Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ostaje činjenica da grupacija PSA nikada do sada nije uložila toliko ambicija i truda u jedan model. Primera radi, od svog dobavljača Faurecija tražili su unutrašnje obloge vrata kao kod Mercedesa Classe S, a od kompanije Plastic Omnium prednju masku i branik kvaliteta Audia Q5. Još bolje, u unutrašnjosti jednog DS7 koristi se u proseku 25-30 m2 kože (oko pet krava), što je 2-3 tri puta više nego li kod većine konkurenata. I to ne bilo koje, već isključivo od nemačkog specijaliste Badera, koji odkupljuje kožu od uzgajivača goveda čuvanih bez bodljikave žice (ostavlja ožiljke). Nivo proizvodnje je podignut na rang koji ni jedan model PSA do sada nije imao, pa su recimo zazori na vratima smanjeni za trećinu.
Sad se postavlja pitanje da li su dobili kvalitet materijala koji dobavljači isporučuju GER premim proizvođačima. Koliko kvalitetno Francuzi to sastavljaju... Renault je tu katastrofalan.
Inače zanimljiv model koji može popuniti prazninu između Kuge, 3008... i Kodiaqa, Tiguana, Q5 i X3 u jeftinijim verzijama.
Gdje zavrsiti veliki i mali servis (mimo ovlastenog) za xsaru picasso,i generalno odrzavati vozilo.
Posto je ovo prvi citro u domacinstvu svaka pomoc je dobrodosla.
mist wrote:Gdje zavrsiti veliki i mali servis (mimo ovlastenog) za xsaru picasso,i generalno odrzavati vozilo.
Dedovic, servis 206, ikic &co, pogledaj još i cijene u unitrade i guma m, mislim da su ova dva zadnja najsigurnija opcija.
mist wrote:Gdje zavrsiti veliki i mali servis (mimo ovlastenog) za xsaru picasso,i generalno odrzavati vozilo.
Dedovic, servis 206, ikic &co, pogledaj još i cijene u unitrade i guma m, mislim da su ova dva zadnja najsigurnija opcija.
Nabavljam novo vozilo pa u ponudi imam c4 Picasso 2015 godište ,ima li neko neko iskustvo
Servis održavanja kvarov...i nešto nešto svaki savjet dobro došao
Moze li mi neko reci, ako se time bavio nedavno, kakvi servisi me cekaju u narednim kilometrima, presao sam do sada 122.000 km, pa da ne rovim, kad mi slijedi veci servis i zamjena cega, ko ima iskustva. C4 1.6 hdi 2012, 66kW. Hvala
Radio neki dan servis na C4 kod ovlaštenog, i vidim da su mi nasuli ulje 0W30 a do sada uvijek su mi sipali 5W30? Motor je 1,6Hdi 68KW? Šta mislite je li to može proći, da ništa ne mijenjam sad?
Mea_parvitas wrote:Moze li mi neko reci, ako se time bavio nedavno, kakvi servisi me cekaju u narednim kilometrima, presao sam do sada 122.000 km, pa da ne rovim, kad mi slijedi veci servis i zamjena cega, ko ima iskustva. C4 1.6 hdi 2012, 66kW. Hvala
Ja nedavno radio Veliki komplet + Mali servis kompletan za c4 1,6Hdi i izašlo me oko 850KM u ovlaštenom u Sa.
Mea_parvitas wrote:Moze li mi neko reci, ako se time bavio nedavno, kakvi servisi me cekaju u narednim kilometrima, presao sam do sada 122.000 km, pa da ne rovim, kad mi slijedi veci servis i zamjena cega, ko ima iskustva. C4 1.6 hdi 2012, 66kW. Hvala
Ja nedavno radio Veliki komplet + Mali servis kompletan za c4 1,6Hdi i izašlo me oko 850KM u ovlaštenom u Sa.
Koliko god garancije ?
Na veliki servis 10 godina garancije. Znači radio sam full veliki i full mali za tu cijenu. Samo debili mi nasuli 0W30 a inače vidim u knjižici da je uvijek bilo 5W30, ne znam šta sad da radim, da li da se žalim ili može ostati ovo 0W30?
Last edited by Pauza on 20/04/2018 19:42, edited 1 time in total.