Ja sam na formiranje BH bloka gledao kao na formiranje nekog saveza koji se prije svega formirao kao opozicija ovom stanju kriminala i totalne depresije u drustvu.Nesto kao sto se formirao savez nekoliko stranaka u KS.Price o nekim ideoloskim razlikama je budalestina,evo u KS se ljudi uhvatili posla i ne vidim da postoje neka prepucavanja o ideoloskim razlikama.Svrha politike i jest da sluzi gradjanima i uredi drustvo na jedan dobar i etican nacin.
Sta gubi BH blok izlaskom Komsica iz njega?Gubi samo jednog clana tog saveza koji umjesto borbe protiv dosadasnje politicke prakse i kriminala,bira da se pridruzi tim istim,naravno radi fotelja i licnih interesa pod laznom pricom o patriotizmu i raspadu drzave.
Sutra kad Komsic izadje u javnost i kaze da oni nece sa SDA,..zar je to stvarno vise i bitno jer se toliko kurvao sa njima svo ovo vrijeme i odradjivao posao za SDA da bi opstanak Komsica u BH Bloku bio jedno veliko razocarenje.Toliko je ocito cijelo ovo vrijeme da je covjek SDA igrac,i eventualnom odlukom da ne ode s njima u vlast,samo ce taj isti igrac da ostane u tom istom bloku i minira cijeli savez.BH blok treba da donese promjene na politickoj sceni,izvuce ovu drzavu iz depresije,vrati nadu gradjanima BiH..i sutra ja kao glasac kad vidim u tom istom bloku covjeka koji zloupotrebljava "patriotizam" radi ulaska u vlast i fotelju,treba da imam povjerenja da ce BH blok donijeti promjene koje su ovoj drzavi nuzno potrebne.
Ja se iskreno nadam da ce Zeljko uci u vlast,pa i po cijenu da vlast u KS padne.BH blok se mora rijesiti ovog Trojanca inace ce njihova prica o drugacijoj BiH biti u rangu price o SDA "patriotizmu" i borbi za drzavu