Znat ces koliko si dobar deal napravio kada ugasis svjetlo da gledas film a ono crna boja i kontrast kita kitina. Ambilight ce te malo zavarati da ti crna lici tamnija ali ugasi njega i vidjet ces da taj panel uopste ne moze pokazati crnu boju nego samo tamno sivu.brazzo19 wrote:Iskreno da budem to je "prevagnulo" , gledao sam izmedju njega i sony.a sve je isto oba su android , 4k, 16gb memorije i sve ostale zajebancije ali ovaj ambilight je fakat poseban ugodjaj kad navece gledas tv ili tekmu ugaseno svjetloshalla wrote:Nek si ti uzeo Phillips zbog ambilighta jebo li te ona i par poznanika ima ovaj isti tv i niko nije imao nikakvih zamjerki i plus dobio sam 2 godine garancije u radnji plus 3 godine ako se online registrujem, dakle 5 godina imam garancije a cijena je za kes bila ispod 1000 km za 43" model, tako da mislim da sam napravio dobar "deal"
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
-
CooK
#3551 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
-
CooK
#3552 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Da, 15$ na ebay-u USB LED strip diode i eto ti ambilighta.diablobih wrote:Fazon je sto ambilight mozes na svaki tv staviti, samo kupis kit sa neta.brazzo19 wrote:Iskreno da budem to je "prevagnulo" , gledao sam izmedju njega i sony.a sve je isto oba su android , 4k, 16gb memorije i sve ostale zajebancije ali ovaj ambilight je fakat poseban ugodjaj kad navece gledas tv ili tekmu ugaseno svjetloshalla wrote:Nek si ti uzeo Phillips zbog ambilighta jebo li te ona i par poznanika ima ovaj isti tv i niko nije imao nikakvih zamjerki i plus dobio sam 2 godine garancije u radnji plus 3 godine ako se online registrujem, dakle 5 godina imam garancije a cijena je za kes bila ispod 1000 km za 43" model, tako da mislim da sam napravio dobar "deal"
-
channel10
#3553 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Koliko je cudo kostalo? Tri milje?CooK wrote:Cestitke, pravi izbor. Trebao si odmah reci da si spreman izdvojiti kesh za OLEDa, da se ne zajebavamo bezveze sa IPS i VA panelima.cikavelja wrote:Na kraju sam zavrsio sa ovim http://www.lg.com/hr/televizori/lg-55EG910V-oled-tv.
Hvala svima na savjetima, malo se budzet prekoracio ali mislim da je vrjedilo.
-
brazzo19
#3554 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
CooK wrote:Znat ces koliko si dobar deal napravio kada ugasis svjetlo da gledas film a ono crna boja i kontrast kita kitina. Ambilight ce te malo zavarati da ti crna lici tamnija ali ugasi njega i vidjet ces da taj panel uopste ne moze pokazati crnu boju nego samo tamno sivu.brazzo19 wrote:Iskreno da budem to je "prevagnulo" , gledao sam izmedju njega i sony.a sve je isto oba su android , 4k, 16gb memorije i sve ostale zajebancije ali ovaj ambilight je fakat poseban ugodjaj kad navece gledas tv ili tekmu ugaseno svjetloshalla wrote:Nek si ti uzeo Phillips zbog ambilighta jebo li te ona i par poznanika ima ovaj isti tv i niko nije imao nikakvih zamjerki i plus dobio sam 2 godine garancije u radnji plus 3 godine ako se online registrujem, dakle 5 godina imam garancije a cijena je za kes bila ispod 1000 km za 43" model, tako da mislim da sam napravio dobar "deal"
Da primjetio sam da na par mjesta kad je crna slika kao malo probija bijela ali ne smeta mi za sad uostalom imam 5 godina garancije mogu odnijeti da mi promijene panel
- shalla
#3555 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Zamoli ti njih nek ti promjene marku TV
Da vidiš crne na mom xd8005, kad prebacim na kanal na kojem je u određenom trenutku crn ekran, mislim da je ugašena TV
Da vidiš crne na mom xd8005, kad prebacim na kanal na kojem je u određenom trenutku crn ekran, mislim da je ugašena TV
-
CooK
#3556 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne sjedaj covjeku na muku.shalla wrote:Zamoli ti njih nek ti promjene marku TV![]()
http://hdtelevizija.com/2016/06/19/phil ... recenzija/
- shalla
#3557 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma zezam se malo, brazzo mi je drag forumaš, nekad istovremeno smo ovdje pitali za savjete za TV i znam da je uzeo Philips zbog ambilighta pa ga zato malo zezam...CooK wrote:Ne sjedaj covjeku na muku.shalla wrote:Zamoli ti njih nek ti promjene marku TV![]()
Da vidiš crne na mom xd8005, kad prebacim na kanal na kojem je u određenom trenutku crn ekran, mislim da je ugašena TVIpak pus6501 nije toliko los izbor, prvi Philips televizor serije 6 da je nakon 10 godina dobio solidne ocjene na nekom review-u. Jedino sto ga jebe je IPS panel a ostalo je solidno.
-
brazzo19
#3558 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
shalla wrote:Ma zezam se malo, brazzo mi je drag forumaš, nekad istovremeno smo ovdje pitali za savjete za TV i znam da je uzeo Philips zbog ambilighta pa ga zato malo zezam...CooK wrote:Ne sjedaj covjeku na muku.shalla wrote:Zamoli ti njih nek ti promjene marku TV![]()
Da vidiš crne na mom xd8005, kad prebacim na kanal na kojem je u određenom trenutku crn ekran, mislim da je ugašena TVIpak pus6501 nije toliko los izbor, prvi Philips televizor serije 6 da je nakon 10 godina dobio solidne ocjene na nekom review-u. Jedino sto ga jebe je IPS panel a ostalo je solidno.
Dobar tv, evo nakacio sam mu Kodi i ostale gluposti, ja sam zadovoljan, jos samo da rijesim ovaj problem sa daljinskim ili ako ne mogne onda cu nabit ovaj resiver i uzet cl modul
-
CooK
#3559 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma znam ba. Nego mene interesuje sta se u medjuvremenu promijenilo jer je prije i on sam ljudima preporucivao Sony:shalla wrote:Ma zezam se malo, brazzo mi je drag forumaš, nekad istovremeno smo ovdje pitali za savjete za TV i znam da je uzeo Philips zbog ambilighta pa ga zato malo zezam...CooK wrote:Ne sjedaj covjeku na muku.shalla wrote:Zamoli ti njih nek ti promjene marku TV![]()

-
brazzo19
#3560 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Prodo PS3, Philips bio dosta jeftiniji od ovog sony.a plus odem kod jarana vidim ovaj ambilight sjebem se i 5 godina garancije
Kontam nek radi 5 godina isplatio se 
-
CooK
#3561 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma ako ljudi koji se bave recenzijama kazu da je dobar onda i jest dobar. Meni se samo ne svidja sto je IPS panel i sto je malo slabija kontrola kvalitete kod Philipsa pa cesto kod njihovih televizora bude puno dirty screen efekta i bandinga mada to zavisi direktno od tv-a do tv-a, neki ga imaju veoma malo a kod nekih je katastrofa. Kakva je kod tebe situacija sa bandingom?brazzo19 wrote:shalla wrote: Ma zezam se malo, brazzo mi je drag forumaš, nekad istovremeno smo ovdje pitali za savjete za TV i znam da je uzeo Philips zbog ambilighta pa ga zato malo zezam...
![]()
Dobar tv, evo nakacio sam mu Kodi i ostale gluposti, ja sam zadovoljan, jos samo da rijesim ovaj problem sa daljinskim ili ako ne mogne onda cu nabit ovaj resiver i uzet cl modul
-
cikavelja
#3562 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nisam imao namjeru ici na OLED ali nakon poredjenja slike na IPS , VA i OLED panelima, nisam imao puno sta kontati i razmisljati. Nebo i zemlja... Kako rekoh, puno mi je vaznjija kvaliteta slike nego neke fancy tehnikalije kojima pokusavaju prodati muda za bubrege....."UHD, 4K ovaj i onaj kodek"CooK wrote:Cestitke, pravi izbor. Trebao si odmah reci da si spreman izdvojiti kesh za OLEDa, da se ne zajebavamo bezveze sa IPS i VA panelima.cikavelja wrote:Na kraju sam zavrsio sa ovim http://www.lg.com/hr/televizori/lg-55EG910V-oled-tv.
Hvala svima na savjetima, malo se budzet prekoracio ali mislim da je vrjedilo.
Malo manje od 3 Kchannel10 wrote:Koliko je cudo kostalo? Tri milje?
- zomri
#3563 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Osim onih pinky mrlja na bijeloj slici i bandinga u tamno sivoj, LG OLED je top performer u svemu ostalom. Beskonačni kontrast treba vidjeti da bi se vjerovalo. I pravu crnu da se ne lažemo vide samo vlasnici OLEDa 
-
brazzo19
#3564 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Koliko sam uspio vidjeti u ovih par dana nema nista sve ok, jedino ta crna sto sam vec pisao malo probija na dva mjesta blago bijela ali ne smeta uopste toliko prilikom gledanja recimo sporta nikako dok kad neki film gledam da se primjetit ako se covjek bas zagleda, sve u svemu zadovoljan sam za sad jedino jos da skontam kako instalirati third part aplikacije (one koje nisu na play store.u od tv.a) i sve extra, kodi sam nabacio vrti filmove i 1080p u kombinaciji sa ambilightom predobro izgleda sve ....CooK wrote:Ma ako ljudi koji se bave recenzijama kazu da je dobar onda i jest dobar. Meni se samo ne svidja sto je IPS panel i sto je malo slabija kontrola kvalitete kod Philipsa pa cesto kod njihovih televizora bude puno dirty screen efekta i bandinga mada to zavisi direktno od tv-a do tv-a, neki ga imaju veoma malo a kod nekih je katastrofa. Kakva je kod tebe situacija sa bandingom?brazzo19 wrote:shalla wrote: Ma zezam se malo, brazzo mi je drag forumaš, nekad istovremeno smo ovdje pitali za savjete za TV i znam da je uzeo Philips zbog ambilighta pa ga zato malo zezam...
![]()
-
moke_31
#3565 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sjećam se i ja da smo brazzi govorili svi za Sony jer je govorio da će najviše gledati filmove, serije i sport.
A on navro na ambilight jer mu jaran ima, plus uzo IPS panel.
Čak mu je neko govorio, čini mi se cook, da je ambikight samo fora za skrivanje mana panela odvlačenjem pažnje na igru svjetla oko panela.
A on navro na ambilight jer mu jaran ima, plus uzo IPS panel.
Čak mu je neko govorio, čini mi se cook, da je ambikight samo fora za skrivanje mana panela odvlačenjem pažnje na igru svjetla oko panela.
- shalla
#3566 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jedno (vjerovatno glupo) pitanje, vezano za Sony smart TV:
Šta se dešava sa aplikacijama nakon izlaska iz istih? Da li ima nešto poput "close all" kao što ima na mobitelima? Jer vidim sad, nešto bezze čačkao i kod pravo puno aplikacija mi nudi force stop (Netflix, Amazon video itd) a ja ih možda upalio kad sam tek kupio TV dok sam pretabirio šta sve ima na njemu...
Šta se dešava sa aplikacijama nakon izlaska iz istih? Da li ima nešto poput "close all" kao što ima na mobitelima? Jer vidim sad, nešto bezze čačkao i kod pravo puno aplikacija mi nudi force stop (Netflix, Amazon video itd) a ja ih možda upalio kad sam tek kupio TV dok sam pretabirio šta sve ima na njemu...
-
moke_31
#3567 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Vjerovatno isto kao na mobitelima, drži ih u memoriji spremne da kad ih hoćeš koristiti da se brže pokrenu.shalla wrote:Jedno (vjerovatno glupo) pitanje, vezano za Sony smart TV:
-
CooK
#3568 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
To sto ti probija pozadinsko osvjetljenje nema nikakve veze sa bandingom nego je to black uniformity. Banding su vertikalne linije koje se primjete kada kamera panuje preko povrsine koja je iste boje. Npr kada gledas fudbal pa se brzo mice kamera preko terena pojave se te linije ili kada se kamera mice dok je nebo na ekranu, itd. Evo ovdje od 22-ge sekunde mozes vidjeti kako izgleda kada panel ima banding, kod ovog tv-a je vidljivo na lijevoj strani ekrana: https://www.youtube.com/watch?v=H9oxl120qPkbrazzo19 wrote:
Koliko sam uspio vidjeti u ovih par dana nema nista sve ok, jedino ta crna sto sam vec pisao malo probija na dva mjesta blago bijela ali ne smeta uopste toliko prilikom gledanja recimo sporta nikako dok kad neki film gledam da se primjetit ako se covjek bas zagleda, sve u svemu zadovoljan sam za sad jedino jos da skontam kako instalirati third part aplikacije (one koje nisu na play store.u od tv.a) i sve extra, kodi sam nabacio vrti filmove i 1080p u kombinaciji sa ambilightom predobro izgleda sve ....
Ovdje imas dobar testni video za dirty screen effect kojem pripada i banding pa ako hoces testiraj i ti: https://www.youtube.com/watch?v=zRGUkxrwdeU
-
CooK
#3569 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Te aplikacije sto si ih ti upalio kada si kupio TV sistem je vec davno ugasio. Ono sto se desava sa aplikacijama nakon sto izadjes je da idu u privremenu memoriju da bi se brze otvorile ali kada otvoris nesto novo a sistem vise nema mjesta za privremenu memoriju onda on izbacuje najkasnije koristenu aplikaciju iz privremene memorije i tako redom, zadnje ostaju a najkasnije koristene bivaju izbacene. Jedina iznimka su aplikacije koje su postavljenje kao sistemske i one uvijek budu u privremenom memoriji i one se opet automatski otvore nakon nekog vremena i kada uradis force close. Pretpostavljam da su kod tebe Netflix i Amazon video postavljene kao sistemske.shalla wrote:Jedno (vjerovatno glupo) pitanje, vezano za Sony smart TV:
-
daddy-kool
#3570 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Koji bi bio najbolji izbor za svijetlu sobu, gledala bi se kablovska, serije, dječiji programi i sl?
Da li se još uvijek prave televizori sa mat premazom, tj bez refleksija, kao što je kod monitora?
Da li se još uvijek prave televizori sa mat premazom, tj bez refleksija, kao što je kod monitora?
-
CooK
#3571 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja se ne sjecam kada sam zadnji put vidio cisto mat panel, vecina su glossy ili semi-glossy. Po recenzijama 55js7000 je televizor sa ubjedljivo najmanje refleksija, sad ne znam jel ti trazis manji tv. Mislim da se ne trebas previse zamarati time, vecina danasnjih televizora srednje i visoke klase(serije 6 do 9) bez problema se bore sa direktnom suncevom svjetloscu i refleksijama a jedino curved televizori su tu znatno losiji.daddy-kool wrote:Koji bi bio najbolji izbor za svijetlu sobu, gledala bi se kablovska, serije, dječiji programi i sl?
-
daddy-kool
#3572 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
55js7000 je model iz 2015?
A pitam zato što je po meni to značajan nedostatak, a vidim i ovim iz hd televizije.
http://hdtelevizija.com/2013/12/28/tri- ... elevizora/
A pitam zato što je po meni to značajan nedostatak, a vidim i ovim iz hd televizije.
http://hdtelevizija.com/2013/12/28/tri- ... elevizora/
Ima li od ovogodišnjih modela da se može neki pogledati, a da je bolji u ovom segmentu?Tri najveća nedostatka modernih LCD televizora
1. Koriste sjajan (glossy) umjesto mat zaslon otporan na refleksije svjetlosti
Ako malo pogledate LCD televizore u trgovinama, uočiti ćete kako velika većina njih ima reflektivni, sjajan zaslon koji u većoj ili manjoj mjeri može djelovati poput zrcala. Osim što gledajući takav zaslon osoba može vidjeti samu sebe i obrise prostorije u kojoj se nalazi, refleksije mogu prikrivati detalje u slici i umanjiti iskustvo gledanja. Osim toga, gledati samoga sebe je zadnje što želimo dok sjedimo zavaljeni na trosjedu i pokušavamo se opustiti, zar ne? No, proizvođači televizora su zaključili kako nam upravo sjajni zasloni trebaju jer bolje izgledaju u prostoriji i implementiraju ih na modele svih cjenovnih klasa – razlika je jedino ta što kod boljih modela implementiraju različite filtere kojima nastoje umanjiti refleksije, no one su i dalje prisutne. ...
- zomri
#3573 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Bilo bi fino kad bi novi vlasnik OLEDa sa teme napisao impresije o istom nakon nekoliko dana.
- shalla
#3574 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nema kad, gleda TV neprestano 4 dana i divi sezomri wrote:Bilo bi fino kad bi novi vlasnik OLEDa sa teme napisao impresije o istom nakon nekoliko dana.
- zomri
#3575 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
shalla wrote:Nema kad, gleda TV neprestano 4 dana i divi sezomri wrote:Bilo bi fino kad bi novi vlasnik OLEDa sa teme napisao impresije o istom nakon nekoliko dana.
razumijem ga u potpunosti ako je tako. i ja sam isti bio