Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Mike Ross

#35426 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by Mike Ross »

zed2905 wrote:
Mike Ross wrote:E super, drago mi je da ima neko da radi to, ovo je mail od prije mjesec dana, nisam se prijavljivao, tako da ne znam o cemu se konkretno radi.
a jeste li ovo dobili na mail...na mail koji vam je na RF profilu?ili nekako drugacije?
Na personal email account, jer mi je tako podeseno na RF profilu, da mi salju obavijesti na personal mail ne na CF.
Mike Ross

#35427 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by Mike Ross »

zakasnila wrote:
shadowchaser wrote:
zakasnila wrote:Jesam ja :D, sad cekamo drugu grupu. Je li ovo email od proslog mjeseca ili si dobio mail ovih dana?
ima nas dosta sa Balkana hahah slobodno mogu neko predstavnistvo ovdje otvoriti :D
To bi im jos najbolje bilo i da nam uplate doprinose, topli, regres :lol: :D
Taman posla, pa da ovi nasi lopovi oporezuju primanja..
mad_max_ba

#35428 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by mad_max_ba »

Pozz
Mali help,
Pokušavam da se registrujem na PayPal-u ali mi odbija karticu, može neko objašnjenje??

Hvala
shadowchaser

#35429 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by shadowchaser »

mad_max_ba wrote:Pozz
Mali help,
Pokušavam da se registrujem na PayPal-u ali mi odbija karticu, može neko objašnjenje??

Hvala
moras imati bar 10 km na kartici, jer paypal skida nesto za registraciju
mad_max_ba

#35430 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by mad_max_ba »

shadowchaser wrote:
Mali help,

Hvala
hvala,

tek sam se registrovao i trenutno mi javlja no tasks available, da li je to standardno ili??
shadowchaser

#35431 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by shadowchaser »

mad_max_ba wrote:
shadowchaser wrote:
Mali help,

Hvala
hvala,

tek sam se registrovao i trenutno mi javlja no tasks available, da li je to standardno ili??
jeste, slabo zadataka ima za pocetnike, moze potrajati sedmicama i mjesecima dok ne uhvatis sve potrebno za prvi level
mad_max_ba

#35432 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by mad_max_ba »

ok
tnks
Glanzer

#35433 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by Glanzer »

Ima li ovdje kakvog kruha http://my-data-team.com/ , jel ko probao?
almir90

#35434 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by almir90 »

Glanzer wrote:Ima li ovdje kakvog kruha http://my-data-team.com/ , jel ko probao?
Čisto sumnjam da će neko platiti da postane član. Koliko vidim na Alexi, najviše posjetilaca je iz USA i Srbije.
konahawaii

#35435 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by konahawaii »

ima li kojih alternativa u online zaradi...ovo iz dana u dan postaje tuznije
almir90

#35436 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by almir90 »

konahawaii wrote:ima li kojih alternativa u online zaradi...ovo iz dana u dan postaje tuznije
Uložiš 100$ i za mjesec dana budeš bogatiji za 15689$. :D :lol:
Glanzer

#35437 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by Glanzer »

Sve je krenulo nizbrdo kako ste odavde pobjegli na facebook :D
zakasnila

#35438 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by zakasnila »

Kakvo vam je stanje sa TW kako su uveli sve ove promjene?
perfect_guy

#35439 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by perfect_guy »

bude i dolar dnevno, a bude i 8. Subota ništa, juče 3 komada.
glitch

#35440 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

zakasnila wrote:Kakvo vam je stanje sa TW kako su uveli sve ove promjene?
Upolovilo se bukvalno a ovaj pocetak mjeseca jos gore izgleda ne znam sta se desava al nikako ne sluti na dobro
zakasnila

#35441 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by zakasnila »

Ovo sad je tuga :|,u zadnje vrijeme imam jedva trecinu prijasnje zarade! Jedino oko 2h poslije ponoci nesto i otvara, preko dana katastrofa...Ili bas nema posla ili je nas testera previse ili je novi algoritam katastrofa sto se tice raspodjele posla... :roll:
perfect_guy

#35442 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by perfect_guy »

dok se moglo zaraditi vrtila se cifra čini mi se oko 6000 testera koji budu online u jednom momentu. Odjednom se počelo pojavljivati i 11000 (odakle ako su u međuvremenu prestali bar kroz CF primati nove?)
zakasnila

#35443 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by zakasnila »

Jedino da nisu primali radnike preko drugih platformi, mada ne vjerujem jer kroz njihove komentare bi se dalo zakljuciti da nas ima previse :-) . Opet kontam dobar je ovaj mjesec kakav ce biti iduci :lol: :lol:
glitch

#35444 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

zakasnila wrote:Ovo sad je tuga :|,u zadnje vrijeme imam jedva trecinu prijasnje zarade! Jedino oko 2h poslije ponoci nesto i otvara, preko dana katastrofa...Ili bas nema posla ili je nas testera previse ili je novi algoritam katastrofa sto se tice raspodjele posla... :roll:
Mislim da je sve u pitanju :mrgreen:
nema posla najbitnije, rekla je i sama ona kristen da je trenutno manje posla nego ljetos
nemaju novih bitnih velikih musterija koji pustaju testove u velikim brojkama
samim tim trenutno je previse testera
i prije je bilo ali je eto bilo posla pa se tu i tamo moglo pokrpiti
a oni su se zajebali jer su misli da ce biti bas posla pa naprimali bespotreban visak na slijepo ili ih je neka velika musterija izradila
kontali imacemo njih trebace nam vise testera

Gledo sam im grafikon imali su konstantan rast u zadnju godinu i po iz mjeseca u mjesec +10-15% al su sad udarili u zid
a navikli da lova stize pa ukinuse testna bot pitanja ,trening se ne placa i tako sve to
Bosanac sa dna kace

#35445 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by Bosanac sa dna kace »

Je'L moze neko ukratko podsjetit' kako povezati clixsense sa crowdflower, koncano sam dobio referala :)))

I da, kolko sam upratio, u BiH ne daju puno anketa?
glitch

#35446 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

Duplicate Tester Account Hi xxx Hello! You have more than one Rainforest account. Your duplicate account(s) will be disabled starting next week (the week of November 11, 2016). The Rainforest profile you've done jobs on most recently will become your only account. It's important to note that nothing about your testing stats on your most recent account will change as a result of this. Thanks for testing! Your rainforest login email for this CrowdFlower Contributor ID (xxxxx) is [email protected]. If you have multiple Rainforest accounts with the same email and want to choose between them, please contact tester support
:lol:
AhmetShabo

#35447 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

glitch wrote:Duplicate Tester Account Hi xxx Hello! You have more than one Rainforest account. Your duplicate account(s) will be disabled starting next week (the week of November 11, 2016). The Rainforest profile you've done jobs on most recently will become your only account. It's important to note that nothing about your testing stats on your most recent account will change as a result of this. Thanks for testing! Your rainforest login email for this CrowdFlower Contributor ID (xxxxx) is [email protected]. If you have multiple Rainforest accounts with the same email and want to choose between them, please contact tester support
:lol:
I meni je ovo doslo, sta sad sa ovim?
zakasnila

#35448 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by zakasnila »

Bice dobro ako nam svi profili ne budu disable :lol: . AhmetShabo sad ces moci raditi samo na jednom kanalu , bez mogucnosti mjenjanja kanala. Ostavit ce ti kanal sa kojeg si radio u zadnje vrijeme.
Mislim da ce se ovaj trend "pozitivnih" promjena nastaviti jer pojedini ljudi jednostavno ne mogu drzati jezik za zubima tamo na njihovom forumu i pisu i sta treba i ne treba. Leglo debila, a kad vidim nase pojedince kako im se uvlace u dupe nije mi dobro. Nedavno se debil hvali kako su se reciklirali opsevi :zid: :zid:
shadowchaser

#35449 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by shadowchaser »

[quote="zakasnila"]Bice dobro ako nam svi profili ne budu disable :lol: . AhmetShabo sad ces moci raditi samo na jednom kanalu , bez mogucnosti mjenjanja kanala. Ostavit ce ti kanal sa kojeg si radio u zadnje vrijeme.

ja stvarno ne mogu da vjerujem koliko glupih ljudi ima, sta se sve tamo pise i pita, sami sebi u stomak skacu
tacno mi dodje da glavom udram od zid :zid: :zid: :zid: :zid: :zid:
zakasnila

#35450 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by zakasnila »

Da je R znao davno bi oni otvorili forum, vidis kakve se sve promjene desavaju od kad je otvoren forum. Kakvim se oni sve glupostima bave. Za ove nase nemam rijeci , ne kontam koji im je interes, da ce dobiti vise posla pa hajd, nego ce zavrsiti u istom sosu kao i svi ostali. :run:
Post Reply