Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Crvene_brigade

#35451 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Crvene_brigade »

Otkud Trumpov nagli zaokret oko Epsteina? Nadmudrio ga je jedan republikanac
Američki predsjednik Donald Trump naglo je promijenio svoju višemjesečnu kampanju kojom je pokušavao zataškati objavu saveznih spisa o Jeffreyju Epsteinu, i to baš u trenutku kada su se brojni republikanci u Zastupničkom domu spremali prkositi njegovim zahtjevima.

Prije ovog preokreta, čak su i neki od vodećih republikanaca razmatrali hoće li podržati inicijativu za objavu dokumenata Ministarstva pravosuđa koji se tiču pokojnog seksualnog prijestupnika, piše POLITICO.

"Republikanci u Zastupničkom domu trebali bi glasati za objavljivanje Epsteinovih spisa, jer nemamo što skrivati, i vrijeme je da se maknemo od ove demokratske podvale", napisao je Trump u nedjelju navečer na društvenoj mreži Truth Social, dodavši: "NIJE ME BRIGA! Jedino mi je stalo da se republikanci VRATE NA BITNO" i raspravljaju o ekonomskim pitanjima.

Ovaj zaokret uslijedio je nakon višemjesečne drame unutar stranke oko zakona koji bi obvezao Ministarstvo pravosuđa da objavi cjelokupni spis o Epsteinu. Pokušaj Trumpa i predsjednika Zastupničkog doma Mikea Johnsona da spriječe glasanje o toj mjeri propao je prošli tjedan usred intenzivnog pritiska Bijele kuće. Glasanje se sada očekuje danas.

Oštri Trumpovi napadi na republikance

Krajem prošlog tjedna činilo se da Johnson i vodstvo Zastupničkog doma ne mogu zaustaviti stotinjak republikanaca koji su bili spremni glasati s demokratima za objavu spisa.

Situacija se pogoršala tijekom vikenda, kada je Trump oštro i vrlo osobno napao zastupnika Thomasa Massieja (R-Kentucky), koji predvodi napore za izglasavanje, te se javno odrekao zastupnice Marjorie Taylor Greene (R-Georgia), nekadašnje bliske saveznice.

Čak i prije toga, neki članovi iz najužeg kruga vodstva razmatrali su hoće li podržati Massiejevu inicijativu. Među njima je i zastupnica Virginia Foxx (R-Sjeverna Karolina), koja je kao predsjednica Odbora za poslovnik jedna od najpovjerljivijih Johnsonovih suradnica. Prošli tjedan nije htjela otkriti kako će glasati, ali je dala naslutiti da podržava samo glasanje.

"Ja sam velika zagovornica potpune transparentnosti", rekla je Foxx. "Nemam što skrivati, i pretpostavljam da ni nitko drugi nema."

Drugi visoki dužnosnici, poput potpredsjednika republikanske konferencije Blakea Moorea i predsjednika Odbora za politiku Kevina Herna, priznali su da unutar stranke vlada "velika uznemirenost" oko ovog pitanja, a Hern je izjavio da će odluku o glasanju donijeti "u trenutku odluke".

Politički toksična veza

Unutarnji sukob republikanaca naglašava koliko je Trumpova povezanost s Epsteinom postala politički toksična, pogotovo nakon što su demokrati u srijedu objavili e-mail u kojem je Epstein sugerirao da je Trump "znao za djevojke."

Iako dokazi nisu povezali Trumpa s bilo kakvim nezakonitostima u slučaju Epstein, a predsjednik tvrdi da se s osramoćenim financijerom posvađao prije mnogo godina, tema je i dalje osjetljiva.

Još u petak, Trump je pokušavao smanjiti štetu, optužujući demokrate da guraju "Epsteinovu podvalu... kako bi skrenuli pozornost sa svih svojih loših politika" te je naložio glavnoj državnoj odvjetnici Pam Bondi da istraži veze demokrata s Epsteinom.

"Neki slabi republikanci pali su u njihove kandže jer su meki i glupi", napisao je Trump, poručivši im: "Ne gubite vrijeme s Trumpom. Ja imam zemlju za voditi!"

Trump je potpuno izgubio kontrolu nad republikancima po pitanju Epsteina

Trump obično ima čvrstu kontrolu nad republikancima u Zastupničkom domu, no po pitanju Epsteina tu je kontrolu potpuno izgubio.

Glavni izvor njegove frustracije je zastupnik Massie, koji je uspio nadmudriti i predsjednika i predsjednika Zastupničkog doma Johnsona unatoč njihovim višemjesečnim pokušajima da ga zaustave.

Massie je u intervjuu rekao da će glasanje o Epsteinu pokazati kako republikanci počinju razmišljati o svijetu nakon Trumpa. "Moraju gledati dalje od 2028. i zapitati se žele li ovo u svom dosjeu do kraja svoje političke karijere", rekao je.

"Trenutno je u redu zataškavati pedofile jer će vas predsjednik braniti ako ste u republikanskim izbornim jedinicama - to je dogovor", rekao je Massie kasnije novinarima.

"Ali taj dogovor funkcionira samo dok je on popularan ili predsjednik. ... Ako razmišljaju o ispravnoj stvari, to je prilično očito: glasate za to", zaključio je.

Široka podrška unutar stranke

Massiejevu inicijativu podržao je širok spektar republikanaca - od konzervativaca i umjerenih zastupnika do onih u neizvjesnim izbornim jedinicama. Potporu su najavili konzervativci Eli Crane, Warren Davidson, Eric Burlison i Tim Burchett, kao i centristički orijentirani zastupnici Jeff Van Drew, Kevin Kiley i Don Bacon.

"Vlak je već krenuo, pa bismo trebali ići dalje", komentirao je Bacon, sugerirajući da je pritisak Bijele kuće bio nepromišljen.

S druge strane, predsjednik Zastupničkog doma Johnson jasno je dao do znanja da on osobno neće glasati za zakon, tvrdeći da ne štiti dovoljno Epsteinove žrtve, što Massie i demokratski zastupnik Ro Khanna odbacuju.

Unatoč tome, Johnson i Trump imali su dobar razlog za izbjegavanje masovnog otpora republikanaca: veliko glasanje "za" povećalo bi pritisak na Senat da usvoji zakon, što bi Trumpa moglo prisiliti na sramotan veto.

Očekuje se da će zakon dobiti jednoglasnu podršku demokrata uz značajnu potporu republikanaca.

"Iako možda postoji pritisak iz Bijele kuće, još je veći pritisak javnosti", rekao je Khanna. "Ljudima je dosta našeg sustava koji štiti Epsteinovu elitu."

Preuzeto sa: https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... sti_prva_m
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#35452 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sime_cipol »

Sad kad se demokrate dignu da blokiraju :lol:
AleksoMKD

#35453 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by AleksoMKD »

I sta sad ispade da je Trump prvi LGBT president? :D
drug_profi

#35454 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

jao kad se pojavi u haljini
GandalfSivi

#35455 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Puce pod pritiskom. Ali u isto vrijeme naredio levat DOJ-u da otvori novu istragu (protiv Demokrata normalno), tako da se fajlovi ne mogu objaviti sve dok je slucaj aktivan…
Point.

#35456 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Do guše je kompromitiran u ovim fajlovima.
jeza u ledja

#35458 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Skonto lik da ce Republikanci svakako glasati za, pa da ispadne da im je on rekao. :lol:
drug_profi

#35459 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Damage control, ili pokušaji...
Crvene_brigade

#35460 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Crvene_brigade »

Raspad sistema u Trumpvoj MAGA sekti: Trump povlači očajnički potez zbog slučaja Epstein, skandal je došao do točke usijanja. A sad je jasno i zašto mijenja ploču. Evo zašto je Trump odlučio narediti republikancima da glasaju za objavu svih dokumenata o Epsteinu
Nakon što je više od četiri mjeseca gotovo očajnički pokušavao sakriti svoju povezanost sa slučajem zloglasnog seksualnog prijestupnika Jeffreyja Epsteina, američki predsjednik Donald Trump odlučio je okrenuti ploču te je iznenada pozvao republikanske zastupnike u Kongresu da glasaju za objavu svih dostupnih dokumenata o (navodnom) lancu pedofilije na Karibima.

Naravno, za "cirkus" je okrivio demokrate koji "orkestriraju novi besmisleni pokušaj lova na vještice", no ostaje činjenica da uvjerljiva većina Amerikanaca - prema YouGovu, njih 84 posto, i to neovisno o ideološkoj opredijeljenosti - želi saznati što više informacija o tom slučaju.

Popularni podcasteri iz miljea MAGA prošli su tjedan pokušali pomoći predsjedniku u sanaciji najveće PR štete drugog mandata, kojoj se ne nazire kraj koliko god je Bijela kuća pokušala banalizirati.

Štoviše, Megyn Kelly u svom je provizornom pokušaju da se dodvori publici podcastera-neonacista Nicka Fuentesa otišla i korak dalje, pa je izjavila kako "joj uopće ne djeluje da je seksualno napastovanje 15-godišnjih djevojčica toliko strašno".
"Čim žrtve uđu u pubertet, ipak je drugačije. Bilo bi ipak gore da se radi, primjerice, o petgodišnjim curicama", rekla je mirne duše gledajući u kameru, što govori u prilog tome koliko su podcasteri motivirani da upravo oni budu ti koji će predsjedniku pomoći ugasiti vatru jer će time maksimizirati svoju vlastitu relevantnost, a time i političku moć.

Prvo i najosnovnije, žele znati zašto im je Trumpova tužiteljica Pam Bondi, zajedno s čelnikom FBI-a Kashom Patelom, na samom početku mandata obećala objaviti cijelu "listu" moćnika koji su sudjelovali u pedofilskom krugu ubijenog financijaša, da bi od cijele priče iznenada odustala i ustvrdila da "lista ne postoji". Utoliko više što uzročno-posljedičnom slijedu prethodi tvrdnja Elona Muska da "javnost nikada neće saznati ništa o slučaju Epstein zato što se sam Donald Trump našao s prstima u pekmezu", koju je na svojoj platformi X objavio samo nekoliko dana prije nego što je Bondi iznenada odustala od cijele priče.

Dalje, zašto se, što Bijela kuća više pokušava zataškati povezanost Trumpa i Epsteina, sve više saznaje o izuzetno bliskom odnosu koji su predsjednik i osuđeni pedofil njegovali godinama.

Interes naroda došao je do točke usijanja, zbog čega su birači posredno, preko svojih zastupnika u Kongresu, republikancima zavrnuli ruku te od njih zatražili parlamentarnu inicijativu kojom će se objelodaniti sve o tom slučaju.

Prošli je tjedan i formalno prikupljeno dovoljno potpisa u Kongresu da inicijativa glasanja o transparentnosti Epsteinovih dokumenata dođe na dnevni red Kongresa mimo proceduralnih pokušaja predsjednika Zastupničkog doma Mikea Johnsona koji ju je - otvoreno - pokušao sabotirati.

Shvativši, dakle, da se obruč nemilice steže, Trump je spoznao da mu nema druge nego promijeniti taktiku. Strategiju "negiraj dok ljude ne iscrpi tvoje negiranje pa sami odustanu" zamijenio je onom utemeljenom na prividnoj transparentnosti, sve kako bi si ostavio dovoljno manevarskog prostora da kompromitirajuće informacije, kojima ćemo sljedećih dana svjedočiti, prikaže kao "najobičniju glupost bez ikakve težine".
Povrh toga, spoznavši da će mu šokantan postotak čak i najodanijih republikanskih zastupnika ovaj tjedan zabiti nož u leđa, Trump je odlučio "narediti im" da glasaju protiv njegova interesa kako bi zadržao privid da nad njima još uvijek ima potpunu kontrolu te da je, posljedično tome, njegova moć blizu apsolutne.

U suprotnom bi se, naime, iskristalizirale nove pukotine u pokretu MAGA, što si on, uoči teškog tjedna koji ga čeka, uistinu ne može dopustiti.

Preuzeto sa: https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... home_g2_g3
Last edited by Crvene_brigade on 17/11/2025 14:33, edited 1 time in total.
video

#35461 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by video »

Spoiler
Show
:D
drug_profi

#35462 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

WTF?

:lol: :lol:
jasko_ba

#35463 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jasko_ba »

AI je postao opasan, tacno nekad moras provjeriti milion izvora :roll: Na stranu ovu ociglednu zajebanciju
jeza u ledja

#35464 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Sta je ovo u kurac te ljubim. :lol:
drug_profi

#35465 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Ja ne vidim trag AI ovdje.
Šta je ovo jebote?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#35466 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

Ma AI ba, sta vam je.
sumirprimus

#35467 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

ma jok :lol:
banjaluka078

#35468 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by banjaluka078 »

En' sad, mora se i sa ženom slikati. Pa objaviti na zvaničnom nalogu WH.

drug_profi

#35469 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Chmoljo wrote: 17/11/2025 15:07 Ma AI ba, sta vam je.
Pa i ja mislim da je, ali pokušavam da uočim.
Ali ne vidim nijedan flaw
sumirprimus

#35470 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

ma jok u javnosti ascare cucno i flanflo :lol:
d mol :lol:
drug_profi

#35471 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

sumirprimus wrote: 17/11/2025 15:21 ma jok u javnosti ascare cucno i flanflo :lol:
d mol :lol:
Pa zato i rekoh WTF?
Nit mi ima logike, nit mi je uocljiv rad AI.

A obicno se stvari koje su dovoljno nevjerovatne odbace i kad su istinite.
Ko god da je ovo (i ako je) radio, nadmasio je i holivud.
sumirprimus

#35472 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

sad i da jest i da nije, pukla je prica, a nje se nece rijesit nikad, sad sta god uradi usporedjivati ce sa tim: ja imam najvecu moc, najbolji sam predsjednik ikad, imam najvece dugme, moja atomska je jaca od tvoje mmm, fakt pederski :lol:
Point.

#35473 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Čemu se ibretite, ja ovaj video ne mogu pokrenuti.
video

#35474 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by video »

Point. wrote: 17/11/2025 16:43 Čemu se ibretite, ja ovaj video ne mogu pokrenuti.
Probaj sad
:izet:
Javier Pena

#35475 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Javier Pena »

Ovo je slika od koje je napravljen video

Image
Post Reply