovo je samo da oživim sjećanje njegovim glasačima..
To je nas nivo. Nasa realnost. Kraj.
razonoda

#3557 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by razonoda »

fosna2014 wrote:
KatarinaKosaca wrote:

Sto narod pusi pricu bokte stvorio. A ma bas svaku.
hm Mislim da on radi ono za sta su ga izabrali. NAROD ga voli i nek nastavi kako je i do sada radio.
relativno84

#3558 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by relativno84 »

KatarinaKosaca wrote:Vo se drži za rogove, čovjek za riječ. Ovo nije čovjek, tu je problem.. ali glasovi drugačije govore. Zato i ne vidim uopće više svrhe da izlazim na iduće izbore. Više se ničem sem Bakira ne nadam. Moja je zadnja nada potonula u oktobru. Ovo je samo da oživim sjećanje njegovim glasačima..
Image
:D
Novak20

#3559 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Novak20 »

KatarinaKosaca wrote:
Boli briga njegove glasače za oživljavanjem sjećanja. Svi rade i svi su se naklepali u ovih 20 godina a imaju nijet da klepaju doživotno. Jedino sjećanje koje imaju je "ugroženost" od strane "komunističkog" režima.
putokaz1

#3560 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by putokaz1 »

Ja da odem,što da odem,meni je lijepo,idite vi,jesam reko 100000 radnih mjesta,al zaboravio sam reći u Sloveniji,Njemačkoj,idite brusite,zidajte,berite jagode,čistite,pazite na starce,iditi vi koji me ne volite ,koji ste protiv mene.svakako mi nemerete ništa,na izborima me nemorete pobjedit,dok ima ovaca,dok mogu ucjenivat poslovima,uslugama,plaćat glasače,dok su moji načelnici,ministri,imami,novinari,idite kud vam volja,meni je lijepo.
u potpisu Bakir I.
KatarinaKosaca

#3561 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by KatarinaKosaca »

putokaz1 wrote:Ja da odem,što da odem,meni je lijepo,idite vi,jesam reko 100000 radnih mjesta,al zaboravio sam reći u Sloveniji,Njemačkoj,idite brusite,zidajte,berite jagode,čistite,pazite na starce,iditi vi koji me ne volite ,koji ste protiv mene.svakako mi nemerete ništa,na izborima me nemorete pobjedit,dok ima ovaca,dok mogu ucjenivat poslovima,uslugama,plaćat glasače,dok su moji načelnici,ministri,imami,novinari,idite kud vam volja,meni je lijepo.
u potpisu Bakir I.
Tako ispade.. okrutno zvuči, ali jako istinito.
relativno84

#3562 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by relativno84 »

Nije mi jasna ova kolicina kmecanja :roll:

Ridjokosi "obecao" 100.000 novih radnih mjesta i zbog toga dobio izbore :? Pa valjda je svakome jasno mjesto za koje se borio nema bas nekog velikog uticaja na tu problematiku, osim ovog supljiranja. Isto tako je mogao reci da ce ta nova radna mjesta biti na Marsu, ne bi nista vise obmanuo narod.

Ali svi dobro znamo da se ne kmeci zbog tog obecanja, ovdje je problem sto nisu na njegovom mjestu favoriti odredjenih osoba. I to je ok, ali ne treba ovako jeftino prodavati maglu, navodne zabrinutosti sto se obecanja nece ispuniti.

Samo ne znam ko je to trebao biti alternativa, Fahro piroman, Suljagic foteljaski Bosnjak il mozda Sefer zarobljen jos uvijek u 20 vijeku :?
putokaz1

#3563 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by putokaz1 »

relativno84 wrote:Nije mi jasna ova kolicina kmecanja :roll:

Ridjokosi "obecao" 100.000 novih radnih mjesta i zbog toga dobio izbore :? Pa valjda je svakome jasno mjesto za koje se borio nema bas nekog velikog uticaja na tu problematiku, osim ovog supljiranja. Isto tako je mogao reci da ce ta nova radna mjesta biti na Marsu, ne bi nista vise obmanuo narod.

Ali svi dobro znamo da se ne kmeci zbog tog obecanja, ovdje je problem sto nisu na njegovom mjestu favoriti odredjenih osoba. I to je ok, ali ne treba ovako jeftino prodavati maglu, navodne zabrinutosti sto se obecanja nece ispuniti.

Samo ne znam ko je to trebao biti alternativa, Fahro piroman, Suljagic foteljaski Bosnjak il mozda Sefer zarobljen jos uvijek u 20 vijeku :?
Za B.I. bih glasao samo ako budemo morao,ako budem ucjenjen poslom,životom,asfaltiranim putem,rasvjetom,da ću neku utakmicu pobjedit,kupljene sudije ili slicno svojom voljom ne.
Alternativa nema.Ja sam glasao 2014 čak 4 puta ali ostavljao 4 prazna listića za predsjedništvo,a 4 puta glasao za kandidate kojima vjerujem za druge nivoe vlasti(van sda),4 puta,reći će neko šali se,ne, uvodjenje 4 starije osobe koje su nepismene,i za njih glasaš standard postavljen od sda,i poneke druge stranke ga koriste(tako i moja opcija ovaj put),u svako biračko mjesto po 1 puta,uvedeš stariju ososbu pitaš je ali glasaš po svome,učinkovito,eto odakle B.I.toliki glasovi jer su tako radili uglavnom sda kadrovi.
Po meni veći interes da iscenira proteste i paljevinu 2014 je imala sda,jer je time oslabila sdp do krajnjih granica,jer samo sda ima infrastrukturu da,dovlači ljude,da plaća buseve,da nabavlja predmete poput palica,maski,a u interesu je bilo što prije doći na vlast iako su bili dio vlasti uz sdp(bar na nivou FBIH i nekih kantona),što prije postaviti svoje kadrove,u momentu dešavanja u Sarajevu proljeće 2014,SBB je imao ministra sigurnosti,šta je najbolje da se smjeni nego isceniranje onogo što se desilo,od strane sda da se jave kao spasitelji i izvuku politički maksimum.
O R.I. nemam mišljenje ni dobro ni loše bar zasad,o sda sve najgore,sdp je izgubio šansu biranjem Nikšića.
dezurni_ucenik

#3564 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by dezurni_ucenik »

Na Youtube ,pred izbore, se pojavio clip sa predizbornog skupa SDA negdje u nekom selu u tuzlanskom kantonu.Igra se kolo, uz najiritantnije zvukove djigare.A cijelo vrijeme neki dezurni spiker reve ko magarac i urla: SDAAAAAAAAAAAAAAA!.Tugo moja, ko nama odlucuje o sudbini.Naivne budale koje misle da SDA brani tekovine islama, seljoberi, budzetlije...I kad se sjetim,bajram namaza i hutbe: glasajte za one koji su nas branili.Ko nadje taj clip, ima gajbu pive od mene. :-) .Nema nama pomoci, SDA je odavno prevazisla stranacku sferu,to je vec ideologija, cak i vise od toga.
fosna2014

#3565 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by fosna2014 »

dezurni_ucenik wrote:Na Youtube ,pred izbore, se pojavio clip sa predizbornog skupa SDA negdje u nekom selu u tuzlanskom kantonu.Igra se kolo, uz najiritantnije zvukove djigare.A cijelo vrijeme neki dezurni spiker reve ko magarac i urla: SDAAAAAAAAAAAAAAA!.Tugo moja, ko nama odlucuje o sudbini.Naivne budale koje misle da SDA brani tekovine islama, seljoberi, budzetlije...I kad se sjetim,bajram namaza i hutbe: glasajte za one koji su nas branili.Ko nadje taj clip, ima gajbu pive od mene. :-) .Nema nama pomoci, SDA je odavno prevazisla stranacku sferu,to je vec ideologija, cak i vise od toga.
Ne treba kriviti seljake i nepismene. Mi smo krivi sto se pravimo pametni pa kao ne izlazimo na izbore. Ja sam odavno shvatio da izbori kod nas sluze trenutno samo za glasanje PROTIV SdA mangupa.
Cherry-Cherry

#3566 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Cherry-Cherry »

fosna2014 wrote:
dezurni_ucenik wrote:Na Youtube ,pred izbore, se pojavio clip sa predizbornog skupa SDA negdje u nekom selu u tuzlanskom kantonu.Igra se kolo, uz najiritantnije zvukove djigare.A cijelo vrijeme neki dezurni spiker reve ko magarac i urla: SDAAAAAAAAAAAAAAA!.Tugo moja, ko nama odlucuje o sudbini.Naivne budale koje misle da SDA brani tekovine islama, seljoberi, budzetlije...I kad se sjetim,bajram namaza i hutbe: glasajte za one koji su nas branili.Ko nadje taj clip, ima gajbu pive od mene. :-) .Nema nama pomoci, SDA je odavno prevazisla stranacku sferu,to je vec ideologija, cak i vise od toga.
Ne treba kriviti seljake i nepismene. Mi smo krivi sto se pravimo pametni pa kao ne izlazimo na izbore. Ja sam odavno shvatio da izbori kod nas sluze trenutno samo za glasanje PROTIV SdA mangupa.
Seljaci i nepismeni su u većini.
HM 2011

#3567 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by HM 2011 »

relativno84 wrote:Nije mi jasna ova kolicina kmecanja :roll:

Što je najsmješnije od svega ide se na ostvarenje tog cilja od 100.000 radnih mjesta i isto bi moglo biti ostvareno barem djelimično kako stvari sada stoje...

Vrijeme je najbolji sudija.....
KatarinaKosaca

#3568 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by KatarinaKosaca »

HM 2011 wrote:Što je najsmješnije od svega ide se na ostvarenje tog cilja od 100.000 radnih mjesta i isto bi moglo biti ostvareno barem djelimično kako stvari sada stoje...

Nije rečeno "djelimično" nego toliko, možda i više... Što se vremena tiče, prođe skoro 7mjeseci i izgubilo se 3.000 radnih mjesta, dakle ostaje manje vremena i više radnih mjesta za kreiranje....
A za ove što kažu da Bakir kao član Predsjedništva i nema ovlaštenja za takvo što

a) Ko ga je onda vukao za jezik da takvo što obećava?
b) Izjavio je to u ime SDA, a ne kao član Predsjedništva
c) Predsjesništvo ima Ustavne ovlasti za vanjsku politiku, što , između ostalog znači, i privlačenje investicija. Ako je znao dovesti glumca Al Šidija, neka tako uradi nešto a da ne ide njemu direktno ili u njega mu ženi ili u njega mu sestri ili u njega mu zetu ili u njega mu tetiću...
relativno84

#3569 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by relativno84 »

KatarinaKosaca wrote: Nije rečeno "djelimično" nego toliko, možda i više... Što se vremena tiče, prođe skoro 7mjeseci i izgubilo se 3.000 radnih mjesta, dakle ostaje manje vremena i više radnih mjesta za kreiranje....
A za ove što kažu da Bakir kao član Predsjedništva i nema ovlaštenja za takvo što

c) Predsjesništvo ima Ustavne ovlasti za vanjsku politiku, što , između ostalog znači, i privlačenje investicija. Ako je znao dovesti glumca Al Šidija, neka tako uradi nešto a da ne ide njemu direktno ili u njega mu ženi ili u njega mu sestri ili u njega mu zetu ili u njega mu tetiću...
Nekako se osjetih prozvanim od drage Kace :)

Pa da krenemo redom:

a) Dobro nam je poznata ona "obecanje ludom radovanje".

b) Politicari su tu da govore ono sto misle i ono sto narod voli da cuje, to sto neko povjeruje lijepim rijecima a ne svojim ocima njegov je problem, zato i jesmo tu gdje smo. Kriviti politicare sto lazu iz godine u godinu a iste samo rotirati na vlasti i pri tome praviti se nevin u tom procesu je cista perverzija, posebno nakon toliko godina laznjih obecanja.

c) Razumijem da ti je licno vrlo tesko pala cinjenica da si otvorila temu koja je trebala posluziti nekom visem cilju, ali zivot nas cesto iznenadi, Bakir nije otisao, cak je i jaci nego sto je bio u vremenu kad si napisala prvi post.

d) Kao sto si i sama rekla, vanjska politika i to je to. Ovo drugo nabrojano vise pokazuje licni animozitet nego stvarnost na terenu, znamo i Fahri se svidio onaj komad zemlje al boze moj nije mu se dalo.

e) Vjerujem da ti je tesko pao Fahrin poraz ali iskreno nisam znao da si krenula u tom smjeru. Koliko sam se iznenadio toliko sam se i razocarao, jer svako ko u Fahri vidi perspektivu tesko zeli bolje ovoj zemlji, sebi mozda da ali zemlji nikako.

I cisto da ne bude kako "branim" ridjokosog i sama znas da sam popusio dva bana na temama vezanim za oca mu tako da :D

:kiss:
razonoda

#3570 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by razonoda »

[quote="relativno84"]Nije mi jasna ova kolicina kmecanja :roll:

Samo ne znam ko je to trebao biti alternativa, Fahro piroman, Suljagic foteljaski Bosnjak il mozda Sefer zarobljen jos uvijek u 20 vijeku :?[/quote ] Upade mi u oci ovo Sefer u 20 vijeku. Ako ne putujes Bosnom, pogleedaj G. Milica Alkemija -BIH , i sam ces vidjeti u kom smo vijeku.
Mislim da je propustena sansa ne uzeti Fahru.(narod sa predrasudama)
Danas, zelim dugo vladanje Bakira, da vas odere ko jarca.(ostao je jos pokoji jarac)
HM 2011

#3571 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by HM 2011 »

KatarinaKosaca wrote:
HM 2011 wrote:Što je najsmješnije od svega ide se na ostvarenje tog cilja od 100.000 radnih mjesta i isto bi moglo biti ostvareno barem djelimično kako stvari sada stoje...

Nije rečeno "djelimično" nego toliko, možda i više... Što se vremena tiče, prođe skoro 7mjeseci i izgubilo se 3.000 radnih mjesta, dakle ostaje manje vremena i više radnih mjesta za kreiranje....

federalna i drzavna vlada formirana bas toliko - zahvaljujuci izbornim rezultatima.... vrijeme je najbolji sudija - ce vidimo rezultate....

NAPRIJED BIH
relativno84

#3572 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by relativno84 »

razonoda wrote:Upade mi u oci ovo Sefer u 20 vijeku. Ako ne putujes Bosnom, pogleedaj G. Milica Alkemija -BIH , i sam ces vidjeti u kom smo vijeku.
Danas, zelim dugo vladanje Bakira, da vas odere ko jarca.(ostao je jos pokoji jarac)
Neke sanse je bolje propustiti :lol: :lol: :lol:

Lako je brinuti tudje brige s one strane atlantika :kiss:
KatarinaKosaca

#3573 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by KatarinaKosaca »

relativno84 wrote:Nekako se osjetih prozvanim od drage Kace :)
Nepotrebno, poznajemo se i van forumskih nikova ja i ti, tako da znaš da znam da nisi prozvan ni oko kavog lopovluka, laži itd. ;-)

relativno84 wrote:Pa da krenemo redom:
Hajdemo :D

relativno84 wrote:a) Dobro nam je poznata ona "obecanje ludom radovanje".
Još jedna od mnogih glupih izreka u našem jeziku, tipa one "Što se mora nije teško". Dakle, osnovno pristojno ponašanje, elementarni kućni odgoj nalažu da čovjek drži onoga što kaže
relativno84 wrote:b) Politicari su tu da govore ono sto misle i ono sto narod voli da cuje, to sto neko povjeruje lijepim rijecima a ne svojim ocima njegov je problem, zato i jesmo tu gdje smo. Kriviti politicare sto lazu iz godine u godinu a iste samo rotirati na vlasti i pri tome praviti se nevin u tom procesu je cista perverzija, posebno nakon toliko godina laznjih obecanja.
Dragi, @relavantno, ne zaboravi svaki put kad kupiš bilo što u dućanu da 17% toga ide njima. Političarima. Njima u džep+ sve što pokradu. To je naš novac , pa šta manje tražiti od istine? Da li djevojci tolerišeš da te laže? Prijatelju? Sumnjam. Pa, zašto i radi čega onda to tolerirati onima koje financiramo?
relativno84 wrote:c) Razumijem da ti je licno vrlo tesko pala cinjenica da si otvorila temu koja je trebala posluziti nekom visem cilju, ali zivot nas cesto iznenadi, Bakir nije otisao, cak je i jaci nego sto je bio u vremenu kad si napisala prvi post.
Nisam ja ko da oblikujem javno mijenje, :D nije ni forum, nije ni Avaz... odriješila se kesa, @relevantno, i ponavljam ko zna koji put, bilo je utoliko degutantnije dok su hiljade sunarodnjaka poplavljeni spavali po školama, patorima itd.. Bilo je dno dna morala. I da, mislim da je trebalo Fahri dati šansu. I crnom đavolu dati šansu, dok ne vidimo kako vlada možemo samo pretpostavljati... Tražio je 2 godine, z ašto mu je ne dati? I molim buduće komentatore da me poštede objašnjavanja ko je i št aje Fahro jer ga "privatno" (privatno-poslovno) poznajem, odnosno upoznala sam ga, i nije se pokazao da drži do riječi. Taj sitni posao koji smo trebali uraditi nije ništa spram sudbine cijelih generacija. Moja sujeta nije ništa spram pola radno sposobnog stanovništva bez posla. Dakle, da je Fahro zlatan, daleko od toga, da mu je trebalo dati šansu spram ovoga uhljupa, jeste... Ja, @relevantno za razliku od tebe o ocu mu rah. mislim sasvim drugačije. Ili kako netko vulgarno napisa, Aijin najveći grijeh je neuportijebljen prezervativ te noći kad se ovo čudovište kreiralo.
relativno84 wrote:d) Kao sto si i sama rekla, vanjska politika i to je to. Ovo drugo nabrojano vise pokazuje licni animozitet nego stvarnost na terenu, znamo i Fahri se svidio onaj komad zemlje al boze moj nije mu se dalo.
Vanjska politika i više nego dovoljno ko zna da radi... Primjer koliko je Tadić popravio imidž Srbije u svijetu za 4 godine, na primjer... Iskustvo sa Bakirom pokazuje i dokazuje da baš i nije za tog posla... Svidio se Fahri komad zemlje i tebi i meni.. napravljen tunel od Marin Dvora, napravljen jedan , hajdemo reći, normalan trgovinski centar, neka je, problem je što je od naših para i vreća poslatih nama... ili našim šehitima.. iako ne želim zvučati patetično, ali baš njima.
relativno84 wrote:e) Vjerujem da ti je tesko pao Fahrin poraz ali iskreno nisam znao da si krenula u tom smjeru. Koliko sam se iznenadio toliko sam se i razocarao, jer svako ko u Fahri vidi perspektivu tesko zeli bolje ovoj zemlji, sebi mozda da ali zemlji nikako.
@relevantno, nemoj te SDA-ovske priče, sviju ti, bar si ti pametan momak. Ako si protiv SDA nepotizma i kurvaluka, javašluka, korupcije, državne mafije i sl, po automatizmu si Fahrin fan, ljubitelj, imaš njegovu sliku iznad kreveta i čitaš Avaz umjesto računa za struju... Rekoh , čak i ličnu stvar vezanu za Fahru, nije ispoštovao dogovor za neki sitni posao koji smo trebali napraviti. Ali, ponavljam, bilo ko ko nije vladao, trebalo mu je dati šansu. I da, jako sam razočarana, ne što nije došao Fahro, nego što nisu došle promjene. A znam da i ti nisi ni guzonja, ni budžetlija da se boriš za život i sa životom isto kao i ja, pa me čudi da bar tu nismo istomišljenici. Ne možemo, nemamo pravo slegnuti ramenima i reći "Šta ćeš, tako je, malo nas krade, ali tako nam je grah pao, neka udari još jače". Nemamo pravo tako odgajati našu djecu i nemamo se pravo tako ponašati.
relativno84 wrote:I cisto da ne bude kako "branim" ridjokosog i sama znas da sam popusio dva bana na temama vezanim za oca mu tako da :D

:kiss:
Nikad ne stalvjam znak jednakosti u familiji, ja i moja familija nemamo ista gledišta, ne izjednačujem nikako rah. Aliju i ovog lopovskog bilmeza. Da je ova karikatura vladala u onoi teško doba, ne bi ostao niti jedan spermatozoid jednog naroda (ispričavam se ako vulgarno zvuči), ne bi ostao niti jedan milimetar zemlje da se BIH zove.
razonoda

#3574 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by razonoda »

relativno84 wrote:
razonoda wrote:Upade mi u oci ovo Sefer u 20 vijeku. Ako ne putujes Bosnom, pogleedaj G. Milica Alkemija -BIH , i sam ces vidjeti u kom smo vijeku.
Neke sanse je bolje propustiti :lol: :lol: :lol:

Lako je brinuti tudje brige s one strane atlantika :kiss:
:) Samo se jednom moze reci----bio sam -u pravo vrijeme na pravom mjestu. I zivot ti se okrene. :-D
relativno84

#3575 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by relativno84 »

KatarinaKosaca wrote:Još jedna od mnogih glupih izreka u našem jeziku, tipa one "Što se mora nije teško". Dakle, osnovno pristojno ponašanje, elementarni kućni odgoj nalažu da čovjek drži onoga što kaže
Politika je prljavo zanimanje, malo je tu odgoja a jos manje drzanja do onoga sto kaze, i tu su svi isti, znaci nema ga koji se drzi svojih principa.

KatarinaKosaca wrote: Dragi, @relavantno, ne zaboravi svaki put kad kupiš bilo što u dućanu da 17% toga ide njima. Političarima. Njima u džep+ sve što pokradu. To je naš novac , pa šta manje tražiti od istine? Da li djevojci tolerišeš da te laže? Prijatelju? Sumnjam. Pa, zašto i radi čega onda to tolerirati onima koje financiramo?

Sve je to tako, ali ne vidim neku razliku jel taj dzep SDA, SDP, DF i SBB, koji god da izaberemo i dalje se samo njihovi pune.
KatarinaKosaca wrote:Nisam ja ko da oblikujem javno mijenje, :D nije ni forum, nije ni Avaz... odriješila se kesa, @relevantno, i ponavljam ko zna koji put, bilo je utoliko degutantnije dok su hiljade sunarodnjaka poplavljeni spavali po školama, patorima itd.. Bilo je dno dna morala. I da, mislim da je trebalo Fahri dati šansu. I crnom đavolu dati šansu, dok ne vidimo kako vlada možemo samo pretpostavljati... Tražio je 2 godine, z ašto mu je ne dati? I molim buduće komentatore da me poštede objašnjavanja ko je i št aje Fahro jer ga "privatno" (privatno-poslovno) poznajem, odnosno upoznala sam ga, i nije se pokazao da drži do riječi. Taj sitni posao koji smo trebali uraditi nije ništa spram sudbine cijelih generacija. Moja sujeta nije ništa spram pola radno sposobnog stanovništva bez posla. Dakle, da je Fahro zlatan, daleko od toga, da mu je trebalo dati šansu spram ovoga uhljupa, jeste... Ja, @relevantno za razliku od tebe o ocu mu rah. mislim sasvim drugačije. Ili kako netko vulgarno napisa, Aijin najveći grijeh je neuportijebljen prezervativ te noći kad se ovo čudovište kreiralo.
Daleko od toga, ali je ova tema pokazala koliko smo cudno drustvo, vrlo malo je bilo pozitivnih stvari o Bakiru, citajuci nju reklo bi se da nece ni par hiljada dobiti, ali to je mogao pomisliti samo neko naivan. Covjek ima masinu iza sebe, svi napadi a nikad ih nije bilo kao ovaj put nisu uspjeli da ga poljuljaju u toj mjeri da izgubi. I znam da sama ta cinjenica stvara jos gori osjecaj kad nije pao sad kad ce :D

Sto se tice Fahre, nit ga znam nit imam zelju da ga upoznam. Ali od kako je SBB nastao covjek izbacuje samo gorcinu iz sebe. Niko ziv mu nevalja, zanimljivo u zemlji u kojoj ljudi vec decenijama su sve siromasniji od sve bogatiji, pa kako Fahro :? Ah da ima proizvod od zivotne vaznosti :D
KatarinaKosaca wrote:Vanjska politika i više nego dovoljno ko zna da radi... Primjer koliko je Tadić popravio imidž Srbije u svijetu za 4 godine, na primjer... Iskustvo sa Bakirom pokazuje i dokazuje da baš i nije za tog posla... Svidio se Fahri komad zemlje i tebi i meni.. napravljen tunel od Marin Dvora, napravljen jedan , hajdemo reći, normalan trgovinski centar, neka je, problem je što je od naših para i vreća poslatih nama... ili našim šehitima.. iako ne želim zvučati patetično, ali baš njima.
Popravio bi njega Tadic malo sutra da mi nije bilo Dabica i ostalih :D Bakir mozda nema dovoljno iskustva, ali eto bice prilike da ga stice u godinama pred nama, jer narod zna :D
Aha to ona prica o vrecama para i zlata, znaci Izetbegovici uzeli nase pare pa dali dio Fahri ovaj napravio Avaz i onda kad mu je trebalo to plasirao u javnost. Ocito je jedina greska sto su mu malo dali.

KatarinaKosaca wrote:@relevantno, nemoj te SDA-ovske priče, sviju ti, bar si ti pametan momak. Ako si protiv SDA nepotizma i kurvaluka, javašluka, korupcije, državne mafije i sl, po automatizmu si Fahrin fan, ljubitelj, imaš njegovu sliku iznad kreveta i čitaš Avaz umjesto računa za struju... Rekoh , čak i ličnu stvar vezanu za Fahru, nije ispoštovao dogovor za neki sitni posao koji smo trebali napraviti. Ali, ponavljam, bilo ko ko nije vladao, trebalo mu je dati šansu. I da, jako sam razočarana, ne što nije došao Fahro, nego što nisu došle promjene. A znam da i ti nisi ni guzonja, ni budžetlija da se boriš za život i sa životom isto kao i ja, pa me čudi da bar tu nismo istomišljenici. Ne možemo, nemamo pravo slegnuti ramenima i reći "Šta ćeš, tako je, malo nas krade, ali tako nam je grah pao, neka udari još jače". Nemamo pravo tako odgajati našu djecu i nemamo se pravo tako ponašati.
Nisam fan nikoga, ponajmanje Fahre a vala ni Bakira(bubnuo je davno jednu uvredu kod Mate i nikad mu halalit necu), mozda sam se u prvi mah nadao da DF moze biti neka nova vrijednost, ali tesko je praviti nove stvari sa skupljenim skartom iz propalih ideja.
KatarinaKosaca wrote:Nikad ne stalvjam znak jednakosti u familiji, ja i moja familija nemamo ista gledišta, ne izjednačujem nikako rah. Aliju i ovog lopovskog bilmeza. Da je ova karikatura vladala u onoi teško doba, ne bi ostao niti jedan spermatozoid jednog naroda (ispričavam se ako vulgarno zvuči), ne bi ostao niti jedan milimetar zemlje da se BIH zove.
Naravno da se ne mogu izjednaciti, ali je cinjenica da ce nas Bakir dugo godina politicki ziviti na babin racun, tako da mrka kapa.
Post Reply