BHCluster wrote:

Dobro si me napomenuo, Hrvati i Srbi sjede u Tuzilastvu BiH a kriva bosnjacka politika, da budemo na cisto svi oni koji su pocinili ratne zlocinine zasluzuju isto kao njihove zrtve. Sto se tice dana tzv "rs-a" Hrvatska je pokazala sta misli

btw taj dan koji Covic slavi nije Ustavan a toliko se poziva na ustavnost, koliko se meni cini ambasadore salju DRZAVE, a Hrvatska ima svoga ambasadota u Vatikanu. Da sto se tice Reisa on je tu napravio gresku nije "vlah" nego CETNIK, a usporedbe radi Kardinal je Komsica usporedio sa Hitlerom

Kakve ti ba akademije spominjes ka vi Hrvati imate 4, onu u Banja Luci, Covicevu kantonalnu, te one u Zagrebu i Beogradu al hajde Bosnjaci su problem, da nastavim?
Sjede i Bošnjaci u sudskoj vlasti BiH čak i tamo gdje nema S/H. Vaga za mjerenje pravde je kod sudije, a ne kod tužitelja. I ja se slažem da svi počinioci ratnih zločina zaslužuju isto kao njihove žrtve i nemam riječi pravdanja za ratne zločince. Malo tko će reći suprotno. Čim se kaže, znaš, oni su ovo, ono...sve je rečeno, čak ako i nije napisano.
Što se praznika tiče, koji je praznik u BiH ustavan ? U Ustavu BiH se praznici ne pominju, Zakon o praznicima BiH nije usvojen, a Zakon o praznicima R BiH ('92 i '94) se djelomično primjenjuje u F BiH kao jedan od izvora pravno-političkog trvenja. Država imenuje ambasadore ali malo koja za jedan dan smakne 2/3 istih.
Nazivati BiH građane Vlasima nije isto što i porediti nekoga sa Hitlerom ili četnikom. Kardinal kaže da nije poredio Komšića sa Hitlerom, a ne znam da je nekoga nazvao balijom.
Ćuj, četiri hrvatske ANU ?
BANU sam pomenuo čisto da se vidi kako je većini više stalo do etnije (BiH+Sandžak) nego države i da na koncu svi rade isto. Jedno pričaju (šta drugi trebaju raditi), drugo misle, treće rade da pri tome sebe ne gledaju.
Nisu Bošnjaci problem, uostalom, nisu ni Hrvati problem.