Mani šuplju. SDP-ov glasač jeste obrazovan i inteligentan. U puno većoj mjeri nego što to misliš ti i tvoj šef Z.L. Zato će vas i preskočiti ovaj puta. Izuzetak su oni koji su se okoristili ali to je uzak krug, nedovoljan da vam da još jednu šansu. Krivicu traži ne u drugima, stoci sitnog zuba kako nadmeno kažeš, već u svom šefu. Individui sa kojiom počinje 90% problema.chelo wrote:Paša moj, ja vidim da je tebi svako kriv, a imam dojam i da ne znaš slušati.Novak20 wrote:Meni je problem odškolovati djecu i sastavljati kraj sa krajem od prvog do prvog. Utrpali ste se u tih 15% vlasti ne da rješavate probleme već da radite isto ono što radi SDA. Sad vam svako kriv, 15 dana prije izbora. Pa grohnuli ste već 2012 godine na općinskim izborima zato što ste iznevjerili.
2012 nije niko grohnuo, do narod.
Masa biračkog tijela voli populističke priče, i nema kognitivne sposobnosti da preopozna besadržajne programe i poruke.
Da je SDP do danas aktivirao 450 fabrika u kojima zbog modernizacije, robotizacije proizvodnje i zahtjeva tržišta može raditi tek četvrtina (nezaposlene) ljudske snage u odnosu na prijeratni omjer, opet bi izgubio izbore, jer nije zaposleno ostalih 3/4, a to bi biračima sitnog zuba servirao ko drugi do Avaz. Problemi su preveliki, a 90% ih počinje od nas samih - individua.
350.000 je u ovoj državi poprilično nepismenih, a važi mu glas kao moj. Čemu priča. Problem SDP-a je što njegov glasač stvarno mora biti iole obrazovan i inteligentan. Nemaju taj populistički retorički kod za široke mase.
SDP
-
Novak20
#35351 Re: SDP
- sigh
#35352 Re: SDP
chelo wrote:
2012 nije niko grohnuo, do narod.
Masa biračkog tijela voli populističke priče, i nema kognitivne sposobnosti da preopozna besadržajne programe i poruke.
Da je SDP do danas aktivirao 450 fabrika u kojima zbog modernizacije, robotizacije proizvodnje i zahtjeva tržišta može raditi tek četvrtina (nezaposlene) ljudske snage u odnosu na prijeratni omjer, opet bi izgubio izbore, jer nije zaposleno ostalih 3/4, a to bi biračima sitnog zuba servirao ko drugi do Avaz. Problemi su preveliki, a 90% ih počinje od nas samih - individua.
350.000 je u ovoj državi poprilično nepismenih, a važi mu glas kao moj. Čemu priča. Problem SDP-a je što njegov glasač stvarno mora biti iole obrazovan i inteligentan. Nemaju taj populistički retorički kod za široke mase.
- kandelabar
#35353 Re: SDP
Kad su dobili vlast rekli su obracun sa nelegalnom stecenom imovinom sinoc u emisiji na FTV Damir HAdzic kaze eto usvojili smo prije neki dan zakon u Federalnom Parlamentu
Tako su Sda i Sbih praktikovali pred izbore da uvode ljude u nekakva prava penziona invalidska vaka naka j.ebem li je u fotelju trebalo bi stavit plate prosjeka u Federaciji od 810KM pa da vidim sto bi se borili..
- chelo
#35354 Re: SDP
A SDP u parlamentu ima apsolutnu vecinu? A SBB nije opstruirao jednom, pa pokusao drugi put?kandelabar wrote:Kad su dobili vlast rekli su obracun sa nelegalnom stecenom imovinom sinoc u emisiji na FTV Damir HAdzic kaze eto usvojili smo prije neki dan zakon u Federalnom ParlamentuTako su Sda i Sbih praktikovali pred izbore da uvode ljude u nekakva prava penziona invalidska vaka naka j.ebem li je u fotelju trebalo bi stavit plate prosjeka u Federaciji od 810KM pa da vidim sto bi se borili..
Ljudi, otrijeznite se.
- chelo
#35355 Re: SDP
Pa jel ti mislis da ja glasam za ZL ili za autoput? Ja po tom pitanju nikom drugom ne bih davao sansu.Novak20 wrote:Krivicu traži ne u drugima, stoci sitnog zuba kako nadmeno kažeš, već u svom šefu. Individui sa kojiom počinje 90% problema.
Za Komsica sam glasao dok je bio u SDP-u. Sad naravno da necu jer je u DF-u. Ne glasam za ime i prezime, nego za program.
- chelo
#35356 Re: SDP
Ti nam reci studentu. Jesu li to tri jedina problema koji su zatečeni?VjecitiStudent wrote: Da je SDP do danas aktivirao barem jednu fabriku ...
Već Konjuh, Ditu, Krivaju, ... pojedoše skakavci.
Koliko glasač mora biti obrazovan i inteligentan da skonta ovo:
- ExNihilo
#35357 Re: SDP
Može li ovo na stickyVjecitiStudent wrote:Da, stvari su se definitivno makle sa mrtve tačke:chelo wrote:Ko nije žohar? S kim ti živiš, šetaš li ulicom, upoznaješ li ljude, imaš li susreta sa licemjerstvima? Imaš. Znaš ko je iz tih opozicija bio u kojoj stranci ranije? Znaš. Kako onda u tom presjeku skupova ovi "svi sem sdpovci" nisu žohari? Kakva je to logika?VjecitiStudent wrote: Još samo 15 dana i zbogom žohari ...
Na krilima tih razmišljanja su nam nane u šamijama odredile sudbinu devedesete.
Muž Lidije Korać u Nadzornom odboru Elektroprivrede,
brat Nermina Nikšića u Autocestama,
badžo Grabovice u odjelu EP za tendere,
Igor Kamočaj, bez dana radnog iskustva direktor Kantonalnog zavoda za zapošljavanje,
supruga Katarina Kamočaji, zaposlena u Odjelu za odnose s javnošću Pošta BiH,
Andrea Selimović, supruga Jasenka Selimovića, šefa Kluba SDP-ovih poslanika u Parlamentu FBiH, savjetnica u kabinetu generalnog direktora (opet) javnog preduzeća Elektroprivreda BiH.
Kenan Rešo, bez dana radnog iskustva direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje,
...
nastavite niz.
još samo 15 dana i zbogom žohari
-
Novak20
#35358 Re: SDP
Cijenim tvoj trud da nešto objasniš ili odbraniš. Ali.....chelo wrote:Pa jel ti mislis da ja glasam za ZL ili za autoput? Ja po tom pitanju nikom drugom ne bih davao sansu.Novak20 wrote:Krivicu traži ne u drugima, stoci sitnog zuba kako nadmeno kažeš, već u svom šefu. Individui sa kojiom počinje 90% problema.
Za Komsica sam glasao dok je bio u SDP-u. Sad naravno da necu jer je u DF-u. Ne glasam za ime i prezime, nego za program.
Program stranke je definitivno zgažen koalicijom sa SDA i HSP. U vrhu SDP-a (općinski, kantonalni, glavni Odbor) nema skoro ni jednog pravog radnika a u članstvu poneki. Totalna je socijalna neosjetljivost. Veze sa, kako kažeš, stokom sitnog zuba nikakva. Pa mogla se barem za hljeb i ulje uvesti nulta stopa pdv a za luksuznu robu povečati. Mogle su se kuće uništene u poplavama popravljati u julu a ne boga pitaj kad.
Demokratije nema u SDP. Povukli se Bogičević, Bešlagić, Marković, Komšić i mnogi drugi ljudi od autoriteta pred silom crvenog barona. Infiltrirali se ljudi iz drugih stranaka u općinske odbore. Sve se svelo na formu. Baš me interesuje da li je kandidatura za pozicije u izvršnoj vlasti bila transparentna ili je o svemu odlučio Z.L. po principu podobnosti. Ne SDP-i ideji u nego njemu lično.
Glasam i ja za program ako ga se ljudi drže i isti provode. SDP od programa i obećanja nije ispunio ni 3% za četiri godine.
Puno je meni četiri godine mog života. A ti se, ako si član SDP-e, na greškama tvog šefa uči. Drži se ideologije socijaldemokratije, ideje građanske države i ličnog poštenja pa možda nešto jednog dana i bude od tebe i SDP-a.
- iPod
#35359 Re: SDP
Svaka cast Vjeciti, pravo u sriduExNihilo wrote:Može li ovo na stickyVjecitiStudent wrote:Da, stvari su se definitivno makle sa mrtve tačke:chelo wrote: Ko nije žohar? S kim ti živiš, šetaš li ulicom, upoznaješ li ljude, imaš li susreta sa licemjerstvima? Imaš. Znaš ko je iz tih opozicija bio u kojoj stranci ranije? Znaš. Kako onda u tom presjeku skupova ovi "svi sem sdpovci" nisu žohari? Kakva je to logika?
Na krilima tih razmišljanja su nam nane u šamijama odredile sudbinu devedesete.
Muž Lidije Korać u Nadzornom odboru Elektroprivrede,
brat Nermina Nikšića u Autocestama,
badžo Grabovice u odjelu EP za tendere,
Igor Kamočaj, bez dana radnog iskustva direktor Kantonalnog zavoda za zapošljavanje,
supruga Katarina Kamočaji, zaposlena u Odjelu za odnose s javnošću Pošta BiH,
Andrea Selimović, supruga Jasenka Selimovića, šefa Kluba SDP-ovih poslanika u Parlamentu FBiH, savjetnica u kabinetu generalnog direktora (opet) javnog preduzeća Elektroprivreda BiH.
Kenan Rešo, bez dana radnog iskustva direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje,
...
nastavite niz.
još samo 15 dana i zbogom žohari
-
daddy-kool
#35360 Re: SDP
Don't Think of an Elephant!vee-jay wrote:Posto vidim da maltane citava old school ekipa ovog foruma nece glasati za SDP, pitam se, za koga ce glasati?
Da li je glas DFu automatski i glas Covicu i - kako Covic vec rece - HDZovom ministru vanjskih poslova?
Da li se glasanjem za koaliciju DF-HDZ daje do znanja da je za BiH Covic bolji od Lagumdzije? I time HDZ od SDPa?
Ako je Zeljko Komsic napustio SDP radi njihovog dogovranja sa HDZom (sto je vecina ljudi pozdravila) kako to da izostaju kritike na dogovaranja DFa i HDZa?
Ako se u negativnom kontekstu govori o tome da se SDP promijenila u SDA - kako to da se SDPu prizeljkuje i prognozira pad a SDA pobijeda?
Ako kazemo da je - po pitanju socijalnih struktura organizacije drzave - ustvari svejedno za koju se partiju glasa jer su sve partije tek ustvari jedna partija - koliko nam je onda vazan politicki skelet drzave - prvenstveno po pitanju dolazecih pregovora o reformi drzave?
Ko bi trebao da sjedi na ovoj stolici izmedju ove dvije osobe?
- iPod
#35361 Re: SDP
SDP je definitivno donji na izborima, ne vjerujem da mogu imati vise od 8% kud puklo da puklo.
Nadam se da ce i tuzilastvo poceti raditi svoje, vecih lopova od ove garniture sigurno nije bilo.
Nadobudnost ih *ebe samo tako, onog Hadzica da mi plate ne bih mogao 2 minute gledati.
Nadam se da ce i tuzilastvo poceti raditi svoje, vecih lopova od ove garniture sigurno nije bilo.
Nadobudnost ih *ebe samo tako, onog Hadzica da mi plate ne bih mogao 2 minute gledati.
- Liberalism
#35362 Re: SDP
Daj, ne vidim razloga zasto namjerno mjesas dogadjaje. Miting na Gazimestanu se desio u julu 1989 godine, jesi li ti ucio ustoriju prije ili poslije rata pa se ne sjecas godine boja na kosovu.Banksy wrote:Netačno.Liberalism wrote:Sve pobrojano se desilo nakon 1988. godine, kada je na prijedlog evropljana vlast SRBiH postala liberalnija i kao znak dobre volje iz zatvora oslobodila politicke zatovrenike. Poslije sta bi bi.Banksy wrote:
... prije nego krenemo procenjivati, podsjetićemo se da je godinama prije ovoga o čemu pišeš bio: Gazimestan, Agrokomerc, Moševac, Neum, balvan barikade, SAO Krajina, granate po Dubrovniku i Vukovaru, raketiranje Banskih dvora, Kosovo da ne pričam, rezervisti u Hercegovini, raspad SK, jedna nezavisnost, druga nezavisnost, ukratko, zemlja u kojoj smo živjeli faktički više nije ni postojala, a krv je uveliko tekla na sve strane.
Nikakve veze s ''rušenjem socijalizma'' ti prvi izbori nisu imali.
Sve pobrojano se desilo nakon 24. aprila 1987, Gazimestana i ''Niko ne sme da vas bije'', i nakon Osme sjednice CKSK Srbije septembra 1987.
Poslije, znamo šta je bilo.
- reis1
#35363 Re: SDP
SDP je meni uvijek bila draga stranka, pogotovu zbog te neke socijalne ideje koju nosi.
No jos od onda kad je stranku napustio Nijaz Durakovic rahmetli, sasvim mi je bilo jasno da sa tom postavom u SDP-u, mladim snagama tada, nesto nije udure.
No jos od onda kad je stranku napustio Nijaz Durakovic rahmetli, sasvim mi je bilo jasno da sa tom postavom u SDP-u, mladim snagama tada, nesto nije udure.
- drug_profi
#35364 Re: SDP
Ma bice SDP opet nekad pravi, ali kada...
- Mister Yes
#35365 Re: SDP
Kako sad stvari stoje SDP ima moj glas za skupštine BiH i Federacije. Na kantonalnom nivou moj glas ima Kojević. Za predsjedništvo se lomim između Raguža i Izetbegovića to jest lomim se ko mi je odvratniji Čović ili Radončić.
- cyprus
#35366 Re: SDP
Jebote... skoro smo identičniMister Yes wrote:Kako sad stvari stoje SDP ima moj glas za skupštine BiH i Federacije. Na kantonalnom nivou moj glas ima Kojević. Za predsjedništvo se lomim između Raguža i Izetbegovića to jest lomim se ko mi je odvratniji Čović ili Radončić.
- York Light 100`s
#35367 Re: SDP
Mi smo Titova partija i Bog će nam pomoći
To bi bilo kao da je Tomislav Nikolić nekad rekao dok je bio u radikalnoj Stranci "Mi smo Šešeljova partija i dragi Allah će nam pomoći"
Kakvi klovnovi
To bi bilo kao da je Tomislav Nikolić nekad rekao dok je bio u radikalnoj Stranci "Mi smo Šešeljova partija i dragi Allah će nam pomoći"
Kakvi klovnovi
- iPod
#35369 Re: SDP
Sve sto je rekao se i obistinilo.reis1 wrote:
Sent from my iPad using Tapatalk
- iPod
#35370 Re: SDP
To su ti direktori kurtoni iz SDP ala Karića i Grabovice. Bagra neiživljena.
http://thebosniatimes.com/en/mimo-sahin ... g-nasilja/
http://thebosniatimes.com/en/mimo-sahin ... g-nasilja/
- mustang
#35371 Re: SDP
a gdje im je onaj predizborni autobus
banda crvena skontala da su donji,pa ga ne rabe...........jedva cekam sjecu glava nakon izbora,naravno crvenih

-
weredsf
#35372 Re: SDP
mustang wrote:a gdje im je onaj predizborni autobusbanda crvena skontala da su donji,pa ga ne rabe...........jedva cekam sjecu glava nakon izbora,naravno crvenih
![]()
Eno ti ga kod Komsica, on ima dva
- York Light 100`s
#35373 Re: SDP
Kroz Jelah u petak naveče prođoše 2
-
weredsf
#35374 Re: SDP
York Light 100`s wrote:Kroz Jelah u petak naveče prođoše 2
Bogato stranacko clanstvo
- Objektivitet
#35375 Re: SDP