Sve je na mjestu sto si napisao, fino si to sve sazeo. I ja sam prosle lokalne izbore dao glas SC-u i Vracetu, kao zadnja budala.Ja_Ja wrote:Ne pripadam niti jednoj stranci, prosle izbore glas otisao Nasoj Stranci i Eldinu (sa zaljenjem), slijedece izbore ce najvjerovatnije samo Nasoj Stranci i mozda Platformi...ce mo da vidimo. No ono sto moram da primjetim jeste koliko se atmosfera u gradu iskvarila i kakve sve ogavne stvari bljuju jedni protiv drugih. Mozda je to djelimicno i zato sto do ovih izbora nije bilo upotrebe socijalnih medija na ovom nivou ali ovo zaglupljivanje masa, omalozavanje, i sve sto ide uz to su za povratiti. Mi smo na forumu ovdje diskutovali o mnogim stvarima vezanim za politiku i znalo se zakuhati pravo, ali nikada nije bilo gadosti kakve danas gledam po fb. S tim recenim, bilo je sasvim jasno od pocetka da Fudo nema metodoloskog pristupa upravljanju vec se vodio i izbore dobio na cistom populizmu i cinjenici da je narodu trebala alternativa ali koja nije daleko od SDA, pa su dobili njega. I danas sam kao i tada ubjedjen da Zenici trebaju (i da ih u Zenici i ima) ljudi koji ce napraviti realan plan rada u okvirima dostupnih budjetskih sredstava i metodoloski pristupiti rijesavanju problema. Samo je pitanje da li ce se narod osvjestiti dovoljno i doci do razuma.clio_dci120 wrote:Ali sad fakat , ne gledajući iz ugla bilo koje stranke, Fudo za pune tri godine svog mandata nije napravio ni jedan kapitalni projekat, bas ni jedan. Kada se to javno kaze, krenu izvlakuse nisam ja kriv. Jest on i samo on. Ovo je sramota velika, nema jedne stvari za koju se moze reci da je realizovana. Da ne govorim o njegovim nesipunjenim obecanjima...
Danas smo podjednako daleko od rijesavanja gotovo svih ako ne i svih onih pitanja za koje je tvrdio da ce rijesiti kao i tokom njegove kampanje. Sto znaci da smo manje vise samo izgubili 3 godine i nista vise. Putevi su losi, i ovo sto se radi, radi se preko klinca i veoma lose. O drugim stavrima da i ne govorimo.
S tim, velike nade ulazem u NS, ali realno ovaj metodološki pristup koji spominjes u Zenici njihovi kadrovi nemaju i nemaju "jake' ljude kao u Sarajevu. Ja Sanju Renic ne vidim kao nekog nosioca promjena, cak daleko od toga je (iako je znam licno, a i njenog muza koji je bas gradski covjek, sa zadovoljstvom se ispricam sa njim kada ga sretnem). A i na prvu, Vrace je 2016. nudio taj metodološki pristup, pa nam govno dao na kraju. Nazalost, ja ne vidim alternative u Zenici, barem na ovim lokalnim izborima sto nam predstoje.
Sto se tiče Fude, nema sta novo ponuditi, nista nije ispunio od obecanog, a koliko ce mu populizam prolaziti, to cemo vidjeti, jer vise ni Saliven ne funkcioniše kao nekada dok nije bilo Carsije ( i jedni i drugi su isti društveni odron), plus po raji se masovno prica o uhljebljavabju kadrova, od brace Subasic, Zubana, Kene i ostalih trabanata koji stoje iza profila Salyven.
Ocekujem jos prljaviju kampanju, ako se na vrijeme prije izbora ne rastale i podjele plijen jos u fazi vrebanja.