Demokratska fronta Željko Komšić

drug_profi

#35401 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Kolinda wrote: Daj mi definiciju toga bosanaska stranka, znači zastupa samo vas bosance, a gdje smo mi hercegovci u tome. Daj mi definiciju građanska ako znamo da za te "građanske" stranke glasaju isključivo Bošnjaci sa malo privjesaka ostalih naroda. Taj šupljak ako nisi hercegovac nisi Hrvat je postao istrošen jer se zna da Hrvati u prosjeku isto glasaju bilo da dolaze iz Ljubuškog, Kiseljaka ili Orašja. A to što ti ne daju domovnica je valjda zato što to ne možeš dokazati.
Znam ja da vi dole imate čudne kriterije šta je sve antihrvatsko, ali ja vam tu ne mogu pomoći.

A dokazivanje nekom cinovniku da sam Hrvat mi je bilo ispod casti. Ipak je BiH moja prava domovina, a Hrvatsku volim kao drugu.
Naravno odmoglo je i to što sam se valjda kasno sjetio tražiti te čage, kad se i zakon u RH pooštrio.
Kad poslom dođem u Hercegovinu, utopim se u okreuzenje pa me instant pocnu smatrati Hrvatom.
Interesantno. Valjda covjeka procjenjuju i po okruzenju u kojem se nalazi. Mozda me smatraju i Srbinom kad odem u Foču, Bjeljinu, Banja Luku...

Ukratko, nisu Hrvati samo kradezejci. Uporedi popis iz 2013 u KS i broj glasova za HDZ.
Hafis

#35402 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

pici wrote: budi zahvalan probosanskim strankama jer se one bore i za hrvate da sutra nebi bili manjina
Daj bola kume, to možeš prodavati besposličarima uz pivu ispred te lokalne Bajrićeve vulkenizarnice
Samo kada mi izađu pred oči DF likovi poput Dženana Đonlagića, Emira Suljagića iili onog debelog glavonje iz GS što ga je proguralo u ferderalni parlament.... pa to bi najsretnije bilo da nam leđa zauvjek vidi. Ne spavaju od brige za nama :lol:

Jebote al' ga sučeš....ako si upola tako dobar s jufkom, dolazi ovamo...2 000 ojra ti je minimuim...to ti se ovdje traži lučem, jer u nas stvarno nitko pojma nema s jufkom. Više smo ti za menagment, kladionice i distribuciju - dotiraj/goni daje.
drug_profi

#35403 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Hafis wrote:
pici wrote: budi zahvalan probosanskim strankama jer se one bore i za hrvate da sutra nebi bili manjina
Daj bola kume, to možeš prodavati besposličarima uz pivu ispred te lokalne Bajrićeve vulkenizarnice
Samo kada mi izađu pred oči DF likovi poput Dženana Đonlagića, Emira Suljagića iili onog debelog glavonje iz GS što ga je proguralo u ferderalni parlament.... pa to bi najsretnije bilo da nam leđa zauvjek vidi. Ne spavaju od brige za nama :lol:

Jebote al' ga sučeš....ako si upola tako dobar s jufkom, dolazi ovamo...2 000 ojra ti je minimuim...to ti se ovdje traži lučem, jer u nas stvarno nitko pojma nema s jufkom. Više smo ti za menagment, kladionice i distribuciju - dotiraj/goni daje.
Pa brate, vidis da mi svi ovdje smtaramo DF SDA privjeskom i tu otpada svaka prica o zastiti bilo cije guzice osim njihove vlastite.
Kolinda

#35404 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kolinda »

drug_profi wrote:
Kolinda wrote: Daj mi definiciju toga bosanaska stranka, znači zastupa samo vas bosance, a gdje smo mi hercegovci u tome. Daj mi definiciju građanska ako znamo da za te "građanske" stranke glasaju isključivo Bošnjaci sa malo privjesaka ostalih naroda. Taj šupljak ako nisi hercegovac nisi Hrvat je postao istrošen jer se zna da Hrvati u prosjeku isto glasaju bilo da dolaze iz Ljubuškog, Kiseljaka ili Orašja. A to što ti ne daju domovnica je valjda zato što to ne možeš dokazati.
Znam ja da vi dole imate čudne kriterije šta je sve antihrvatsko, ali ja vam tu ne mogu pomoći.

A dokazivanje nekom cinovniku da sam Hrvat mi je bilo ispod casti. Ipak je BiH moja prava domovina, a Hrvatsku volim kao drugu.
Naravno odmoglo je i to što sam se valjda kasno sjetio tražiti te čage, kad se i zakon u RH pooštrio.
Kad poslom dođem u Hercegovinu, utopim se u okreuzenje pa me instant pocnu smatrati Hrvatom.
Interesantno. Valjda covjeka procjenjuju i po okruzenju u kojem se nalazi. Mozda me smatraju i Srbinom kad odem u Foču, Bjeljinu, Banja Luku...

Ukratko, nisu Hrvati samo kradezejci. Uporedi popis iz 2013 u KS i broj glasova za HDZ.
Sve si mi odgovorio osim onoga što sam te pitao :lol:
Hafis

#35405 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

drug_profi wrote:
Hafis wrote:

Pa brate, vidis da mi svi ovdje smtaramo DF SDA privjeskom i tu otpada svaka prica o zastiti bilo cije guzice osim njihove vlastite.
Pa to ti i govorim.
SDA nema 20% nacionalističkog naboja koji jednostavno izbija naprimjer iz onog DF ili onog njegovopg političkog abortusa GS-a.
Da im vidiš kadra u Mostaru. nepostojeća stranka, bez adrese, uvalilo onog konvertita, nacionalistu-početnika profu Džubura...pa taj još nije rečenice sastavio da nije opleo nešto nesuvislo i prijeteće...jeza od lika.
Kada je došlo do neke zabune oko koncerta Pušenja za Novu godinu, u stvari zbog neke tiskovne konferencije koja je za 24h sata odgođena zbog obveza muzičara, lik opleo članak u SDA portalima od tri stranice...dokazao, osudio i presudio...ustaše neće koncert, bla bla bla...Kada je sutra konferencija održana, i nakon nje najavljeni koncert za par dana, poklopio se ušima po onoj čelavoj glavi.
I onda mi dođe naš prčo prosipati dječiju priču o nekakvim probosancima i njihovoj skrbi za hrvate.
Pa gdje ih to uče tim šupljavcim...zreo čovjek .
Nero Histrion

#35406 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nero Histrion »

Ko ce koga, ne kontam, kakve su ovo igre? :?

Avaz objavljuje Bake bi radije s SBB-om.
https://avaz.ba/vijesti/bih/462271/izet ... o-sa-df-om

SB prenosi - DF donio odluku, idu u koaliciju.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/10 ... a_sda.html
Novak20

#35407 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Nero Histrion wrote:Ko ce koga, ne kontam, kakve su ovo igre? :?

Avaz objavljuje Bake bi radije s SBB-om.
https://avaz.ba/vijesti/bih/462271/izet ... o-sa-df-om

SB prenosi - DF donio odluku, idu u koaliciju.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/10 ... a_sda.html
Cjenkanje, ništa drugo.
Hafis

#35408 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Ma nema ništa od te koalicije.
HDZ im neće dopustiti niti jednu tzv. ''hrvatsku'' poziciju u federalnoj vladi, a da ne govorimo o vijeću ministara.
Oni će zbog izigravanja neke svoje samoproglašene multietničnosti ustrajati na nekim pozicijama koje po tim zakulisanim ustaljenim dogovorima pripadnu ''hrvatskoj'' strani, a HDZ im neće dopustiti ni mjesto šofera, a ne neku čiviju koja bi se nešto negdje pitala.
E sad, hoće li Želja moći opet progutati tu knedlu i to javno pred rajom...? Teško.

A drugo, predstoji dogovor oko izbornog zakona i tu će oni prouzrokovati kuršluz, tako da bi s HDZ-ove točke gledanja poželjniji koalicijski partner bio SBB i oni SDA klonovii...PDA, ASDA, i ona ostala mala raja.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#35409 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Hafis wrote:

ima vas dovoljo da jedVa HNS salu napunite jos malo pa ce te zvat da navijamo za zrinjski na tribine, jeBote koje olaksanje :izet: :mrgreen:
Last edited by pici on 28/02/2019 17:47, edited 1 time in total.
pici

#35410 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Vidal89 wrote:Tokom rasprave o Zakonu o pravima boraca zastupnik DF-a Dževad Adžem rekao je da ako treba da idu u vlast, ići će u vlast samo ako će to pomoći borcima.

U izjavi za TV1 kaže da je izjava izvučena iz konteksta i da DF ne ide u vlast sa SDA. Ako ćemo pomoći borcima tako, onda OK, ali ovo je moje lično mišljenje.

“Stav organa stranke je da ostajemo dijelom bh bloka. Program naše stranke je poziciono, a ne opoziciono djelovanje”, istakao je Adžem.
uuhhh kad se pocnu mamare spominjat odma radi guza ko meduza :izet:
Hafis

#35411 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

pici wrote:
Hafis wrote:

ima vas dovoljo da jedba HNS salu napunite jos malo pa ce te zvat da navijamo za zrinjski na tribine, jeBote koje olaksanje :izet: :mrgreen:
Tako su i Arapi govorili Židovima 1948. Pa gdje su sad jedni a gdje drugi.
Nego, i ta ti je starinska..to su više i luster i mokica nadišli. Imaš li ti išta pametnije reći'

A ja. Pošto je u vas gore zima tek sada ono u pravom naletu, mislio je tata na tebe :kiss:
Imam ti kume na jednom mjestu guma od auta koliko ti duša hoće. Dođi, nakrcaj u dvojku ili tamića koliko god hoćeš, i nosi kući i loži. Gratis :thumbup:
criticos

#35412 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by criticos »

Da oće više otići u zagrljaj SDA, koji bi to zgoditak bio za ljevicu.
pici

#35413 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Hafis wrote:

Nego, i ta ti je starinska..to su više i luster i mokica nadišli. Imaš li ti išta pametnije reći'

A ja. Pošto je u vas gore zima tek sada ono u pravom naletu, mislio je tata na tebe :kiss:
Imam ti kume na jednom mjestu guma od auta koliko ti duša hoće. Dođi, nakrcaj u dvojku ili tamića koliko god hoćeš, i nosi kući i loži. Gratis :thumbup:

samo se ti zavali medj gume od mercedesa i uzivaj, statistike su neumoljive, ako tebe to ne brine jebiga udo se u uhljebljenje i mislis do vazda jahat na drzavnim novcima... pederacija se odavno ljulja kume, svako ce svoju fakturu placat, nece biti novaca da mazoretkinje masu cizmicama i stapicima a svaki put glasova sve manje pa doce i do fotelja da se koja izmakne... ocel taj treci, vjeruj mi da ga oste dobit pa da od matice iscete kukuruze i dobiti od kladionica... kolko para tolko muzike :mrgreen:
Hafis

#35414 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Ja opet kažem da se HDZ neće složiti da DF uđe u koaliciju i gledati će da uđe ova druga ekipa, predvođena SBB-om.
DF je kao i njen osnivač - stranka destabiliteta, nepredvidljivosti i u potpunosti nekooperativna za bilo kakvo složenije zajedničko djelovanje. U nju ulaze i izlaze iz nje k'o iz gradskog autobusa. Interesno klijentelističko šaroliko društvo iskupljeno oko lidera i njegove jeftine kineske aure...isto one ribice što plivaju uz ajkulu i skupljaju otpatke od njene hrane.
I u prošlom mandatu su izletili nakon par mjeseci, a u ovom neće ni ući...zajebat će odmah na početku s šupljom pričom.
Uvjet za koaliciju je i donošenje izbornog zakona, na to se izgleda zaboravilo.
Hafis

#35415 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

pici wrote:
Hafis wrote:

samo se ti zavali medj gume od mercedesa i uzivaj, statistike su neumoljive, ako tebe to ne brine jebiga udo se u uhljebljenje i mislis do vazda jahat na drzavnim novcima... pederacija se odavno ljulja kume, svako ce svoju fakturu placat, nece biti novaca da mazoretkinje masu cizmicama i stapicima a svaki put glasova sve manje pa doce i do fotelja da se koja izmakne... ocel taj treci, vjeruj mi da ga oste dobit pa da od matice iscete kukuruze i dobiti od kladionica... kolko para tolko muzike :mrgreen:
E svašta se i na tom vjeronauku može čuti. Zato ja rekoh, nije religija ni za maksuma a ne stara insana.
Šta je s tobom ovih dana...bio si prije malo inventivniji, ono... prave folove bacao jebote... a vidi sad :sad:
Ma da se nisu luster ili sprele dokopali passa pa pišu s tvog avatara Na njiha me ova priča podsjeća :)
pici

#35416 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Hafis wrote:Ja opet kažem da se HDZ neće složiti da DF uđe u koaliciju i gledati će da uđe ova druga ekipa, predvođena SBB-om.
DF je kao i njen osnivač - stranka destabiliteta, nepredvidljivosti i u potpunosti nekooperativna za bilo kakvo složenije zajedničko djelovanje. U nju ulaze i izlaze iz nje k'o iz gradskog autobusa. Interesno klijentelističko šaroliko društvo iskupljeno oko lidera i njegove jeftine kineske aure...isto one ribice što plivaju uz ajkulu i skupljaju otpatke od njene hrane.
I u prošlom mandatu su izletili nakon par mjeseci, a u ovom neće ni ući...zajebat će odmah na početku s šupljom pričom.
Uvjet za koaliciju je i donošenje izbornog zakona, na to se izgleda zaboravilo.

ahhh zeljo pusta... toliko ima apelacija z promjene zakona izbornih da ce te se nacekat, eno bOkir poglavnik u DN a Ćirilo doglavnik ko i špiro sviro... trio sex party :lol:
pici

#35417 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Hafis wrote:
pici wrote:
Hafis wrote:

E svašta se i na tom vjeronauku može čuti. Zato ja rekoh, nije religija ni za maksuma a ne stara insana.
Šta je s tobom ovih dana...bio si prije malo inventivniji, ono... prave folove bacao jebote... a vidi sad :sad:
Ma da se nisu luster ili sprele dokopali passa pa pišu s tvog avatara Na njiha me ova priča podsjeća :)

kad si medj kurvama ponasaj se kurvanjski
Banksy

#35418 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Željko Komšić nije precizno odgovorio zašto je otkazan današnji sastanak Bh. bloka, no SB iz pouzdanih izvora saznaje da Komšić taj sastanak nije ni zakazao, nego je na sastanku insistirao Peđa Kojović.

Naime, apsurdno ali istinito, Kojović ja na svoje insistiranje pokušao zakazati sastanak u Bh. bloka u Predsjedništvu u kabinetu Željka Komšića!

Nastavak je to već viđenog ponašanja Kojovića i Naše stranke koji su se, iako su njegova najslabija članica, stavili u ulogu svojevrsnog neprikosnovenog lidera Bh. bloka u kojem drugim dvjema strankama nastoje postavljati ultimatume i određivati politike.

Stoga je Komšić, otkazivanjem sastanka, izbjegao još jedan pokušaj manipulacije u režiji Kojovića i NS-a.

Kakva lažovčina.

Kako je Feni rečeno u kabinetu člana Predsjedništva BiH i lidera Demokratske fronte
Željka Komšića
, koji je rebao biti domaćin, sastanak je
odgođen zbog Komšićevih ranije preuzetih obaveza
u vezi s obilježavanjem Dana nezavisnosti BiH.
video

#35419 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by video »

Znaci nece ipak bRez sdp-a
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#35420 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

iskreno, najiskrenije mi je žao što će se bh blok raspasti. doista je to bila prelijepa priča za budućnost i doista su bili prst u oku svima.

ovo što oni rade između sebe, ni u sadu ne rade republikanci i demokrate.

suma sumarum. bosna i hercegovina je i biti će društvo nacionalnih stranaka i orijentacija. bespotrebno je davati glasove ljudima koji pokušavaju graditi priču na multietničnosti, zajedništvu i sličnim floskulama, kada se oni između sebe ne mogu dogovoriti odakle da počnu.
putokaz1

#35421 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

DF i SDP neznaju ni Kud su pošli ni Kud su došli
Banksy

#35422 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Do NSa providni Komšić srećom ne može dobaciti, ali SDP je uspio dobro stresti i smutiti, skoro da je obavio zadati posao razvaljivanja opozicije.
Nadajmo se da se i vrhu i članstvu SDPa malo razbistrilo pred očima, pa da neće biti novih sumnji i nedoumica oko "ulaska u vlast", da je ta priča završena.

Nego, pustite pajaca nek muti, a vi se uhvatite se posla tamo gdje možete nešto uraditi, u kantonu deset puta važnijem od drugih, recimo. :thumbup:
bunk

#35423 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

:lol: :lol:
KomunistaTZ

#35424 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KomunistaTZ »

Čestitke Komsicu i ekipi, skupa sa GS i desnicarskom nacionalističkom vaginom Suljagicem na razjebavanju opozicije i mogućem ulasku u vlast :) Cestitam od srca :)
drug_profi

#35425 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Kolinda wrote: Sve si mi odgovorio osim onoga što sam te pitao :lol:
Mozda sam ti i odgovorio, a ti nisi razumio.
Ja ti kazem da se sve tumaci po okruzenju. Vama je defaultno da ako je iz Sarajeva onda mora da je bosnjacko.
I jeste vecina clanstva i rukovodstva onda bosnjacka i generalno se na mnogim mjestima poklapa sa mainstream bosnjackom politikom, ali to je u stvari samo pokazatelj koliko je hercegovina radikalizovana i podijeljena.
Pomozite i vi građanskoj opciji, makar u mjeri zdravog razuma.
Post Reply