KUP BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#3551 Re: KUP BiH

Post by F&N »

SmokingMan wrote:
van helsing wrote:Cuj "Sarajevo mora pasti". :lol: :lol:
Jurišni poklić... 8-)
Vazda su imali ili barem nastojali da imaju te partizanske fore :D
Eborg

#3552 Re: KUP BiH

Post by Eborg »

F&N wrote:Ma realno tekma protiv Celika nije kao i svaka druga. Nije kao tekme protiv komsija i listice recimo ali definitivno moze u rang sa utakmicama protiv Borca, Zrinjskog. Ne treba sad glumiti nesto ala oni su nam ko i Zepce. To sta mi njima "znacimo" u tom smislu i koliko se "loze" na nas, najbolje oni sami znaju. A dovoljno govore to i ovi letci isl... Ne treba od toga praviti nishta narocito jer je to tako svugdje da se ekipa iz drugih gradova najvishe loze na ekipa iz glavnih gradova ili barem ovih vecih... Tu je vise faktora koji na to uticu od sportskih do politckih, drustvenih i... Sve dok je ovo u granicama tog rivaliteta je meni super. Kad pocne nesta ala ona prozivanje markala tada to postaje bolesno, mada sam siguran da 1% zenicana ne zeli nama opet ni markale niti bilo sta takvo, kao sto ni ja a i vecina nas ovdje ne zelimo njima. Svako ko spada u ovih 1% je bolesnik i zasluzuje vjesanje na Marijin Dvoru...
A što na Marijin Dvoru? E pa ne može u Sarajevu sve, vješat ćemo mi svoje po kružnim tokovima! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kemal Malovčić

#3553 Re: KUP BiH

Post by Kemal Malovčić »

Žao mi je što Savez, klubovi i prevashodno MUP ne mogu shvatiti da je ovo jedan od najvećih derbija našeg fudbala.

Ako nastave ovako bježati od odgovornosti i posla, možda nikada ni ne bude gostujućih navijača. Izgovora će biti.

Ali ne vrijedi pričati više o tome.
snaga_znanja

#3554 Re: KUP BiH

Post by snaga_znanja »

Rivalitet postoji. Sa jedne strane socioloski jer logicno da svaki ekonomski i politicki centar je napredniji i razvijeniji od ostalih sredina. Dok vi nas posmatrate ko da smo selendra. I to je tako i uvijek ce biti. To se prenese na tribinu koja budimo realni je uglavnom reprezent donjih 25% u svakom drustvu i tako se napravi rivalitet. Logicno da vama je rivalitet sa Zeljom na prvom mjestu i bice tako uvijek. Nama sa druge strane, jer nemamo gradski derbi (A izgubili smo ga zbog vaseg kosatog kriminalca.), ste fiksacija vi jer dok se ova liga razvijala vi ste nam bili jedini rivali. Dosla druga vremena mi bljesnemo svakih 5 godina do finala kupa, a ni vama ruze ne cvatu... :D

Uglavnom dok je sve na jednom sportskom nivou je ok, ali kad preraste u huliganizam onda je to vec lose. :izet:
rajvosa-mitre

#3555 Re: KUP BiH

Post by rajvosa-mitre »

ovaj savez usra sve jebo ih brazil,protiv celika u finalu mi je bila zelja cim smo male plave izbacili,otislo bi nas pun kurac u Zenicu uvijek je bio rivalitet izmedju Sa i Ze i jedan od najvecih derbija u BiH,ovako cu gledat preko TV-a tugoo moja
BadCopy

#3556 Re: KUP BiH

Post by BadCopy »

ajmo se mijenjat za licne karte negdje oko Visokog :D
Eborg

#3557 Re: KUP BiH

Post by Eborg »

Hajde što me onaj autistični selektor jučer izbacio iz takta ali što me ova gospoda Brazilci znaju nanervirati to je strašno. Na momente "im" poželim totalni debakl u Brazilu ali se onda dozovem i shvatim ko, šta, gdje. Ovako im želim što seksipilnije i guzlatije koke za provod sa hašimom među nogama i AIDS-om.
Eborg

#3558 Re: KUP BiH

Post by Eborg »

BadCopy wrote:ajmo se mijenjat za licne karte negdje oko Visokog :D
:lol: :lol: :lol:

Daleko najbolji prijedlog! :thumbup: :thumbup: :thumbup:

:bih: :bih: :bih:
phillie

#3559 Re: KUP BiH

Post by phillie »

F&N wrote:Ma realno tekma protiv Celika nije kao i svaka druga. Nije kao tekme protiv komsija i listice recimo ali definitivno moze u rang sa utakmicama protiv Borca, Zrinjskog. Ne treba sad glumiti nesto ala oni su nam ko i Zepce. To sta mi njima "znacimo" u tom smislu i koliko se "loze" na nas, najbolje oni sami znaju. A dovoljno govore to i ovi letci isl... Ne treba od toga praviti nishta narocito jer je to tako svugdje da se ekipa iz drugih gradova najvishe loze na ekipa iz glavnih gradova ili barem ovih vecih... Tu je vise faktora koji na to uticu od sportskih do politckih, drustvenih i... Sve dok je ovo u granicama tog rivaliteta je meni super. Kad pocne nesta ala ona prozivanje markala tada to postaje bolesno, mada sam siguran da 1% zenicana ne zeli nama opet ni markale niti bilo sta takvo, kao sto ni ja a i vecina nas ovdje ne zelimo njima. Svako ko spada u ovih 1% je bolesnik i zasluzuje vjesanje na Marijin Dvoru...
U redu post samo malo preispitaj ove postotke, ziv bio. malo si se zbunio izgleda.

U navijackom smislu, normalno je da cemo se loziti na ekipe koje mogu "dovesti" 1000+ navijaca, pa je i domacim navijacima veci gust doci na takvu tekmu, da brane "cast kluba, grada...". Druga stvar je da su i Sarajevo i Zeljo jedne od najkvalitenijih ekipa u drzavi u proteklim sezonama, pa je i to dodatni mamac za gledaoce, da se gledati malo bolju utakmicu na nasim terenima...Treca stvar, koliko vi imate navijaca u svojim redovima koji dolaze samo na derbi sa Zeljom? Jesu li oni kompleksasi kojima se po noci prividjaju mali plavi?
A i vama su najbrojnija gostovanja upravo u utakmicama sa Celikom. (ne racunajuci te tekme po Sarajevu)
Pjanic15

#3560 Re: KUP BiH

Post by Pjanic15 »

Ajmo Zeničkih lični, lični, 5 maraka komad, još malo pa nestalo. :lol:
Eborg

#3561 Re: KUP BiH

Post by Eborg »

Jel' gradska raja il' su iz Babina lične? :mrgreen:
BadCopy

#3562 Re: KUP BiH

Post by BadCopy »

Eborg wrote:Jel' gradska raja il' su iz Babina lične? :mrgreen:
Odmut,ako si prosao tamo u zadnje vrijeme ostavio sam pecat na zgradi :D
Pjanic15

#3563 Re: KUP BiH

Post by Pjanic15 »

Eborg wrote:Jel' gradska raja il' su iz Babina lične? :mrgreen:
Samo FGR. :lol:

Image
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3564 Re: KUP BiH

Post by -LIBERO- »

Ja ne znam zasto je to problem priznati ali utakmice sa Celiko, Velezom, Borcem, Zeljeznicarom...a od nedavno i sa Zrinjskim, naravno da su derbiji, i da je bolje igrati, i gledati, nego neke utakmice gdje nema protivnickih navijaca, niti medjusobne istorije duela i sl.

Naravno. Sada sto mi rangiramo Zeljeznicar na prvo mjesto konkurencije, a recimo, primjer samo, Celikovi navijaci nas, ili Zeljine navijace...to vise nije ni bitno. Bitno je da su to klubovi, i njihova medjusobna konkurentnost, koji i jesu sustina i poenta ove lige. Bilo je, i bit ce, Posusje, Orasje, Leotar,. Brotnjo, Modrica i slicnih "velikana", koji su plesali jednu dvije sezone u vrhu naseg fudbala. Ali to je nesto prolazno i instant. Ovi klubovi koji imaju istoriju i veliki broj navijaca iza sebe oni su i posljednje, pa kakvo god da je, pozitivno sto je ostalo u nasem fudbalu.

A ovi majmuni iz saveza. Njihova jedina "zasluga" za trenutnu situaciju sa reprezentacijom je sto je ovo genaracija igraca, vecina iz dijaspore, koji su dovoljno kvalitetni, za solidno prosjecnu grupu koju su prosli. I to je kraj njihovih zasluga ovdje.

Ne zelim ovdje o njima, a mogao bih desetine postova ispisati. Samo jebeno su se zajebali i pocijenili situaciju.

Ok, nece biti gostujucih navijaca na ovim finalnim utakmicama. Ali nije valjda da vjeruju da se fudbal igra samo do prvenstva u Brazilu. Kitice male, seljacke i mentalno provincijske.
Last edited by -LIBERO- on 07/05/2014 00:03, edited 1 time in total.
phillie

#3565 Re: KUP BiH

Post by phillie »

Ma nisi ti dzaba moderator 8-)

:thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3566 Re: KUP BiH

Post by -LIBERO- »

I zvanicno ispred Hz.

Imajući u vidu posljednju odluku N/FSBiH kojom se zabrana prisustva gostujućih navijača odnosi i na predstojeći finalni dvomeč Kup-a BiH, navijačka grupa Horde zla poziva sve svoje članove, kao i ostale navijače i simpatizere FK Sarajevo da se suzdrže od odlaska u Zenicu na utakmicu koja će se odigrati u srijedu 07.05.2014.g. sa početkom u 17:00 h. Koristimo priliku i da javno pitamo "gospodu" iz krovne institucije bh fudbala, da li se ova zabrana odnosi i na putovanja u Brazil, jer ipak, i to je gostovanje, zar ne? U nadi u neko bolje sutra bh fudbala, srdačan pozdrav i vidimo se na Koševu 17.05.2014.g.

A za ekipu iz Zenice. Nema veze, oni ce biti i proci. Mi ostajemo. Mi smo tu iz ljubavi i zbog nasih klubova. Vidimo se nekom slijedecom prilikom, da vratimo ovaj derbi na poziciju koja mu pripada. :thumbup:
KladionicarXXX

#3567 Re: KUP BiH

Post by KladionicarXXX »

Davno je postojala incijativa za pokretanje udruzenja SVIH navijaca, da se to ikada pokrenulo sve se ovo moglo i organizovati i provesti u djelo bez i jednog incidenta, naravno ako odredjena grupa ljudi ima veliki autoritet na tribini, da moze kontrolisati onu malu grupu narkomana i alkoholicara koji bi pokusali napasti gostujuce navijace. Posebno u ovakvim situacijama bi to dobro doslo, kao sto je neko ranije pomenuo BBB i Torcida slucaj.
Logovan

#3568 Re: KUP BiH

Post by Logovan »

-LIBERO- wrote:I zvanicno ispred Hz.

Imajući u vidu posljednju odluku N/FSBiH kojom se zabrana prisustva gostujućih navijača odnosi i na predstojeći finalni dvomeč Kup-a BiH, navijačka grupa Horde zla poziva sve svoje članove, kao i ostale navijače i simpatizere FK Sarajevo da se suzdrže od odlaska u Zenicu na utakmicu koja će se odigrati u srijedu 07.05.2014.g. sa početkom u 17:00 h. Koristimo priliku i da javno pitamo "gospodu" iz krovne institucije bh fudbala, da li se ova zabrana odnosi i na putovanja u Brazil, jer ipak, i to je gostovanje, zar ne? U nadi u neko bolje sutra bh fudbala, srdačan pozdrav i vidimo se na Koševu 17.05.2014.g.
:thumbup: :thumbup:
Butmiran

#3569 Re: KUP BiH

Post by Butmiran »

KladionicarXXX wrote:Davno je postojala incijativa za pokretanje udruzenja SVIH navijaca, da se to ikada pokrenulo sve se ovo moglo i organizovati i provesti u djelo bez i jednog incidenta, naravno ako odredjena grupa ljudi ima veliki autoritet na tribini, da moze kontrolisati onu malu grupu narkomana i alkoholicara koji bi pokusali napasti gostujuce navijace. Posebno u ovakvim situacijama bi to dobro doslo, kao sto je neko ranije pomenuo BBB i Torcida slucaj.
Ne može to kod nas zaživjeti. U Hrvatskoj je jedan narod, kod nas se još uvijek skandira "gazi balije" "jebemo Bosnu cijelu" itd.
BadCopy

#3570 Re: KUP BiH

Post by BadCopy »

Image

Elvedine Begicu prestani se jebavat sa onom krhacicom svojom po hotelima :thumbup:
van helsing

#3571 Re: KUP BiH

Post by van helsing »

De ba libero,za mene navijaca FKS samo je jedan derbi,bez da ikoga potcjenjujem. To da ce biti bolja tekma sa klubovima koje si naveo,to stoji. Ali da mi nosi neko uzbudjenje,tipa neprospavane noci prije tekme,neka trema ili tako nesto....toga nema. Jedino se radujem da ce biti kvalitetnija tekma,malo bolja posjeta i to je to.
Jednostavno ne mogu shvatiti navijace Celika da se ovoliko pale na FKS.
snaga_znanja

#3572 Re: KUP BiH

Post by snaga_znanja »

van helsing wrote:De ba libero,za mene navijaca FKS samo je jedan derbi,bez da ikoga potcjenjujem. To da ce biti bolja tekma sa klubovima koje si naveo,to stoji. Ali da mi nosi neko uzbudjenje,tipa neprospavane noci prije tekme,neka trema ili tako nesto....toga nema. Jedino se radujem da ce biti kvalitetnija tekma,malo bolja posjeta i to je to.
Jednostavno ne mogu shvatiti navijace Celika da se ovoliko pale na FKS.
Ma vi ste divovi... :lol:
phillie

#3573 Re: KUP BiH

Post by phillie »

Pa sto se onda toliko trudis? Ne mozes shvatiti, ma koliko ti napisali i mi i tvoji, ne mozes shvatiti....
JOINT_1921
Vozim: odlično

#3574 Re: KUP BiH

Post by JOINT_1921 »

Sta ste se nalozili i jedni i drugi ko seljak na rambo noz... Bila zabrana, ostala zabrana sto je i jedino fer uzimajuci u obzir broj preostalih utakmica. Ne moze vama pustiti, pa nekome zabraniti, ovo ono... Zabrana je i tacka... A najjaca pravna sluzba nek se pozabavi tom diskriminacijom sa licnim kartama...
Butmiran

#3575 Re: KUP BiH

Post by Butmiran »

Libero je to fino objasnio, nema potrebe da raspravljate više oko toga.
Post Reply