Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kmirsad

#35401 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:
kmirsad wrote:Kako god razmislim, radost zbog istiskivanja sdaova je veča od tuge što bi ova koalicija mogla niti nestabiljna. Ja očekujem prelete iz sdaova u ovu koaliciju...
4 kandidata su najbliža koaliciji s PDA ili SDA a to su po dva člana SBB i SBIH a da li će neko iz DF ili SDP preletjeti,Teško ali moguće
Postoji li opcija da neko iz PDA ili SDA preleti u Blok koaliciju...Dosta je ljudi otišlo u PDA i SDA, ne iz ideoloških razloga, naprotiv, mrze ih... nego uvjereni u njihovu pobjedu i mogučnost da mu KUKAGUTA zaposli djete, recimo na UKC...zna se ko je gore zapošljavao i Hotiču dostavljao spiskove i brojeve telefona.
putokaz1

#35402 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Postoji li opcija da neko iz PDA ili SDA preleti u Blok koaliciju...Dosta je ljudi otišlo u PDA i SDA, ne iz ideoloških razloga, naprotiv, mrze ih... nego uvjereni u njihovu pobjedu i mogučnost da mu KUKAGUTA zaposli djete, recimo na UKC...zna se ko je gore zapošljavao i Hotiču dostavljao spiskove i brojeve telefona.[/quote]
teško PDA to je sve Banovići i Sapna vjeran kadar
SDA takođe biran kadar
TEŠKO al moguće
drug_profi

#35403 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Kako sam cuo PDA je obecao podrsku u zamjenu za "imunitet".
kmirsad

#35404 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

drug_profi wrote:Kako sam cuo PDA je obecao podrsku u zamjenu za "imunitet".
:lol: :lol: :lol:

Potpisa se Dejtonski Sporazam II, hvala dragom Allahu,... fala Bogu dragom... fala Budi... fala Manituu...haj sad... izvute iz njega najbolje za nas u TK...Osnovno je postignuto... Onim prvim je zaustavljeno zlo, rat, ubijanje, silovanje, mučenje, razaranje... ovim je postignuto mnogo više...istjerani i zaustavljeni SDA i PDA... ovaj je mnogo jači i korisniji za narod i BiH.
kmirsad

#35405 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

kmirsad wrote:
drug_profi wrote:Kako sam cuo PDA je obecao podrsku u zamjenu za "imunitet".

Potpisa se Dejtonski Sporazam II, hvala dragom Allahu,... fala Bogu dragom... fala Budi... fala Manituu...haj sad... izvucite iz njega najbolje za nas u TK...Osnovno je postignuto... Onim prvim Dejtonom je zaustavljeno zlo, rat, ubijanje, silovanje, mučenje, razaranje... ovim je postignuto mnogo više...istjerani i zaustavljeni SDA i PDA... ovaj je mnogo jači i korisniji za narod i BiH.

doktor78

#35406 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by doktor78 »

Ne kazem da ne podrzavam,ali sam poprilican pesimista da ce to funkcionisati. Sve me to podsjeca na Alijansu 2000.,kada je s koca i konopca skupljena vecina.
Hakiz

#35408 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Nije Avazu previše vjerovati, ali ja da sam na mjestu ljudi koji su u režimu interesa SDA dobro bih pripazio na kompjuter, mobitel i ostale igračke. Naime, uvaliti neki trojanac sa linkovima na servere na kojima je sadržaj zbog kojeg se robijaju višedecenijske kazne, pa i u mračnim uglovima HDD-a ili SSD-a i sam taj sadržaj a da korisnik i ne sluti, je samo jedan od oprobanih metoda uklanjanja ljudi koji se nekome ne sviđaju, a koje ne možeš tek tako ukloniti budući da je u pitanju demokratija i ljudska prava. Njemačka tajna služba je prije desetak ili petnaestak godina bila u skandalu kada se otkrilo da su jednom liku to uradili. Ovako mu uvališ takav trojanac, policija koja i ne zna šta se iza brda valja dobije od intrpola i sličnih nakon što su odlučili da pohapse ljude iz BiH koje su upratili na tim severima podatke i onda ga policija uhapsi, pronađe na kompjuteru sadržaj i presto, klavir u Zenici postane redovan hobi. Ili barem diskreditacija lika i djela za vijeke vjekova, amin.

Dakle, enkripcije, VPN-ovi, praćenje svog internet prometa itd, redovno mijenjanje kompjutera, mobitela pa pa i internet provajdera i ostale stvari koje treba raditi kada si "obavještanjo interesantna osoba".

Kod Asangea i Snowdena na obuku, to je prioritet :)
kmirsad

#35409 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hakiz wrote:Nije Avazu previše vjerovati, ali ja da sam na mjestu ljudi koji su u režimu interesa SDA dobro bih pripazio na kompjuter, mobitel i ostale igračke. Naime, uvaliti neki trojanac sa linkovima na servere na kojima je sadržaj zbog kojeg se robijaju višedecenijske kazne, pa i u mračnim uglovima HDD-a ili SSD-a i sam taj sadržaj a da korisnik i ne sluti, je samo jedan od oprobanih metoda uklanjanja ljudi koji se nekome ne sviđaju, a koje ne možeš tek tako ukloniti budući da je u pitanju demokratija i ljudska prava. Njemačka tajna služba je prije desetak ili petnaestak godina bila u skandalu kada se otkrilo da su jednom liku to uradili. Ovako mu uvališ takav trojanac, policija koja i ne zna šta se iza brda valja dobije od intrpola i sličnih nakon što su odlučili da pohapse ljude iz BiH koje su upratili na tim severima podatke i onda ga policija uhapsi, pronađe na kompjuteru sadržaj i presto, klavir u Zenici postane redovan hobi. Ili barem diskreditacija lika i djela za vijeke vjekova, amin.

Dakle, enkripcije, VPN-ovi, praćenje svog internet prometa itd, redovno mijenjanje kompjutera, mobitela pa pa i internet provajdera i ostale stvari koje treba raditi kada si "obavještanjo interesantna osoba".

Kod Asangea i Snowdena na obuku, to je prioritet :)
:shock: :shock: :shock:
Hakiz

#35410 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Nemoj se čuditi.
kmirsad

#35411 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Več odavno imam osječaj da su mi i komp i mobitel pod nečijom kontrolom, a ne znam kako da se zaštitim.
Hakiz

#35412 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Fear what you can't see. Be afraid, be very afraid... :evil:
drug_profi

#35413 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

JA koristim ovaj sistem.

Image
kmirsad

#35414 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hakiz wrote:Fear what you can't see. Be afraid, be very afraid... :evil:
Ovo zvuči strašljivo hakize :skoljka: ...Već jesam prilično prepadnut... :cry:
kmirsad

#35415 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

drug_profi wrote:JA koristim ovaj sistem.

Image
Hakiz

#35416 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

kmirsad wrote:
Imaš rješenje: https://en.wikipedia.org/wiki/Off-the-grid
kmirsad

#35417 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hakiz wrote:
kmirsad wrote:
Imaš rješenje: https://en.wikipedia.org/wiki/Off-the-grid
najbolje da ja njega ištekam iz utičnice...
kmirsad

#35418 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Naša stranka i Edin Forto za Kanton Sarajevo.
Jučer u 17:54 ·

"Mi smo pokrenuli razgovore o usklađivanju programa građanski orjentisanih stranaka i vrlo nam je bitno da taj program bude kvalitetan i da građani osjete taj iskorak.U ovom trenutku nismo spremni razgovarati o poziciji premijera Vlade Kantona Sarajevo jer jednostavno nismo još uvijek došli do tog koraka. Kada i ukoliko dođe do dogovora, Naša stranka će rado ponuditi kandidate i za tu poziciju, kao i za bilo koju ministarsku poziciju, jer za to imamo kapacitete". Edin Forto, potpredsjednik Naše stranke
Kikibombona

#35419 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

SDA mediji se ne skidaju sa vrata Nasoj stranci! :thumbup: :lol: :lol:

Patuljasti divovi njihove stranke
Čudan je nesrazmjer između broja glasova i mandata koje je osvojila Naša stranka i ogromne medijske pozornosti koja joj se ovih dana pridaje.

Medijski prostor otvoren njenim visokopoziconiranim članovima da drve o svemu, od formiranja vlasti pa do aktuelnih dnevnih tema, pokazuje nam da je na sceni određena dihotomija između onoga što je stvarno na terenu i onoga što bi nam određeni centri koji upravljaju medijima željeli prikazati kao stvarnost.

Takva promocija očigledno služi da bi se Naša stranka, treća po broju osvojenih glasova u Kantonu Sarajevo, šesta u Federaciji BiH, i tek deseta na nivou Bosne i Hercegovine, prikazala politički važnijom nego što ono zaista jeste, a, prije svega, da bi se dalo na relevantnosti i Našoj stranci i onome što ona, barem za one koji je medijski promoviraju, predstavlja u ovom političkom trenutku.

A to je, u prvom redu, šansa da većinski bošnjačkim Sarajevom upravljaju stranke koje u političkom programu ne samo da nemaju bilo kakvu politiku zaštite bošnjačkih nacionalnih interese nego su, štaviše, suštinski suprotstavljene samom postojanju ideje njihovog postojanja.

Otuda i ovakvi pokušaji legitimiranja plana da Naša stranka, iako minorna, sa samo 5% glasova osvojenih na nivou Federacije BiH, u okviru planirane koalicije, uz određene radikalnije kadrove SDP-a, diktira i zadaje ideološki kurs buduće Vlade Kantona Sarajevo.
STAV :evil:

Cionisticka zavjera, nema sta drugo biti. Masonska loza je odlucila da NS preuzme vlast u Sarajevu.
mahalik

#35420 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mahalik »

Nažalost NS je sada doživjela puni sjaj ali ovi potezi koji se povlace vuku straknu u totalni ambis
kluz franjo

#35421 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

mahalik wrote:Nažalost NS je sada doživjela puni sjaj ali ovi potezi koji se povlace vuku straknu u totalni ambis
Nisam možda u toku. Na koje se konkretne poteze misli?
kmirsad

#35422 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

mahalik wrote:Nažalost NS je sada doživjela puni sjaj ali ovi potezi koji se povlace vuku straknu u totalni ambis
Koji potezi... :shock: :? ... ja nikakve poteze ns trenutno ne vidim...
Novak20

#35423 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

kluz franjo wrote:
:lol:

Možda što neće u koaliciju sa SDA ?
kmirsad

#35424 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Novak20 wrote:
kluz franjo wrote:
:lol:

Možda što neće u koaliciju sa SDA ?
Možda što hoće u koaliciju sa SDA ? Mahala ko mahala... sve zna najbolje...
drug_profi

#35425 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Pazi on vec smatraju normalnim da je Sarajevo ekskluzivno Bosnjacko i da drugi tu nemaju sta traziti.
Pa sto mi niste to rekli '92? Da se ne zadajem puno...
Locked