Evo još jednog svršenika ekonomskog fakulteta u Čajniču.trhulj wrote:Koje glupo razmisljanje, ako namjerno nije paljevina. Znaci da halfovi iz politickih stranaka ne bi ukrali recimo 10 miliona maraka od profita BH Telekoma godisnje, koji iznosi (varijabilna cifra iz godine u godinu) recimo 150 mil. maraka, ti predlazes da se BH Telekom proda pa da stranci svake godine tih cca. 150 mil. maraka posalju u Bec, Berlin, Rim ili vec gdje? Ako ne navlacis da omastis brke, onda si stvarno ograniceni balvan.It_is_a_Leclerc wrote:Tako je.
BH Telecom treba dati na prodaju. Političari godinama o tome pričaju kao o nekoj devastaciji države, a ustvari jedino što se time devastira jeste njihova mogućnost da preko Telecoma isišu sve para što u njemu ostave građani.
Treba biti poseban čovjek, pa prihvatiti ove Hadžiomerovićeve trkeljarije o tome kako Telecom od Bošnjaka otimaju, ni manje ni više, nego stranci koji, ruku na srce, u postdejtonskoj BiH simpatiziraju jedino Bošnjake.
SDP
- It_is_a_Leclerc
#35401 Re: SDP
-
oakville
#35402 Re: SDP
Smiješno je od bilo koga u BiH da prigovara plakatima koje plaća USAID, a posebno od stranaka koje navodno predstavljaju bošnjake. Da im nije bilo Amera, niti bi imali Distrikt, a Memorijalni centar Srebrenica bi se nalazio na brdu iznad Kladnja. Uostalom, presmiješno je da se "predstavnici" zemlje koja je samostalno potpisala da bude protektorat i svakodnevno traži da bude što veći protektorat bune što ih neko tretira kao protektorat.It_is_a_Leclerc wrote:Ne razumijem u čemu je problem sa reklamom USAID-a ?! Govorimo o organizaciji koja je o trošku američkih poreskih obveznika obnovila više nego što je Vlada FBiH u proteklih pet mjeseci ?! Uostalom, USAID, kao i sve druge organizacije ima pravo da favorizuje koga hoće.
Ko je SDP-u i SDA-u kriv što su prokockali povjerenje stranaca.
Da sam na mjestu USAID ne bi dao ni pare za plakate i pozive na glasanje. Vaša zemlja, vaš problem, oni su učinili više nego dovoljno. Ne puca se, a ako ste bez para i nezadovoljni političkim sistemom - vaš problem, 90% planete je svakako u gorem stanju, a BiH baš nije "strateški partner" u koji vrijedi ulagati novac i energiju. U stvari, BiH više liči na propalu investiciju ili nekretninu zaostalu iz vremena kad je bilo novca za kupovinu- niti je dokusuriti niti u nju ulagati, sama ne može ništa a ni pomoći joj se ne može da bude bolja. Nešto kao Dita Tuzla država-protektorat
- Banksy
#35403 Re: SDP
Sjećam, no pokušavam da zaboravim.Liberalism wrote:Daj, ne vidim razloga zasto namjerno mjesas dogadjaje. Miting na Gazimestanu se desio u julu 1989 godine, jesi li ti ucio ustoriju prije ili poslije rata pa se ne sjecas godine boja na kosovu.Banksy wrote:Netačno.Liberalism wrote:
Sve pobrojano se desilo nakon 1988. godine, kada je na prijedlog evropljana vlast SRBiH postala liberalnija i kao znak dobre volje iz zatvora oslobodila politicke zatovrenike. Poslije sta bi bi.
Sve pobrojano se desilo nakon 24. aprila 1987, Gazimestana i ''Niko ne sme da vas bije'', i nakon Osme sjednice CKSK Srbije septembra 1987.
Poslije, znamo šta je bilo.
24. aprila 1987. je ''Niko ne sme da vas bije'' na Kosovu polju. Tih dana je Milošević čistio CKSK Srbije, homogenizirao Srbe i pripremao teren za agresiju na ostatak Jugoslavije. Za to vrijeme, isti faktor, destabilizira Bosnu kroz montirane afere Agrokomerc, Neum, Moševac, itd.
Poenta mojih postova je da sve zlo krenulo iz Bg, a zatim i iz Zg.
Propitivati zašto tvoji roditelji '90. nisu glasali za Durakovića, kad je već sve bilo završeno i Jugoslavija faktički više nije ni postojala, u tom rasporedu stvari, je bespredmetno.
- Banksy
#35404 Re: SDP
Bude li onako kako je bilo prethodnih godina, aktiviraće ga pred Bajram. Odvrnu ilahije i kruže gradom. SDP, s vjerom u Boga, na Titovom putu.mustang wrote:
a gdje im je onaj predizborni autobusbanda crvena skontala da su donji,pa ga ne rabe...........jedva cekam sjecu glava nakon izbora,naravno crvenih
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#35405 Re: SDP
ja radim za dobrobit stranke od koje nikakve koristi
slamao se od posla i dobrotvornih akcija ovo ono
dođu izbori niđe te...ako budeš promatrač super je
ja i još 100 000 ljudi tako
mrtvima čestitaju rođendane i zovu da izađu na izbore
ispisane članove zovu i anketiraju.... a stvarne članove ne zovu niti se sjete jednom godišnje mimo izbora nekakvu zakusku organizirati
i onda se pitaju zašto stalno gube izbore
ne treba meni ba radno mjesto u parlamentu... treba mi istina u oči da neka nepoznata kurava koju niko nije vidio neće biti na listi ispred ljudi koje znam... također mi ne treba nepismeni kreten koji poteže pištolje na ljude... stalno u općini
i tako dalje...
ne dobivaju se tako izbori
slamao se od posla i dobrotvornih akcija ovo ono
dođu izbori niđe te...ako budeš promatrač super je
ja i još 100 000 ljudi tako
mrtvima čestitaju rođendane i zovu da izađu na izbore
ispisane članove zovu i anketiraju.... a stvarne članove ne zovu niti se sjete jednom godišnje mimo izbora nekakvu zakusku organizirati
i onda se pitaju zašto stalno gube izbore
ne treba meni ba radno mjesto u parlamentu... treba mi istina u oči da neka nepoznata kurava koju niko nije vidio neće biti na listi ispred ljudi koje znam... također mi ne treba nepismeni kreten koji poteže pištolje na ljude... stalno u općini
i tako dalje...
ne dobivaju se tako izbori
- Banksy
#35406 Re: SDP
Zovu ... I pitaju zašto nećete glasati za SDP ... I šta mislite o Radončiću ...Black swan wrote:
ispisane članove zovu i anketiraju....
- Altsa
#35407 Re: SDP
SDP se sam pronasao u spotu usaid-a ali to je vec problem sdp-a i laguma koji po svoj prilici odlaze u povijest
- Truba
#35408 Re: SDP
lagumdziju ce samo smrt poslati u povijest
lik je gubio nekoliko puta i uvijek se vraćao što je normalno u politici
- Truba
#35409 Re: SDP
a članove stranke zovu...Banksy wrote:Zovu ... I pitaju zašto nećete glasati za SDP ... I šta mislite o Radončiću ...Black swan wrote:
ispisane članove zovu i anketiraju....
zovu jadne ljude radnike kojima nisu pomogli kad su mogli i traže
da obezbijede 50 ljudi koji će glasati za SDP
u današnjem vremenu kada nemaš prijatelja oni traže da možeš s 50 ljudi razgovarati o politici i uvjeriti ih za koga da glasaju
danas dijete neće da te posluša kad mu kažeš nešto a ne odrasli ljudi
dokaz kako su u vrhu ljudi koji su odlijepili od stvarnosti ili su s menaĐment faksa drito u poso upali... upali u nesvijest što bi rekli seljaci
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#35410 Re: SDP
novi slogan SDP-a
Allaha mi s Titovog puta ne skrećemo!
Allaha mi s Titovog puta ne skrećemo!
-
VjecitiStudent
#35411 Re: SDP
Još trinaest dana i zbogom žohariMuž Lidije Korać u Nadzornom odboru Elektroprivrede,
brat Nermina Nikšića u Autocestama,
badžo Grabovice u odjelu EP za tendere,
Igor Kamočaj, bez dana radnog iskustva direktor Kantonalnog zavoda za zapošljavanje,
supruga Katarina Kamočaji, zaposlena u Odjelu za odnose s javnošću Pošta BiH,
Andrea Selimović, supruga Jasenka Selimovića, šefa Kluba SDP-ovih poslanika u Parlamentu FBiH, savjetnica u kabinetu generalnog direktora (opet) javnog preduzeća Elektroprivreda BiH.
Kenan Rešo, bez dana radnog iskustva direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje,
...
Helez cijelu familiju, sestra L. Korać, kuma Lokmić-Misirača, žene FTV Šabića, Jukića, par reporterki, sve dok je još ljubav bila aktuelna, ko će svega sjetiti ...
- JoseMujica
#35412 Re: SDP
ma i pored poraza neš te žohare ni Pipsom išćerat
-
VjecitiStudent
#35413 Re: SDP
Polako, ima i DF rodbine.JoseMujica wrote:ma i pored poraza neš te žohare ni Pipsom išćerat
- JoseMujica
#35414 Re: SDP
- Truba
#35415 Re: SDP
najebem im se svima matere

- It_is_a_Leclerc
#35416 Re: SDP
Imaju Englezi onu -- Fool me once shame on you, fool me twice shame on me.
Da je SDP dvaputa uspio dobiti izbore i dva puta napraviti istu grešku, srljajući u neprincipijelne koalicije prvo sa Krešom Zubakom, pa sad sa Lijanovićima i Budimirom, i ostao zaglavljen u nekom pravnom haosu i anarhiji. I još nas uvjeravaju da je sve uredu i da su oni imali stvari pod kontrolom.

Da je SDP dvaputa uspio dobiti izbore i dva puta napraviti istu grešku, srljajući u neprincipijelne koalicije prvo sa Krešom Zubakom, pa sad sa Lijanovićima i Budimirom, i ostao zaglavljen u nekom pravnom haosu i anarhiji. I još nas uvjeravaju da je sve uredu i da su oni imali stvari pod kontrolom.
- Altsa
#35417 Re: SDP
odvest ce ga poraz a po svoj prilici to ga sljeduje volio ti to ili neBlack swan wrote:lagumdziju ce samo smrt poslati u povijest
-
VjecitiStudent
#35418 Re: SDP
Koaliranje samo po sebi nije problem, već koaliranje na naš način gdje se samo dijele pare i tenderi.
- JoseMujica
#35419 Re: SDP
VjecitiStudent wrote:Koaliranje samo po sebi nije problem, već koaliranje na naš način gdje se samo dijele pare i tenderi.
to je i SDA sasvim uspješno radi tako da pored nje ne treba još 100 takvih stranaka
- iPod
#35420 Re: SDP
Donji su kako god, onolika količina histerije i zla tokom svakog obraćanja je nevjerovatna, više priliči radikalima nego nekome ko se predstavlja kao socijaldemokratska opcija.VjecitiStudent wrote:Još trinaest dana i zbogom žohariMuž Lidije Korać u Nadzornom odboru Elektroprivrede,
Igor Kamočaj, bez dana radnog iskustva direktor Kantonalnog zavoda za zapošljavanje,
Andrea Selimović, supruga Jasenka Selimovića, šefa Kluba SDP-ovih poslanika u Parlamentu FBiH, savjetnica u kabinetu generalnog direktora (opet) javnog preduzeća Elektroprivreda BiH.
Kenan Rešo, bez dana radnog iskustva direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje,
...
Helez cijelu familiju, sestra L. Korać, kuma Lokmić-Misirača, žene FTV Šabića, Jukića, par reporterki, sve dok je još ljubav bila aktuelna, ko će svega sjetiti ...
Svako ko im namjerava glas neka samo jednog pogleda nadobudnost i osionost Damira Hadžića, koji je toliki papak da to jednostavno ne može da sakrije, pa dopušta sebi da vrijeđa druge sagovornike u debati i da ih omalovažava, i ono je neki ministar nečega.
Za 4. godine čovjek nije uspio da sprovede proces digitalizacije, zavšen tender je obarao 3 puta da bi se on i njegova svita ugradila u isti. Naravno, posao je dobila firma koju je favorizirao HDZ, pa neka neko priča kako SDP ne može sa HDZ-om, može itekako samo neka su pare u pitanju.
- Maharadza
#35421 Re: SDP
Joj naletio sam na tu debatu neku noć dok sam šaltao, BHT mes'čini - naravno nisam dugo ostao jer ne gumo podnijeti tu bagru u odijelima bez obzira na nac. i stranačku pripadnost, sve je to ista stoka! A morao sam "ispoštovati" bivšeg načelnika moje opštine čisto iz radoznalosti da vidim koliko je postao umišljen(iji) kao ministar u odnosu kakav pakaš je bio kao načelnik! MOgu samo reći da je postao pravi wanna-be kabadahija i čoban prva liga, kako je samo onu stolicu "prigrlio" jedne ruke i isprsio se u studiju...ono 'ta ćeš ti, ja sam ministar!iPod wrote:Donji su kako god, onolika količina histerije i zla tokom svakog obraćanja je nevjerovatna, više priliči radikalima nego nekome ko se predstavlja kao socijaldemokratska opcija.VjecitiStudent wrote:Još trinaest dana i zbogom žohariMuž Lidije Korać u Nadzornom odboru Elektroprivrede,
...
Svako ko im namjerava glas neka samo jednog pogleda nadobudnost i osionost Damira Hadžića, koji je toliki papak da to jednostavno ne može da sakrije, pa dopušta sebi da vrijeđa druge sagovornike u debati i da ih omalovažava, i ono je neki ministar nečega.
Za 4. godine čovjek nije uspio da sprovede proces digitalizacije, zavšen tender je obarao 3 puta da bi se on i njegova svita ugradila u isti. Naravno, posao je dobila firma koju je favorizirao HDZ, pa neka neko priča kako SDP ne može sa HDZ-om, može itekako samo neka su pare u pitanju.
-
JedanMova
#35422 Re: SDP
iPod wrote:Donji su kako god, onolika količina histerije i zla tokom svakog obraćanja je nevjerovatna, više priliči radikalima nego nekome ko se predstavlja kao socijaldemokratska opcija.VjecitiStudent wrote:Još trinaest dana i zbogom žohariMuž Lidije Korać u Nadzornom odboru Elektroprivrede,
...
Pitajte malo ljude iz lokalnih firmi koje su bile "u igri" za digitalizaciju kako su naguzeni. Za taj tender su se i stranacke kolege zavaljivale i prijatelji povaljivali.
Uz to malo ko spominje ovaj novi ZOBS sto je isti zakotrljao, a zna se i ko ga finansira da to uradi - isti oni kojima je omogucio (dok je "nacelnikovao") u sred naselja da prave poslovnu zgradu, a dolaze iz "lipe nase"...
A da se isti ponasa kao kabadahija - to je malo reci,. Gledam snimak sa FTV-a kad je bio gost u onoj emsiji Izbori. Gubi se prilikom obracanja drugima, grana, prekida, laze. I onda jos onom Jerlagicu kao nabi na nos kako on nema iskustva u upravljanju JP jer nikada nije vodio isto (Damir), a zaboravlja da nema ni dana radnog iskustva van onog partijskog!
Jos kad sam cuo da hoce da se kandiduje sljedece godine kao nasljednik Zlatka
-
VjecitiStudent
#35423 Re: SDP
SDP-ov samoubilački potencijal je neizmjeranJedanMova wrote: ...
Jos kad sam cuo da hoce da se kandiduje sljedece godine kao nasljednik Zlatka![]()
![]()
- JoseMujica
#35424 Re: SDP
ko god naslijedi Slućajnog Prolaznika donji je Prolazniković
- shibonja
#35425 Re: SDP
Znatel sta je najnovija folushka ovih SDP poltronchica ?
Kaze glasaj slobodno za SDP,na kongresu 2015 Zatkoglu sigurno silazi sa mjesta vrhovnog vozda,ZNACI BOZE !!
Kaze glasaj slobodno za SDP,na kongresu 2015 Zatkoglu sigurno silazi sa mjesta vrhovnog vozda,ZNACI BOZE !!