Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Haj_Halve

#3551 Re: Liverpool FC

Post by Haj_Halve »

Back to the future...
missko

#3552 Re: Liverpool FC

Post by missko »

Haj_Halve wrote:Back to the future...
:thumbup:
Ako je doslo do toga onda su stvarno u qrcu
Haj_Halve

#3553 Re: Liverpool FC

Post by Haj_Halve »

Upravo su objavili vijest da je Brendan Rogers odbio pregovarati sa nama iz postovanja prema navijacima Swansea. Drukcije receno, on ne zeli tamo.
Coalman

#3554 Re: Liverpool FC

Post by Coalman »

Haj_Halve wrote:Upravo su objavili vijest da je Brendan Rogers odbio pregovarati sa nama iz postovanja prema navijacima Swansea. Drukcije receno, on ne zeli tamo.
I da se spominje Guardiola. :mrgreen:
vaučer

#3555 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Haj_Halve wrote:Upravo su objavili vijest da je Brendan Rogers odbio pregovarati sa nama iz postovanja prema navijacima Swansea. Drukcije receno, on ne zeli tamo.
Mislim da to pametno odradio.
Umjesto da ide na razgovor i vjerovatnije ne dobije posao a oslabi svoju poziciju u Swanseau koketiranjem s drugim klubom, ovako je odbio biti kandidat i pokupio hrpu bodova kod navijača Swansea.
Mustang1

#3556 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Ako bude Guardiola,a sve sto vise prolazi ubjedjeniji sam da ce on na kraju biti,onda je to sve ranije isplanirano .. I namamili su ga u sezoni kada nije mu nista islo u Barci ali eto hajd vidjet cemo sta ce biti ..
LivTz

#3557 Re: Liverpool FC

Post by LivTz »

Liverpool kreće u nemoguću misiju dovođenja Guardiole

Barcelonin uskoro bivši trener Josep Guardiola nalazi se na prvom mjestu želja engleskog nogometnog Premierligaša Liverpoola koji je prije svega dva dana uručio otkaz klupskoj legendi Kennyju Dalglishu...
Vlasnici "redsa", američka sportska organizacija Fenway, pristala je barem pokušati nagovoriti Guardiolu da se predomisli u namjeri da provede jednu sezonu izvan nogometa u krugu svoje obitelji. Za to su Liverpoolovi vlasnici navodno spremni platiti i veliku svotu novca.
Osim Guardiole, popis potencijalnih kandidata već se proširio na nekoliko imena. Nije u igri više samo Roberto Martinez (Wigan), već su tu sada i menadžer Newcastlea, Alan Pardew, te "kratkoživući" bivši menadžer Chelseaja Andre Villas-Boas.

Ili ovo nove vijesti sa Liverpoolove stranice...

http://www.liverpoolfc.tv/news/latest-n ... back-pages
Haj_Halve

#3558 Re: Liverpool FC

Post by Haj_Halve »

Nemoguce je da je Guardiola. Da ostavi Barcelonu, Messija, Iniestu, etc i da dodje na Anfield...nema teorije, budimo realni. Mislim, nemoguce je...zar nije???
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#3559 Re: Liverpool FC

Post by odesveuhonduras »

Haj_Halve wrote:Nemoguce je da je Guardiola. Da ostavi Barcelonu, Messija, Iniestu, etc i da dodje na Anfield...nema teorije, budimo realni. Mislim, nemoguce je...zar nije???
ma moguće je, zašto ne, zasitio se on barcelone.. ali da nije rekao da će uzeti pauzu. ovako, ne vjerujem.
missko

#3560 Re: Liverpool FC

Post by missko »

Mislim da bi Guardiola ubo sa Liverpulom pravo.
Cjenjen je trener ima osvojenno sve i mislim da bi imao i vremena da radi a i EPL je idealna za posao trenera.
Klub Liverpul medju top 5 svjetskih klubova, tako da sve stvari mogu zadovoljiti Guardioline apetite. NJemu iskreno mislim da nije do para.
Koolin1

#3561 Re: Liverpool FC

Post by Koolin1 »

Haj_Halve wrote:Nemoguce je da je Guardiola. Da ostavi Barcelonu, Messija, Iniestu, etc i da dodje na Anfield...nema teorije, budimo realni. Mislim, nemoguce je...zar nije???
Guardiola nije trener Barcelone od slijedece sezone, tako da nebi ostavljao nista...

Ovo bi bila odlicna prilika za njega da se dokaze negdje drugo osim Barce... Meni kao simpatizeru I liverpoola I guardiole bi bilo drago kad bi on bio novi trener, ali nevjerujem da ce se to desiti, najvise zbog toga sto je Guardiola rekao da zeli godinu dana odmora
Mustang1

#3562 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Od svih koji se spominju Guardiola,Capelo i Villas-Boas su mi favoriti .. Ovim redoslijedom .. Pa sta Bog da :D Guardiola i Villas zbog godina i mislim da bi mogli nesto napraviti .. A Capelo ima iskustvo koje bi nam dobro doslo
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#3563 Re: Liverpool FC

missko wrote:Mislim da bi Guardiola ubo sa Liverpulom pravo.
Cjenjen je trener ima osvojenno sve i mislim da bi imao i vremena da radi a i EPL je idealna za posao trenera.
Klub Liverpul medju top 5 svjetskih klubova, tako da sve stvari mogu zadovoljiti Guardioline apetite. NJemu iskreno mislim da nije do para.
Nema Liverpool igrače za stil igre koji Guardiola forsira, upravo suprotno.
Koolin1

#3564 Re: Liverpool FC

Post by Koolin1 »

odesveuhonduras wrote:
missko wrote:Mislim da bi Guardiola ubo sa Liverpulom pravo.
Nema Liverpool igrače za stil igre koji Guardiola forsira, upravo suprotno.
Guardiola je nekoliko puta vec rekao da nece forsirati Barcinu igru u drugim ligama I klubovima.
Zato I mislim da mu je ovo odlicna prilika da se dokaze kao dobar trener
vaučer

#3565 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

odesveuhonduras wrote: Nema Liverpool igrače za stil igre koji Guardiola forsira, upravo suprotno.
U pravu si, to jest bar ih nema dovoljno.
Tehnički dobri igrači u Liverpoolu su Pepe, Agger, Coates, Johnson, Lucas, Henderson, Shelvey, Maxi, Sterling, Aquilani, Gerrard, Bellamy i Suarez, od tog je 5-6 prvotimaca dakle ili mjenjati pola ekipe ili se on kao trener može prilagoditi (ne sumnjam).

Guardiola je ipak mislim samo bacanje dima u oči navijačima, kao vidite probali smo dovesti najbolje, nije išlo, ne bunite se jer vam je Kennya zamjenio trener Wigana.
odesveuhonduras

#3566 Re: Liverpool FC

vaučer wrote:
odesveuhonduras wrote: Nema Liverpool igrače za stil igre koji Guardiola forsira, upravo suprotno.
U pravu si, to jest bar ih nema dovoljno.
Tehnički dobri igrači u Liverpoolu su Pepe, Agger, Coates, Johnson, Lucas, Henderson, Shelvey, Maxi, Sterling, Aquilani, Gerrard, Bellamy i Suarez, od tog je 5-6 prvotimaca dakle ili mjenjati pola ekipe ili se on kao trener može prilagoditi (ne sumnjam).

Guardiola je ipak mislim samo bacanje dima u oči navijačima, kao vidite probali smo dovesti najbolje, nije išlo, ne bunite se jer vam je Kennya zamjenio trener Wigana.
Tako nekako, znaju oni vrlo dobro da ne mogu dobiti Guardiolu.
Guardiola je nekoliko puta vec rekao da nece forsirati Barcinu igru u drugim ligama I klubovima.
Zato I mislim da mu je ovo odlicna prilika da se dokaze kao dobar trener
Ma jedno je reći, a drugo to napraviti. Svi treneri imaju svoj stil igre i nije to tako lako promijeniti preko noći, pogotovo što je Guardiola većinu igračke, i svu trenersku karijeru, radio na isteom sistemu.

Nije baš Liverpool u ovom trenutku nikakva prilika za dokazivanje. Klub koji je u dosta lošoj situaciji, a para vjerovatno nema da se isprave počinjene greške, i klub čiji navijači žive u nekoj fantaziji i romantici pa će novom treneru uvijek visiti nad glavom Dalglishova sjenka.

Veliki je rizik preuzeti klupu Liverpoola u ovom trenutku. Jedini koji tu nema šta izgubiti je Capello. On može doći da uzme koju funtu još, dokazani je trener, to bi mu vjerovatno bio zadnji posao i nema nikakav faktor rizika. Svima ostalim je to mač sa dvije oštrice.
Coalman

#3567 Re: Liverpool FC

Post by Coalman »

Guardiolin brat je menadžer Suareza pa su to novinari nekako izvukli i povezali ga sa Liverpulom. Iako je ona plata koju bi imao (prema medijima) smiješna. Jer ipak treba gledati realno. Uostalom Guardiola je rekao da želi barem jednu godinu odmoriti.

Rodgers ne želi napustiti Swansea tj. ne želi u Liverpul.
Koolin1

#3568 Re: Liverpool FC

Post by Koolin1 »

Liverpool je prosle godine potrosio gotovo koliko I City... Tako da pare nisu toliki problem... Dobar trener bi sa trenutnim igracima uz jos jedno pojacanje moga stvoriti tim za prva 4 mjesta... Posle toga bi sve lakse islo.
Ako vec zeli da se dokaze onda je liverpool odlicna prilika... Jbg u Cityu se I Mancini pokazo kao neki veliki strucnjak a znamo da to nije... Lahkp je uzeti klub koji vec osvaja trofeje ili klub sa zvjezdama pa uraditi nesto...
Haj_Halve

#3569 Re: Liverpool FC

Post by Haj_Halve »

Mogu zamisliti Avrama Granta kako ceka da mu zazvoni telefon...ne daj Boze...
Coalman

#3570 Re: Liverpool FC

Post by Coalman »

Haj_Halve wrote:Mogu zamisliti Avrama Granta kako ceka da mu zazvoni telefon...ne daj Boze...
:lol:
Nedo Bog nikom, pa tako ni Liverpulu.

@Koolin1 Rečeno je da ovaj prijelazni rok neće biti novca kao ranije.
Koolin1

#3571 Re: Liverpool FC

Post by Koolin1 »

Coalman wrote:
Haj_Halve wrote:Mogu zamisliti Avrama Granta kako ceka da mu zazvoni telefon...ne daj Boze...
:lol:
Nedo Bog nikom, pa tako ni Liverpulu.

@Koolin1 Rečeno je da ovaj prijelazni rok neće biti novca kao ranije.
znam... ali Liverpoolu treba jos jedno ili dva pojacanja... za 20 ili 30 miliona se to moze uraditi...

ono sto najvise treba je pobjednicki mentalitet, da se ne prosipaju bodovi kod manjih timova... samo veliko ime to moze donijeti, Capelo ili Guardiola... ostali ce samo nastaviti putem kojim vec idemo.
Coalman

#3572 Re: Liverpool FC

Post by Coalman »

Svi bi mi voljeli da dođe jedan stručnjak kao Guardiola (mada je pitanje šta bi i on mogao sa ovakvom ekipom?), ali ipak za mene je to nerealno u ovom trenutku. Uostalom ni on sam nije zainteresovan za to. Ipak svi žele da vode klub koji igra u Ligi Prvaka i vodi bitniju ulogu u nacionalnim prvenstvima, a to Liverpul posljednjih godina nije. S toga i jest glavni kandidat za klupu AVB ili recimo Martinez.

Negdje sam pročitao da žele trenera koji bi tu bio nekoliko godina. Ako je to istina, Kapelo otpada sa te liste potencijalnih nasljednika Dalglisha. Ovaj Martinez mi se kao trener sviđa jer je jedan dobar trener ali i skaut. Ima i iskustvo i znanje što je jako bitno, ali ipak ne znam da li bi mogao izdržati pritisak jer vjerujem da bi mnogi od njega očekivali mnogo. On ne voli da igra zatvoreno i da se brani, ne voli onaj tzv. bunker i to je jedna dobra stvar. Ali ostaje da vidimo za šta će se odlučiti iz Liverpula :) .

Ovoj ekipi je prije svega potreban od igrača jedan dobar krilni igrač, potrebna su i 2, ali neka 1 bude prioritet, da to bude igrač koji može odigrati dobro na toj poziciji, pa i neka košta. Jbg ako hoće dobro moraju i platiti za to, samo da ne bude kao kod precjenjenih Engleza :-) .
Mustang1

#3573 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Ne mozete govoriti nece Guardiola .. nece ovaj nece onaj kada nigdje nema zvanicno izjava od doticnog .. Kada bude izjava iz pouzdanog izvora onda se moze reci da nece a ovako gluposti .. Samo da ne bude Rafa opet !
Coalman

#3574 Re: Liverpool FC

Post by Coalman »

Bubalo1 wrote:Ne mozete govoriti nece Guardiola .. nece ovaj nece onaj kada nigdje nema zvanicno izjava od doticnog .. Kada bude izjava iz pouzdanog izvora onda se moze reci da nece a ovako gluposti .. Samo da ne bude Rafa opet !
Da te iskreno pitam. Realno reci mi kolike su šanse da Guardiola preuzme Liverpul?

http://www.shanklygates.co.uk/index.php ... &Itemid=18

P.S. Koliko znam on je ne baš tako davno izjavio da želi napraviti neku pauzu od godinu dana...
LivTz

#3575 Re: Liverpool FC

Post by LivTz »

Ma dao ce samo sto prije rijesiti pitanje trenera da vec krene sa radom u klubu, a ne da se ovo duzi mjesec dana... Ja barem ocekujem da ce Aquilani ostati ove sezone u Liverpool-u i odigrati dobru sezonu i barem se ja nadam da ce Carroll proraditi na EP i da ce biti kljucni igrac uz Suareza za sljedecu sezonu... Od ovih para treba kupiti prije EP jednog veznog "DOBROG" igraca dok nisu drugi klubovi nabili cijene igracima koji "zablistaju u 30dana" i rijesit se olupini i skupih igraca tipa J.Cola...
Post Reply