SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

archi_a

#35451 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by archi_a »

"drot, glOOva, glup, dva razreda osnovne......", valjda bi "poštovanje" trebalo biti dvosmjerno. Očekuješ "vi" a imaš nastup "nisam ja ovce sa tobom čuvao". Ne ide to tako majstore. :roll:
Opet kažem, desetke puta kontrolisan, nikad loše iskustvo. "dobar dan, dobro veče, kontrola, izvolite dokumente gospodine, imali umora kod vas, nema, ima li kod vas, vaša dokumenta nazad gospodine, svako dobro, svako dobro i vama". Nikad nisam nastupio sa :"ša me ba zaustavljaš, halo baaaaa, što baš mene, znaš ti ko sam ja".
Kako siješ, tako i žanješ. A možda nisam u pravu, možda treba drugačije, možda je do mene. :D
Naslovnica

#35452 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

archi_a wrote: 21/11/2019 10:58 "drot, glOOva, glup, dva razreda osnovne......", valjda bi "poštovanje" trebalo biti dvosmjerno. Očekuješ "vi" a imaš nastup "nisam ja ovce sa tobom čuvao". Ne ide to tako majstore. :roll:
Opet kažem, desetke puta kontrolisan, nikad loše iskustvo. "dobar dan, dobro veče, kontrola, izvolite dokumente gospodine, imali umora kod vas, nema, ima li kod vas, vaša dokumenta nazad gospodine, svako dobro, svako dobro i vama". Nikad nisam nastupio sa :"ša me ba zaustavljaš, halo baaaaa, što baš mene, znaš ti ko sam ja".
Kako siješ, tako i žanješ. A možda nisam u pravu, možda treba drugačije, možda je do mene. :D
:thumbup:
90minut

#35453 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Pa zove ga na forumu glooova jer je zaslužio da ga se zove glooova da nije zaslužio ne bi ga se zvalo glooova.

A što se tice 2 razreda osnovne to jeste bez potrebe i nema logike da se spominje to čak i kao uvreda. :D
nivla

#35454 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nivla »

s policijom uglavnom pozitivna iskustva
medjutim nisu me jednom bezveze zaustavili i pokusali kazniti za nepostojeci prekrsaj,da nisam imao racun od kupovine u wisa shopping centru prosle godine, pisali bi mi kaznu za prolazak kroz zabranu koji nisam napravio, ubjedjivali me da sam prosao pored ukljucenja od wise/gazproma i zarotirao auto u kontra smjeru da bih se vratio na gazprom, pisali mi kaznu za prolazak kroz crveno kod alipasine dzamije kad nije bilo treperuceg zelenog nego se samo iznenada palilo zuto svjetlo pri prolasku ispod semafora i bilo se nemoguce sigurno zaustaviti
sad kad znam razlog zaustavljanja, saslusam da mi kaze sta sam napravio i ne raspravljam jer sam to napravio, a ako me zaustavi bezveze i pocne izmisljati prekraje onda ide zestoka rasprava i dokazivanje da to nisam napravio, sve su prilike da u auto ide i neki dash cam zbog takvih situacija
vjeshalica

#35455 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

90minut wrote: 21/11/2019 05:04 Kako mi je drago kad vidite ovo, a davno sam ja pricao šta rade navijacima.

Sve ovo što vidite na snimku bez ikakvog povoda plus ako progovoriš naleti njih 30 u punoj opremi i po bubrezima.

To su govna nad govnima budite uvjereni kad su ovakvi na kamerama da su bez njih gori 2 puta da padnu tu i šamari i verbalne uvrede.

ČAST IZUZECIMA kojih je 20 posto u cijeloj njihovoj postavi.

Hajde ti si svakako pravio probleme i tako si dosao do policije
Logicno je da si dobio porciju po zasluzi al nemoj pljuvat i praviti se posten
Jednostavno se poklopi i suti malo
muha_sa

#35457 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

vjeshalica wrote: 21/11/2019 12:07 https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/53 ... lise-mesic

Mahir Kuldija stara olos
https://faktor.ba/vijest/u-akciji-mup-a ... siji/59694

Sarajevska policija uhapsila je jednu osobu za koju se sumnja da se može dovesti u vezu sa pokušajem ubistva žene koja je jučer na Baščaršiji ranjena iz vatrenog oružja, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Faktor nezvanično saznaje da je uhapšen Mahir Kuldija (42) iz Sarajeva, osoba odranije dobro poznata policiji.

Prijetnje i ucjene

- Vrlo intenzivnim i efikasnim aktivnostima policijskih službenika Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine Sektora kriminalističke policije i Prve policijske uprave, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva KS, identifikovan je osumnjičeni koji se dovodi u vezu sa izvršenjem krivičnog djela ubistvo u pokušaju, te je potom lociran i lišen slobode jutros u 02.15 sati na području općine Stari Grad Sarajevo - potvrdio je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

U toku je krim-obrada osumnjičenog.

- Radi se o licu M. K. (1977) i nad istim se vrši kriminalistička obrada u prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. U ovom momentu ne možemo govoriti o motivima, koji će se utvrđivati tokom dalje istrage. Zahvaljujemo se na saradnji službenicima Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine - naveo je Hadžiabdić.

Podsjećamo, pucnjava u kojoj je teške povrede opasne po život zadobila 42-godišnja Melisa Mešić, dogodila se oko 8 sati, kada ju je napadač sačekao u ulici Kundurdžiluk, gdje radi kao sekretarica u jednoj firmi, te u nju ispalio dva hica iz pištolja, pogodivši je u pluća i nogu.

Kako smo ranije objavili, osumnjičeni je u nesretnu ženu pucao s očiglednim umišljajem, u namjeri da je likvidira.

Kako smo saznali od poznanika povrijeđene žene, ona je ranije bila žrtva vrlo ozbiljnih prijetnji i ucjena, koje su prijavljivane policiji.

Iza tih prijetnji nije stajala uhapšena osoba, te zasad nije poznato da li su ta dva slučaja povezana.

"Bogat" dosje

Mahir Kuldija javnosti je poznat po incidentu koji se dogodio u novogodišnjoj noći 2014. godine, kada je pokušao nožem ubiti Ibru Šuvaliju (31) i Malika Hasetu (30), zaštitare Bosanskog kulturnog centra (BKC). Te noći je u BKC-u bio organiziran doček Nove godine pod nazivom “Mucha Lucha Happy”.

Kuldija je tokom proslave nožem izbo Šuvaliju i Hasetu, koji su osiguravali ovaj objekt. Šuvalija je uboden u vrat, u desnu stranu grudnog koša i u desnu šaku te je, po prijemu u bolnicu, odmah operiran i smješten na Kliniku za anesteziju i reanimaciju. Njegovo stanje tada je bilo izuzetno teško. Haseta je tada zadobio jednu ubodnu ranu u području lijevog pazuha i dvije ubodne rane u stomak. On je, također, operiran te smješten na Kliniku za abdominalnu hirurgiju i bio je priključen na aparate.

Godinu ranije fizički je napao Eldana Č. u ugostiteljskom objektu Mystic na Marijinom Dvoru, nakon čega ga je više puta udario nožem i pobjegao. Žrtvi su tada ljekari konstatovali ubodne rane lijeve nadlaktice i podlaktice, te lijeve strane grudnog koša.
zli_hordas

#35458 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zli_hordas »

Drugi pokusaj ubistva Kuldije Mahira pa sta treba cekati nekoga da ubije pa da ga sklone sa ulice na duzi vremenski period ili da ga neko ubije u samoodbrani i da lezi zbog klosara jer tada nase sudstvo pokazuje kako ipak radi iobcn se kola slome na takvom pojedincu jer sudstvo neda da se neko mijesa u njihov neovisni rad.
vjeshalica

#35459 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Ma za ovakve ološćine samo je trece oko 9mm rjesenje
muha_sa

#35460 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

prije 5 godina pokušaj dvostrukog ubistva i covjek na slobodi

ne kontam

do mene je
Naslovnica

#35461 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Image
Image
Image
Image
Henry Chinaski

#35462 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Henry Chinaski »

Kolika bi korist bila za cijeli svijet da je meteor složio na mjesto gdje su se ova trojica slikali, u tom trenutku.
zli_hordas

#35463 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zli_hordas »

Dalida Burzić neka ti ranjavanje ove žene ide na dušu jer nisi osudila vec pomilovala pocinioca ovog nedjela za raniji pokusaj dvostrukog ubistva sa samo tri godine nadam se da ce za tebe biti pravde na onom svijetu ako je nema na ovom.
Optimus09

#35464 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Optimus09 »

drndalo wrote: 21/11/2019 10:40
Optimus09 wrote: 21/11/2019 10:37
O'zone wrote: 21/11/2019 09:26 Neko ne konta TV Show. Za raju malo naprđivanja i to. Diže rejting i gledanost... Da su bogdom ovakvi u real life.
Meni "najneugodnija" situacija bila kad su mi sa dugim cijevima opkolili vozilo u 4 ujutro i opet sve završilo sa hvala, doviđenja i prijatno. A ja bio klošar samo takav a auto još gori :mrgreen:
Kad se sjetim,slicno se desilo.Cetiri patrole okruzise i pretresose iz carapa.Kasnije se zezamo s njima,bila neka kradja u blizini,ja im bio sumnjiv :lol:
Pa ako izgledas kao avatar ti u tebe, bas me cudi... :mrgreen:
Tada GOT nije bio aktuelan.Mada imamo slicnosti avatar i ja :lol:
90minut

#35465 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

vjeshalica wrote: 21/11/2019 12:07
90minut wrote: 21/11/2019 05:04 Kako mi je drago kad vidite ovo, a davno sam ja pricao šta rade navijacima.

Sve ovo što vidite na snimku bez ikakvog povoda plus ako progovoriš naleti njih 30 u punoj opremi i po bubrezima.

To su govna nad govnima budite uvjereni kad su ovakvi na kamerama da su bez njih gori 2 puta da padnu tu i šamari i verbalne uvrede.

ČAST IZUZECIMA kojih je 20 posto u cijeloj njihovoj postavi.

Hajde ti si svakako pravio probleme i tako si dosao do policije
Logicno je da si dobio porciju po zasluzi al nemoj pljuvat i praviti se posten
Jednostavno se poklopi i suti malo
Nisam dobio nikad pravu porciju tacnije izvukao sam se za ono što bih trebao lezati jedno 2, 3 godine ravno vec sam se nagledao milijardu situacija gdje su ispali gamad od protesta BORACA do navijackih utakmica pa sve do regularnih protesta protiv države koji su razbijeni nasilno bez potrebe.

A ja tebi i tvojoj familiji želim da nikad ne okuse što su mnogi nedužni okusili od policijske ruke.
archi_a

#35466 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by archi_a »

Ovaj kuldija je trebao biti davno zatvoren na duže vrijeme ali je pala optužnica, jer ga policajci nisu persirali prilikom legitimisanja i hapšenja. :D :oops:

Znam, nije smiješno, ali razumijete poentu. E uglavnom se na ulici u kasnim satima službenicu PU susreću sa ovakvima, gledaju ih i sjećaju se da su ih privodili nemali broj puta i oni opet na ulici, trzaju rukama, kolutaju okicama, smiju im se u faci i glume face. Pitaju:"policajac, šo ba mene, nisam ništa i tako to". Vadi ruke iz džepova i skini kapu!!!! E, ne možeš očekivati da sa takvima taj isti policajac postupa sa poštovanjem.
Last edited by archi_a on 21/11/2019 13:43, edited 2 times in total.
zateznistub

#35467 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

murija samo treba mlatiti i praviti rokadu bbubrega, mnoge stvari bi bile mnogo bolje...
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#35468 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

archi_a wrote: 21/11/2019 13:37 Ovaj kuldija je trebao biti davno zatvoren na duže vrijeme ali je pala optužnica, jer ga policajci nisu persirali prilikom legitimisanja i hapšenja. :D :oops:
Covjek odlezao svoje i sa njim se treba postupati kao i sa svakim gradjaninom. :oops:
Da ga persiraju, da ne povisuju ton na njega i da mu se lijepo obracaju :zzzz:
archi_a

#35469 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by archi_a »

Pitaj, šta o tome misli gospođa koja je propucana u leđa, plućnu maramicu i ruku. :oops:
zateznistub

#35470 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

sime_cipol wrote: 21/11/2019 13:40
archi_a wrote: 21/11/2019 13:37 Ovaj kuldija je trebao biti davno zatvoren na duže vrijeme ali je pala optužnica, jer ga policajci nisu persirali prilikom legitimisanja i hapšenja. :D :oops:
Covjek odlezao svoje i sa njim se treba postupati kao i sa svakim gradjaninom. :oops:
:-)
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#35471 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

zateznistub wrote: 21/11/2019 13:46
sime_cipol wrote: 21/11/2019 13:40
To ti se druze zove sarkazam, a na fonu jutrosnje rasprave oko ponašanja policajca ;-)
Logovan

#35472 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Sabrana djela Mahira Kuldije. :oops:
zateznistub

#35473 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

sime_cipol wrote: 21/11/2019 13:56
To ti se druze zove sarkazam, a na fonu jutrosnje rasprave oko ponašanja policajca ;-)
sorry, nenspavan...
JThomas

#35474 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

on jeste odležao svoje ali drastično premalo. jedan od ovih momaka je uboden u vrat, dakle ne možemo pričati uobičajenu krivičnu šuplju "samo ga ubo, nije htio da ga ubije". preživio igrom slučaja, ali ubilačka namjera je tu iz aviona.
zdruzdjo

#35475 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

zateznistub wrote: 21/11/2019 13:46 Covjek odlezao svoje i sa njim se treba postupati kao i sa svakim gradjaninom. :oops:
[/quote]

Hajde buraz nemoj zajeeee
Ovo je osoba osumnjicena za pokusaj ubistva. Potencijalno opasna I naoruzana… sigurno mu na hapsenje nisu nosili kinder jaja kao poklon. zna se gdje se i kako nastupa.
Da nije tako I da su ga zaustavili navece na cesti da prekontrolisu e onda se sa njim postupa kao sa prosjecnim penzionerom u golfu 3-ici. Tacnije trebalo bi.
Ukoliko se tada krene: ocam' ja mene zaustavljate, sta vamo namo, znas li ti da sam ja, mahanje rukama, .....I sl. E tada se dj treba da pocne drugi ritam da vrti i to apsolutno podrzavam i pozdravljam.

Stoga ne mjesajmo babe I zabe.

Ne moze se odmah nasupati na galamu I frku I na ti izvlaciti zakljucke I komentarisati I sl a bez da znas cinjenicno stanje. Ne znas ko je na drugoj strain. Da osudjeni krimanialac koji je odlezo svoje. Ali mozda je nekim cudom postao ugledan gradjanin, nita bolji ili gori od svakoga od nas.

Ne tvrdim ali noseci se logikom, siguran sam da bi drot za onakvo ponasanje mogao hladno popiti tuzbu tamo negdje. O disciplinskom postupku da ne pricamo. Drzava tamo negdje daleko vodi brigu o ugledu policije i stalo im je da se taj ugled nikako ne poljulja.
I jedan iskompleksirani primitivni pripadnik policije koji narusava taj ugled sigurno se ne bi dobro proveo. Ako nista dobio bi malo jace po prstima.
Post Reply