Juventus

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Hadzoglu

#3551 Re: Juventus

Post by Hadzoglu »

oridjidji wrote:
odes fino na temu milan i procitas par mojih pisanja o tim penalima i vidis da mi o tim penalima pricamo kao o nepostojecim, a da milan ne hvalimo i onda kada lose igraju. juventusu nisu ponisti gol tri utakmice za redom. matrijev go je ponisten radi ofsajda, ne radi pola metra u golu sto je za razliku od prve greske mnogo gora greska... nije to ni katanja ni bolonja da se moglo tackati oko par cenata to je pola metra...

cuj plackopickasi? pa milanovi igraci su radi povreda propustili kad se sabere 237 utakmica ove sezone, juventusovi 33. samo flamini je propustio 33 utakmice ove sezone, pato 20 i tako redom dok se ne sabere 237 utakmica, a kod juventusa jakinta je odsustvovao 8 utakmica, a vucinic 5. jos milan je igrao i ligu prvaka to je 10 utakmica vise u sezoni od vas i opet ste jedva tri boda ispred nas.

što je zalosno!!!
Juventus ove sezone niko nije nadigrao i to je cinjenica. Cinjenica je i da smo imali nekoliko losih utakmica gdje smo srecom ostali neporazeni al i to je dio sporta.
just principe

#3552 Re: Juventus

Post by just principe »

zamolio bih vas da u vase sudijsko ublehasko-mafijaske price izostavljate Inter..

Hvala
Hadzoglu

#3553 Re: Juventus

Post by Hadzoglu »

ElRe wrote:http://www.tuttomercatoweb.com/juventus ... bS05MTUzNA

Matri i 20 milki za Kavanija, tesko ali bi bilo fenomenalno
Cavani sto dalje od Juventusa..
Dosta nam je jedan Amauri, drugi ne treba.
uhljebljeni dvopek

#3554 Re: Juventus

Post by uhljebljeni dvopek »

massa je počela da se pali i žari :-) :mrgreen:

znači Juve trn u oku... ..imponuje imponuje 8-)
oridjidji

#3555 Re: Juventus

Post by oridjidji »

Hadzoglu wrote:
oridjidji wrote: milan iz calciopolija do titule u ligi prvaka, a juve u seriju b :)
zasluzeno jer je i na terenu vidjeno sve ono zbog cega je juve bio optuzen...
Pa to sto si napisao samo po sebi nije posteno. Juventus u Seriu B a ostala 3 kluba kaznjeni samo oduzimanjem bodova.

Al svejedno... kazna je odsluzena. Najveci gubitnik nije Juventus, nego italijanski fudbal u cjelini.
pa sta ces pozivi mogija udruzi sudaca su bili razlogom toga i sumnja da su u dvije sezone namjestili 28 utakmica sto je dobrim dijelom i dokazano. bilo je to i posteno, kad se sagleda ono sto se te sezone moglo vidjeti u utakmicama juventusa, sumnjivi penali u zavrsnicama utakmica (obicno za pobjedu ili izjednacenje),nepostojeci slobodnjaci na rubu sesnest, par kola za redom te sezone su prikazivali cudne igre, pa djidji pogrijesi ofirno protiv palerma, prije nego je i zavrsila ta sezona govorio sam medju rajom da juve stima utakmice, ljudi mi se smijali, a onda calciopoli. previse se skandala uz juve veze jos od 90-tih. od doping afere s igracima, zrtveno janje bio davids i par trenera, do sumnjivih transfera i namjestaljki i vrijeme je bilo da se sve to ne gura pod tepih...

sad ce raja drvlje i kamenje na mene...

slazem se da je italijanski fudbal u globalu bio na najvecem gubitku, ali sezonu kasnije je milan osvojio lp porazivsi liverpool u ateni.
juventus

#3556 Re: Juventus

Post by juventus »

Sve se više priča o RVP...nije loše.
Hadzoglu

#3557 Re: Juventus

Post by Hadzoglu »

oridjidji wrote:
pa sta ces pozivi mogija udruzi sudaca su bili razlogom toga i sumnja da su u dvije sezone namjestili 28 utakmica sto je dobrim dijelom i dokazano. bilo je to i posteno, kad se sagleda ono sto se te sezone moglo vidjeti u utakmicama juventusa, sumnjivi penali u zavrsnicama utakmica (obicno za pobjedu ili izjednacenje),nepostojeci slobodnjaci na rubu sesnest, par kola za redom te sezone su prikazivali cudne igre, pa djidji pogrijesi ofirno protiv palerma, prije nego je i zavrsila ta sezona govorio sam medju rajom da juve stima utakmice, ljudi mi se smijali, a onda calciopoli. previse se skandala uz juve veze jos od 90-tih. od doping afere s igracima, zrtveno janje bio davids i par trenera, do sumnjivih transfera i namjestaljki i vrijeme je bilo da se sve to ne gura pod tepih...

slazem se da je italijanski fudbal u globalu bio na najvecem gubitku, ali sezonu kasnije je milan osvojio lp porazivsi liverpool u ateni.
Cekaj malo, jel se sumnja da su namjestili 28 utakmica u dvije sezone ili je dokazano? Ako je dokazano reci mi bar dvije-tri?
Koje su to utakmice sa sumnjivim penalima?
Koje su to utakmice sa sumnjivim slobodnim udarcima?
Koji su to sumnjivi transferi?

kako god Milan nema pravo Juventusu nista prigovarati, prvo jer su i oni osamdesetih godina bili istjerani iz lige zbog namjestanja, a drugo jer su i oni ucestvovali u calciopoliju.

Juventus je svoju kaznu odsluzio i to je gotova prica. Juventus se oporavio ali italijanski fudbal nije. Reprezentacija je propala, izgubili su jedno mjesto u ligi prvaka, liga je sve slabija. Milan jeste osvojio ligu prvaka ali nakon toga su truba u evropskim okvirima.

Juventus koji je prosao, to sto je prosao je napravio stadion i danas dominira italijanskim fudbalom. Milan od te lige prvaka konstatno stagnira kao i inter.
capitano10

#3558 Re: Juventus

Post by capitano10 »

oridjidji wrote:
capitano10 wrote:Kakav gol protiv Catanie, kada je dokazano da nije bio gol ? :lol: :lol:

Nebitno uostalom. Četiri međusobne utakmice, koliko Milan ima pobjeda?
0
Da, tako je.

Forza Juve!

nemoj da lazes sebe, ima pobjeda u kupu 2-1 u torinu, tek ste se u 120 minuti izvadili da neodete na penale...
prema tome ovogodisnji skor juventusa je 2 pobjede 1 remi i jedan poraz protiv Milana...
Da poznaješ pravila Calcia, kao što ne poznaješ, znao bi da se utakmica računa SA produžecima.
Kraj utakmice je bio nakon 120 minuta, tako da tu priču o porazu možeš okačiti mačku o rep.
oridjidji

#3559 Re: Juventus

Post by oridjidji »

Hadzoglu wrote:
oridjidji wrote:

Cekaj malo, jel se sumnja da su namjestili 28 utakmica u dvije sezone ili je dokazano? Ako je dokazano reci mi bar dvije-tri?
Koje su to utakmice sa sumnjivim penalima?
Koje su to utakmice sa sumnjivim slobodnim udarcima?
Koji su to sumnjivi transferi?

kako god Milan nema pravo Juventusu nista prigovarati, prvo jer su i oni osamdesetih godina bili istjerani iz lige zbog namjestanja, a drugo jer su i oni ucestvovali u calciopoliju.

Juventus je svoju kaznu odsluzio i to je gotova prica. Juventus se oporavio ali italijanski fudbal nije. Reprezentacija je propala, izgubili su jedno mjesto u ligi prvaka, liga je sve slabija. Milan jeste osvojio ligu prvaka ali nakon toga su truba u evropskim okvirima.

Juventus koji je prosao, to sto je prosao je napravio stadion i danas dominira italijanskim fudbalom. Milan od te lige prvaka konstatno stagnira kao i inter.
Naravno da se sumnjalo tada i to je dobilo poznati epilog zvanu "juve u seriji b".
Smatra se da je samo sudija Masimo De Santis u toj sezoni 2004/2005 i 2005/2006 pridonjeo svojim sudjenjem da Juventus dobije utakmice protiv Siene, Kieva, Lacija, te remizira sa Kaljarjem u gostima. Medjutim tu su jos utakmice sa Palermom, cini mi se Livornom, nemogu se tacno sijetiti koja je treca utakmica bila kada je Juve bio u go zaostatku u dvije utakmice je dobio dva nepostojeca penala u sudijskom vremenu, te je trecu dobio penal i slobodnjak na rubu 16 koji je Del Piero pospremio u go. Usput tu je i sumnjivi poraz Juventusa od Redzine, utakmica sa Udinezeom i td. Cini mi se da je zadnju sezonu De Santis sudio oko desetak utakmica Juventusa, a i Paparesta nije nista manje,

Pa Pesoto ti je slucajno pao kroz prozor. Navodno je zato bio razlog sumnjivi transfer Ibrahimovica u Juve. :D
Milanu je drugi vlasnik bio tada u Italiji kada su izbaceni u Seriju C.
Reprezentacija je 2006 godine osvojila SP.

Istina je da italijanski fudbal je u padu, ali zato nije razlog samo calciopoli vec mnogo drugih stvari od poreza, do lose infrastrukture, ekipa u remontu i td.
oridjidji

#3560 Re: Juventus

Post by oridjidji »

capitano10 wrote:
oridjidji wrote:
capitano10 wrote:Kakav gol protiv Catanie, kada je dokazano da nije bio gol ? :lol: :lol:

Nebitno uostalom. Četiri međusobne utakmice, koliko Milan ima pobjeda?
0
Da, tako je.

Forza Juve!

nemoj da lazes sebe, ima pobjeda u kupu 2-1 u torinu, tek ste se u 120 minuti izvadili da neodete na penale...
prema tome ovogodisnji skor juventusa je 2 pobjede 1 remi i jedan poraz protiv Milana...
Da poznaješ pravila Calcia, kao što ne poznaješ, znao bi da se utakmica računa SA produžecima.
Kraj utakmice je bio nakon 120 minuta, tako da tu priču o porazu možeš okačiti mačku o rep.
nadji mi molim te to pravilo... koliko znam svugdje u svijetu utakmica traje 90 minuta... produzetci su uvijek produzetci... kao i penali penali...
capitano10

#3561 Re: Juventus

Post by capitano10 »

Računa se konačan rezultat. Utakmica traje 120 minuta u slučaju produžetaka.
oridjidji

#3562 Re: Juventus

Post by oridjidji »

capitano10 wrote:Računa se konačan rezultat. Utakmica traje 120 minuta u slučaju produžetaka.
vidis kako mjenjas ono sto je napisano... napisi pravilo u kalcu gdje se kaze da utakmica traje 120 minuta, pusti se sad produzetaka...

jeli juve u kupu dobio milana 2-1 jeste, jeli milan dobio juventusa 2-1 jeste, tek se poslje toga jer nije bilo ukupnog pobjednika u 180 minuta, pristupilo produzetcima. da je kojim slucajem milan dobio 3-1 bili i dalje tvrdio da milan nije dobio juventusa? Kako je onda milan izborio produzetke ako nije dobio juventusa? :) pobjednik u jednom mecu i konacni pobjednik nakon dvomeca nisu isto...

uglavnom juve je morao izgubiti tu utakmicu da bi milan igrao s njima produzetke? slazemo li se u tome?
wickerman

#3563 Re: Juventus

Post by wickerman »

oridjidji wrote:
capitano10 wrote:Računa se konačan rezultat. Utakmica traje 120 minuta u slučaju produžetaka.
vidis kako mjenjas ono sto je napisano... napisi pravilo u kalcu gdje se kaze da utakmica traje 120 minuta, pusti se sad produzetaka...

jeli juve u kupu dobio milana 2-1 jeste, jeli milan dobio juventusa 2-1 jeste, tek se poslje toga jer nije bilo ukupnog pobjednika u 180 minuta, pristupilo produzetcima. da je kojim slucajem milan dobio 3-1 bili i dalje tvrdio da milan nije dobio juventusa? Kako je onda milan izborio produzetke ako nije dobio juventusa? :) pobjednik u jednom mecu i konacni pobjednik nakon dvomeca nisu isto...

uglavnom juve je morao izgubiti tu utakmicu da bi milan igrao s njima produzetke? slazemo li se u tome?
I ta ti je tekma bila namjestena da Juve prodje.
100% insajderska informacija
capitano10

#3564 Re: Juventus

Post by capitano10 »

Čitao sam to na italijanskim portalima nakon tekme, gdje su rekli da je pravilo da se kao konačan rezultat, u slučaju da tekma ode u produžetke, uzima onaj nakon 120 minuta.
Da nije tako, ne bi se govorilo o neporaženosti Juventusa.

Ovo je 100% tačna informacija.
oridjidji

#3565 Re: Juventus

Post by oridjidji »

capitano10 wrote:Čitao sam to na italijanskim portalima nakon tekme, gdje su rekli da je pravilo da se kao konačan rezultat, u slučaju da tekma ode u produžetke, uzima onaj nakon 120 minuta.
Da nije tako, ne bi se govorilo o neporaženosti Juventusa.

Ovo je 100% tačna informacija.
haj nek bude tako. neporazeni ste ove sezone cestitam. onda ste nas i vi dobili samo jedanput :D
2407

#3566 Re: Juventus

Post by 2407 »

oridjidji wrote:
2407 wrote:
Image
Pokrij se usim, pa i Milan je kaznjen u tom calciopoliju :roll: kakvih sve ljudi ima... :roll: a vama je ovo drugi put da ste kaznjeni zbog malverzacija BTW :-)

Hajte ba napravite kakav skup il' sijelo pa placite i kukajte zajedno :razz: Ko gubi ima pravo i da se ljuti 8-)

Ovdje se prica o dominaciji talijanskog fudbala, kurcevitom i arogantnom timu, nepobjedivom Juventusu 8-) a ne o kojekakvim milanima i interima i njihovim navodnim problemima s sudjenjem :skoljka:

Naredne tri utakmice su sve tri protiv davljenika Cessena, Novara (u gostima obje) pa protiv Leccea kuci. Cessena je ispala, Novara se koprca a Lecce je u odlicnoj formi i najvjerovatnije ce se spasiti ispadanja. Na papiru jako lagane utakmice ali u stvarnosti mogu da budu tvrd orah. Jos malo neravnog puta za torinsku masineriju do povratka Scudetta kuci.

Forza Juve!!!
milan iz calciopolija do titule u ligi prvaka, a juve u seriju b :)
zasluzeno jer je i na terenu vidjeno sve ono zbog cega je juve bio optuzen...
Sta s ovim hoces da kazes i kakve ovo veze ima s mojim postom? I vi ste bili sudionici istog tog calciopolija pa da ste osvojili 10 LP-a zaredom ;-)
2407

#3567 Re: Juventus

Post by 2407 »

oridjidji wrote: Naravno da se sumnjalo tada i to je dobilo poznati epilog zvanu "juve u seriji b".
Smatra se da je samo sudija Masimo De Santis u toj sezoni 2004/2005 i 2005/2006 pridonjeo svojim sudjenjem da Juventus dobije utakmice protiv Siene, Kieva, Lacija, te remizira sa Kaljarjem u gostima. Medjutim tu su jos utakmice sa Palermom, cini mi se Livornom, nemogu se tacno sijetiti koja je treca utakmica bila kada je Juve bio u go zaostatku u dvije utakmice je dobio dva nepostojeca penala u sudijskom vremenu, te je trecu dobio penal i slobodnjak na rubu 16 koji je Del Piero pospremio u go. Usput tu je i sumnjivi poraz Juventusa od Redzine, utakmica sa Udinezeom i td. Cini mi se da je zadnju sezonu De Santis sudio oko desetak utakmica Juventusa, a i Paparesta nije nista manje,

Pa Pesoto ti je slucajno pao kroz prozor. Navodno je zato bio razlog sumnjivi transfer Ibrahimovica u Juve. :D

Istina je da italijanski fudbal je u padu, ali zato nije razlog samo calciopoli vec mnogo drugih stvari od poreza, do lose infrastrukture, ekipa u remontu i td.
Sumnjalo ali nista od toga nije dokazano. Ustvari malo sta je i dokazano u svom tom postupku al nejse...
wickerman

#3568 Re: Juventus

Post by wickerman »

Bilo,proslo ne ponovilo se :D
Ove godine jedino sto se moze nazvati sudijskom greskom u korist Juventusa je go Muntaria,ali ostatak sezone je protekao sudijskim odlukama na stetu Juventusa.
Osvojit scudeto je primarni cilj,a zlih jezika ce uvijek biti... :bih: :bih:
Hadzoglu

#3569 Re: Juventus

Post by Hadzoglu »

oridjidji wrote:
Naravno da se sumnjalo tada i to je dobilo poznati epilog zvanu "juve u seriji b".

Massimo De Santis pomogao juventusu protiv Siene, Chieva a nije pomogao protiv Milana gdje su izgubili sa 3:1
Smijesno u startu, kao i za te penale i slobodnjake.

Reprezentacija jeste osvojila 2006 godine SP vecina igraca su bili iz Juventusa. 2006godina sa izbacivanjem juventusa je poceo pad Serie A.
Najveci razlog jeste calciopoli jer nije pogodio samo Juventus, nego i druge klubove.
Jedini koji je nesto u italiji napravio zadnjih 20ak godina je Juventus i pored izbacivanje u Seriu B.
Prije izbacivanja su imali ugovore sa mediasetom i tamoilom oko milijardu maraka. S tim bi danas dominirali evropskim fudbalom... ali nema veze...

Jos nesto kazes da je Milan tada iamo druge vlasnike???? pa kakve to veze ima... Stimali ljudi, bili izbaceni, odradili kaznu i nikom nista. Samo Milan nema pravo Juventusu pricati o postenju. Toliko
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#3570 Re: Juventus

Post by I am Happy »

Manite se šuplje 8-) sutra po 3 boda... to je najvaznije :)
BigBen

#3571 Re: Juventus

Post by BigBen »

Forza Juve ljubavi moja! :D

Ovi bbilanisti na forumu isti kao Alegri. Vide nema nista od scudetta pa se vade na urote i zavjere sudijske organizacije protiv milana...

Ubjedljvo najbolja ekipa je Juve, a scudetto objektivno zasluzuje samo Juve....

Jos 4 pobjede i scudetto je u Torinu... :D
Hadzoglu

#3572 Re: Juventus

Post by Hadzoglu »

Skudeto se vraca kuci, tamo gdje mu je i mjesto. Dakle od sezone 2012/2013 gledamo 3 zvjezdice :)
BigBen

#3573 Re: Juventus

Post by BigBen »

I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#3574 Re: Juventus

Post by I am Happy »

BigBen wrote:svi porazi Juventusa ove sezone :lol: :D
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 4sXhKKLscg
hahaha ovo trebas staviti u one teme Milana i Intera 8-)
oridjidji

#3575 Re: Juventus

Post by oridjidji »

Hadzoglu wrote:
oridjidji wrote:

Massimo De Santis pomogao juventusu protiv Siene, Chieva a nije pomogao protiv Milana gdje su izgubili sa 3:1
Smijesno u startu, kao i za te penale i slobodnjake.

Reprezentacija jeste osvojila 2006 godine SP vecina igraca su bili iz Juventusa. 2006godina sa izbacivanjem juventusa je poceo pad Serie A.
Najveci razlog jeste calciopoli jer nije pogodio samo Juventus, nego i druge klubove.
Jedini koji je nesto u italiji napravio zadnjih 20ak godina je Juventus i pored izbacivanje u Seriu B.
Prije izbacivanja su imali ugovore sa mediasetom i tamoilom oko milijardu maraka. S tim bi danas dominirali evropskim fudbalom... ali nema veze...

Jos nesto kazes da je Milan tada iamo druge vlasnike???? pa kakve to veze ima... Stimali ljudi, bili izbaceni, odradili kaznu i nikom nista. Samo Milan nema pravo Juventusu pricati o postenju. Toliko
u italiji su napravili mnogo. ali kako? hiljadu afera su imali do kalcopolija. od dopinga davidsa, do sumnje u druge igrace. do suspenzije pomocnih trenera za koje se sumnjalo da dopinguju igrace. do sumnjivih transfera, jedan od njih je i ibrin, do na kraju kalcopolija. zanemarimo sve to.

pusti pricu o miijardama maraka i mediasetu, jer mediaset je berluskonijeva tv kuca, tacnije korporacije koju on vodi pod imenom finivest. da bi dominirali italijanskim fudbalom moras biti prebogat da bi mogao kupovati najbolje igrace, jer italijasnki fudbal je opterecen enormno velikim porezima, tu je jos losa infrastruktura koja se nije mjenjala od davnina, a treci razlog sto nisu vise na vrhuncu moci jesu i starosna dob igraca u mnogim velikim italijanskim klubovima, ali i pored toga sto su u krizi osvojili su u zadnjih 5 godina dvaput ligu prvaka.

ma ni juve ni milan nisu postene ekipe, o njima se u tome kontekstu nemoze ni govoriti...
Post Reply