Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
seoBIH

#3551 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

treci wrote:
Lopov-eliminator wrote:treci, Nakon ovog, stvar je prilicno jasna. Izradio te je i to fakticki priznao. Reci jos jel koristio ovaj broj telefona kad ste pricali il neki drugi, posto je poznato da ove brojeve 060, 064 sa 7 narednih cifri mnogi koriste samo za verifikaciju a druge brojeve koriste u stvarnosti?
sa ovog telefona smo komunicirali, idem sutra u policiju, jel mi moze neko reci kakva su sad moja prava?
moze li ga policija naci ako zatrazi od pika ip adresu ili sta vec?
Ti si kao i ja pri jednoj prevari napravio odmah u startu grešku, komuniacija na fejsu ili bilo gdje osim na piku je jako losa jer pri ovakvim problemima, prvo ti ovi s pika ne mogu pomoci, a onda i akda dodje policijski nalog vecine vaseg dogovora nema na piku :sax:

Sto se prevare tice, prijavi policiji, reci ime i prezime, adresu koju imas jer si mu slao posiljku i pik profil. Oni ce kontaktirat pik i trazit sve info s profila.
treci

#3552 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by treci »

123456789 wrote:
treci wrote:
Lopov-eliminator wrote:treci, Nakon ovog, stvar je prilicno jasna. Izradio te je i to fakticki priznao. Reci jos jel koristio ovaj broj telefona kad ste pricali il neki drugi, posto je poznato da ove brojeve 060, 064 sa 7 narednih cifri mnogi koriste samo za verifikaciju a druge brojeve koriste u stvarnosti?
sa ovog telefona smo komunicirali, idem sutra u policiju, jel mi moze neko reci kakva su sad moja prava?
moze li ga policija naci ako zatrazi od pika ip adresu ili sta vec?
Ti si kao i ja pri jednoj prevari napravio odmah u startu grešku, komuniacija na fejsu ili bilo gdje osim na piku je jako losa jer pri ovakvim problemima, prvo ti ovi s pika ne mogu pomoci, a onda i akda dodje policijski nalog vecine vaseg dogovora nema na piku :sax:

Sto se prevare tice, prijavi policiji, reci ime i prezime, adresu koju imas jer si mu slao posiljku i pik profil. Oni ce kontaktirat pik i trazit sve info s profila.
a koristte li ovima sa pika ili policiji ista ovi razgovori sa fb?
propalismo

#3553 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u

Post by propalismo »

Po tome se vidi da je prevarant.Nije htio nista da dogovara u privatnim porukama na Pik-u nego je odmah trazio dogovor na FB.Sigurno da koriste razgovori na FB kao dokaz mada to policiju ne tangira to njima je bitno da si ti poslao a da te on prevario i nije nista poslao zauzvrat po dogovoru to ie njima dovoljno da ga pritisnu,a hvala bogu imas njegovu adresu tako da ce ga lako naci....

Послато са GT-S5830i користећи Тапаток 2
seoBIH

#3554 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

Ne koriste razgovori s fejsa nikome jer je XX puta lakse dobiti nalog za pik i dostavu podataka, nego za Fejs.
treci

#3555 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by treci »

123456789 wrote:Ne koriste razgovori s fejsa nikome jer je XX puta lakse dobiti nalog za pik i dostavu podataka, nego za Fejs.
kako da ja onda sutra dokazem da sam poslao paket i da sam prevaren?
propalismo

#3556 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by propalismo »

Imas uplatnicu sto si platio brzu postu imas razgovore na piku,sms poruke....
PikHater

#3557 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by PikHater »

treci wrote:
123456789 wrote:Ne koriste razgovori s fejsa nikome jer je XX puta lakse dobiti nalog za pik i dostavu podataka, nego za Fejs.
kako da ja onda sutra dokazem da sam poslao paket i da sam prevaren?
koliko je godina tebi drug? ako nemas puno bolje da povedes oca ili nekog starijeg sa sobom cisto da te shvate ozbiljnije i objasni im kako sta nece oni puno dokaza traziti, znam iz iskustva.

Jednom me komsija opalio na parkingu sa autom, ja sidjem dole bio bezobrazan nije se htjeo dogovoriti, posto je kasno bilo odem ujutru u policiju objasnim im sta je kako bilo, pitali me imas li svjedoka ja kazem imam vidjele su dvije komsinice bez navodjenja imena i neceg, oni uslikaju i td. uzmu njegovu registraciju i tako nikad mi niko nista vise ne javi.
Prosla godina dana srecem komsiju kaze mi jesi ovakav onakav dosla mi 450km kazna ( to je bilo prije nekoliko godina kad su kazne za udes bile do 500km)

Znaci oni tako rade idu na aktera bez puno peglanja i nekakvih dokaza to za sud ostavljas, kad bi se oni peglali sa svim nebi nista stigli zavrsiti nego kako im prodje prodje.
Ako budu se htjeli peglati sa svojim slucajem oni ce obavjestiti njih tamo u gradaccu i kad ga oni pozovu vidjece kako se on ponasa kakva je njegova prica i td kakve on dokaze ima.
Tebi je bitno samo da kazes da imas sve na fejsbuku uslikano i td i na piku nece oni tebi to ni traziti odma da vide ili nesto puno da se peglaju dok se ne iskomplicira ako se on bude puno branio tamo i ako se razvuce onda ce ici dalje..
To sve govorim AKO budu htjeli...
Ja ti kazem tako je meni sa autom bilo, nigdje veze sam odem u policiju i kazem da me on udario i da su ljudi vidjeli bez navodjenja imena i oni mu posalju kaznu , e sad vjerovatno da se on branio i td zvali bi mene opet i svjedoke i td itd
Lopov-eliminator

#3558 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lopov-eliminator »

Htjedoh napisati za ova 2 profila nerminbrkic11 i Ady112 da mislim da su njegovi ali dobro je da me je neko vec preduhitrio i olaksao mi da ne detaljisem oko toga. Dokaza za to ima hrpa, ako treba i to cu objasnit.

Da pređem na stvari koje ne vidjeh da su spomenute. Ovi profili su s onim glavnim arnel1211 razmjenjivali dojmove, u prevodu sam sa sobom ih je razmjenjivao i to je ocito laziranje dojmova.
Dalje, napravljen je i drugi prekrsaj (unutar istog zapravo) provlacenje iste transakcije 2 puta, pogledajte u povjerenju nerminbrkic11 ista transakcija s bmw-om 318 2x izvrsena, i naravno s kim ce nego s Ady112.

Sad ide glavni i najgori dio. Pogledajte ovu njegovu, tj. od lopova ovog Potvrdu o prijemu posiljke. Ona je FALSIFIKAT.

Image

1. Nigdje nema broja pošiljke ručno napisanog (mislim da se zove prijemni broj, ima svoju rubriku prva od ovih što je pečat preko njih) - počinje sa VA il VB il nešto slično i u nastavku oko 10 slova i brojeva. Napiše službenik, kod naslova ''Potvrda o prijemu pošiljke'' ili ispod ovog gdje je ovaj lopov upisao 120 KM, tj. u svojoj rubrici). Taj broj mora biti na potvrdi, to je broj po kojem se prati pošiljka čak i interno unutar pošte.

2. Nisu prekrižene rubrike iznad ovog gdje je ovaj lopov upisao 120 KM, a to službenik OBAVEZNO križa ako se neće popunjavati jer na svakom obrascu kucano piše ispod ovog glavnog prozora na papiru ''Napomena: nepotrebno precrtati''

3. Pečat - dotični je uzeo pečat s nekog ugovora s BH Telecomom (ako se zagledate malo bolje vidjećete da je u pitanju logo BH Telecoma :shock: ), a BH Pošte nisu toliko nepismene da stavljaju pečat BH Telecoma :-)

Kako izgleda pravi pečat? Pravi pečat sadrži: grad u kojem je pošta iz koje se šalje (za Sarajevo piše ''Sarajevo'' na pečatu), jedno slovo koje je ispod ovog, ne znam šta predstavlja, poštanski broj pošte iz koje se šalje (za glavnu poštu u sarajevu ''71120''). Grad i poštanski broj su na kraju nasuprot jedno drugog. A u sredini pečata piše datum slanja, ako je poslano danas 2.6.2.2014. pisat će 26.02.14.XX (ovo ''XX'' je neki dvocifreni broj koji nisam siguran šta predstavlja, možda broj šaltera :? ) Također, pozicija pečata kriva, pečat se stavlja na sredinu ovog donjeg dijela gdje je, gle čuda, na ovom papiru ostala praznina.
Lopov je pečat fino skenirao sa ugovora, skenirao i neku ovakvu Potvrdu što je imao i stavio pečat u Potvrdu namjerno preko 3 rubrike na desnoj strani nadajući se da nećeš primijetiti:
- da je pečat od BHT
- da rubrike Prijemni broj, Masa i Poštarina uopšte nisu popunjene

4. Nema uopšte nikakvog potpisa službenog lica
5. Nema potpisa pošiljaoca, tj. lopova ovog, ali je on to hinjski probao sakriti, pogledajte da mu kao slučajno donji lijevi ćošak Potvrde nije ušao u kadar. :-)
6. Iz konverzacija ispada da mu je pošiljka i otišla i vratila se u roku od samo cca 4 dana, što mislim da je teško moguće.
7. Pogledajte sami ''vrh'' ovog lažnog pečata, gdje bi trebalo da se siječe s debelom linijom ovog pravougaonika gore. Linija se ne siječe s pečatom nego misteriozno nestaje. Zašto? Zato što je lik preko Painta izrezao pečat i samo ga nabacio na Potvrdu i isprintao, a zaboravio je da kad se inače skenira dokument da iako nešto izgleda bijelo da zapravo nije bijelo nego jaaako svijetla siva, što je dovoljno Paintu da je ne prepozna kao bijelu, i tako imamo to da ''bijela'' boja prekriva liniju i linija izgleda kao da je izblijedila. A čisto sumnjam da je ovaj obrazac stajao mjesecima u pošti pa da eto baš tu izblijedi, kako ne izblijedi ni na jednom drugom mjestu nego baš tu. :-)

Ovo ima elemente krivičnog djela falsifikovanja dokumenata (i ovo je neki dokument)
Last edited by Lopov-eliminator on 26/02/2014 01:21, edited 3 times in total.
dvoboj

#3559 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by dvoboj »

A najsmešnije kad je ovaj napisao prijavit ću te pik produkciji hehehe podsjeti me odmah na grand show :lol:
PikHater

#3560 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by PikHater »

Nema sta lopov ovo je 1000 na sto falsifikat potvrde milon puta sam slao preko bh poste i sto kazes pecat mora biti u sredini potvrde na praznom prostoru sa imenom poste i datumom u pecatu, ova rubrika vamo gdje pise ko fol 120 je trebala biti komplet prekrizena jer kad se ne salje sa otkupom ne upisuje se nista u ove stavke.
Prijemni broj je morao biti upisan te ispod masa i ispod postarina to je sve na mjestu gdje je ovaj kao fol pecat koji je trebao biti u sredini.

Kakva teleca glava od covjeka fkt mi je krivo sto je momka izradio ovako prava papcina ona teleca glava
PikHater

#3561 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by PikHater »

Samo nesto ne kontam sto ti ostavi njemu dva pozitivna dojma za ove telefone sto te izradio i ne bih bas rekao da su bezveze stari HTC Wildfire i Nokia N97?
van helsing

#3562 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by van helsing »

Sve sto mozes snimi na usb stick,i ponesi sa sobom,mislim da ce ti traziti u policiji.
Lopov-eliminator

#3563 Re: Prevaranti na PIK-u

treci wrote:sad me čovjek očigledno maltretira sa drugo profila, nije da ne zelim pricati sa njim, bas da vidim sta smjera ...jedan od ovih profil koje sam naveo gore...

Image

kako se zaštititi od ovoga? kako sad da pik zna da sam ja ispravan?
Skontaj neku priču, da izvučeš neki od podataka koji se poklapaju s ovim što si postao prije ili s profilima arnel1211 ili Ady112. A možeš i da ga direktno konfrontiraš i da mu spomeneš sve ovo. Uglavnom, da imaš poveznicu. Ovako ispada da ne želiš da mu otkrivaš broj telefona jer kao hoćeš da ga zavališ.

Evo malo ću pripomoći:

Oglas od arnel1211 http://www.pik.ba/artikal/11173626/samsung-g810/
Oglas od nerminbrkic11 http://www.pik.ba/artikal/11037510/samsung-g810/

Slike iste, i opis isti kod oba od slova do slova, ukljucujuci sve greske a posebno logicke: ''Telefon kao na slikama
Prodaja zato sto sam kupio drugi ovaj mi staji bezveze ''
treci

#3564 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by treci »

PikHater wrote:Samo nesto ne kontam sto ti ostavi njemu dva pozitivna dojma za ove telefone sto te izradio i ne bih bas rekao da su bezveze stari HTC Wildfire i Nokia N97?
ma nisam ja to uradio, nit sam kad posjedovao te mobitele, nit sam ih kome prodavao, nije to moj profil
javicu se sutra poslije policije da vam kazem dojmove
drag_gost

#3565 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by drag_gost »

Nigersijski skamovi dosli u bih.
PikHater

#3566 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by PikHater »

Ma orginal je to profil drug nego puca suplju da ga skine s dnevnog reda
PikHater

#3567 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by PikHater »

treci wrote:
PikHater wrote:Samo nesto ne kontam sto ti ostavi njemu dva pozitivna dojma za ove telefone sto te izradio i ne bih bas rekao da su bezveze stari HTC Wildfire i Nokia N97?
ma nisam ja to uradio, nit sam kad posjedovao te mobitele, nit sam ih kome prodavao, nije to moj profil
javicu se sutra poslije policije da vam kazem dojmove
ne znam drug vidim da je iz bihaca kupio dva mobitela e sad koja je slucajnost da si i ti iz bihaca a to nisi ti, sta fali i ako jesi nisi ukrao nista :D
PikHater

#3568 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by PikHater »

Brate kod ovog ti nece pomoci ni FBI a ne nasa policija
Ovo je klan neki jaci od Keljmendija :D

Pašalić
Šemsa
(035) 851-159
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić Fadil
(035) 851-160
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić
Ahmet
(035) 851-161
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić
Husejn
(035) 851-048
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić
Kaim
(035) 851-319
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić
Šehida
(035) 851-320
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić
Fikret
(035) 851-156
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić
Ahmo
(035) 851-225
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić
Hazim
(035) 851-223
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić
Jusuf
(035) 851-259
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić
Hasan
(035) 851-132
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić
Mensur
(035) 851-226
GORNJI LUKAVAC bb
Gradačac

Pašalić
Safet
(035) 851-134
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić
Raif
(035) 851-227
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić
Esad
(035) 851-052
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić
Muhamed
(035) 851-031
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić
Muamer
(035) 851-140
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić
Samir
(035) 851-051
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić
Fehim
(035) 851-067
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić
Nisad
(035) 851-030
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić
Munir
(035) 851-077
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić-A
Ismet
(035) 851-047
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić-O
Safet
(035) 851-308
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić-S
Mehmed
(035) 851-130
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić-Z
Ismet
(035) 851-158
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić
Admir
(035) 851-085
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić
Tajiba
(035) 851-037
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić
Razim
(035) 851-149
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić
Sadik
(035) 851-032
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić
Ramiz
(035) 851-318
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić
Ago
(035) 851-106
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić
Ševko
(035) 851-224
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac

Pašalić
Emir
(035) 851-150
GORNJI LUKAVAC BB
Gradačac
Last edited by PikHater on 26/02/2014 14:40, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3569 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

velika neka porodica

sve paše :D
PikHater

#3570 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by PikHater »

Black swan wrote:velika neka porodica

sve paše :D
Kakav paradoks od nase drzave i ulica..
Pa u Pekingu da si ukucao prezime i ulicu ne bi izbacilo ovoliko ljudi.... :?
Lopov-eliminator

#3571 Re: Prevaranti na PIK-u

Pasalica ima koliko hoces u Gradaccu i svi su blizu :D i ja znam privatno jednog Pasalica iz Gradacca al Adbulah je vjerovatno samo jedan .
propalismo

#3572 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u

Post by propalismo »

@treci sta bi drug jesi li bio u muriji?Ima li kakvih rezultata?

Послато са GT-S5830i користећи Тапаток 2
van helsing

#3573 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by van helsing »

Izgleda da je bio i ostao u muriji,nema ga na forumu. :mrgreen:

Sent from my iPhone using Tapatalk
Sanchez22

#3574 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Sanchez22 »

Oduzeli mu pc izgleda :)
propalismo

#3575 Re: Prevaranti na PIK-u