Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
CSKA

#35401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by CSKA »

Canton wrote:
CSKA wrote: Pa koliko vidim to i jeste cilj politike RS-a da de jure bude kao na papiru drzava,a de facto da to lici na labavu konfederaciju entiteta(citaj u buducnosti federalnih jedinica),i takva BiH da udje u EU,za 20,30 godina...

Mada nemojte me pogresno svatiti,ali ja uvijek imam utisak da se nesto desava iza vrata,sto mi ne znamo,da je nesto dogovoreno...jer su mi neki potezi pogotovo sa bosanske strane nesvatljivi.
Ukoliko pogledamo tzv. izvorni Dayton Bosna i Hercegovina i jeste de jure drzava. Medjutim situacija se promijenila
od rata na ovamo, medjunarodna zajednica je mnogo puta pritiskala politicare iz RS za mnoge ustupke, a mnoga rjesenja je i nametnula, sto je "upustilo" politicare iz Federacije.
RS koristi mehanizme blokade koje im je omogucio Daytonski sporazum.
Da,kuca je postavljena na totalno nelogicnim temeljima i tako je kako je...samo opet kazem da je BiH strana mogla vise uraditi...Sada je li to kako kazes opustenost jer je MZ drzala batinu i vodila glavnu rijec,ili je jednostavno ljenost...moguce da je oboje.
vivaldi

#35402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vivaldi »

palermo wrote:imao bi eksplozije po Prištini, imao bi demonstracije svaki dan po Beogradu......
odgovorio sam na ovo u prethodnom postu - ovo o cemu pises vise nije pitanje volje
CSKA

#35403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by CSKA »

palermo wrote:
vivaldi wrote:
palermo wrote:Jesu li Srbi željeli ratovati i polagati svoje živote za Kosovo. Nisu
kako bolan nisu? pa nato im jebo mater i popusili ga momacki
:D ti to ovo ozbiljno.......pa da su htjeli ratovati i da im je Kosovo bitno, imao bi gerile, imao bi eksplozije po Prištini, imao bi demonstracije svaki dan po Beogradu......

Da me pogrešno ne razumiješ, ja mislim da je dobro i za same Srbe što im Kosovo nije toliko bitno, ja samo pokušavam da ti kažem da stepen želje i spremnosti na žrtvovanje jeste značajan faktor u rješavanju problema ili situacija...ne znam kako već to da nazovem
:thumbup:

I nadam se da ce se toga drzati,majice sa natpisom Kosovo je srce Srbije i to je to...Mozda se i moglo ocuvati Kosovo kao sto je Vijetnam sacuvao svoju teritoriju,ali po koju cijenu,nezamislivu...neka hvala.
Basvod

#35404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Basvod »

vivaldi wrote:
area51 wrote:Nije baš da im je nato jebo mater nego bi im jebo mater da su nastavili dalje sa otporom
pa svejedno, ali to onda vise nije ono pitanje sa pocetka diskusije "kolika je necija volje" vec je pitanja "da li si spreman da ti izgine pola populacije", a to je bitna razlika - pritom i da sve od reda izginu, opet nema garancija da ces "pobjediti".
Pitanje Kosova je pitanje da li su Srbi spremni ziviti sa 2 miliona Albanaca i "Republikom Srpskom" unutar Srbije. Nisu i onda kad je zbog NATO intervencije propala srpska vojna akcija na Kosovu, Srbija se odrekla Kosova. Al bar ga moze dobro prodati.
palermo

#35405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

CSKA wrote:

I nadam se da ce se toga drzati,majice sa natpisom Kosovo je srce Srbije i to je to...Mozda se i moglo ocuvati Kosovo kao sto je Vijetnam sacuvao svoju teritoriju,ali po koju cijenu,nezamislivu...neka hvala.
Ma ja recimo mislim da narod (govorim općenito o kolektivnoj pameti) u principu nije glup.Shodno tome i svijest o tome da Kosovo i nije toliko bitno za Srbe, kao izraz kolektivne pameti jeste ok. Siguran sam da bi sutra kada bi zapadna hercegovina (bez Mostara :D ) željela proglasiti nezavisnost, da bi malo Bošnjaka reklo, spremni smo položiti svoje živote da Čitluk i Ljubuški ostanu u sastavu BiH.
Mister Yes

#35406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

Basvod wrote: Pa blokirace dok im se ne popusti a moci ce dok god postoji multietnicka BiH. Istu tu mogucnost imaju i druga dva naroda. To se nece mjenjati dok god je multietnicke BiH jer Ustav BiH je prosto nemoguce promjeniti bez siroke podrske unutar svakog naroda.

Ako je to problem onda ponudi rjesenje. Srbi i Hrvati otvoreno nude rjesenje, razdruzivanje. Loptica je kod Bosnjaka i konacno rjesenje je u bosnjackim rukama.
Ja sam već ponudio rješenje. Evo odmah sutra neka se odvoji RS ako će istog dana (znači sutra) u istom tom paketu Federacija ući u EU i NATO. Ali da se svi odvoje i uđu u EU a da ovdje ostane izolovano muslimansko ostrvo? E protiv toga sam spreman i ratovati. Dakle razdruživanje da ako Sarajevo odmah ulazi u EU i NATO. Razdruživanje u kojem Sarajevo ostaje izolovana šerijatska enklava? Hell no.
Last edited by Mister Yes on 21/07/2013 16:05, edited 1 time in total.
vivaldi

#35407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vivaldi »

Basvod wrote:Srbija se odrekla Kosova
srbija se tek sada politicki odrice kosova i to recimo nije neka previse zakasnjela odluka. Da su duze cekali bilo bi pogubno.

kosovska nezavinost je bila neizbjezna jos od trenutka kada je pala prva amercika bomba. sam cin proglasenja nezavinosti je objasnjen kao presedan, a presedan je jer su ameri tako htjeli.

srbija na terenu nakon te odluke nije imala nikakvi sansi da to promjeni, i najbolje se s tim pomiriti i minimizirati stetu.

ali da li su kreatori srpske politike definitivno odrekli kosova? cisto sumnjam. sada vjerovatno smisljaju kako doci do toga da ameri za 20-30 ili 50 godina naprave suprotan presedan.
CSKA

#35408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by CSKA »

palermo wrote:
CSKA wrote:

Ma ja recimo mislim da narod (govorim općenito o kolektivnoj pameti) u principu nije glup.Shodno tome i svijest o tome da Kosovo i nije toliko bitno za Srbe, kao izraz kolektivne pameti jeste ok. Siguran sam da bi sutra kada bi zapadna hercegovina (bez Mostara :D ) željela proglasiti nezavisnost, da bi malo Bošnjaka reklo, spremni smo položiti svoje živote da Čitluk i Ljubuški ostanu u sastavu BiH.
Emancipuje se narod...

Nikad necu zaboraviti tamo 2005,2006 kada me je neki cica u Beogradu napao sto setam ulicom,sto ne idem na Kosovo :lol:

Svi bi da mlate gloginje tudjim...a i on je bio vojno sposoban nije imao ni sezdesetak godina,ali ni njemu se ne ide,on bi isto radije da seta :D
palermo

#35409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Mister Yes wrote:
Basvod wrote: Pa blokirace dok im se ne popusti a moci ce dok god postoji multietnicka BiH. Istu tu mogucnost imaju i druga dva naroda. To se nece mjenjati dok god je multietnicke BiH jer Ustav BiH je prosto nemoguce promjeniti bez siroke podrske unutar svakog naroda.

Ako je to problem onda ponudi rjesenje. Srbi i Hrvati otvoreno nude rjesenje, razdruzivanje. Loptica je kod Bosnjaka i konacno rjesenje je u bosnjackim rukama.
Ja sam već ponudio rješenje. Evo odmah sutra neka se odvoji RS ako će istog dana (znači sutra) u istom tom paketu Federacija ući u EU i NATO. Ali da se svi odvoje i uđu u EU a da ovdje ostane izolovano muslimansko ostrvo? E protiv toga sam spreman i ratovati. Dakle razdruživanje da ako Sarajevo odmah ulazi u EU i NATO. Razdruživanje u kojem Sarajevo ostaje izolovana šerijatska enklava? Hell no.
:? :? bog me namah ubio ako sam et išta razumio. Zar ovo što ti ovdje sada napisa nije upravo Dodikova politika.
palermo

#35410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

CSKA wrote:
Emancipuje se narod...

Nikad necu zaboraviti tamo 2005,2006 kada me je neki cica u Beogradu napao sto setam ulicom,sto ne idem na Kosovo :lol:

Svi bi da mlate gloginje tudjim...a i on je bio vojno sposoban nije imao ni sezdesetak godina,ali ni njemu se ne ide,on bi isto radije da seta :D
Al vjerujem da bi sasvim druga priča bila da recimo Albanci (ili Bošnjaci, svejedno) uz pomoć NATO pakta, napadnu recimo Šumadiju.......
Mister Yes

#35411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

palermo wrote: :? :? bog me namah ubio ako sam et išta razumio. Zar ovo što ti ovdje sada napisa nije upravo Dodikova politika.
Dodikova politika je velikosrpska politika koja teži potpunom uništenju Bošnjaka kao političkog faktora. Da bi se to postiglo prvo je potrebno napraviti treći pa zatim podijeliti zemlju na 3 dijela. Zatim jedan dio pripojiti Srbiji a drugi pripojiti Hrvatskoj. Na kraju bi ta velika Srbija bila u EU i u NATO isto kao i velika Hrvatska. Ostalo bi izolovano muslimansko ostrvo u kojem bi Bošnjaci pomalo umirali ali i postajali sve radikalniji. Na kraju bi došlo do rata u kojem bi ti izmučeni i oslabljeni muslimani (prethodno žigosani kao najveća prijetnja Evropi) doživjeli potpuni poraz a njihova teritorija podjeljena između Srbije i Hrvatske. Cilj je da muslimana ovdje uopšte nema.

Moj je cilj da se što prije utopimo u EU i NATO i tako eliminišemo prijetnju radikaliziranja i čitav taj scenario. Može i kao Federacija a RS neka ide u 3 PM.
zavrzlama

#35412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zavrzlama »

ali da li su kreatori srpske politike definitivno odrekli kosova? cisto sumnjam. sada vjerovatno smisljaju kako doci do toga da ameri za 20-30 ili 50 godina naprave suprotan presedan.
Upravo tako...srbija nikad nece priznati Kosovo a to je u prevodu "cekanje povoljnig trenutka da se isti vojno vrati,a albanci protjeraju u Albaniju...
Medjutim ima jedan veliki zajeb u srpskoj politici...1990-1993 srbija je bila 50x vojno jaca od onih koje je napadala,ta se prilika nece ukazati srbiji mozda nikad....srbija do BIH teritorije,Kosova i hrvatske moze samo uz saveznistvo sa zapadom,i tvoja tvrdnja da racunaju na suprotne interese zapada stoji itekako..
Last edited by zavrzlama on 21/07/2013 16:18, edited 1 time in total.
area51

#35413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by area51 »

zavrzlama wrote:
Upravo tako...srbija nikad nece priznati Kosovo a to je u prevodu "cekanje povioljnig trenutka da se isti vojno vrati,a albanci protjeraju u Albaniju...
Medjutim ima jedan veliki zajeb u srpskoj politici...1990-1993 srbija je bila 50x vojno jaca od onih koje je napadala,ta se prilika nece ukazati srbiji mozda nikad....srbija do BIH teritorije,Kosova i hrvatske moze samo uz saveznistvo sa zapadom,i tvoja tvrdnja da racunaju na suprotne interese zapadsa stoji itekako..
Zar ti nisi spengan ? :shock:
CSKA

#35414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by CSKA »

palermo wrote:
CSKA wrote:
Emancipuje se narod...

Al vjerujem da bi sasvim druga priča bila da recimo Albanci (ili Bošnjaci, svejedno) uz pomoć NATO pakta, napadnu recimo Šumadiju.......
Zavisi od rezima koji je tada u BG...kazem niko nije zelio da gine 99 za Milosevica,njegovu porodicu,kriminalce itd...mada sada da Albanci/Bosnjaci krenu u neki divljacki ubilacki pohod uz pomoc NATO-a,onda ti tu i ne ostavlja nikakvog izbora zar ne ?
Znam uvijek da dok je jos bilo Kosovo u sklopu Srbije,ono u narodu bilo malo drugacije tretirano,nije kao Vojvodina... Vojvodinu je 99% Srba posjetilo,dok na Kosovu ako je bilo 30% sjeci me(da nije bilo Gazimestana 1989 ta cifra bi bila mnogo manja).Kako da kazem,nije se bas rado dole islo,uvijek je bio taj neki strah gdje ces dole medju siptare...U knjigama,pjesmam jedna prica,a u relanosti druga,kao da su neka Folkandska ostrva bila to a ne Kosovo.
Havatar

#35415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Havatar »

CSKA wrote:
palermo wrote:
CSKA wrote:

Emancipuje se narod...

I dobro ti je rekao..
palermo

#35416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

CSKA wrote:
Zavisi od rezima koji je tada u BG...kazem niko nije zelio da gine 99 za Milosevica,njegovu porodicu,kriminalce itd...mada sada da Albanci/Bosnjaci krenu u neki divljacki ubilacki pohod uz pomoc NATO-a,onda ti tu i ne ostavlja nikakvog izbora zar ne ?
Znam uvijek da dok je jos bilo Kosovo u sklopu Srbije,ono u narodu bilo malo drugacije tretirano,nije kao Vojvodina... Vojvodinu je 99% Srba posjetilo,dok na Kosovu ako je bilo 30% sjeci me(da nije bilo Gazimestana 1989 ta cifra bi bila mnogo manja).Kako da kazem,nije se bas rado dole islo,uvijek je bio taj neki strah gdje ces dole medju siptare...U knjigama,pjesmam jedna prica,a u relanosti druga,kao da su neka Folkandska ostrva bila to a ne Kosovo.
Otprilike je to ono što sam ja i želio reći Vivaldiju.

Uz dopunu,. čak i da režim nije po volji naroda, u slučaju pomenutog napada :D , režim bi se brzo skinuo....
zavrzlama

#35417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zavrzlama »

area51 wrote:
zavrzlama wrote:
Upravo tako...srbija nikad nece priznati Kosovo a to je u prevodu "cekanje povioljnig trenutka da se isti vojno vrati,a albanci protjeraju u Albaniju...
Medjutim ima jedan veliki zajeb u srpskoj politici...1990-1993 srbija je bila 50x vojno jaca od onih koje je napadala,ta se prilika nece ukazati srbiji mozda nikad....srbija do BIH teritorije,Kosova i hrvatske moze samo uz saveznistvo sa zapadom,i tvoja tvrdnja da racunaju na suprotne interese zapadsa stoji itekako..
Zar ti nisi spengan ? :shock:
:roll: :)
CSKA

#35418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by CSKA »

Havatar wrote: I dobro ti je rekao..
I da svi dole izginemo,a da na Balkanu potece med i mlijeko...ihh...gledacete nas jos dugo ovdje,nema nista od toga,mora neko da bude i partibrejker :D

Rahat patnja,rahat patnja...
cyprus

#35419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cyprus »

CSKA wrote:
I da svi dole izginemo,a da na Balkanu potece med i mlijeko...ihh...gledacete nas jos dugo ovdje,nema nista od toga,mora neko da bude i partibrejker :D

Pobiće vas negativan prirodni priraštaj... Sad pa sad :mrgreen:
nezavisni

#35420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nezavisni »

Mislim da je ovdje prepuno suplje price. Da bi Bosna (a i Bosnjaci) opstala potrebno je da se radi, da se stvara, da se obrazuje i da se ima neka drustvena odgovornost... toga danas nema medju Bosnjacima. Bosna nema sanse da opstane dugorocno pored ovakvih komsija ako Bosnjaci ne promijene svijest. Niti ce se neka imaginarna Medjunarodna zajednica boriti za opstanak BiH, niti ce Marsovci doci i rijesiti stvari nekom magijom... a nece bogami ni rahat patnja rijesiti nista.
CSKA

#35421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by CSKA »

cyprus wrote: Pobiće vas negativan prirodni priraštaj... Sad pa sad :mrgreen:
Pomirili smo se sa tim vec,ubice nas to sto koristimo kondome :D

Jedina nam nada ostaje Radosni,ali i on je covjek u godinama,ne moze postici sve :sax:
Sinapsa

#35422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sinapsa »

palermo wrote:
Mister Yes wrote:

:? :? bog me namah ubio ako sam et išta razumio. Zar ovo što ti ovdje sada napisa nije upravo Dodikova politika.
@ palermo, da i mene je zbunio...ali mislim da sam ga razumio
OMG :lol: :-) :lol: Nevjerovatno...Morao sam dva puta procitati, protrljati oci pa onda i treci put....

@ Mister Yes, neprijatelji ove nase domovine se grohotom smiju i trljaju sebi oci u opstoj nevjerici da mogu sa par godina konsekventno neprijateljski nastrojene politike, boljom organizacijom, blefom, cinjenicom da se probosanske stranke medjusobno unistavaju i time sopstvenu poziciju enormno slabe,
bez ispaljenog metka (kojeg i nemaju), ubijede Bosance da je kapitulacija bolje rjesenje i da dobiju ono sto prije dvije decenije ni tenkovima nisu mogli dobiti...
Ostavljas me bez rijeci...
palermo

#35423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Sinapsa wrote:
@ palermo, da i mene je zbunio...ali mislim da sam ga razumio
OMG :lol: :-) :lol: Nevjerovatno...Morao sam dva puta procitati, protrljati oci pa onda i treci put....

@ Mister Yes, neprijatelji ove nase domovine se grohotom smiju i trljaju sebi oci u opstoj nevjerici da mogu sa par godina konsekventno neprijateljski nastrojene politike, boljom organizacijom, blefom, cinjenicom da se probosanske stranke medjusobno unistavaju i time sopstvenu poziciju enormno slabe,
bez ispaljenog metka (kojeg i nemaju), ubijede Bosance da je kapitulacija bolje rjesenje i da dobiju ono sto prije dvije decenije ni tenkovima nisu mogli dobiti...
Ostavljas me bez rijeci...

ali nije forum baš toliko relevantan....
Basvod

#35424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Basvod »

Mister Yes wrote:

Naravno da nece. Nije EU cirkus pa da tako prima nove clanice. Put prema EU podrazumjeva na hiljade novih zakona i prilagodjavanja. Naravno i znacajna finansijska sredstva. Bosnjacima bi samostalno bilo lakse na tom putu al da ce ih neko primiti iz samilosti, nece.
Hajvan

#35425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hajvan »

CSKA wrote:

Ko ste VI?
a ko su gledaoci??
Locked