prva alternativa plinski bojler :

druga alternativa koja je i najskuplja, termoblokovi od 12 i 24 KW:

Moderator: anex
betametazon wrote:U jbt, cega ti je doslo 770 KM, struje ili plina?![]()
Kod mene je manja kuca, ukupno oko 120 m2 se grije na dvije etaze...pa sam mislio da bih konvektorima jeftinije prosao nego sa ovim peletom
Ne zajebaji, sad bih trebao i agregat da nabavim a tek se privikao da imam vode 24 sata a opet sa strahom pridjem umivaoniku i kontam da ce biti fularovac13 wrote:Radi li nesto od toga u slucaju da nestane struje,sto je sasvim normalna pojava u ovoj zemlji,pogotovo u slucaju kakvih vremenskih nepogoda.
Ili treba razmisljat i o cetvrtoj opciji
Sad si me razocarao.shlauf wrote:Ne zajebaji, sad bih trebao i agregat da nabavim a tek se privikao da imam vode 24 sata a opet sa strahom pridjem umivaoniku i kontam da ce biti fularovac13 wrote:Radi li nesto od toga u slucaju da nestane struje,sto je sasvim normalna pojava u ovoj zemlji,pogotovo u slucaju kakvih vremenskih nepogoda.
Ili treba razmisljat i o cetvrtoj opciji
Ista situacija, svako dva dana cistim komplet, a svaki dan moram istresati pepeljaru kako nebi doslo do zagusenja.BarbaDue wrote:
U stvari ovo i nije lug, kada ga uzmem među prste ima istu strukturu kao pijesak. Totalno razočarenje.
Biće i agregat za "nedaj Bože"Maraschino wrote:Sad si me razocarao.shlauf wrote:Ne zajebaji, sad bih trebao i agregat da nabavim a tek se privikao da imam vode 24 sata a opet sa strahom pridjem umivaoniku i kontam da ce biti fularovac13 wrote:Radi li nesto od toga u slucaju da nestane struje,sto je sasvim normalna pojava u ovoj zemlji,pogotovo u slucaju kakvih vremenskih nepogoda.
Ili treba razmisljat i o cetvrtoj opciji![]()
Tolike pare spiskao u izvore grijanja a puno ti par stoja za agregat. Ne mislim da se s'njim grijes ali bar pumpu da pokrece i grijac da odrzava kada nema struje.
U slucaju nestanka struje, sve ti ovo otpada bez obzira na tvoje dobre namjere da imas rezervne izvore. Smao par sati bez struje(sto je moguce kada vidis ove orkane) vidio bi da je jedan agregat od 1,5-4,0 KW pozeljan pa sta kosta da kosta.
shlauf wrote: Biće i agregat za "nedaj Bože"
shlauf wrote: Biće i agregat za "nedaj Bože"
Ovi iz EP što najavljuju poskupljene električne energije za domaćinstva već početkom sljedeće godine? Neka smanje broj uposlenih i plate i biće u plusu sa poslovanjem.Haris.ba wrote:shlauf wrote: Biće i agregat za "nedaj Bože"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Na šta agregat? Na naftu? Šta ako se zarati pa nebude nafte?
Nego, šalim se. Meni se raja smije kad sam kupio metalni kanister za nagru, i to koja je bila u Sarajevu tokom rata.
Mislio sam da ćemo poslije rata svaka kuća biti opremljena ko Civilna zaštita (ona prijeratna).
P.S.
Pored Tuzle i hidroelektrana na Neretvi - ne trebamo se sekirati za struju.