Htjedoh napisati za ova 2 profila nerminbrkic11 i Ady112 da mislim da su njegovi ali dobro je da me je neko vec preduhitrio i olaksao mi da ne detaljisem oko toga. Dokaza za to ima hrpa, ako treba i to cu objasnit.
Da pređem na stvari koje ne vidjeh da su spomenute. Ovi profili su s onim glavnim arnel1211 razmjenjivali dojmove, u prevodu sam sa sobom ih je razmjenjivao i to je ocito laziranje dojmova.
Dalje, napravljen je i drugi prekrsaj (unutar istog zapravo) provlacenje iste transakcije 2 puta, pogledajte u povjerenju nerminbrkic11 ista transakcija s bmw-om 318 2x izvrsena, i naravno s kim ce nego s Ady112.
Sad ide glavni i najgori dio. Pogledajte ovu njegovu, tj. od lopova ovog Potvrdu o prijemu posiljke. Ona je
FALSIFIKAT.
1. Nigdje nema broja pošiljke ručno napisanog (mislim da se zove prijemni broj, ima svoju rubriku prva od ovih što je pečat preko njih) - počinje sa VA il VB il nešto slično i u nastavku oko 10 slova i brojeva. Napiše službenik, kod naslova ''Potvrda o prijemu pošiljke'' ili ispod ovog gdje je ovaj lopov upisao 120 KM, tj. u svojoj rubrici). Taj broj mora biti na potvrdi, to je broj po kojem se prati pošiljka čak i interno unutar pošte.
2. Nisu prekrižene rubrike iznad ovog gdje je ovaj lopov upisao 120 KM, a to službenik OBAVEZNO križa ako se neće popunjavati jer na svakom obrascu kucano piše ispod ovog glavnog prozora na papiru ''Napomena: nepotrebno precrtati''
3. Pečat - dotični je uzeo pečat s nekog ugovora s BH Telecomom (ako se zagledate malo bolje vidjećete da je u pitanju logo BH Telecoma

), a BH Pošte nisu toliko nepismene da stavljaju pečat BH Telecoma
Kako izgleda pravi pečat? Pravi pečat sadrži: grad u kojem je pošta iz koje se šalje (za Sarajevo piše ''Sarajevo'' na pečatu), jedno slovo koje je ispod ovog, ne znam šta predstavlja, poštanski broj pošte iz koje se šalje (za glavnu poštu u sarajevu ''71120''). Grad i poštanski broj su na kraju nasuprot jedno drugog. A u sredini pečata piše datum slanja, ako je poslano danas 2.6.2.2014. pisat će 26.02.14.XX (ovo ''XX'' je neki dvocifreni broj koji nisam siguran šta predstavlja, možda broj šaltera

) Također, pozicija pečata kriva, pečat se stavlja na sredinu ovog donjeg dijela gdje je, gle čuda, na ovom papiru ostala praznina.
Lopov je pečat fino skenirao sa ugovora, skenirao i neku ovakvu Potvrdu što je imao i stavio pečat u Potvrdu namjerno preko 3 rubrike na desnoj strani nadajući se da nećeš primijetiti:
- da je pečat od BHT
- da rubrike
Prijemni broj, Masa i Poštarina uopšte nisu popunjene
4. Nema uopšte nikakvog potpisa službenog lica
5. Nema potpisa pošiljaoca, tj. lopova ovog, ali je on to hinjski probao sakriti, pogledajte da mu kao slučajno donji lijevi ćošak Potvrde nije ušao u kadar.
6. Iz konverzacija ispada da mu je pošiljka i otišla i vratila se u roku od samo cca 4 dana, što mislim da je teško moguće.
7. Pogledajte sami ''vrh'' ovog lažnog pečata, gdje bi trebalo da se siječe s debelom linijom ovog pravougaonika gore. Linija se ne siječe s pečatom nego misteriozno nestaje. Zašto? Zato što je lik preko Painta izrezao pečat i samo ga nabacio na Potvrdu i isprintao, a zaboravio je da kad se inače skenira dokument da iako nešto izgleda bijelo da zapravo nije bijelo nego jaaako svijetla siva, što je dovoljno Paintu da je ne prepozna kao bijelu, i tako imamo to da ''bijela'' boja prekriva liniju i linija izgleda kao da je izblijedila. A čisto sumnjam da je ovaj obrazac stajao mjesecima u pošti pa da eto baš tu izblijedi, kako ne izblijedi ni na jednom drugom mjestu nego baš tu.
Ovo ima elemente krivičnog djela falsifikovanja dokumenata (i ovo je neki dokument)