Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Nivelacija
#35401 Re: Zeničani
Uzeli nas na foru uvijek isto nas Amar uzme na foru, nasi pregore od zelje motiva ne razmisljaju mozgom usijana glava a ovi se brane i cekaju sansu i svaki put nas amar uzme na isti nacin.
Jest da su imali pomoc sudije ali nije mi jasno kako nas moze 5x uzet na istu foru.
Klub ce rasti i dalje biti sve stabilniji i bolji zato je podrska neophodna pa ces nekada doci do nivoa da ih lagano uzmes kuci. Podrska. Samo treba biti pametan a ne naivan.
Jest da su imali pomoc sudije ali nije mi jasno kako nas moze 5x uzet na istu foru.
Klub ce rasti i dalje biti sve stabilniji i bolji zato je podrska neophodna pa ces nekada doci do nivoa da ih lagano uzmes kuci. Podrska. Samo treba biti pametan a ne naivan.
- kamberovica polje
#35402 Re: Zeničani
Baš tako!Nivelacija wrote:Uzeli nas na foru uvijek isto nas Amar uzme na foru, nasi pregore od zelje motiva ne razmisljaju mozgom usijana glava a ovi se brane i cekaju sansu i svaki put nas amar uzme na isti nacin.
Brkati monstrum nas je uzeo opet na isti fazon. Koliko god da mi se gadi ponašanje jednog dijela publike, on je ispao smeće do te mjere da mi je žao što ga ništa nije pogodilo u onu odvratnu njušku. Otkud njemu pravo da provocira čitavu jednu tribinu i da se onda pere na presici ko da ništa nije bilo.
Što se tiče naše igre, ima tu puno mjesta za napredak, ali mislim da je ovo za sad ok. Publika se lagano vraća na tribine i uz pojačanja na zimu možemo se pokefat za prva 4 mjesta.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#35403 Re: Zeničani
Sta je radio morž nisam vidio?
- kamberovica polje
#35404 Re: Zeničani
A okrenuo se prema zapadu i počeo da psuje i pljuje, par budala nasjelo, a nije bilo osiguranja na zapadu._BataZiv_0809 wrote:Sta je radio morž nisam vidio?
Prije su, ispred zadnjeg reda stolica, stajale kornjače, po jedan na svakih 10 m, a sad ih nije bilo.
Ma treba što prije uvest kamere i kažnjavat, nema ni ovo smisla više. Osiguranje te opipa tako da možeš bestrzajni top unijeti.
- phillie
#35405 Re: Zeničani
Kulturno je nahajcao krkane da ga gadjaju. Dakle prekid je u toku, bakljada. Znas da si na Bilinom, znas da iza ledja imas 8.000 ne bas prijateljski nastrojenih navijaca. Sta radis? Umjesto da sjednes u fotelju i cekas nastavak meca, ti se setkas po trenerskom prostoru. Naravno nekim kretenima je palo na pamet da bacaju cokaljcice prema klupi gostiju. Na to on reaguje tersajuci i pljujuci prema tribinama. To naravno uzrokuje jos veci revolt kod publike i onda leti vjerovatno sta stigne pod ruku._BataZiv_0809 wrote:Sta je radio morž nisam vidio?
Dakle, da je cvjecka i nije, ali da su krkani nasjeli ko mladi majmuni, jesu.
https://youtu.be/ZSdQMB6Z2XI?t=79
-
Nivelacija
#35406 Re: Zeničani
Citav bijes usmjeri lagano ka sebi, oslobodi svoje igrace da igraju bez ikakvog pritiska.._BataZiv_0809 wrote:Sta je radio morž nisam vidio?
Covjek je doktor, prekucao ovo nasu ligu, i samo da je neko namazaniji bio umjesto Ozera ko zna kako nasa liga funkcionise Celik bi dobio utakmicu jer nije slabiji tim. Nasjeli smo na igrice, pregorili, usmjerili energiju i mrznju na pogresno mjesto i kaznjeni. Opet isto kao i ranije, kao i j finalu kupa. FUDBAL je igra koja se igra mozgom i kondicijom. KONDIOCIONO nismo nesto spremni a kljucno mozak nije bio ukljucen. Znaci 0/2 i dobijes takav rezultat.
Koliko je prekucao igricu a niko nije primjetio je to da je u prvih 20 minuta kada je trebao biti najveci pritisak naredio svojim igracima da ostanu lezati , tako su 4 x po 1 minut lezali u prvih 20 minuta cime je umrtvio igru.
Ne znam cemu mrznja tolika prema amaru covjek vec 2-3 godine na svim tv nastupima od mundijala do nasih liga kada gostuje i portala pokazuje ogroman respect prema Celiku, sjecam se kada je Celik trebao ispasti covjek govori pa to je steta, veliki klub, najbolji stadion u drzavi, fanstasticna publika, volio bi da Celik ostane..javno na tv iako nije bio aktivan..
Kada ga budemo ignorisali, kada bude neprimjetan, kada igraci budu mirni i fokusirani na teren, kada navijaci budi fokusirani na 22 igraca dobit ces ih veoma lagano.
Nadam se da se lekcija konacno naucila nakon 5x..mozda Zeljo bude gost opet za 2 mjeseca..
Ono sto raduje da ce Celik sigurno rasti i postajati sve ozbiljniji moderan klub jer su usli neki pismeni, edukovani, posteni i casni, emancipovani momci u klub tako da odmah iducu utakmicu podrska mora biti barem 5000.
Privreda i sponzori ce se imati priliku pokazati u iducim mjesecima, momci rade mukotrpno da posalju odgovarajuce ponude i saradnju. Pravi ljudi a ne gnjide. Sa njima Celik moze daleko.
TUZNO I ZALOSNO ZA SVAKOG ZENICANINA je vidjeti da Celik ima 4 sponzora a najgledaniji klub na Balkanu dok ovi klubovi sa 300 gledalaca imaju 80-90 sponzora.
Svi moramo dati podrsku a ne doci protiv Zelje i Sarajeva i onda vise NE, onda je pitanje je li dolazimo zbog Celika ili Zelje i Sarajeva.
Klub je krenuo ici prema gore konacno nakon 20 godina i 3 -4 losa rezultata ne mogu uticati na to.
- phillie
#35407 Re: Zeničani
Ma nas svijet je cudan, kada nekog uzme na zub. Amar da izjavi: "Celik po igri zasluzuje biti prvak ove godine" nasi bi rekli "Sta ti bolan imas nama govorit' da cemo bit' prvi...morzu jedan"
Nazalost, stvorio se neki animozitet prema Osimu, koji sam Amar i Zeljo uspjesno koriste protiv nas. A rulja tesko da ce se opametiti. Da je pameti, pa ga iskulirati i izignorisati 90 minuta, al prije ce metar u --- nego centimetar u glavu.
Nazalost, stvorio se neki animozitet prema Osimu, koji sam Amar i Zeljo uspjesno koriste protiv nas. A rulja tesko da ce se opametiti. Da je pameti, pa ga iskulirati i izignorisati 90 minuta, al prije ce metar u --- nego centimetar u glavu.
- kamberovica polje
#35408 Re: Zeničani
Jedna je stvar šta govori, a skroz druga šta radi.
On je nekulturna seljačina koja uvijek provocira sukobe i ima sreću da uvijek nađe sebi slične kod protivnika.
On je nekulturna seljačina koja uvijek provocira sukobe i ima sreću da uvijek nađe sebi slične kod protivnika.
- Distortion
#35409 Re: Zeničani
Klub treba podrzati bez obzira na rezultate. Znam da rezultati privlace publiku na stadion i da ce vise ljudi doci ako bude pobjeda i dobrih igara. Klub je fino zaradio od ove dvije utakmice i to je odlicno.
Vjerovatno treba vremena da Čelik vrati povjerenje potencijalnih sponzora i domacih privrednika. Tuzla recimo mnogo vise podrzava Slobodu nego Zenica Čelik (ako govorimo o privrednicima). Vecina ih razmislja : Turcin ima pare, moze sve sam, ne treba mu nasa pomoc...
Klub mora pojacati administraciju, zaposliti sposobne ljude koji ce donijeti pare u klub. Ne moze par ljudi raditi u klubu i da sve funkcionise dobro. Cini mi se da je jedan novinar to potencirao kroz pitanje prema Olgunu. Ovaj nije konkretan odgovor dao.
Vjerovatno treba vremena da Čelik vrati povjerenje potencijalnih sponzora i domacih privrednika. Tuzla recimo mnogo vise podrzava Slobodu nego Zenica Čelik (ako govorimo o privrednicima). Vecina ih razmislja : Turcin ima pare, moze sve sam, ne treba mu nasa pomoc...
Klub mora pojacati administraciju, zaposliti sposobne ljude koji ce donijeti pare u klub. Ne moze par ljudi raditi u klubu i da sve funkcionise dobro. Cini mi se da je jedan novinar to potencirao kroz pitanje prema Olgunu. Ovaj nije konkretan odgovor dao.
- apsidejzi
#35410 Re: Zeničani
Ja sam bio pozitivno iznenadjen igrom Celika ali i navijacima. Jesu primili dva gola al je igra bila utegnuta i profesionalna. Dosta finih i uigranih dodavanja. Malo jos da se poradi na zavrsnici i to ce biti ko bombona. Nekako pred golom uvijek samo jedan covjek kad bi trebala dva ili tri. Mnogo vise golova bi davali. Da li je to strategija trenera da jedan napadac bude u vrhu ili ne, ne znam.
Sto se tice navijaca na jugu, iznenadilo me sto sam vidio mnogo vise navijaca od 35-45 godina. Protiv Sarajeva su samo djeca bila na jugu al ovu utakmicu mnogo ozbiljniji navijaci koji su pjevali cijelo vrijeme. Meni je utakmica bila uzivancija za gledati. Steta samo rezultata ali ja ne zamjerim igracima jer su stvarno bili pozrtvovani i uigrani.
Odavno ovakva sedmica nije bila u Zenici.
Sto se tice navijaca na jugu, iznenadilo me sto sam vidio mnogo vise navijaca od 35-45 godina. Protiv Sarajeva su samo djeca bila na jugu al ovu utakmicu mnogo ozbiljniji navijaci koji su pjevali cijelo vrijeme. Meni je utakmica bila uzivancija za gledati. Steta samo rezultata ali ja ne zamjerim igracima jer su stvarno bili pozrtvovani i uigrani.
Odavno ovakva sedmica nije bila u Zenici.
- kamberovica polje
#35411 Re: Zeničani
https://www.zenit.ba/kurbanski-otpad-u- ... oj-rijeci/
Fuj stoko seljačka, fuj!
Fuj stoko seljačka, fuj!
-
smartXL
#35412 Re: Zeničani
Ša kažu SDA-ovci za one nove autobuse, kako su u kvaru. Ne da su u voznom stanju, nego imaju i klimu. Danas sam se zijanio kad sam se vozio, fino rashladjeno.
-
Ci-Nick
-
Ci-Nick
#35414 Re: Zeničani
U Radakovu krv oko kontejnera, smrad, ne može se prići.kamberovica polje wrote:https://www.zenit.ba/kurbanski-otpad-u- ... oj-rijeci/
Fuj stoko seljačka, fuj!
Islamska Zajednica bi trebala bar pozvati ako ne i narediti da se klanje kurbana obavi u klaonicama a ne po dvorištima, livadama i mjestima koja ne ispunjavaju ni minimalne tehničko higijenske uslove.
- Ja_Ja
#35415 Re: Zeničani
Nije to toliko do mjesta klanja koliko je do nepoznavanja propisa. Uvijek se kurban klao u avlijama, ali niti jedna avlija u gradskoj zoni poput Radakova nije za to. Uvijek se odlagao kurbanski "otpad" ali nikad da sam upamtio ovako po rijekama. Ovdje su problem ljudi tj. stoka koja se fura na ali ne zivi vjeru. Kojoj je mrsko naci prigodno mjesto za klanje kurbana, pripremiti taj prostor kako bog zapovjeda, i odloziti ostatke na ispravan nacin. Za njih se moze reci FUJ!
-
channel10
#35416 Re: Zeničani
Pa nisu valjda klali kurban negdje na livadi u Radakovu?
- Sanjarko
#35417 Re: Zeničani
Nevalja im ovo nikako. Znam iz iskustva. Ovo su u klaonicama trebali da urade. Ali i vlast je kriva sto to ne naredi i sto nema spalionice ili odlagalista za ovo. Pisao sam na temi "Papci". Imamo zajednicki najmanji sadrzilac svi ovdasnji narodi izgleda.
-
clio_dci120
#35418 Re: Zeničani
Gdje su sada kucba lozista na koja se pozivaju!?
https://avaz.ba/vijesti/bih/508926/i-na ... grad-u-bih
https://avaz.ba/vijesti/bih/508926/i-na ... grad-u-bih
-
Ci-Nick
#35419 Re: Zeničani
Naravno da nisu,. svakodnevno se smeće dovozi iz smjera Klopča i iz automobila izbacuje tu u kontejnere pa ih znaju napuniti za par sati a kad je klanje kurbana isto tako dovezu otpatke i drobove i bace u kontejner.channel10 wrote:Pa nisu valjda klali kurban negdje na livadi u Radakovu?
Istina i prije par dana sam vidio u kontejneru punu vreću kostiju.
-
channel10
#35420 Re: Zeničani
Takve treba sacekati pa uslikati auto i registarske tablice i prijaviti policiji. Ali jel, sad je kasno. Do sljedeceg Bajrama...
-
Ci-Nick
#35421 Re: Zeničani
Ne vrijedi ništa,..channel10 wrote:Takve treba sacekati pa uslikati auto i registarske tablice i prijaviti policiji. Ali jel, sad je kasno. Do sljedeceg Bajrama...
prije godinu ili dvije gledam kako čovjek odmah tu do trgovine Maxi vrši otkup kurbanskih kožica i samo ih slaže uz cestu, curi na sve strane.
Policija parkirana deset metara dalje nije ga ništa ni upitala.
Istina kasnije kad je došao kamion i kad je to natovario saprao je malo taj cirkus.
Može kod nas svakako.
Kad policija kupuje švercane cigarete na ulici, onda može sve proći.
-
channel10
#35422 Re: Zeničani
Ma sve je otislo u Honduras u ovoj drzavi...
- N.N.
#35423 Re: Zeničani
Nije do IZ ovo oko otpada, ljudi su hajvani 
Kod nas na Bajram namazu je ovo jos jednom poruceno, uz ono da nema namaza bez sedzde... Al'ljudi k'o ljudi.
U mjestu gdje moji kolju kurban, odbor plati bager, iskopa se rupa u koju se u toku dana dovlace ostaci kurbana. I nema nikakvih problema, nikada.
Kod nas na Bajram namazu je ovo jos jednom poruceno, uz ono da nema namaza bez sedzde... Al'ljudi k'o ljudi.
U mjestu gdje moji kolju kurban, odbor plati bager, iskopa se rupa u koju se u toku dana dovlace ostaci kurbana. I nema nikakvih problema, nikada.
-
clio_dci120
#35424 Re: Zeničani
Nisam neki veliki poznavalac tih radnji oko klanja kurbana, ali negdje sam cuo da se svi otpaci od kurbana trebaju zakopati. Cudi me da bacaju u rijeke, jer onda ispada da se kurban "ne primi" ili...?
I ovo oko otkupa kozica, prineses zrtvu, a onda na njoj zaradujes!?
Ma, vjerujte isto je i u Sa, prije dvije tri godine tor da ovcama bio uz jednu od najprometnijih ulica u gradskoj zoni (pored Hifine pumpe na Buca potoku.
I ovo oko otkupa kozica, prineses zrtvu, a onda na njoj zaradujes!?
Ma, vjerujte isto je i u Sa, prije dvije tri godine tor da ovcama bio uz jednu od najprometnijih ulica u gradskoj zoni (pored Hifine pumpe na Buca potoku.
- notsure
#35425 Re: Zeničani
Nije kasno. Hodžama dati zadatak da saznaju ko je, inače hodži nema naredne plate.channel10 wrote:Takve treba sacekati pa uslikati auto i registarske tablice i prijaviti policiji. Ali jel, sad je kasno. Do sljedeceg Bajrama...
Svim hodžama koji nisu objašnjavali šta se radi s drobinom prije Bajrama poslati "opomenu pred otkaz".
Onda hodža da na prvoj narednoj džumi ne da izaći nikome iz džamije dok ne priznaju ili ne otkriju koji mamlaz je to uradio.
Samo im zaprijeti da se nikom neće primiti kurban dok ne kažu ko je.
Znaju seljaci sve, samo što čuvaju leđa jedni drugima.
Može se provesti i prava istraga, od kuće do kuće i da svako ko je klao kurban pokaže i dokaže šta je uradio s drobinom, a seljaci znaju ko je klao i od koga je dobio.
Kad ga nađu, naplate mu kaznu, natjeraju da počisti sve štp je upeksinio, a onda ga na godinu dana izbace iz džemata. I u amazonskim plemenima imali su kaznu ekskomunikacije, pa kad ovi naši hoće plemenske običaje, eto im rješenja.