Sirija
- fosna2014
#35451 Re: Sirija
Pesmerge su zaduzene za Mosul. Na zapadnim brdascima Mosula vec gledaju grad. Mislim da ce uskoro napad.
- Co0l
#35452 Re: Sirija
To ti mislis da ISIL ima neke elitne brigade,il sta li vec,koje koristi samo kao ofanzivne i koje su sve prebacili u Kobani?
EDIT:Eto i sam si napisao da ISIL-ovce zaustavljaju i na drugim mjestima,ne samo u Kobaniju,od Alepa,preko Homsa do Deira.Oni jednostavno nisu opremljeni za dugotrajnije operacije.Ako sta klepe na iznenadjenje,klepili su,cim to mora duze da potraje nastuupa zastoj i poraz.Kobani nije izuzetak po tom pitanju.
EDIT:Eto i sam si napisao da ISIL-ovce zaustavljaju i na drugim mjestima,ne samo u Kobaniju,od Alepa,preko Homsa do Deira.Oni jednostavno nisu opremljeni za dugotrajnije operacije.Ako sta klepe na iznenadjenje,klepili su,cim to mora duze da potraje nastuupa zastoj i poraz.Kobani nije izuzetak po tom pitanju.
- Challenger__
#35453 Re: Sirija
Kod Duške, na FTV upravo počinje emisija. Jedan od gostiju - Z. Dizdarević.
-
shin
#35454 Re: Sirija
Ima li svježa karta stanja u Kobaneu, baš me interesuje na šta su kozojebi spali?
- fosna2014
#35455 Re: Sirija
SAA zauzela Bardaan opservatorij na Saqr otoku u sred Der er Zora. Marjah skoro oslobodjen.
- Grean
#35456 Re: Sirija
Kakve su sanse ove FSA da preuzmu primat medju sunitskim stanovnistvom od ISIS-a? Ima li medju sunitima u Iraku neka formacija koja je kontra ISIS-a ali i siitskih paravojnih formacija, tj. neka umjerenija solucija koja brani prava sunita?
- Maystor
#35457 Re: Sirija
haha, jes vidio malog (Mirnes Kovač)Challenger__ wrote:Kod Duške, na FTV upravo počinje emisija. Jedan od gostiju - Z. Dizdarević.
ljepota od emisije, Zlatko i Mirnes
- dragma
- Vozim: Pješe
#35458 Re: Sirija
Kikibombona wrote:YPG vec slavi pobjedu u Kobaniju, iako se ISIL grupisao u jednom kvartu i cekaju da smrt dodje po njih. Mislim da je sada i za evakuaciju kasno, YPG nadire sa svih strana, ISILovci su okruzeni...

-
Naslovnica
#35460 Re: Sirija
Dabome, možda bi im i povjerovao da taj profil sa njegovim imenom nije otvoren prije cirka 24 sata.svjedok_007 wrote:LAVDRIM MUHADŽERI DEMANTOVAO VIJEST O SVOJOJ POGIBJI U GRADU KOBANEUsvjezi_ustipak wrote:Naslovnica wrote:U nedjelju je u Kobaniju šehidio i ovaj terorista sa Kosova.
to mu je drugi put da gine od istog neprijatelja. naime, njegovo su tijelu u avgustu 2014 godine kurdi u iraku pokazali na TV.
"Kurdska televizija, objavila je da je u borbama ubijen kosovski Albanac Lavdrim Muhadžeri, koji se svojevremeno priključio džihadistima Islamske države, a njegovo telo pokazano je na programu te televizije.
Prema onome što je objavila kurdska televizija KNNC, Muhadžeri je umro od rana zadobijenih u borbama sa kurdskim odbrambenim snagama, prenosi Tanjug.
Kosovski Albanac Lavdrim Muhadžeri (24) iz Kačanika, koji je otišao u džihad u Siriju i tamo vršio brutalne zločine, objavio je krajem jula na Fejsbuku fotografije kako drži jednog sirijskog mladića i priprema se da mu nožem odseče glavu, a zatim odrubljenu glavu drži u rukama i pozira ispred kamere.
Muhadžeri je 2. avgusta, u intervjuu za dnevnik "Dita" iz Tirane, rekao da nije učinio ništa više nego što su tokom rata činili pripadnici OVK.
Kako su tada preneli prištinski mediji, taj ekstremista se opravdavao rečima da takvu kaznu predviđa Kuran.
On je rekao je da je 19-godišnjak kome je odsekao glavu "uhvaćen kao špijun, a prema Kuranu, za onoga koji izdaje muslimane" predviđena je egzekucija.
Najpoznatiji kosovski pripadnik ozloglašene ekstremističke organizacije Islamska država, u fokusu medija je bio prethodno u junu, jer je objavio fotografiju kako pali kosovski pasoš.
Prema navodima kosovskih medija, Muhadžeri, koji sebe naziva liderom albanskih boraca pripadnika ekstremističke Islamske države, radio je pre učešća u ratovima u Siriji i Iraku za američki KFOR u bazi Bondstil i za NATO u Avganistanu.
U vreme Ramazana 2013. učestvovao je u aktivnostima Islamske zajednice Kosova što potvrđuje nekoliko fotografija.
Navodno je prošle godine izabran za komandanta Albanaca koji pripadaju odmetnutom krilu ustanika protiv režima Bašara Al-Asada, ali ne onog dela koji traži demokratiju za Siriju, već onog koji Siriju vidi kao zemlju u kojoj će vladati šerijatski zakoni i grupe bliske Al-Kaidi.
Međutim, jedna osoba koja se vratila iz rata u Siriji, iz ratnih logora, u intervjuu za Ekspres negirala je da je Muhadžeri komandant, već kaže da je samo garant Albancima koji dolaze među džihadiste.
Prištinski mediji su 15. avgusta objavila da će za Muhadžerijem biti raspisana međunarodna poternica, pošto je Interpol prihvatio zahtev kosovskih vlasti da se uključi u sistem potrage.
Osnovni sud u Uroševcu traži Muhadžerija zbog sumnje da je izvršio terorističko delovanje i organizovao grupu koja treba da ratuje u Siriji i Iraku.
Prema navodima prištinskih medija, poslednjih nekoliko godina više od 200 kosovskih Albanaca je otišlo u džihad da se bori na strani radikalnih islamskih grupa."
http://vijestiummeta.com/lavdrim-muhadz ... u-kobaneu/
- DuckZz
#35461 Re: Sirija
Ocekujte ofanzivu IS-a na sjeveru Alepa... .
- Challenger__
#35462 Re: Sirija
Na sjeveru provincije protiv "rebela" ili sjeveru grada protiv SAA?DuckZz wrote:Ocekujte ofanzivu IS-a na sjeveru Alepa... .
- shibonja
#35463 Re: Sirija
Ja se sav natrnjachio od ove tvoje ofanziveDuckZz wrote:Ocekujte ofanzivu IS-a na sjeveru Alepa... .
-
budza
#35464 Re: Sirija
ovo ce sranje od rata trajati jos najmanje 15 godina.
- Challenger__
#35465 Re: Sirija
Ma jok.budza wrote:ovo ce sranje od rata trajati jos najmanje 15 godina.
-
budza
#35466 Re: Sirija
kurdi pisu da imaju 80% ajn al araba u svom posedu.
ima li kakvih naznaka o masovnim zlocinama ID-a protiv civilnog stanovnistva?
pricalo se da ID sve redom strelja.
ima li kakvih naznaka o masovnim zlocinama ID-a protiv civilnog stanovnistva?
pricalo se da ID sve redom strelja.
- DuckZz
#35467 Re: Sirija
Ma kakvog SAA, protiv njih ne smiju da prdu već godina dana. Ne znam stvarno, ovo sam već jednog napisao i bio sam u pravu, ono kad je ISIS zauzeo mnoga mjesta pobunjenicima u samo desetak dana na sjeveru Alepa. Možda ovaj put bude obrnuto.Challenger__ wrote:Na sjeveru provincije protiv "rebela" ili sjeveru grada protiv SAA?DuckZz wrote:Ocekujte ofanzivu IS-a na sjeveru Alepa... .
-
cbrt
#35468 Re: Sirija
Po ko zna koji put čim rebeli uznapreduju u Alepu ovi ih napadaju s leđa...prosto neverovatno...kolko li ih Asad samo plaća...DuckZz wrote:Ocekujte ofanzivu IS-a na sjeveru Alepa... .
-
sarajevoxxxx
#35469 Re: Sirija
Kip Hafiza al Asada nakon oslobađanja 82. brigade:

- shibonja
#35470 Re: Sirija
Kad vidim ove kurde ja se saserem od straha kolko su jaki 
-
sarajevoxxxx
#35471 Re: Sirija
Američki republikanski senator Džon Mekejn je ponovo zatražio zonu zabrane leta na području cijele Sirije i pomaganje boraca umjerene opozicije, ovaj put kao predsjednik Vojnog odbora u Senatu.
-
solar7
#35472 Re: Sirija
Sve cestitke alijansi na zauzimanju kobanea ali da ne zaboravimo da su i kurdi donekle pripomogli
-
aldinjo
#35473 Re: Sirija
Ovo je malo reči da je smiješno. Boje se strašne SAA.DuckZz wrote:Ma kakvog SAA, protiv njih ne smiju da prdu već godina dana. Ne znam stvarno, ovo sam već jednog napisao i bio sam u pravu, ono kad je ISIS zauzeo mnoga mjesta pobunjenicima u samo desetak dana na sjeveru Alepa. Možda ovaj put bude obrnuto.Challenger__ wrote:Na sjeveru provincije protiv "rebela" ili sjeveru grada protiv SAA?DuckZz wrote:Ocekujte ofanzivu IS-a na sjeveru Alepa... .
- astala_vistala
#35474 Re: Sirija
Kurdi slave svaka cast,i ovako uz pomoc zapada oni mogu u damask da se usetaju,slicno se dogodilo i gadafiju avioni su samo cistili put famoznim pobuljenicima i ovi se usetali u tripoli..ali me zanima jedna cinjenica pa nek me neko upuceniji prosvjetli gledam sve slike i klipovi vecinom zene u redovima kurdskih snaga,kakav one status imaju u odnosu na svoje muzeve? ili je u pitanju samo klasicna propaganda..
-
Bodkin
#35475 Re: Sirija
Najebali se kurdi kozojebima znanja. Neka neka