Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Samprotivsviju wrote: ↑24/11/2024 08:53
Ne znam jel bilo jos slucajeva u starijim danima, jer u modernoj F1 kako znam nije...a to da vozac osvoji titulu a da konstrukuktorski ekipa mu bude tek treca
Realno, imaju tek treći bolid sezone.
Na momonte imaju 3 bolid, ali kroz sezonu glat drugi. Na naplatu im je doslo sto nemaju konkurentnu vozacku postavu kao ostale 3 ekipe.
Ferrari je na momente ove sezone bio i 4. ekipa.
Redbul je prvih 10 trka bio bez konkurencije,sve do spanije.
Tek od austrije su poceli problemi.......ali u vidu,malo mcl malo fer malo merc......na maxovu srecu zaliha iz prve polovice sezone je bila dovoljna........plus blic u brazilu gdje su bili daleko najbolji plus srecu na svojoj strani.
Na kraju titula izgledala rurtnski privedena kraju.
Mozda napokon budem gledao Leclera kakvog oduvije zelim, koji nije podredjen toliko timu. Dosta su ga guzili, kad je imao prilike za napade nisu mu dali dopustenja za to, a drugi to uvijek rade kad god zele. Hajde Lecler, Hamilton ce ovog momka pretvorit u velikog prvaka.
Pandakonda wrote: ↑23/11/2024 17:21
Ko je gledao kvalifikacije mogao je vidjeti da je sam napravio gresku u Q3. Prvo se udario u zid, pa mu je nakon toga pobjegao zadnji kraj. Ali generalno Merc ima najbolji race pace tako da ne iskljucujem 1-2 za njih na kraju jer nije ni Hamo toliko daleko. Osim ako na startu ne bude neki haos
Što se tiče race pace ne bih se složio da su Mercedesi najbolji prema podacima sa treninga. Tu bi Ferrari i McLaren trebali imati prednost u odnosu na Mercedes. U čistoj trci čisto sumnjam da Hamilton može do podijuma. Bitno će biti imati čistu stazu pred sobom. Leclerc govori da od trećeg kruga je pace tu i da je jako zadovoljan, a da je Sainz dosad bio bolji u zagrijavanju guma pred brzi krug i zato je bio blizu pol pozicije.
Jesam ti reko
Mercedes je iskoristio svoju prednost na stazama sa jako niskom temperaturom i fakat su bili nivo iznad danas.
Kako sam se ponadao za Ferrari 1-2 kad je Leclerc napao Russella, ali od tad je krenulo nizbrdo.
Definitivno da je Max zasluženo uzeo titulu
Pa valjda ima barem neki mehanizam protiv monopola ? Pa ovim tempom ce kupiti sve zivo bez ikakvih ogranicenja Ako BH Telekom kupi Telemach to će tek propast bit
Pazi, vjerovatno je postojao dogovor sta i kako. Ovo je timski sport, ekipa odlučuje kako se vozači ponašaju na stazi. Vjerovatno je ovdje Sainz izigrao dogovor (boli ga qrko, svakako je otpušten).