Znam ja da vi dole imate čudne kriterije šta je sve antihrvatsko, ali ja vam tu ne mogu pomoći.Kolinda wrote: Daj mi definiciju toga bosanaska stranka, znači zastupa samo vas bosance, a gdje smo mi hercegovci u tome. Daj mi definiciju građanska ako znamo da za te "građanske" stranke glasaju isključivo Bošnjaci sa malo privjesaka ostalih naroda. Taj šupljak ako nisi hercegovac nisi Hrvat je postao istrošen jer se zna da Hrvati u prosjeku isto glasaju bilo da dolaze iz Ljubuškog, Kiseljaka ili Orašja. A to što ti ne daju domovnica je valjda zato što to ne možeš dokazati.
A dokazivanje nekom cinovniku da sam Hrvat mi je bilo ispod casti. Ipak je BiH moja prava domovina, a Hrvatsku volim kao drugu.
Naravno odmoglo je i to što sam se valjda kasno sjetio tražiti te čage, kad se i zakon u RH pooštrio.
Kad poslom dođem u Hercegovinu, utopim se u okreuzenje pa me instant pocnu smatrati Hrvatom.
Interesantno. Valjda covjeka procjenjuju i po okruzenju u kojem se nalazi. Mozda me smatraju i Srbinom kad odem u Foču, Bjeljinu, Banja Luku...
Ukratko, nisu Hrvati samo kradezejci. Uporedi popis iz 2013 u KS i broj glasova za HDZ.