Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

relativno84

#35376 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by relativno84 »

zakasnila wrote:Meni su prosli mjesec suspendovali racun,bez ikakvog razloga, pisala im, nikakvog odgovora i poslije mjesec dana mi opet bez ikakvog odgovora sklonili ban :shock: . RF radila na neo bez ikakvih problema, sve uredno placeno, tako da nisam mnogo ni propustila, ovi taskovi u zadnje vrijeme su im smece
:thumbup:
glitch

#35377 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

kako tebe spopade ban nisi ti jedan od onih prevaranata :oops:
prolecnidan

#35378 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by prolecnidan »

meni dadose 13.og CF ban (pisao strana 413 >> trazio pare od 31. avgusta, a oni IP proxy ban kao razlog )
jos uvek cekam odgovor na ticket/zalbu-
preko RF zaradio malo para al necu jos da povlacim posto ne mogu da trazim samo 10$ da vidim da li ce proci vec moram sav novac(Elite).
vidim da dele RF i(li) CF banove
>> za one koji nisu videli post sa fb Rainforest Family grupe
--Kristen Yuhas Hey everyone! If you still aren't receiving payments, please send in a new support ticket categorized as "other" with the first sentence "Still no CF Elite payment" and your worker ID. I'll be sending CF an updated list of IDs based on these new tickets so they can prioritize them for review. Your previous tickets regarding this matter will be closed. I'm so sorry you all have been experiencing this problem for such a prolonged period of time frowning Note: This is ONLY for testers who get paid through the CrowdFlower Elite channel. If you get paid through another channel (e.g. Neobux, Swagbucks, etc.), please don't send in a ticket.<<<

onima kojima je CF blokiran - https://communitysupport.crowdflower.co ... vate/cases pa Create ticket
(nego kako kategorisati ticket kao other kad ta opcija ne postoji u padajucoj listi? ima samo Error Message Other )
relativno84

#35379 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by relativno84 »

prolecnidan wrote:meni dadose 13.og CF ban (pisao strana 413 >> trazio pare od 31. avgusta, a oni IP proxy ban kao razlog )
jos uvek cekam odgovor na ticket/zalbu-
preko RF zaradio malo para al necu jos da povlacim posto ne mogu da trazim samo 10$ da vidim da li ce proci vec moram sav novac(Elite).
vidim da dele RF i(li) CF banove
>> za one koji nisu videli post sa fb Rainforest Family grupe
--Kristen Yuhas Hey everyone! If you still aren't receiving payments, please send in a new support ticket categorized as "other" with the first sentence "Still no CF Elite payment" and your worker ID. I'll be sending CF an updated list of IDs based on these new tickets so they can prioritize them for review. Your previous tickets regarding this matter will be closed. I'm so sorry you all have been experiencing this problem for such a prolonged period of time frowning Note: This is ONLY for testers who get paid through the CrowdFlower Elite channel. If you get paid through another channel (e.g. Neobux, Swagbucks, etc.), please don't send in a ticket.<<<

onima kojima je CF blokiran - https://communitysupport.crowdflower.co ... vate/cases pa Create ticket
(nego kako kategorisati ticket kao other kad ta opcija ne postoji u padajucoj listi? ima samo Error Message Other )
Ovo saljes na RF i tamo imas opciju other, znaci na profilu odes na help i dalje sto treba, i ja sam to sinoc poslao i danas mustuluk :D
relativno84

#35380 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by relativno84 »

glitch wrote:kako tebe spopade ban nisi ti jedan od onih prevaranata :oops:
a cudna nafaka :lol:
chelsea87

#35381 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by chelsea87 »

ja im piso ovaj novi ticket, sto su naveli da se ponovo otvori kome nije placeno kad oni meni odgovaraju imas otvoren , nemoj vise slat i nove otvarat
jbt ovo lud zbunjenog, ovi vele napisi novu poruku a na dashboard odgovoraju nemoj pisat kad imas otvorenu :D :D da izvinite ovdje neko nekog pravo j...e :-D :-D izgleda nista od nasih para ovo nema smisla ni radit ove zadatke kad nikakvih uplata nema :) :-) :-) :-) :( :( :(
relativno84

#35382 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by relativno84 »

chelsea87 wrote:ja im piso ovaj novi ticket, sto su naveli da se ponovo otvori kome nije placeno kad oni meni odgovaraju imas otvoren , nemoj vise slat i nove otvarat
jbt ovo lud zbunjenog, ovi vele napisi novu poruku a na dashboard odgovoraju nemoj pisat kad imas otvorenu :D :D da izvinite ovdje neko nekog pravo j...e :-D :-D izgleda nista od nasih para ovo nema smisla ni radit ove zadatke kad nikakvih uplata nema :) :-) :-) :-) :( :( :(
Ama ova likusa je rekla da send njima na RF pa ce ona sve zajedno proslijediti CF zato si trazio ono other koje ne vidis na CF kad pises ticket :D
daree

#35383 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by daree »

Evo meni odgovorili i ispaltili mi, ali me je strah da me ne banuju sad o.O

Our apologies for the delay. We’ve just issued out the payment(s) you inquired about in this ticket. During our review of your account, we noticed that you’ve created more than one CrowdFlower account. Please note that this activity violates our Terms of Service (https://www.crowdflower.com/legal/). Please observe our Terms of Service going forward to prevent being permanently suspended from the platform.

Best,

CF

A ne kapiram kako ja to imam dupli nalog, kad je elite poseban kanal a neobux poseban...
almir90

#35384 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by almir90 »

Legla lova!!!!

:sretan: :sretan: :sretan: :sretan: :sretan: :sretan: :sretan: :sretan:
Our apologies for the delay. We’ve just issued out the payment(s) you inquired about in this ticket after reviewing your account. Thanks for your patience!
chelsea87

#35385 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by chelsea87 »

istu sam poruku dobio al nije jos nista leglo.... :D :D :D
almir90

#35386 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by almir90 »

chelsea87 wrote:istu sam poruku dobio al nije jos nista leglo.... :D :D :D
Na PayPal sve uplaćeno kod mene.
zakasnila

#35387 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by zakasnila »

Ljudi pusta li vama tw :roll:
jaseregistrovao

#35388 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by jaseregistrovao »

sta mu dodje ovaj Admin flag na cf? je l vracaju levele poslije nekog vremena ili je fajront? to dodje da ne mogu raditi ni na rf?
Your work on Job 954805 has been flagged by the Task Author. Please check your Job History for more details.
zakasnila

#35389 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by zakasnila »

jaseregistrovao wrote:sta mu dodje ovaj Admin flag na cf? je l vracaju levele poslije nekog vremena ili je fajront? to dodje da ne mogu raditi ni na rf?
Your work on Job 954805 has been flagged by the Task Author. Please check your Job History for more details.
Trebalo bi da ga uklone poslije mjesec dana i vrate ti levele, RF mozes nesmetano raditi i bez ijednog levela
begsoon1510

#35390 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by begsoon1510 »

zakasnila wrote:Ljudi pusta li vama tw :roll:
možda bi i pustilo da ima mašina :)
zakasnila

#35391 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by zakasnila »

begsoon1510 wrote:
zakasnila wrote:Ljudi pusta li vama tw :roll:
možda bi i pustilo da ima mašina :)
Najbolje da svako sebi kupi po jednu VM :lol: , od jutros 2 TW, ukupno 4 koraka :lol:
jaseregistrovao

#35392 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by jaseregistrovao »

zakasnila wrote:
jaseregistrovao wrote:sta mu dodje ovaj Admin flag na cf? je l vracaju levele poslije nekog vremena ili je fajront? to dodje da ne mogu raditi ni na rf?
Trebalo bi da ga uklone poslije mjesec dana i vrate ti levele, RF mozes nesmetano raditi i bez ijednog levela
:thumbup:
radi rf.
_drose_

#35393 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by _drose_ »

Oprez,evo dobih na ovom mayor flag maloprije
952676 Adult Content
$0.07
mirza1h

#35394 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by mirza1h »

Automatic transfer pending- Jel se nekom dešavalo?
kako_kad

#35395 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by kako_kad »

mirza1h wrote:Automatic transfer pending- Jel se nekom dešavalo?
meni, i nemam pojma zasto, ako je do banke, onda je uzrok mozda nova Visa kartica (stara jos aktivna i preko nje ide isplata) pa su za nju uzeli 10KM i tako sam otisao u minus (iako ne znam da li to moze kod ove banke, zvali bi me, Prokredit banka). Drugo logicno rjesenje je da je do PP nesto, pisao sam, za sad samo automatski odgovor dobih.
AhmetShabo

#35396 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

Ljudi offtopic je malo, ali mi treba pomoc. Treba mi drug poslati novac na moj racun iz inozemstva. Koji broj racuna mu saljem? Odakle da citam? Je li to onaj broj na kartici ili onaj sto pise u ugovoru sa bankom? Stvarno ne znam. i nisam nikada do sada to radio..
nikad_vise

#35397 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by nikad_vise »

Posto sam tek na pocetku mogli su mi pojedinci pomoci sa jos kojom informacijom.
Registrovao sam se na neobux i clixsense i ev par dana klikcem al sve nesto kilavo :D
na neo sam nekako nahvatao 0,8 dolara i kupio tri referala od kojih je jedan poslije prvog dana postao neaktivan :S
zalosno pa hajd..
uglavnom sam procitao negdje da iz kucanstva moze biti samo jedan clan na clixsense a dva na neobux..
internet mi je spojen na racunar a preko wi fi sam mislio da mi igra zena na laptopu pa me zanima da li mogu dobiti ban zbog iste ip adrese interneta?

druga stvar koja me zanima je gdje kopirati svoj referal link da posaljem zeni da se registruje i da bude moj referal jer tamo mi pise da 15 dana moram cekati pa onda cu moci ali nisam siguran koji je to link?

treca stvar,zasto zaboga nema ovih taskova..:S 6 dana nisam vidjeo taska..procenat uspjesnosti mi je sad oko 80 % :S
Dinostula

#35398 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by Dinostula »

nikad_vise wrote:Posto sam tek na pocetku mogli su mi pojedinci pomoci sa jos kojom informacijom.
Registrovao sam se na neobux i clixsense i ev par dana klikcem al sve nesto kilavo :D
na neo sam nekako nahvatao 0,8 dolara i kupio tri referala od kojih je jedan poslije prvog dana postao neaktivan :S
zalosno pa hajd..
uglavnom sam procitao negdje da iz kucanstva moze biti samo jedan clan na clixsense a dva na neobux..
internet mi je spojen na racunar a preko wi fi sam mislio da mi igra zena na laptopu pa me zanima da li mogu dobiti ban zbog iste ip adrese interneta?

druga stvar koja me zanima je gdje kopirati svoj referal link da posaljem zeni da se registruje i da bude moj referal jer tamo mi pise da 15 dana moram cekati pa onda cu moci ali nisam siguran koji je to link?

treca stvar,zasto zaboga nema ovih taskova..:S 6 dana nisam vidjeo taska..procenat uspjesnosti mi je sad oko 80 % :S
Drug kani se corava posla nego radi na jednom accountu.
Svaki pokusaj da ih probas zajebati ce zavrsiti tako sto ces biti banovan.
nikad_vise

#35399 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by nikad_vise »

I ne pokusavam ih zajebati..kontao sam zaista da zena igra na laptopu a ja na kompu.
na nekom sam blogu procitao da je to dozvoljeno ali ne sa istog racunara.
i ovaj svoj nemam kad previse kliktati od posla a tek dva da klikcem :-?
zakasnila

#35400 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by zakasnila »

nikad_vise wrote:I ne pokusavam ih zajebati..kontao sam zaista da zena igra na laptopu a ja na kompu.
na nekom sam blogu procitao da je to dozvoljeno ali ne sa istog racunara.
i ovaj svoj nemam kad previse kliktati od posla a tek dva da klikcem :-?
Nas dvoje radi na istoj IP adresi na neobuxu i nema nikakvih problema,svako svoj racunar, svoj mail, paypal i evo vec 2 godine funkcionise. Moze ti supruga biti referal bez problema.
Post Reply