Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
dr_Evil

#35351 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

tramvajtrojka wrote: 25/10/2023 10:27
Covjek je politicar u vladi koja ima drugačiji narativ od kojeg se nama svidja, pa nije debil da ide protiv sluzbenog narativa njegove drzave, al jok to bosnjo ne zeli da shvati. Bosnjo je u zadnjih desetak dana u kolektivnom lovu na vještice na sve osobe koje se ne slažu s njim, iako bi ti te osobe mogle valjati dugoročno

Debilan narod uvijek bili i ostali
Nista ja njemu ni ne rekoh, nego tebi :)

On radi ono sta mora.
Quaresma

#35352 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Quaresma »

breuer wrote: 25/10/2023 10:25 Fkt mi nije jasno zašto ljudima ovdje toliko znači Palestina? Razumijem, licemjerje Zapada i sva ta priča, al čini se da im više znači Palestina nego sopstvena država :?

I ko da je jedino mjesto sukoba na svijetu?
evo jos jednog padobranca

na osnovu kojeg zakljucka si dosao da je nama bitnija palestina od spostvene drzave ?
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#35353 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by laserShow »

Dimu1927 wrote: 25/10/2023 10:23 Dezurni forumaki islamofobi odmah poletili da pametuju

Yebo vas adis pa on mora svirati kako svabo kaze, ne placate ga vi odavde... ovo je osjetljivo pitanje, sta ce decko da ga canceluju zbog podrske palestini hocete mu vi placati racune ?
rekoh ja, turbo islam. U jednoj recenici brani islam, u drugoj ne postuje. Pa hajd ti se snadji sta je sta.
breuer

#35354 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by breuer »

Quaresma wrote: 25/10/2023 10:31
breuer wrote: 25/10/2023 10:25 Fkt mi nije jasno zašto ljudima ovdje toliko znači Palestina? Razumijem, licemjerje Zapada i sva ta priča, al čini se da im više znači Palestina nego sopstvena država :?

evo jos jednog padobranca

na osnovu kojeg zakljucka si dosao da je nama bitnija palestina od spostvene drzave ?
ćaća ti padobranac...

na osnovu bijesa koji se iskaljuje na društvenim mrežama...da smo makar malo takvi spram sopstvene države, manje bi haosa bilo...
Point.

#35355 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Point. »

Stabilizator wrote: 25/10/2023 10:30
Point. wrote: 25/10/2023 10:16
Uslov je jednostavan. Da se rusu povuku na međunarodno priznate granice. Pristati na ruske uslove je presedan da i druge zemlje mogu napadati svoje komšije i uzimati im teritoriju kako im kurcu ćejf. Zajebi to paša.
Jaštaradi presedan :lol:

Ni prvi ni poslednji put? Kakve međunarodno priznate granice?
Koje su granice Izraela? Cega smo upravo svjedoci
Fokusiraj se, govorimo o Ukrajini koja ima jasno definisane i međunarodno priznate granice. Pustiti da rusi uzmu njihovu teritoriju bi otvorio pandorinu kutiju.
laserShow

#35356 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by laserShow »

dr_Evil wrote: 25/10/2023 10:25 Hvala Allahu sto se ne prakticira taj "izvorni" Islam. Svakako ne pripada mentalitetu naseg naroda, kao ni katolicanstvo.
Necemo ici u ekstreme, vec u osnovni, temeljni dio. Ne mozes klanjati, zvati se vijernikom, a kleti nekoga, pozivati na necije ubistvo, ili pisati onake bljuvotne komentare. Ne mozes psovati i sta vec ne.
Dimu1927

#35357 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dimu1927 »

laserShow wrote: 25/10/2023 10:32
Dimu1927 wrote: 25/10/2023 10:23 Dezurni forumaki islamofobi odmah poletili da pametuju

Yebo vas adis pa on mora svirati kako svabo kaze, ne placate ga vi odavde... ovo je osjetljivo pitanje, sta ce decko da ga canceluju zbog podrske palestini hocete mu vi placati racune ?
rekoh ja, turbo islam. U jednoj recenici brani islam, u drugoj ne postuje. Pa hajd ti se snadji sta je sta.
Nisam ni sumnjao ko ce se prvi prepoznati i javiti
emotivac

#35358 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emotivac »

Broj ubijenih palestinskih novinara popeo se na 22 zbog izraelskog bombardiranja Pojasa Gaze

Image
Stabilizator

#35359 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Stabilizator »

Zapad je licemjeran, svi su licemjerni. Svako gleda svoj interes. Sve je stvar moći i interesa. U svijetu nikada nije bilo pravde niti će je biti.

Jedni kažu teror, drugi napad, treci odbrana. Jednima je neko heroj a drugima zločinac.

I Bošnjaci su licemjerni, digo se i kurto i panto za Palestinu, i ne kazem da ne treba međutim samo par sedmica prije niko se nije ni počešao kad se nad Armencima činilo etničko čišćenje, naprotiv podrżava se Azerbejdzan.
Stabilizator

#35360 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Stabilizator »

Point. wrote: 25/10/2023 10:33
Point. wrote: 25/10/2023 10:16
Uslov je jednostavan. Da se rusu povuku na međunarodno priznate granice. Pristati na ruske uslove je presedan da i druge zemlje mogu napadati svoje komšije i uzimati im teritoriju kako im kurcu ćejf. Zajebi to paša.

Fokusiraj se, govorimo o Ukrajini koja ima jasno definisane i međunarodno priznate granice. Pustiti da rusi uzmu njihovu teritoriju bi otvorio pandorinu kutiju.
Ja mislim da je ona već otvorena da si ti meni živ i zdrav.
Dimu1927

#35361 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dimu1927 »

breuer wrote: 25/10/2023 10:30
Dimu1927 wrote: 25/10/2023 10:28

Mozda zato sto najveca zrtva 19tog stoljeca na ime te zrtve i sam provodi genocid i protjerivanje desetljecima...

Mozda zato sto obicni ljudi mrze glavonje koje drze sve i imaju potrebu za tim buntom protiv ugnjetavaca i krojaca sudbina...
Ma ok je sve to, al ovakav izljev bijesa mi nije jasan, a moram biti iskren ni normalan, pogotovo što se radi o sukobu na bukvalno drugom kontinentu između ljudi sa kojima nemamo ama baš nikakve veze.

Il imamo :?
Svi ljudi su braca

Ako ti mozes svoj zivot ograniciti na svoju avliju, mahalu, grad, drzavu, kontinent, bez da te dotice bilo sta dalje i da nece uticati u nekoj mjeri i na tebe, super
dr_Evil

#35362 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

laserShow wrote: 25/10/2023 10:34
dr_Evil wrote: 25/10/2023 10:25 Hvala Allahu sto se ne prakticira taj "izvorni" Islam. Svakako ne pripada mentalitetu naseg naroda, kao ni katolicanstvo.
Necemo ici u ekstreme, vec u osnovni, temeljni dio. Ne mozes klanjati, zvati se vijernikom, a kleti nekoga, pozivati na necije ubistvo, ili pisati onake bljuvotne komentare. Ne mozes psovati i sta vec ne.
To se svakako slazem, ali vjera nijedna sa tim veze nema. Nastala od covjeka da se vlada covjekom. Nacin kontrolisanja masa, pa kao i u ovom slucaju niti Islamska zajednica nesto vele poziva da se smire jezici i prestane sa ovom antijevrejskom kampanjom, niti je neka druga religija pozivala da se zaustavi linc na druge u slicnim uslovima(de facto, ne laznim dokumentima). Guraju vodu na svoj mlin.

Ne bi me iznenadilo da IZ i SDA iskoriste bujicu ovih emocija za okrupnjavanje glasacke baze.
MUNAFIK

#35363 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MUNAFIK »

Pa pogledaj samo koliko znaci Palestina zapadnim zemljama.

Predsjednik AMERIKE se bruka i blamira radi Palestine lik širi laži i svi znam oda su laži...

Troše se MILIJARDE dolara iz budzeta zapadih zemalja da ubijaju djeca Palestine.

Društvene mreže sklanjaju i u manjuju preglede objava koje su za PALESTINU.

Mediji rade 24/7 u širenju anti PALESTINSKE propagande i šire laži... I to "najozbiljniji" globalni mediji.

Medjunarodno pravo i cijeli UN postali su šprdnja radi PALESTINE...

Širom svijeta MILIONI ljidi na ulicama koji su ZA PALESTINU.

Dakle to sta znaci Palestina nama je sitnica koliko znaci svima ostalima.
emotivac

#35364 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emotivac »

Commander-in-Chief of the Egypt Armed Forces and President Abdel Fattah El-Sisi inspected the combat preparations of the 4th Armored Division, one of the 3rd Field Army divisions in Suez.
Spoiler
Show
ImageImageImageImage
Šta god ovo značilo...
SanskiBiser

#35365 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SanskiBiser »

dr_Evil wrote: 25/10/2023 09:30
emmir1 wrote: 25/10/2023 09:28 Znači USA računa da je napad na Gazu veliki rizik iz svih uglova.

Prvo očekuju velike gubitke Izraela, ali računaju i na ogroman broj civilnih žrtava koje bi IDF ubijao.

Turska i Egipat su pod vec velikim pritiskom javnosti da stanu uz Gazu.

Egipat je pomjerio preko 100 000 vojnika i nekoliko oklopnih divizija prema Gazi.

Apsolutno računaju da ce se umijesati i Turska.
Da ce suniti i sije prvi put stati zajedno.

Računaju sa najvećom sigurnošću da Rusija nece dozvoliti unistenje Irana.

Ako Izrael napadne Iran, očekuju odmah Rusiju u ratu.

Nosači USA neće apsolutno moci ostati u Sredozemlju nego ce morati biti oko Sicilije.

Ocekuju kisu raketa po Izraelu sa svih strana.

Na kraju

Ako zele da sacuvaju Izrael, moraju ohladiti ovaj sukob
Nema od toga nista, Turska, Egipat to je na platnom spisku, isto kao i Saudi.

Sirija, Libanon, Irak, to vise ne postoji.

Imas Iran, ali onda bi se svi ovi oko njega okrenuli protiv Irana.

Nema vise Gadafija, Sadama i Assada. Sve ih je progutao mrak.

ono sto je Blinken napomenuo o tome se prica vec citavu sedmicu barem kod analiticara koje ja pratim, da ce USA zastupati Izrael i njegove interese a Kina interese Palestinaca i Arapa generalno u pregovorima kao posrednik... Na ovome se sad aktivno radi, Kina je prihvatljiva za Amerikance...( nemaju izbora :lol: )

FT (Financial Times) clanak prije nekoliko mjeseci ...

https://archive.is/7zkSf#selection-1533.0-1538.5
Image
Kina je ponudila posredovanje između suparničkih palestinskih frakcija i olakšavanje mirovnih pregovora s Izraelom, što je posljednji znak namjere Pekinga da proširi svoju diplomatsku ulogu na Bliskom istoku.

Na sastanku između kineskog predsjednika Xi Jinpinga i čelnika Palestinske samouprave (PA) Mahmouda Abbasa u Pekingu u srijedu, dvojica čelnika također su rekla da su potpisali strateško partnerstvo.

Peking je pojačao svoju političku prisutnost na Bliskom istoku, ugostivši ove godine razgovore koji su doveli do iznenađujuće obnove diplomatskih odnosa između Saudijske Arabije i Irana. Analitičari kažu da se Peking nada da će parirati SAD-u kao posrednik u regiji i zamijeniti opadajući utjecaj Rusije.

"Ako Kina ne može poboljšati svoj odnos sa zapadom predvođenim SAD-om, onda udvostručuje svoje napore na 'globalnom jugu', čiji je Bliski istok vitalni dio", rekao je Yu Jie, istraživač u Chatham Houseu.

U primjedbama na početku svog sastanka s Abbasom, Xi je rekao da Peking podržava "pravednu stvar palestinskog naroda da vrati svoja legitimna nacionalna prava" i da je "spreman igrati aktivnu ulogu u pomaganju Palestini da postigne unutarnje pomirenje i promiče mir razgovora”, navode kineski državni mediji.

Xi je ponovio prethodnu potporu Kine dvodržavnom rješenju izraelsko-palestinskog sukoba, temeljenom na granicama prije 1967. i s istočnim Jeruzalemom kao glavnim gradom suverene palestinske države, te se također založio za međunarodnu razvojnu pomoć Palestincima.

Xijeve izjave dolaze dva mjeseca nakon što je njegov ministar vanjskih poslova Qin Gang rekao i izraelskom i palestinskom ministru vanjskih poslova da je Kina spremna olakšati napore prema mirovnim pregovorima. Kina je kroz povijest imala bliske diplomatske odnose s palestinskim čelnicima – Abbasov je posjet peti posjet Kini – a u posljednja dva desetljeća postala je veliki ulagač u izraelsku infrastrukturu i tehnologiju.

Ozbiljni pregovori između Izraela i Palestinaca u zastoju su od 2014. Izgledi za postizanje dogovora postali su sve manje vjerojatni zbog kontinuiranog širenja židovskih naselja na okupiranoj Zapadnoj obali i prošlogodišnjeg izbora najdesničarske vlade u Izraelu povijesti, u kojoj ultranacionalistički doseljenici imaju važnu ulogu.

Nade u rješenje sukoba također su potkopane sukobima između dviju glavnih palestinskih frakcija: Abbasova Fataha, koji dominira PA, koji ima ograničenu kontrolu nad dijelovima Zapadne obale, i Hamasa, militantne skupine koja kontrolira Pojas Gaze . Njih dvoje su u zavadi od kratkog građanskog rata 2007. godine.

Palestinski analitičari kažu da će neprijateljstvo između vodstva dviju palestinskih frakcija biti teško prevladati. A manje ugodan odnos Kine s Izraelom značio je da je njezina sposobnost rješavanja šireg sukoba bila ograničena.

“Ako pogledate ankete, većina Palestinaca želi vidjeti pomirenje [između Fataha i Hamasa], ali mislim da se većina ljudi pomirila s činjenicom da je malo vjerojatno da će se to dogoditi dok Abbas ne ode, ili ako se nešto dramatično ne promijeni,” rekla je Diana Buttu, palestinska odvjetnica koja je prethodno savjetovala PA tijekom pregovora s Izraelom.

Peking se također pokušao pozicionirati kao posrednik u ratu u Ukrajini , ali njegova bliskost s Rusijom potaknula je skepticizam o tome u kojoj će mjeri biti neutralan posrednik.
Last edited by SanskiBiser on 25/10/2023 10:45, edited 2 times in total.
Point.

#35366 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Point. »

Stabilizator wrote: 25/10/2023 10:38
Point. wrote: 25/10/2023 10:33

Ja mislim da je ona već otvorena da si ti meni živ i zdrav.
To još preostaje da se vidi.
laserShow

#35367 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by laserShow »

emotivac wrote: 25/10/2023 10:41 Commander-in-Chief of the Egypt Armed Forces and President Abdel Fattah El-Sisi inspected the combat preparations of the 4th Armored Division, one of the 3rd Field Army divisions in Suez.
Spoiler
Show
ImageImageImageImage
Šta god ovo značilo...
samo mi reci sta tebi znaci sherovanje slika starih par godina?
moimoi

#35368 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by moimoi »

Ljudi u ovim malo uredjenijim drzavama su naucili na normalnu komunikaciju, ne upadanje sugovorniku u rijec, postovati sugovornika i kada se sa njegovim misljenjem ne slazes, te ga faktima i cinjenicama pokusas pobiti.

Kod nas se odmah vrijedja, ismijava tj uopste ne dopusta covjeku da zavrsi misao (sto cak i novinari rade), ironicno odgovara u stilu “glup si ko kurac” .. ljudi vriste i histerisu. A “pametnim” se smatra onaj koji je bolje suknuo :D

Nadrealisti su to dobro iskarikirali sa profesorom :D
Thorgerson

#35369 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Thorgerson »

Pa muslimani su

Da nisu, mislis da bi se neko pocesao ovdje.

Budimo realni.

To samo govori gdje ovo covjecanstvo otislo i ne moze da se izbavi iz gluposti u koje su ih ljudi prije 2000-3000 godina uvalili.

Nevjerovatno.
splinter

#35370 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by splinter »

"NEZAVISNI STRUČNJACI
NYT analizirao snimak koji Izrael koristi kao dokaz da nisu bombardovali bolnicu u Gazi: Ništa ne dokazuje"

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/nyt- ... /231025053

Nevjerovatno je na šta spadoše nekadašnji vladari specijalnog rata. Od "presretnutih" razgovora hamasovaca, isceniranog slučaja sa bebama, pa raznih pokušaja pranja za masakr u bolnici i ostale gluposti. Tačno da čovjek pomisl da su im ključni kreatori ovakvih budalaština i promašenog PR-a balavurdija od 12-13 godina. Pa kakav su samo debakl doživjeli po pitanju odnosa i stava globalne javnosti, odnosno podrške širom svijeta da na kraju od tradicionalnih uporišta i bastiona podrške državi Izrael, ostadoše pusta polja.
moimoi

#35371 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by moimoi »

Thorgerson wrote: 25/10/2023 10:45

Pa muslimani su

Budimo realni.

To samo govori gdje ovo covjecanstvo otislo i ne moze da se izbavi iz gluposti u koje su ih ljudi prije 2000-3000 godina uvalili.

Nevjerovatno.
Nije zato sto su muslimani nego zato sto su na drugoj strani jevreji.
dr_Evil

#35372 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Thorgerson wrote: 25/10/2023 10:45
Pa muslimani su

Budimo realni.

Nevjerovatno.
Makedonci nisu, pa kada gledam sta su prezivjeli tokom balkanskih ratova boli me kao da gledam u svojoj Avliji.

Nema veze religija, mislim da je poistovjecivanje oko problema koji su istovjetni nasima.
emotivac

#35373 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emotivac »

laserShow wrote: 25/10/2023 10:44
emotivac wrote: 25/10/2023 10:41 Commander-in-Chief of the Egypt Armed Forces and President Abdel Fattah El-Sisi inspected the combat preparations of the 4th Armored Division, one of the 3rd Field Army divisions in Suez.
Spoiler
Show
ImageImageImageImage
Šta god ovo značilo...
samo mi reci sta tebi znaci sherovanje slika starih par godina?
Ajde druže odbij živ bio, u šta si uprdio tolike godine, a nisi internet naučio koristiti ? Prati malo twitter :thumbup: :thumbup:
dr_Evil

#35374 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

moimoi wrote: 25/10/2023 10:48
Nije zato sto su muslimani nego zato sto su na drugoj strani jevreji.
Laz
dr_Evil

#35375 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

emotivac wrote: 25/10/2023 10:49

Ajde druže odbij živ bio, u šta si uprdio tolike godine, a nisi internet naučio koristiti ? Prati malo twitter :thumbup: :thumbup:
Nije meni, ali prije bih se motikom po glavi nego poceo koristit te vase drustvene mreze :D
Locked