Nego.....vivaldi wrote:e jebiga i tipalermo wrote:u ovoj igri će pobijediti onaj ko bude više želio pobjedu.
haj dobro, znam da i ti voliš strateške igre....
Nego.....vivaldi wrote:e jebiga i tipalermo wrote:u ovoj igri će pobijediti onaj ko bude više želio pobjedu.
Nema podjele bez rata, a ni bošnjikistana bez izlaza na more i Savu, te povezanosti Krajine sa centrom. Da se moglo naći prihvatljivo rješenje podjela bi bila dogovorena još 93. Tada zahtjevi Bošnjaka nisu mogli biti ispunjeni (a nije mnogo nedostajalo) te je odabran vječni rat umjesto prihvatanja bilo kakve podjele. Kako vrijeme odmiče apetiti Bošnjaka rastu i šanse za podjelu su sve manje.zavrzlama wrote:MZ se plasi bosnjikistana iz razloga sto isti ne podrazumijeva 25% teritorije BIH u slucaju podjele,nego bio podrazumijevalo minimum 80% teritorije gdje su bosnjaci bili vecinski narod prije agresije na BIH,a da vratis bosnjacima polovicu rs-a treba rat,a MZ ne moze isti sprijeciti radio geografskog polozaja i neizvodljivosti nerealne podjele BIH....zapad je dao srbina pola BIH da odustanu od podjele BIH,a bosnjake drzi na 25% ali im osigurava kontinuitet cjelovitisti i medjunarodnog legitimiteta BIH...e sad sto bosnjaci vagajuci izmedju cjelovite BIH i 25% teritorije gdje zive bez aparthejda i podjele BIH i svoje drzavice,biraju cjelovitu BIH .a srbi izmedju drzave u drzavi i secesije biraju secesiju je druga stvar...ko ce na kraju nadurat,nije tesko predpostaviti..ja sam odgovorio forumasu koji porucuje mz u prijetecem tonu "dajte nam funkcionalnu bih ili bosnjakistan".![]()
to je glup ultimatum jer ako se ostvari on je taj koji ce biti donji.
da ti kazem iskreno, to mi je i u sportu glup termin - neko nekad odvalio jer mu to palo na pamet i to spontano ostali prihvatili. Trenutno najveci trendseter je marijan (ne ovaj pojam naravno).palermo wrote:Nego.....
Pa pazi, ja nisam definisao sam pojam pobjede niti šta bi za koga znači pobjeda....i unutar samog pojašnjenja te pobjede bi se moglo naći prostora za diskusiju.....vivaldi wrote:da ti kazem iskreno, to mi je i u sportu glup termin - neko nekad odvalio jer mu to palo na pamet i to spontano ostali prihvatili. Trenutno najveci trendseter je marijan (ne ovaj pojam naravno).palermo wrote:Nego.....
u svijetu postoji problemi koji traju i vise od 100 godina, kakve to ima veze sa "ko zeli vise pobjedu"?
imas oprecna stajalista i svako tjera svoje, a rezultat nema veze sa jacinom necije zelje, vec sa nekim drugim okolnostima.
ps. vec sam spomenuo da su neke utkamici pocele boga pitaj kad i da se jos ne zna ko je pobjednik
To si upravu...ako rezultat ovog popustanja bude priblizavanje BiH EU onda ce biti sasvim druga prica,medjutim ako sve ostane isto,a ucinjeni su ovi ustupci(ako se tako mogu nazvati) e onda vec ne znam...Basvod wrote: Ako nastave popustati Srbima i Hrvatima kod usvajanja rjesenja na putu prema EU koja se cekaju godinama i ako zbog toga evropski put BiH bude otkocen... proci ce odlicno. Dnevnopolitcka desavnja brzo pale raju al jos brze hlade. Ovi sad sto kukaju zbog JMB se nece iduce godine ni sjecati zbog cega su se bunili. Napredak BiH na putu prema EU (ovako ili onako) se brzo moze kapitalizovati, posebno kod Bosnjaka.
Niti je nezavisna niti je suverena. Ali haj to i nije neki problem. Problem je što ne može u EU i u NATO jer to pojedini blokiraju.didžej wrote:to ti baziras na svojim pretpostavkama ili na bazi cinjenica, naucnom istrazivanju?![]()
prvo, moramo znati sta je mz.
drugo, svijet nije isti pocetkom devedesetih i sada.
trece, ni odnosi u bih nisu isti pocetkom devedestih i sada, bih vise nije leopardova koza, pitaj komsica ako meni ne vjerujes.
cetvrto, imas drzavu, cjelovitu, nezavisnu, suverenu, sto se bunis?
Ili se recimo jave novi zahtjevi za ustupcima......tja......CSKA wrote:To si upravu...ako rezultat ovog popustanja bude priblizavanje BiH EU onda ce biti sasvim druga prica,medjutim ako sve ostane isto,a ucinjeni su ovi ustupci(ako se tako mogu nazvati) e onda vec ne znam...Basvod wrote: Ako nastave popustati Srbima i Hrvatima kod usvajanja rjesenja na putu prema EU koja se cekaju godinama i ako zbog toga evropski put BiH bude otkocen... proci ce odlicno. Dnevnopolitcka desavnja brzo pale raju al jos brze hlade. Ovi sad sto kukaju zbog JMB se nece iduce godine ni sjecati zbog cega su se bunili. Napredak BiH na putu prema EU (ovako ili onako) se brzo moze kapitalizovati, posebno kod Bosnjaka.
pa svi ljudi misle na isti nacin, ali su rijetki toga svjesni, zato i nema dogovoraMister Yes wrote:Moj lično cilj je EU i NATO.
pa šta je ovdje u suprotnosti sa onim što sam ja rekaovivaldi wrote:pa haj ovo ti mogu dijelom uvaziti![]()
ali danasnja bih je plod prije svega stranih sila jer je skrojena u dejtonu, a ne u bosni.
vec 20 godina svi nasi unutrasnji politicki napori upravo i idu u pravcu da se bar nesto malo (u neciju korist) izmjeni od onoga sto je prakticno za noc napisano i iscrtano.
gram politicke pameti i vizionarstva -ponavljam samo gram, im je slucaju kosova bio vazniji od volje taman da im je beskonacna ko svemir.palermo wrote:pitanje za tebe? šta misliš da su Srbi pokazali istinsku želju za Kosovom (formulisano na način koji sam ja opisao) bi li se možda i priča na Kosovu drugačije odvijala ?
Nisam te razumio, de malo pojasni.......vivaldi wrote:gram politicke pameti i vizionarstva -ponavljam samo gram, im je slucaju kosova bio vazniji od volje taman da im je beskonacna ko svemir.palermo wrote:pitanje za tebe? šta misliš da su Srbi pokazali istinsku želju za Kosovom (formulisano na način koji sam ja opisao) bi li se možda i priča na Kosovu drugačije odvijala ?
Ponavljam opet, samo gram pameti!!!
Pa koliko vidim to i jeste cilj politike RS-a da de jure bude kao na papiru drzava,a de facto da to lici na labavu konfederaciju entiteta(citaj u buducnosti federalnih jedinica),i takva BiH da udje u EU,za 20,30 godina...palermo wrote:Ili se recimo jave novi zahtjevi za ustupcima......tja......CSKA wrote:To si upravu...ako rezultat ovog popustanja bude priblizavanje BiH EU onda ce biti sasvim druga prica,medjutim ako sve ostane isto,a ucinjeni su ovi ustupci(ako se tako mogu nazvati) e onda vec ne znam...Basvod wrote: Ako nastave popustati Srbima i Hrvatima kod usvajanja rjesenja na putu prema EU koja se cekaju godinama i ako zbog toga evropski put BiH bude otkocen... proci ce odlicno. Dnevnopolitcka desavnja brzo pale raju al jos brze hlade. Ovi sad sto kukaju zbog JMB se nece iduce godine ni sjecati zbog cega su se bunili. Napredak BiH na putu prema EU (ovako ili onako) se brzo moze kapitalizovati, posebno kod Bosnjaka.
da se ne lažemo..nije da mi ne bi htjeli Bošnjakistan, ali..Mister Yes wrote:Niti je nezavisna niti je suverena. Ali haj to i nije neki problem. Problem je što ne može u EU i u NATO jer to pojedini blokiraju.didžej wrote:to ti baziras na svojim pretpostavkama ili na bazi cinjenica, naucnom istrazivanju?![]()
trece, ni odnosi u bih nisu isti pocetkom devedestih i sada, bih vise nije leopardova koza, pitaj komsica ako meni ne vjerujes.
Mislim da nisi najbolje shvatio. Ne kažem ja da se oni sad nešto pretjerano boje Bošnjakistana. Nemaju noćne more to je sigurno. Ali ako je izbor između Bošnjakistana i funkcionalne BiH ipak bi trebalo da im je bliža opcija funkcionalne BiH. Jer kada kažem "funkcionalna BiH" ne mislim na unitarnu BIH pod kontrolom većinskog naroda. Neka kantona i neka domova naroda. Neka zaštite Srba i Hrvata. Ali entiteti, a sa njima i entitetsko glasanje, moraju postati prošlost.
Moj lično cilj je EU i NATO. Želim da moj grad Sarajevo što prije bude u EU i NATO. Iskreno, uopšte me ne zanima šta će biti sa RS-om ako će Sarajevo biti u EU i NATO savezu. Ovo najiskrenije i bez nekog lažnom moralisanja. Bitni su mi moja porodica i ništa drugo. Međutim, sve dok Srbi to mogu blokirati oni će i blokirati. E u tome je problem.
"Prošlo je mnogo vremena, ono što danas radimo minimum je onoga što smo mogli dobiti prije nekoliko godina, a maksimum onoga što ćemo moći dobiti za nekoliko godina", kazao je Nikolićpalermo wrote:Nisam te razumio, de malo pojasni.......
Ukoliko pogledamo tzv. izvorni Dayton Bosna i Hercegovina i jeste de jure drzava. Medjutim situacija se promijenilaCSKA wrote: Pa koliko vidim to i jeste cilj politike RS-a da de jure bude kao na papiru drzava,a de facto da to lici na labavu konfederaciju entiteta(citaj u buducnosti federalnih jedinica),i takva BiH da udje u EU,za 20,30 godina...
Mada nemojte me pogresno svatiti,ali ja uvijek imam utisak da se nesto desava iza vrata,sto mi ne znamo,da je nesto dogovoreno...jer su mi neki potezi pogotovo sa bosanske strane nesvatljivi.
Ma to što pričaš je samo pojavni, nevažni oblik, već ispričane priče.vivaldi wrote:"Prošlo je mnogo vremena, ono što danas radimo minimum je onoga što smo mogli dobiti prije nekoliko godina, a maksimum onoga što ćemo moći dobiti za nekoliko godina", kazao je Nikolićpalermo wrote:Nisam te razumio, de malo pojasni.......
by tomislav nikolic - godina 2013.
http://www.vecernji.ba/vijesti/srpski-d ... nak-495638
ako je ono sto su dobili danas, MINIMUM onoga sto su mogli dobiti prije samo par godina, e sad zamisli sta su mogli dobiti da su problem rijesavali prije 30 godina!!!!!!
a ni prije 30 godina nije bila potrebna nikakva vidovitost jer je problem star 70-80 godina
mogu volju klincu okaciti, a cak stavise, srbija je prema kosova pokazivala sve ove godine, ali dzaba
kako bolan nisu? pa nato im jebo mater i popusili ga momackipalermo wrote:Jesu li Srbi željeli ratovati i polagati svoje živote za Kosovo. Nisu
A i internet je bio pun cyber ratnika za odbranu srca srbije hehvivaldi wrote:kako bolan nisu? pa nato im jebo mater i popusili ga momackipalermo wrote:Jesu li Srbi željeli ratovati i polagati svoje živote za Kosovo. Nisu
Nije baš da im je nato jebo mater nego bi im jebo mater da su nastavili dalje sa otporomvivaldi wrote:kako bolan nisu? pa nato im jebo mater i popusili ga momackipalermo wrote:Jesu li Srbi željeli ratovati i polagati svoje živote za Kosovo. Nisu
takvih nikad i nigdje ne manjka, ali oni rijetko ginuCanton wrote:A i internet je bio pun cyber ratnika za odbranu srca srbije heh
Pa blokirace dok im se ne popusti a moci ce dok god postoji multietnicka BiH. Istu tu mogucnost imaju i druga dva naroda. To se nece mjenjati dok god je multietnicke BiH jer Ustav BiH je prosto nemoguce promjeniti bez siroke podrske unutar svakog naroda.Mister Yes wrote:Niti je nezavisna niti je suverena. Ali haj to i nije neki problem. Problem je što ne može u EU i u NATO jer to pojedini blokiraju.didžej wrote:to ti baziras na svojim pretpostavkama ili na bazi cinjenica, naucnom istrazivanju?![]()
Mislim da nisi najbolje shvatio. Ne kažem ja da se oni sad nešto pretjerano boje Bošnjakistana. Nemaju noćne more to je sigurno. Ali ako je izbor između Bošnjakistana i funkcionalne BiH ipak bi trebalo da im je bliža opcija funkcionalne BiH. Jer kada kažem "funkcionalna BiH" ne mislim na unitarnu BIH pod kontrolom većinskog naroda. Neka kantona i neka domova naroda. Neka zaštite Srba i Hrvata. Ali entiteti, a sa njima i entitetsko glasanje, moraju postati prošlost.
Moj lično cilj je EU i NATO. Želim da moj grad Sarajevo što prije bude u EU i NATO. Iskreno, uopšte me ne zanima šta će biti sa RS-om ako će Sarajevo biti u EU i NATO savezu. Ovo najiskrenije i bez nekog lažnom moralisanja. Bitni su mi moja porodica i ništa drugo. Međutim, sve dok Srbi to mogu blokirati oni će i blokirati. E u tome je problem.
pa svejedno, ali to onda vise nije ono pitanje sa pocetka diskusije "kolika je necija volje" vec je pitanja "da li si spreman da ti izgine pola populacije", a to je bitna razlika - pritom i da sve od reda izginu, opet nema garancija da ces "pobjediti".area51 wrote:Nije baš da im je nato jebo mater nego bi im jebo mater da su nastavili dalje sa otporom
vivaldi wrote:kako bolan nisu? pa nato im jebo mater i popusili ga momackipalermo wrote:Jesu li Srbi željeli ratovati i polagati svoje živote za Kosovo. Nisu