Demokratska fronta Željko Komšić
- bunk
#35376 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sta je ovo izjavio ovaj df parlamentarac?
Kakva je sad to prica?
Kakva je sad to prica?
Last edited by bunk on 28/02/2019 14:13, edited 1 time in total.
- drug_profi
#35377 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa posto Bakir najednom tvrdi da DF neće, a znamo kakav je patološki lažov, to će biti da DF ipak hoće.
-
DonieBrasco
#35378 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF je sebe sahranio sa ovom odlukom da ide sa SDA, a mozda i sam Željko Komsic pri novoj kandidaturi za predsjednsitvo iz red hr. naroda.
Samo cekam da vidim kako ce DF pristalice i buđetlije da opravadaju ovaj potez.
-
palermo
#35379 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ili za HDZ....Novak20 wrote:
Haj'mo svi glasovati za SDA pa da se barem zna tko je odgovoran za uspjehe vlasti..
- kmirsad
#35380 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čekaj... možda sam neinformisan. je li to Željko donio odluku da ide sa SDA...DonieBrasco wrote:DF je sebe sahranio sa ovom odlukom da ide sa SDA, a mozda i sam Željko Komsic pri novoj kandidaturi za predsjednsitvo iz red hr. naroda.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#35381 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kmirsad wrote:Čekaj... možda sam neinformisan. je li to Željko donio odluku da ide sa SDA...DonieBrasco wrote:DF je sebe sahranio sa ovom odlukom da ide sa SDA, a mozda i sam Željko Komsic pri novoj kandidaturi za predsjednsitvo iz red hr. naroda.
Samo cekam da vidim kako ce DF pristalice i buđetlije da opravadaju ovaj potez.![]()
Dževad Adžem, zastupnik DF-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, iskoristio je pažnju javnosti da na sjednici ovog doma javno obznani da njegova stranka ide u koaliciju sa SDA.
Međutim, on je to učinio tokom svog izlaganja u momentu kada se raspravljalo o Zakonu o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica
"DF ide u koaliciju sa SDA kako bi ih kontrolisao", kazao je Adžem koji je podsjetio da je činjenicu da DF ide u koaliciju sa SDA obznanio sinoć u emisiji FTV-a.
- MarshalDodik
#35382 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da ali opet imamo situaciju da je ovaj Dzevad ispred DF-a obecao borcima ulazak u vlast, a znamo kakve se sve lazi obecavaju borcima.drug_profi wrote:Pa posto Bakir najednom tvrdi da DF neće, a znamo kakav je patološki lažov, to će biti da DF ipak hoće.
Tako da se jos nista ne zna
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#35383 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
IZABRAO TRENUTAK
Dževad Adžem tokom rasprave o borcima obznanio da DF ide u koaliciju sa SDA
MA MRSHHHH STE SE U STO PIČKI MATERINA JEBEM VAM SVE DZUBRAD PRODANA, JEBO VAS BOKIR I SDO U GUZICU SVIJU!!!!
neste vise glasa dobit jebi se zlatni ljiljane sebi ga u pakasH zabij...ma mrrrsssssssshhhh
- MarshalDodik
#35384 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nemoj ba pici.
Nije Zeljko jos nista rekao, a ako mislis na ovog Dzevada cisto sumnjam da je i on zlatni ljiljan , mada ima tu junacke krvi.
Kad Zeljko sazove pressicu i izjasni se demagoski neprecizno ali emocionalno- pateticki jasno onda cemo pricati. Zato stedi se.
Nije Zeljko jos nista rekao, a ako mislis na ovog Dzevada cisto sumnjam da je i on zlatni ljiljan , mada ima tu junacke krvi.
Kad Zeljko sazove pressicu i izjasni se demagoski neprecizno ali emocionalno- pateticki jasno onda cemo pricati. Zato stedi se.
- kmirsad
#35385 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Citirat ću te pici, i nadodati debelo... kada to javno obznani Komšić... dotle mi liči na probno puštanje golubova... kao SBB-ov Arnaut...pici wrote:IZABRAO TRENUTAK
Dževad Adžem tokom rasprave o borcima obznanio da DF ide u koaliciju sa SDA
MA MRSHHHH STE SE U STO PIČKI MATERINA JEBEM VAM SVE DZUBRAD PRODANA, JEBO VAS BOKIR I SDO U GUZICU SVIJU!!!!
neste vise glasa dobit jebi se zlatni ljiljane sebi ga u pakasH zabij...ma mrrrsssssssshhhh
A pripremio sam se vokabularom žeščim... i za Ljiljana i za Nikšića...
Svi smo na rubu eksplozije...
- Kolinda
#35386 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Za nas Hrvate je važno saznanje da je DF prihvatio činjenicu da su bošnjačka stranka i da će popunjavati pozicije u vladama iz bošnjačke kvote.
- pici
#35387 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kolinda wrote:Za nas Hrvate je važno saznanje da je DF prihvatio činjenicu da su bošnjačka stranka i da će popunjavati pozicije u vladama iz bošnjačke kvote.
ma ko vas ba pita ista za koju godinu nece vas biti ni za amfiteatra da napunite... 150 000 tisHuca glasova pstttt
- Kolinda
#35388 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I to što kažešpici wrote:Kolinda wrote:Za nas Hrvate je važno saznanje da je DF prihvatio činjenicu da su bošnjačka stranka i da će popunjavati pozicije u vladama iz bošnjačke kvote.
ma ko vas ba pita ista za koju godinu nece vas biti ni za amfiteatra da napunite... 150 000 tisHuca glasova pstttt
14 od 17
4 od 5
3 od 9
6 od 16
Ajde uzdravlje...
-
daddy-kool
#35389 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako, pa popunili su kvotu u predsjedništvu iz reda hrvatskog naroda?Kolinda wrote:Za nas Hrvate je važno saznanje da je DF prihvatio činjenicu da su bošnjačka stranka i da će popunjavati pozicije u vladama iz bošnjačke kvote.
Plus mandati po domovima naroda i predstavničkim skupštinama?
-
daddy-kool
#35390 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je baš puno, po udjelu u stanovništvu iz popisa 2013 bi dovoljna bila 3/16.Kolinda wrote:
6 od 16
- pici
#35391 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kolinda wrote:I to što kažešpici wrote:Kolinda wrote:Za nas Hrvate je važno saznanje da je DF prihvatio činjenicu da su bošnjačka stranka i da će popunjavati pozicije u vladama iz bošnjačke kvote.
14 od 17
4 od 5
3 od 9
6 od 16
Ajde uzdravlje...
ti i dalje ne kontasH... moresH stavljat cifre kolko os al po crkvi u BiH nema jedva 300 000 tisHuca hrvata katolika... 150 000 je covic osvojio i to je maxmimum, jel mislis da ce bosnjaci a bogami i srBi sjediti skrstenih ruku, hoce moj qurac, prvom prilikom ce se kolko para tolko muzike zato budi zahvalan probosanskim strankama jer se one bore i za hrvate da sutra nebi bili manjina a drzte se hns i hdz bicete manjina od ivana do čabulje, jedva cekaju da vas pojedu sdO i srBske stranke.... zivi bili pa vidjeli... selam
-
Hakiz
#35392 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zašto?kmirsad wrote: Svi smo na rubu eksplozije...
Političari su u pitanju.
- drug_profi
#35393 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hrvati kao najmanji narod u BiH bi baš trebali biti svjesni da su im Bosanske i građanske stranke garanti očuvanja na svim područjima izvan zapadne Hercegovine. Ne može meni HDZ u Sarajevu ništa garantovat.
Ali sve je izgleda prihvatilo matricu preseljenja i zapisavanja teritorija. Ako nisi iz Hercegovine nisi Hrvat.
Nije problem, ne moram ni biti, ionako mi ne daju Domovnicu.
Tako se i ja valjda ubrajam u neke nevažeće Hrvate... te glasovi moje porodice.
Ali sve je izgleda prihvatilo matricu preseljenja i zapisavanja teritorija. Ako nisi iz Hercegovine nisi Hrvat.
- pici
#35394 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
drug_profi wrote:Hrvati kao najmanji narod u BiH bi baš trebali biti svjesni da su im Bosanske i građanske stranke garanti očuvanja na svim područjima izvan zapadne Hercegovine. Ne može meni HDZ u Sarajevu ništa garantovat.
-
rizibizi
#35395 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mora da su mu jaja poplavila koliko su ga stisli pa se ovako brzo prodao. Mada realno samo levat nije mogao skontati u kom ce se pravcu kretati clan predsjednistva iz reda hrvatskog naroda i njegova stranka.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#35396 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
uvijek državnički i na državotvornom puturizibizi wrote:Mora da su mu jaja poplavila koliko su ga stisli pa se ovako brzo prodao. Mada realno samo levat nije mogao skontati u kom ce se pravcu kretati clan predsjednistva iz reda hrvatskog naroda i njegova stranka.
- Kolinda
#35397 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Na tome im zahvaljujemo jer će to aBd dovesti do rješenja hrvatskog pitanja. Svi ti mandatu su opet aBd po zadnji put, strpi se do presude po apelaciji Borjane Krišto. A sve to zajedno ne mijenja činjenicu da je DF pristao da je bošnjačka stranka koja svakako glasove crpi iz bošnjačkog bazena, te će popunjavati kvotu ministara iz reda Bošnjaka.daddy-kool wrote:Kako, pa popunili su kvotu u predsjedništvu iz reda hrvatskog naroda?Kolinda wrote:Za nas Hrvate je važno saznanje da je DF prihvatio činjenicu da su bošnjačka stranka i da će popunjavati pozicije u vladama iz bošnjačke kvote.
Plus mandati po domovima naroda i predstavničkim skupštinama?
- Kolinda
#35398 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Daj mi definiciju toga bosanaska stranka, znači zastupa samo vas bosance, a gdje smo mi hercegovci u tome. Daj mi definiciju građanska ako znamo da za te "građanske" stranke glasaju isključivo Bošnjaci sa malo privjesaka ostalih naroda. Taj šupljak ako nisi hercegovac nisi Hrvat je postao istrošen jer se zna da Hrvati u prosjeku isto glasaju bilo da dolaze iz Ljubuškog, Kiseljaka ili Orašja. A to što ti ne daju domovnica je valjda zato što to ne možeš dokazati.drug_profi wrote:Hrvati kao najmanji narod u BiH bi baš trebali biti svjesni da su im Bosanske i građanske stranke garanti očuvanja na svim područjima izvan zapadne Hercegovine. Ne može meni HDZ u Sarajevu ništa garantovat.
-
Vidal89
#35399 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tokom rasprave o Zakonu o pravima boraca zastupnik DF-a Dževad Adžem rekao je da ako treba da idu u vlast, ići će u vlast samo ako će to pomoći borcima.
U izjavi za TV1 kaže da je izjava izvučena iz konteksta i da DF ne ide u vlast sa SDA. Ako ćemo pomoći borcima tako, onda OK, ali ovo je moje lično mišljenje.
“Stav organa stranke je da ostajemo dijelom bh bloka. Program naše stranke je poziciono, a ne opoziciono djelovanje”, istakao je Adžem.
U izjavi za TV1 kaže da je izjava izvučena iz konteksta i da DF ne ide u vlast sa SDA. Ako ćemo pomoći borcima tako, onda OK, ali ovo je moje lično mišljenje.
“Stav organa stranke je da ostajemo dijelom bh bloka. Program naše stranke je poziciono, a ne opoziciono djelovanje”, istakao je Adžem.
- kmirsad
#35400 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ne znam... u zadnje vrijeme svo ovo izluđivnje pameti, doživljavam lično... valjda što sam toliko đeljan neke, pa makar i najmanje pravde... valjda to ide s godinama i životnim cajtnotom... da hoče neko ovo prekratiti...Hakiz wrote:Zašto?kmirsad wrote: Svi smo na rubu eksplozije...
Političari su u pitanju.