nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Better Man

#3551 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Better Man »

Jučer iz Merkatora idem glavnom prema Stupu, pa na petlju. Vozim se glavnom i u jednom trenutku dajem žmigavac da se prestrojim da zaobiđem autobus. Gledam imali ko u suusjednoj traci da ga ne ugrozim i vidim crni Mercedes okac, koji je dovoljno daleko iza mene da se mogu prestrojiti. Prestrojim se i zaobiđem autobus i vratim se u svoju traku, ali to vozaču Mercedesa nije bilo pravo, jer čim sam se prestrojio u njegovu traku počeo mi je trubiti i nakon toga je opalio po gasu da me stigne i htio mi se uvaljivati, odnosno krenuo s autom da mi se približi, tj. prilijepi uz mene. Ja ga mrtav hladan ignorisao i on ode. Ono što je najgore na suvozačkom sjedištu mu sjedi malo dijete, koje ni pod razno raznog ne bi smjelo da sjedi tu.
problemnatravunu

#3552 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by problemnatravunu »

Zna li iko da li je nasa policija ikada nekome napisala kaznu zbog tog djeteta kao u slucaju iznad, ili sto malo dijete,generalno , nije u auto sjedalici?
Ja mislim da nije. :bih:
hopi

#3553 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by hopi »

ma sve ludo, tačno treba čestitati kada neko koristi žmigavac, ili se pravilno prestroji i sl.
neki dan skrećem lijevo iz jedne uske uličice, taksi dolazi s moje desne strane i kontam pustiće me da skrenem, ne on skreće lijevo prema meni a nema mjesta za dva vozila i on hoće da se tu okrene polukružno, ne može od mene a ja ne mogu od njega skrentui lijevo. Kakav stručnjak, radije će se gurati s autom, nego mene pustiti da skrenem.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#3554 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mali_milojica »

Slomiti onakvu grdosiju od LC u krovu i u sasiji je mogla samo velika sila. Vjerovatno je ukupna udarna brzina bila min 200 km/h.
Na srecu ovo troje prezivjelih je bilo u LC,da su bili u nekom manjem autu sad bi komentarisali nesrecu sa 6 izgubljenih zivota.
condy

#3555 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

tempuser wrote:Nema te edukacije i ogranicenja koja ce obuzdati mladost na gasu, jedina stvar koja provjereno pali je zestoko po dzepu!
Meni se covjek zali dosla mu kazna na adresu 400 KM uslikao ga radar u krajini. Ogranicenje 60km/h a on vozio 120 km/h...duplo. Pitam ga pa zbog cega si tako vozio, kaze zato sto nije znao da ima radar. Samo po dzepu jed ovo je divljastvo na cesti
KB9

#3556 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by KB9 »

Yapi Yapo wrote:Lahko je meni za mene, mene strah da na mene ne naleti ovako neka budala.
bingo
tempuser

#3557 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

condy wrote:
tempuser wrote:Nema te edukacije i ogranicenja koja ce obuzdati mladost na gasu, jedina stvar koja provjereno pali je zestoko po dzepu!
Meni se covjek zali dosla mu kazna na adresu 400 KM uslikao ga radar u krajini. Ogranicenje 60km/h a on vozio 120 km/h...duplo. Pitam ga pa zbog cega si tako vozio, kaze zato sto nije znao da ima radar. Samo po dzepu jed ovo je divljastvo na cesti
I to ne samo po dzepu kad su sankcije u pitanju, nego uvesti rizicne grupe prema starosti prilikom registracije i osiguranja pa za njih posebne maluse tako da bude vec dobro udaren po dzepu prije nego je upalio auto!
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#3558 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

mali_milojica wrote:Slomiti onakvu grdosiju od LC u krovu i u sasiji je mogla samo velika sila. Vjerovatno je ukupna udarna brzina bila min 200 km/h.
Na srecu ovo troje prezivjelih je bilo u LC,da su bili u nekom manjem autu sad bi komentarisali nesrecu sa 6 izgubljenih zivota.
https://youtu.be/q70jNH-FnVY

Da je direktan udar bio, mozda bi se LC podigao preko mercedesa, ili bi ga jos vise devastirao...
insomnia78

#3559 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

Dosta stete su "pocinili" i vatrogasci rezuci auto
BadBoy

#3561 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BadBoy »

condy wrote:
Znači ni u jednom trenutku nije pomislio da je takva brzina pogrešna nego samo zato što nije znao da je radar?!?! Eto to je taj mentalni sklop naših ljudi koji nijedna kazna ne može iskorijeniti... može ih samo natjerati da se bolje uhinje i kriju.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3562 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by konektovan »

insomnia78 wrote:Dosta stete su "pocinili" i vatrogasci rezuci auto
Tacno tako, jer su primjetni tragovi makaza i razupiraca na vozilima. Al' svejedno, ovo je bilo prezestoko.
citroen xm

#3563 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

Ma kakvi vatrogasci. U redu to što je razdvojeno, ali pogledaj samo sjedište na Toyoti. Koji je to udar morao biti da ovako pukne.... Ili pogled na Mercedes....
mayab

#3564 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mayab »

I ko zna ko je od svih njih bio vezan, ovi u Mercedesu sigurno nisu....
530i

#3565 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Džaba sve kad se divljaštvo smatra normalnim. Mercedes je išao 150 i direktno drmn'o u Toyotu. Šta će djetetu od 19 godina takav brz auto navečer u 11? I još dvije cure sa njim? Al' njihovim roditeljima je to normalno i to je ok. Vlasnik vozila bi trebao malo da odgovara, bez obzira na to što su njih troje stradali.
sunceKOtepsija

#3566 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by sunceKOtepsija »

U saobraćajnoj nesreći koja se kasno sinoć dogodila u mjestu Goliješnica u općini Žepče među povrijeđenim osobama su Enisa Bekto, generalna direktorica kompanije Bekto Precisa i njen maloljetni sin.
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /160207021
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3567 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by konektovan »

citroen xm wrote:Ma kakvi vatrogasci. U redu to što je razdvojeno, ali pogledaj samo sjedište na Toyoti. Koji je to udar morao biti da ovako pukne.... Ili pogled na Mercedes....
Naravno da su vozila unistena samim udarom, al' dobar dio sto se vidi na slikama, unisten je prilikom izvlacenja nastradalih i povrijedjenih.
mobsterc

#3568 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mobsterc »

Heben udar bio, sva sreca nije moglo bolje auto od lc-a pa je kabina citava, mozda jedino patrol :D
calculator

#3569 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by calculator »

530i wrote:Džaba sve kad se divljaštvo smatra normalnim. Mercedes je išao 150 i direktno drmn'o u Toyotu. Šta će djetetu od 19 godina takav brz auto navečer u 11? I još dvije cure sa njim? Al' njihovim roditeljima je to normalno i to je ok. Vlasnik vozila bi trebao malo da odgovara, bez obzira na to što su njih troje stradali.
Tragedija kod Žepča je nesreća. Ovakvih i sličnih situacija imamo svaki dan i svaku noć u svim dijelovima države, i samo je sreća pa nema sudara sa smrtnim ishodima.

Nemaju naši roditelji osnovne kriterije o vaspitanju svoje djece. Mi smo jedno primitivno društvo sa iskrivljenim percepcijama vrijednosti u kojima je roditeljima bitnije da u garaži blista što veći i snažniji automobil, da im dijete uživa blagodeti i prava koje nisu imali u svojoj mladosti, nego da grade čovjeka od svog djeteta.

Mnoga naša djeca godinama stvaraju priliku za pogibiju na cestama, nažalost vozaču Mercedesa prilika se i ostvarila :( :( :(
supercali

#3570 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

najgore u svemu sto je sa sobom povukao jos 2 zivota
on sto je poginuo neka je kad je sam trazio
Bakir1

#3571 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

530i wrote:Džaba sve kad se divljaštvo smatra normalnim. Mercedes je išao 150 i direktno drmn'o u Toyotu. Šta će djetetu od 19 godina takav brz auto navečer u 11? I još dvije cure sa njim? Al' njihovim roditeljima je to normalno i to je ok. Vlasnik vozila bi trebao malo da odgovara, bez obzira na to što su njih troje stradali.
U UK, mladi vozači za auto od 75 ks, plaćaju premiju i od 8000 funti, a mi se natežemo oko bonusa i malusa od tristotinjak maraka....
I nije poenta u tome što će on poginuti, poenta je što će ubiti još nekoga.
Tragedija je za njihove živote ali ja isti prolazim tim putem često, mene i svakog drugog ko nije u tenku od 3 tone i 200.000 KM bi raznjeo do neprepoznatljivosti i ostao bi živ.
bosnianidiot

#3572 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bosnianidiot »

Bakir1 wrote:
U UK, mladi vozači za auto od 75 ks, plaćaju premiju i od 8000 funti, a mi se natežemo oko bonusa i malusa od tristotinjak maraka....
Tragedija je za njihove živote ali ja isti prolazim tim putem često, mene i svakog drugog ko nije u tenku od 3 tone i 200.000 KM bi raznjeo do neprepoznatljivosti i ostao bi živ.
Tacno prva stvar koja mi je pala na pamet. Ovim putem sam se nedavno vracao kuci, i kao neko ko uvijek vozi max 10tak km/h iznad ogranicenja, mogao sam biti taj kojeg ce neki ovakav idiot pokupiti. A od auta kojeg ja vozim i mene definitivno ne bi nista ostalo.
tempuser

#3573 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

BadBoy wrote:
condy wrote:
Znači ni u jednom trenutku nije pomislio da je takva brzina pogrešna nego samo zato što nije znao da je radar?!?! Eto to je taj mentalni sklop naših ljudi koji nijedna kazna ne može iskorijeniti... može ih samo natjerati da se bolje uhinje i kriju.
Tacno tako!
530i

#3574 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Bakir1 wrote:

Premije osiguranja su jedna od strana medalja...s čim se donekle i slažem. Ali, opet, dijete od 18-19 godina uzme od oca auto (dobar, brz) i napravi sranje. Kao što je i ovaj sa Mercedesom to uradio. Stvar je u odgoju, u svijesti šta i kako dovodi do ovakih situacija. Kod nas to nema gotovo niko, možeš djetetu u školi pričati šta god hoćeš a kod kuće ga ohrabruju i dopuštaju mu da pije, da vozi 150 na sat i slično. Zato sam i napisao kazna i vlasniku vozila i to ozbiljna. Zato i treba uvesti zabranu vožnje noću, ne od 11, nego od 8 navečer...
Dijete od 18-20 godina nema šta tražiti sa autom od 150+ks tada...
tempuser

#3575 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

530i wrote:
Bakir1 wrote:

Premije osiguranja su jedna od strana medalja...s čim se donekle i slažem. Ali, opet, dijete od 18-19 godina uzme od oca auto (dobar, brz) i napravi sranje. Kao što je i ovaj sa Mercedesom to uradio. Stvar je u odgoju, u svijesti šta i kako dovodi do ovakih situacija. Kod nas to nema gotovo niko, možeš djetetu u školi pričati šta god hoćeš a kod kuće ga ohrabruju i dopuštaju mu da pije, da vozi 150 na sat i slično. Zato sam i napisao kazna i vlasniku vozila i to ozbiljna. Zato i treba uvesti zabranu vožnje noću, ne od 11, nego od 8 navečer...
Dijete od 18-20 godina nema šta tražiti sa autom od 150+ks tada...
I opcija oca koji daje auto djetetu se takodjer uzima u obzir prilikom zakljucenja police.
Post Reply