Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
palermo

#35476 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

PerverzMusharaf wrote:E ovo što Šarović radi je PRVI AKT PRAVOG PATRIOTIZMA od strane nekog BiH političara od 1995 do danas.
da ne pregonimo, pitanje je da li bi isto uradio i da je u pitanju Srbija. Al u svakom slučaju, u ovom trenutku za Mirka palac gore :thumbup:

Inače, ja nemam nekih sumnji, zapravo siguran sam, da bi mnogi srpski kadrovi koji rade u BiH institucijama htjeli i željeli raditi svoj posao na pravi način, samo kad bi smjeli i kad bi im se dopustilo
PerverzMusharaf

#35477 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PerverzMusharaf »

sve upućuje na to da će se evropa rekonstruisati i organizovati u neku uniju asimetričnih federacija jer ekonomski zaostalije zemnlje ne mogu da prate ove sjeverne naprednije. prema tome neka nova jugoslavija je neminovna jer kad nam sve privatizuju kao sto su naumili strpace nas u jedan koš da s nama komuniciraju na jednoj adresi.
PerverzMusharaf

#35478 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

palermo wrote:
PerverzMusharaf wrote:E ovo što Šarović radi je PRVI AKT PRAVOG PATRIOTIZMA od strane nekog BiH političara od 1995 do danas.
da ne pregonimo, pitanje je da li bi isto uradio i da je u pitanju Srbija. Al u svakom slučaju, u ovom trenutku za Mirka palac gore :thumbup:

Inače, ja nemam nekih sumnji, zapravo siguran sam, da bi mnogi srpski kadrovi koji rade u BiH institucijama htjeli i željeli raditi svoj posao na pravi način, samo kad bi smjeli i kad bi im se dopustilo
pa ja zbilja ne bih da ulazim u motive koji na kraju krajeva nisu ni bitni. ali ovo je jedini mehanizam putem kojeg neki političar efektivno pokazuje da nešto radi za tu svoju državu kakva god da je.

sve ostalo je samo šuplja demagogija. ovo je veći patriotski čin od presjecanja vrpcne na otvranju mekdonaldsa budi uvjeren.

tzv. liberalna hrvatska i likovi poput mesića nas godimama patroniziraju kao oni nas vole jadne žrtve ali nikad nisam čuo iz njihovih usta da bi smo trebali biti RAVNOPRAVNI trgovinski partneri. oooo ne, to nipošto. a što je najgore niko od bih političara kojima su usta puna bosne nijo ovo nikada ni prozborio.
Basvod

#35479 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Basvod »

palermo wrote:

Sto da ne? Svaki covjek ce se potruditi da najbolje radi posao za koji je placen.
Ali isto tako moras znati da Sarovica nije zaposlila BiH nego glasaci koji su glasali za njega ili stranku. Tako da on njima polaze racune i radi za njihov interes. Ovaj akt se sigurno svidja Sarovicevim glasacima a slucano se potrefilo da se svidja i Bosnjacima. Po drugom pitanju to vjerovatno nece biti tako.
miki.ba

#35480 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by miki.ba »

A u stvari ništa nije uradio nego je samo ispoštovao proceduru, ovo je trebalo davno biti urađeno.
Corto Maltese

#35481 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Corto Maltese »

Upravo suprotno. Ovo je jedan od rijetkih primjera da je zdravom razumu i zakonu data prednost nad patriotizmom, nacionalizmom i sličnim romantičarskim ublehama, koje nas u crno zavijaju već 25 godina.
Havatar

#35482 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Havatar »

Corto Maltese wrote:
Upravo suprotno. Ovo je jedan od rijetkih primjera da je zdravom razumu i zakonu data prednost nad patriotizmom, nacionalizmom i sličnim romantičarskim ublehama, koje nas u crno zavijaju već 25 godina.
Slazem se i sa jednim i sa drugim..
It_is_a_Leclerc

#35483 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by It_is_a_Leclerc »

U najkraćem, Mirko Šarović konačno radi nešto što će donijeti samo dobro bh. privredi u svim njenim dijelovima. Smeće se crva na granici, a hrvatski političari bijesno tvrde da će nas tužiti Bogu i narodu. Eto šta se dešava kad počnemo razmišljati svojom glavom.
motorola01

#35484 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by motorola01 »

Mirko Sarovic zatvara vrata proizvodima iz Hr, a otvara ih proizvodima iz Srbije. Znaci on trpa proizvode iz Srbije na trziste Bosne i Hercegovine i povecava izvoz "matici". Nemoj biti naivan da on ovim potezom stiti domacu prozvodnju, nego stiti onu "domacu" proizvodnju.
PerverzMusharaf

#35485 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Corto Maltese wrote:
iako čisto administativni čin lišen romantičarskih ubleha (inače ne bi ni valjao), ovaj akt u krajnjoj instanci gledan iz vana, paradoksalno, izgleda baš kao izvorni, istinski patriotski čin. i zaista, ovo jeste jedini čin nekog političara od 1995 do danas a da nije izdaja interesa građana, već suprotno.

to se dešava kada je politika svedena na politiku umjesto na identitete. zato nam i pakuju NVO ublehe o "suživotu" i "multikulturi" koju tek treba da spoznamo i sličnim neoliberalnim glupostima kako bi smo mislili da nam je vjekovna mržnja urođena i kako se ne bi bavili svojim interesima.

ova vjest zaslužuje da bude zabilježena u istoriju ne zbog toga što je to sad neki grand čin već zato što je izuzetak u pravilu.
PerverzMusharaf

#35486 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

motorola01 wrote:Mirko Sarovic zatvara vrata proizvodima iz Hr, a otvara ih proizvodima iz Srbije. Znaci on trpa proizvode iz Srbije na trziste Bosne i Hercegovine i povecava izvoz "matici". Nemoj biti naivan da on ovim potezom stiti domacu prozvodnju, nego stiti onu "domacu" proizvodnju.
čak i kad je tako on znatno pomaže bih proizvodima. i na tržištu se nekada treba igrati politike. ako ne možeš imati 100% tržišta opet je bolje 60% neko 30%.

treba postaviti pitanje trgovinskih uslova sa srbijom. ako su rapnopravni to nije problem ako nisu traziti da budu isto kao i u ovom slucaju sa hrvatskom. vazno je da je napravljen presedan da ako to ne uradi sarovic, uradi sljedeci ministar.
motorola01

#35487 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by motorola01 »

PerverzMusharaf wrote:
motorola01 wrote:Mirko Sarovic zatvara vrata proizvodima iz Hr, a otvara ih proizvodima iz Srbije. Znaci on trpa proizvode iz Srbije na trziste Bosne i Hercegovine i povecava izvoz "matici". Nemoj biti naivan da on ovim potezom stiti domacu prozvodnju, nego stiti onu "domacu" proizvodnju.
čak i kad je tako on znatno pomaže bih proizvodima. i na tržištu se nekada treba igrati politike. ako ne možeš imati 100% tržišta opet je bolje 60% neko 30%.
Bolje ili ne, ali ovdje radi za srbijanski izvoz, a ne domacu proizvodnju kako to mnogi prikazuju. Budi uvjeren u to. Neko rece prvi patriotski potez u zadnji 18 godina :-) . Nije ni cudo sto nas vodaju sve ove godine kad jos niko nije shvatio u cemu je fol(u ovom slucaju). Jos sutra ako prodju oni zakoni na domu narodu, onda nece biti druge nego hvatati se puske u dogledno vrijeme. Jer prolaskom tih zakona, samo puska ce moci ispraviti nepravdu. Sad ce biti price, nemoj srat`, samo se ti lati puske ili kucas iz inostranstva, ali to vam je realno razmisljanje, osim ako se ne zelite mirno razdruziti?!

@mister yes, jel tebi neko ukrao account ili si samo frcio?
Havatar

#35488 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Havatar »

:thumbup:
StupskaBitanga

#35489 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by StupskaBitanga »

molim da neko baci atomsku bombu na nas
Hvala
It_is_a_Leclerc

#35490 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by It_is_a_Leclerc »

Srbija je, za razliku od Hrvatske, potpisnik CEFTA-e, lihvarskog trgovinskog ugovora koji je i našu i njihovu poljoprivredu bacio na koljena. U skladu s tim, Srbija ima pravo uvoza u BiH, po istim procedurama po kojima i mi izvozimo u Srbiju, i tu nema priče o nekom protektiranju proizvodnje iz Srbije.

Hrvatske je, sa druge strane, dio EU i nije dio CEFTA-e, a želi da stvari ostanu iste. Da nam uvoze smeće tipa jogurti sa antibioticima, hlorisanu vodu, pileće iznutrice zamaskirano u deluxe salame, bez ikakvih certifikata EU, istovremeno nam dozvoljavajući da u HR izvozimo samo sirovu ribu i kožu. Za ostalo valja krv propišati dok se ne dobije odgovarajuća isprava...

E, pa neće moći ove noći, drugovi..
motorola01

#35491 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by motorola01 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Srbija je, za razliku od Hrvatske, potpisnik CEFTA-e, lihvarskog trgovinskog ugovora koji je i našu i njihovu poljoprivredu bacio na koljena. U skladu s tim, Srbija ima pravo uvoza u BiH, po istim procedurama po kojima i mi izvozimo u Srbiju, i tu nema priče o nekom protektiranju proizvodnje iz Srbije.

Hrvatske je, sa druge strane, dio EU i nije dio CEFTA-e, a želi da stvari ostanu iste. Da nam uvoze smeće tipa jogurti sa antibioticima, hlorisanu vodu, pileće iznutrice zamaskirano u deluxe salame, bez ikakvih certifikata EU, istovremeno nam dozvoljavajući da u HR izvozimo samo sirovu ribu i kožu. Za ostalo valja krv propišati dok se ne dobije odgovarajuća isprava...

E, pa neće moći ove noći, drugovi..
Ko li je potpisao CEFTA ugovor prije desetak godina? Jopet SDP majmuni. Oni su gori od SNSD-a, SDS-A i SDA zajedno.Oni sahranjuju ovu drzavu, a ne PC i XD3. Sad im se i Scepo pridruzio da razdruze ovo malo drzave sto je ostalo.
Opetja033

#35492 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Opetja033 »

Kako vrijeme vise odmice, kroz razgovore sa svojim okruzenjem - rajom koja ima normalne poslove, od kojih vecina ne naginje bilo kakvom vidu ekstremizma - sve vise shvatam da ogroman broj ljudi u Sarajevu kao jedino trajno i konacno rijesenje svih nasih problema vidi: drugo poluvrijeme.
U zadnjih mjesec dana sam taj termin cuo vise puta nego ukupno u zadnje dvije godine. I sto je najgore (valjda najgore, ne znam vise ni sam) dobar dio tih ljudi se i priprema/ponasa u skladu sa tim.

Ne znam da li se radi o slucajnosti, interesuje me da li i drugi imaju takav utisak?
megaman4

#35493 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by megaman4 »

Opetja033 wrote:Kako vrijeme vise odmice, kroz razgovore sa svojim okruzenjem - rajom koja ima normalne poslove, od kojih vecina ne naginje bilo kakvom vidu ekstremizma - sve vise shvatam da ogroman broj ljudi u Sarajevu kao jedino trajno i konacno rijesenje svih nasih problema vidi: drugo poluvrijeme.
U zadnjih mjesec dana sam taj termin cuo vise puta nego ukupno u zadnje dvije godine. I sto je najgore (valjda najgore, ne znam vise ni sam) dobar dio tih ljudi se i priprema/ponasa u skladu sa tim.

Ne znam da li se radi o slucajnosti, interesuje me da li i drugi imaju takav utisak?
zabrinuo si me s ovim postom...a da je SDP-SBB osovina antihristovsko zlo, tu se slažem 100000000000000% jer je Lagumdžija najveća nesreća koja je snašla BiH
Havatar

#35494 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Havatar »

Opetja033 wrote:Kako vrijeme vise odmice, kroz razgovore sa svojim okruzenjem - rajom koja ima normalne poslove, od kojih vecina ne naginje bilo kakvom vidu ekstremizma - sve vise shvatam da ogroman broj ljudi u Sarajevu kao jedino trajno i konacno rijesenje svih nasih problema vidi: drugo poluvrijeme.

To je realno posto ovakvo ponasanje medjunarodne zajednice samo do toga i moze da dovede i dobro je sto su za razliku od proslih ratova Bosnjaci svjesni sta se sprema i sto nece biti nepripremljeni kad do toga dodje posto se vise i ne dovodi u pitanje da ce biti drugog poluvrijemena i to se vidi i po stanju u Bosni a i po stanju u Srbiji koju vec uveliko uporedjuju sa Vajmarskom republikom.
Basvod

#35495 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Basvod »

Pa sve zavisi sta tvoja raja zeli i misli da moze postici ratom.
Ako zele da se u cijeloj BiH osjecaju kao svoji na svome onda im nema druge nego ratovati. A ako zele par % teritorije vise onda to vjerovatno mogu dobiti i u nekakvim pregovorima o razdruzivanju. Dakle kljucno je sta ljudi zele i za sta su spremni zrtvovati zivot.
detroit-mercy

#35496 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by detroit-mercy »

Sto, bas vade ove nove biometrijske pasose :D .
moke_31

#35497 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by moke_31 »

Ovakav sam osjećaj imao posle rata još kao tinejdžer dok sam pokušavao shvatiti dejtonsku luđačku košulju. Nažalost, poslije ovoliko godina i dalje mislim isto.

Što je najgore, stranci se više ne mješaju i zavrću ruke Srbima da čine ustupke na putu ustoja BiH kao normalne države i ulaska u EU. Naši izdajnici (Zlaja, Radončić) se za malo fotelje prodaju i čine ustupke Srbima koji lagano pripremaju teren za secesiju (po sad ustaljenom principu, dijeli sve što može po entitetskoj liniji i na sve načine suzbijaj i sprečavaj povratak) i dovode Bošnjake u poziciju da, kako neko reče, samo puškom mogu ispravljati nepravde.

Samo je pitanje kad će se to desiti, za 10, 20 ili 50 godina.

Na kraju krajeva to nije bitno, BITNO JE BITI SPREMAN!!!!
miki.ba

#35498 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by miki.ba »

Ima istine, mada ne mislim da ce se desiti uskoro, ali desit ce se.
Hocu da kažem ko svojoj djeci želi dobro treba ozbiljno razmišljati o odlasku iz BiH.
madner

#35499 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Bitno je da se igramo reciproteta.

I naravno da stiti domacu proizvodnju.
udrch

#35500 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by udrch »

miki.ba wrote:

Ima istine, mada ne mislim da ce se desiti uskoro, ali desit ce se.
Hocu da kažem ko svojoj djeci želi dobro treba ozbiljno razmišljati o odlasku iz BiH.
vrlo zanimljivo..dva forumaša sa drugačijim pogledom i svjetonazorom misle isto..
iako se moram i ja složiti da sam zadnjih mjeseci ovo drugo poluvrijeme čuo od ljudi od kojih to nisam nikad prije čuo..
Locked