Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
džakailibu
#35351 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kad Novak zada twist zavrti ti se u glavi! na kraju ce biti da su penzioneri krivi sto cekaju isplate!
- seln
#35352 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
To ti je ono kad rep hoce da mase kerom....horkesh wrote:Kad si već postavio pitanje, red je i da ti se odgovori.Novak20 wrote:Po ustavu F BiH, mandat Doma naroda F BiH je četiri godine. 15. siječnja su istekle te četiri godine. Pravno, Doma naroda F BiH nema dok se ne konstituira drugi DN F BiH.
Nesreća i jeste što se politika ne pridržava zakona koje je napravila tako da me neće začuditi da nepostojeći DN F BiH odluči na usvajanje Prijedloga budžeta što bi bilo praktično ali nelegalno.
Rešidat iz DF onako populistički i hinjski optužuje HDZ i Bradaru da blokiraju isplatu mirovina ali šta god da uradi HDZ ili stari saziv DN F BiH, "opozicija" će naći načina da dodatno "loži" narod protiv najjače hrvatske stranke u BiH. Indirektno i protiv BiH Hrvata.
E sad je pitanje, da li je za sve ovo odgovoran samo HDZ i Bradara ili su umirovljenici i druge ugrožene kategorije svojevrsni taoci rahat patnje u postizanju ciljeva bošnjačke politike ?
https://www.vecernji.ba/vijesti/bradara ... pe-1297324
Upravo je samo HDZ kriv, ponajviše zahvaljujući politici ucjena i potpunog izostanka spremnosti na bilo kakav kompromis.
Možemo se podsjetiti i onih mantri o tome kako Bošnjacima treba "pokazati ko je gazda".
Ja ovu njihovu politiku blokade i ucjene apsolutno podržavam. Samo još jedan dokaz kako se u FBiH zloupotrebljava Dom naroda.
pa sa svih 1:5 pucanstva, predvodjeni hrsuzbasom po imenu Radobolja, a napujdani Mariom "metar i cevap" Karamaticem, pokusavaju Bosnjacima pokazati ko je gazda.
- Humljanin
#35353 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
horkesh wrote:
Upravo je samo HDZ kriv, ponajviše zahvaljujući politici ucjena i potpunog izostanka spremnosti na bilo kakav kompromis.
.
Kakav kompromis? Šta je kompromis?
Pristati na Komšića?
Pristati na to da članovi islamske zajednice popunjavaju hrvatski klub doma naroda?
Pristati na status quo u Mostaru koji je preko 10 godina bez izbora?
Objasni malo šta ti osobno podrazumjevaš pod riječ "kompromis" ?
- Sanjarko
#35354 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa nema Hrvata. Normalno da ce Bosnjaci popunjavati njihova mjesta tako sto ce se izjasnjavati kao Hrvati jer Hrvata slabo ima i sto ima vec je na pozicijama. Jednostavno nema Hrvata. Iselili se i u negativnom prirodnom prirastaju.
Sta cemo. Da obiljezavamo mozda ljude sa zutim ili bijelim trakama, zvijezdama i da rasne zakone donesemo.
Sta cemo. Da obiljezavamo mozda ljude sa zutim ili bijelim trakama, zvijezdama i da rasne zakone donesemo.
- mO k3
#35355 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Rijec kompromis ne postoji kod hdz , kod njih je sve ili nista ...Humljanin wrote:horkesh wrote:
.
Pristati na Komšića?
Pristati na to da članovi islamske zajednice popunjavaju hrvatski klub doma naroda?
I izgleda da ce dobiti jedno veliko nista
- seln
#35356 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Npr. glumiti ojropejca, a biti ruski igrac:Humljanin wrote: Objasni malo šta ti osobno podrazumjevaš pod riječ "kompromis" ?
Odluka u uspostavljanju Komisije za NATO integracijski proces BiH četiri godine je stajala u ladicama zamjenika ministra vanjskih poslova BiH Josipa Brkića.
- seln
#35357 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ako nista, bar su navikli.mO k3 wrote:Rijec kompromis ne postoji kod hdz , kod njih je sve ili nista ...Humljanin wrote:
Pristati na Komšića?
I izgleda da ce dobiti jedno veliko nista
- horkesh
#35358 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ah, još jedan primjer zašto do kompromisa ne može doći. HDZ je već isprao dovoljno mozgovaHumljanin wrote:horkesh wrote:
.
Pristati na Komšića?
Ako ti smatraš da je kompromis nemoguć i da mora biti onako kako HDZ kaže, to je tvoj problem.
Recimo, kompromis je što se već skoro 20 godina koristi termin "županija", a niko ne zateže oko toga previše. Što se i dalje Kanton 10 zove "Hercegbosanski", što u ustavima svih HDZ-ovskih kantona stoji "bošnjački", a ne "bosanski" jezik.
Kompromis je EP HZHB. Kompromis je sam Dom naroda u formi u kakvoj jeste, s ovlastima kakve ima.
Do kompromisa se moglo doći i oko Izbornog zakona, ali jok, Čovketu je draže bilo igrati na sve ili ništa i onda plakati i sazivati sabore.
O poštovanju države i zastave na HDZ-ovskim prostorima je uzaludno i trošiti riječi. Čović je već nekoliko puta rekao da "evropski put može da sačeka", sada govore i da penzije mogu da čekaju... O čemu mi pričamo? Je li to HNS-ovska ideja kompromisa? Ucjenjivati dok sve ne pukne? Pa neka pukne onda.
Last edited by horkesh on 29/01/2019 15:52, edited 1 time in total.
-
glockov kolac
#35359 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Traže kompromis, a šaka polupismenih političara iz kamenjara drži pola Federacije i trećinu države za taoce. Sreća vaša pa vam je onaj mrljavi uhljup Bakir partner u vlasti.
- Humljanin
#35360 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
horkesh wrote:Ah, još jedan primjer zašto do kompromisa ne može doći. HDZ je već isprao dovoljno mozgovaHumljanin wrote:horkesh wrote:
.
Pristati na Komšića?
Objasni malo šta ti osobno podrazumjevaš pod riječ "kompromis" ?![]()
Ako ti smatraš da je kompromis nemoguć i da mora biti onako kako HDZ kaže, to je tvoj problem.
Recimo, kompromis je što se već skoro 20 godina se koristi termin "županija", a niko ne zateže oko toga previše. Što se i dalje Kanton 10 zove "Hercegbosanski", što u ustavima svih HDZ-ovskih kantona stoji "bošnjački", a ne "bosanski" jezik.
Kompromis je EP HZHB. Kompromis je sam Dom naroda u formi u kakvoj jeste, s ovlastima kakve ima.
Do kompromisa se moglo doći i oko Izbornog zakona, ali jok, Čovketu je draže bilo igrati na sve ili ništa i onda plakati i sazivati sabore.
Šta je kompromis po tebi oko ovih gorućih problema koji more Hrvate u Bosni i Hercegovini?
Pokaži ga, daj primjer?
Pusti te jezičke začkoljice i gluposti. To je šminka. I ja sam za to da se sve ispoštuje. Mislim da to nije nikakav problem.
Ali to je površnost hoćeš li administrativnu jedinicu zvati županija ili kanton.
Bitna je suština. Suština je da ništa ne funkcionira. I da nrma naznaka da će biti bolje.
Mi se 30 godina skupa krećemo silaznom putanjom. Nema apsolutno nikakve spremnosti da se pruži jedni drugiima ruka. Da se krene držati ljude za riječ. Da se počne poštovati dogovoreno. Da se poštuje potpisano. Da se uvažavaju i provode presude Ustavnog Suda...
Ovdje svatko svakome podmeće nogu i nada se da će protivnik prije odustati.
Sviđa mi se bošnjačka poslovica: RAHAT PATNJA.
E to mi živimo. A onda dopustite da vas lože nekakvim glupostima, zastavama, nazivima i sličnima sranjima. To su sve trivijalnosti. Ne živimo bolje. Niti ćemo ovakve pameti i sa ovakvom političkom elitom.
Ali glavno je svaki dan zadnjih 15 godina slušati da su Hrvati krivi što Bošnjak živi loše. Hrvati su glavne kučibabe.
Eto vam Bakira i njegovog prijedloga za promjenu imena entiteta RS. Ajmo se kladiti da ništa od zog neće biti. Isto ko i od Pelješkog mosta na čemu je kampanju bazirao Komšić.
Lovite se ko somine na udice.
Al nastavite vi slobodno tješiti se kako su Hrvati najveći krivci za vaš privatni život. Ja vam tu neću ni smetati niti vas razuvjeravati.
-
Novak20
#35361 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jbt. jako bitno jel' kanton i li županija ili okrug ili srez. Formalano ime koje ne znači ništa u funkcioniranju države.horkesh wrote:Ah, još jedan primjer zašto do kompromisa ne može doći. HDZ je već isprao dovoljno mozgovaHumljanin wrote:horkesh wrote:
.
Pristati na Komšića?
Objasni malo šta ti osobno podrazumjevaš pod riječ "kompromis" ?![]()
Recimo, kompromis je što se već skoro 20 godina se koristi termin "županija", a niko ne zateže oko toga previše. Što se i dalje Kanton 10 zove "Hercegbosanski", što u ustavima svih HDZ-ovskih kantona stoji "bošnjački", a ne "bosanski" jezik.
1998., tri godine iza rata Alija Izetbegović je pokrenuo ove procese, 2000. Alijansa nastavila, 2006. umjesto Aprilskog paketa Komšo i 100% BiH.
I to su kompromisi bošnjačke politike na zakašnjele odgovore BiH Hrvata 2018 ?
- Humljanin
#35362 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Novak20 wrote: Jbt. jako bitno jel' kanton i li županija ili okrug ili srez. Formalano ime koje ne znači ništa u funkcioniranju države.
1998., tri godine iza rata Alija Izetbegović je pokrenuo ove procese, 2000. Alijansa nastavila, 2006. umjesto Aprilskog paketa Komšo i 100% BiH.
Jebiga. Kad ti sam sebe, ili svoje biračko tijelo uvjeriš da si bezgrešni svetac i da se ti lomiš čineći kompromise a da su svi ostali strašni đavli kojima je samo zlo na pameti...nema tog čovjeka koji te moze razuvjeriti.
Neki su se uljuljali u narativu: "mi smo dobri Bošnjani, Hrvati su strašni fašisti" i nema tog Boga da ga razuvjeri.
Što je još gore, sa takvim stavom i načinom razmišljanja kada ti prilaziš sa predrasudom da je drugi zločinac, monstrum, fašist i neprijatelj, ti i nemožeš nikako ostvariti normalan odnos povjerenja i dijaloga.
Tu u startu lada sva priča u vodu. A najopasnije od svega je to što kada drugog DEHUMANIZIRAŠ (oduzmeš mu atribute koji pripadaju svakom živom ljudskom biću) i kada ga SOTONIZIRAŠ (prikažeš ga crnim od đavla) onda samog sebe radikaliziraš opravdavajući to time da je sve dopušteno u borbi protiv tog oličenja "sotone".
Nema tu zdravog temelja. Nemože biti iskrenog dijaloga i rasprave. Jednostavno, nemožeš ti ništa izvana učiniti da natjeraš drugoga da promjeni stav i mišljenje. To on mora sam. (ako ikada nadođe)
- mO k3
#35363 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
@humljanin
Hrvati nisu strašni fasisti nego HDZ ...
-
hizo ramidovic
#35364 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
odlican opis djelovanja hrvatske predsjednice KGK i hrvatske diplomatije spram bosnjackog naroda, osobito u posljednjih godinu danaHumljanin wrote: A najopasnije od svega je to što kada drugog DEHUMANIZIRAŠ (oduzmeš mu atribute koji pripadaju svakom živom ljudskom biću) i kada ga SOTONIZIRAŠ (prikažeš ga crnim od đavla) onda samog sebe radikaliziraš opravdavajući to time da je sve dopušteno u borbi protiv tog oličenja "sotone".
- Humljanin
#35365 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma ja...mO k3 wrote:@humljanin
Dovoljno je pročitati par stranica na ovom forumu ili upalit 15 minuta Dnevnik FTV i sve ti je jasno.
- Humljanin
#35366 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne želim ja braniti ovdje nikoga, pa ni te što si nabrojao.hizo ramidovic wrote:odlican opis djelovanja hrvatske predsjednice KGK i hrvatske diplomatije spram bosnjackog naroda, osobito u posljednjih godinu danaHumljanin wrote: A najopasnije od svega je to što kada drugog DEHUMANIZIRAŠ (oduzmeš mu atribute koji pripadaju svakom živom ljudskom biću) i kada ga SOTONIZIRAŠ (prikažeš ga crnim od đavla) onda samog sebe radikaliziraš opravdavajući to time da je sve dopušteno u borbi protiv tog oličenja "sotone".
- horkesh
#35367 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kakvih, bolan, gorućih problema? O čemu pričaš ti, jedini HDZ-ov problem je što je Željko izabran. Koji su to drugi problemi koji more bh. Hrvate? Meni, recimo, vrlo često odbruse razni HDZ-ovci da su Bošnjaci niko i ništa, da se držimo svog fildžana i da se u pet kantona pita samo HDZ i niko drugi. Pohvale se isto tako i kako Hrvati drže sve uvozne firme, kako HDZ drma finansijama i carinama...Humljanin wrote:
Šta je kompromis po tebi oko ovih gorućih problema koji more Hrvate u Bosni i Hercegovini?
Pokaži ga, daj primjer?
Ma hajte molim vas. Man'te me se HDZ-ovske mučeničke mantre.
That said, vjerovao ili ne, ja zaista želim da bh. Hrvati budu sretni u zemlji u kojoj žive. Imao je onaj mostarski institut nekih prijedloga od kojih se moglo krenuti, a propos Doma naroda.
No svi znamo da to i dalje ne bi promijenilo odnos HDZ-a prema ovoj državi. A u tom odnosu je ključni problem.
Sve što sam ja nabrojao je suprotno presudama Ustavnog suda BiH. HDZ se već dvije decenije redovno piša po tim odlukama. Nije mogao ni te kozmetičke izmjene da prihvati, ali eto, treba kugla da se zaustavi kada ima jedna druga odluka, a koju svakako interpretiraju pogrešno?Humljanin wrote:Pusti te jezičke začkoljice i gluposti. To je šminka. I ja sam za to da se sve ispoštuje. Mislim da to nije nikakav problem.
Ali to je površnost hoćeš li administrativnu jedinicu zvati županija ili kanton.
Bitna je suština. Suština je da ništa ne funkcionira. I da nrma naznaka da će biti bolje.
Potpuno sam smetnuo i ignorisanje konstitutivnosti Srba.
Ovo je zemlja bezakonja i pravnog nasilja. Možemo se pitati ko je sve za to kriv i odgovoran, ali ti prvi odluke Ustavnog suda BiH donesene prije 20 godina proglašavaš "začkoljicama" i "šminkom". E pa, brale, lavina počinje od grudve. Prvo je HDZ testirao Ustavni sud i Tužilaštvo, a onda je i Mile vidio da to prolazi pa pomjerio granice.Humljanin wrote:Mi se 30 godina skupa krećemo silaznom putanjom. Nema apsolutno nikakve spremnosti da se pruži jedni drugiima ruka. Da se krene držati ljude za riječ. Da se počne poštovati dogovoreno. Da se poštuje potpisano. Da se uvažavaju i provode presude Ustavnog Suda...
Rahat patnja je kovanica s Poskoka. Nešto slično kao i Memorandum BingoHumljanin wrote:Ovdje svatko svakome podmeće nogu i nada se da će protivnik prije odustati.
Sviđa mi se bošnjačka poslovica: RAHAT PATNJA.
E to mi živimo. A onda dopustite da vas lože nekakvim glupostima, zastavama, nazivima i sličnima sranjima. To su sve trivijalnosti. Ne živimo bolje. Niti ćemo ovakve pameti i sa ovakvom političkom elitom.
Životni standard nema veze sa zastavama i nazivima, ali ima veze s pravnom državom. Ako je pravna država ugrožena ili narušena, to neminovno utječe na poslovanje, a time i životni standard građana.
Da se sitno kamenje uklanjalo iz rijeke na vrijeme, ne bi se stvorila brana.
Sunce ti žarko, kad se krene ovako bacakati naučenim floskulama.Humljanin wrote:Ali glavno je svaki dan zadnjih 15 godina slušati da su Hrvati krivi što Bošnjak živi loše. Hrvati su glavne kučibabe.
Eto vam Bakira i njegovog prijedloga za promjenu imena entiteta RS. Ajmo se kladiti da ništa od zog neće biti. Isto ko i od Pelješkog mosta na čemu je kampanju bazirao Komšić.
Lovite se ko somine na udice.
Al nastavite vi slobodno tješiti se kako su Hrvati najveći krivci za vaš privatni život. Ja vam tu neću ni smetati niti vas razuvjeravati.
Ko to "mi", leba ti? Mi, predstavnici velikobošnjačke hegemonije?
Koliko se sjećam, "mi" smo glasali da čistimo stvari u svom dvorištu, na primjer u Kantonu Sarajevo. HDZ krivim za ono za šta je kriv, a nipošto za opću korupcija, bezakonje i javašluk - za to smo krivi "mi" sami.
Ustvari je potpuno obrnuto. HDZ je ubijedio većinu Hrvata da su samo i isključivo Bošnjaci krivi za sve živo. Pa u ovih 23 godine niste mogli izabrati niti jednog jedinog nezavisnog načelnika općine, koji nikakve veze nema ni s državom, ni s Bošnjacima. I opet se sazivaju naki sabori da se to još ukrupni u odbrani od zlih Bošnja, da se osigura da nikad i ne dođe do nezavisne misli.
- horkesh
#35368 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Tebi nije bitno jer se već 20 godina koristi neustavni termin, svakako. Ponovit ću što sam rekao i Humljaninu - svako urušavanje pravne države ima posljedice. Svako, a najviše ta pitanja s kojima se vi šprdate da su nebitna. Upravo na takvim stvarima se pomjeraju granice dopustivog.Novak20 wrote:
Jbt. jako bitno jel' kanton i li županija ili okrug ili srez. Formalano ime koje ne znači ništa u funkcioniranju države.
Koje procese? Pitanje konstitutivnosti na cijelom teritoriju BiH? Pa to je nešto najnormalnije što se dogodilo.
Problem HDZ-a je što želi da se BiH sastoji od etničkih teritorija na kojima vlada princip "čija je zemlja, toga je i vjera", a što praktično i primjenjuje tamo gdje ima vlast. Onda bi te etničke teritorije trebalo da budu udružene tek na nivou BiH i da niko ne viri u tuđe dvorište. Doduše, i SDA zagovara nešto slično, ali ovdje ipak pričamo o HDZ-u.
- mO k3
#35369 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Neznam odeš li na legitimni forum legitimnih , tamo im bazdi iz usta fašizam takmiče se ko vise mrzi BošnjakeHumljanin wrote:Ma ja...mO k3 wrote:@humljanin
Dovoljno je pročitati par stranica na ovom forumu ili upalit 15 minuta Dnevnik FTV i sve ti je jasno.
- seln
#35370 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa ni izborni zakon ne znaci nista u funkcioniranju drzave.Novak20 wrote:
Jbt. jako bitno jel' kanton i li županija ili okrug ili srez. Formalano ime koje ne znači ništa u funkcioniranju države.
UZP, samouprava i podrska Dodiku.
I to su kompromisi hrvatske politke?
- animus
#35371 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Dvije skole pod jednim krovom. Izbacivanje bosnjacke djece iz autobusa u kiseljaku. Izbor komesara i ministra mup-a u mostaru iako je dogovor da ne mogu biti iz istog naroda. Ima toga koliko hoces da posvjedoci hrvatskoj ugrozenosti. Nedavno sam citirao jednog politicara koji je trazio da se hrvati i bosnjaci zamijene funkcijama kad su toliko neravnopravni. Bosnjaci bi rado pristali.
-
DonieBrasco
#35372 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sta jaze PiC na deklaraciju. 
- moa
#35373 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ovi koji pravdaju i pokusavaju ubijediti majorizirane su mi jos smijesniji. Rade sve protiv drzave, sud u HAGU fino objasnio sve i oni se nesto jos bune i kao hoce neki kompromis. Razguli ba vise.
Nego sta kazu kad ce treci?
Nego sta kazu kad ce treci?
- Point.
#35374 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kod HDZ kompromis znači ucjena. I šta kaže ero ma jebo županija ili kanton to je isto. I onda traži kompromis. Pa hajde za početak neka ispoštuju odluku US da je riječ županija neustavna. Eto, neka krenu od toga. Ja opet ponavljam, neka se dovede u BiH bilo koji predstavnik bilo koje manjine u svijetu koji su obespravljeni i diskrimirani i pogledaju koliku količinu vlasti i prihoda imaju toliko majorizirani, diskrimirani, jadni Hrvati odmah, bi se iz istih stopa mjenjali za mjesta. Umjetno kmečanje nepostojeće majorizacije. A sve zbog toga što jebeni licemjer i ljudska gnjida Dragan nije ušao u Predsjedništvo. E nećeš više uči pa taman promjenio tok Neretve.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#35375 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Humljanin wrote:horkesh wrote:
.
Pristati na Komšića?
Sta ovo? Zar to Hrvat ne moze biti musliman i clan IZ?
Koji fasizam, kru'te!!!