FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

MOSALJOZE

#35351 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

Koliko sam ja načuo Pep bi trebao za Brazil(skenderija 04)
skenderija04

#35352 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

MOSALJOZE wrote:Koliko sam ja načuo Pep bi trebao za Brazil(skenderija 04)
Htjeli su ga ovo ljeto ali nije moglo. Tu je Dunga. E sad, 2016 je njegova godina za odluku.

1-Ostanak u Minhenu

2. Povratak u Barcelonu u Laportinoj kandidaturi za izbore

3. Nesto trece.

Sljedeca sezona je u Minhenu
MOSALJOZE

#35353 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

Pa on i Avdija bara-bara
omar little

#35354 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

jesam li jedina koja hoce da bas messi prestigne raula a ne da ganja ronalda kasnije? :D
suncica24

#35355 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

Huz Alves?! :D

Jedino sto me tu zanima jeste je li zbog njega gura Suleta nazad?

Ostalo... ostalo jos 56 dana do januara. Do kad Barca ima igraca manje.
5 0 5

#35356 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

omar little wrote:jesam li jedina koja hoce da bas messi prestigne raula a ne da ganja ronalda kasnije? :D
nema brige. ako sve bude ok, messi ima par godina duze od ronalda do penzije. ganjat ce se jos neko vrijeme. na kraju krajeva, i taj raulov rekord nije toliko star. par godina.
ascari

#35357 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Saian

#35358 Re: FC Barcelona

Post by Saian »

cek, ako pishe "leo messi, 10 h ago" koliko sam ja u krivu ako vjerujem da vanzemaljac ovo stavio na vine?
ascari

#35359 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Zmijuga, priznaj da je pola od ovih glasova tvoje i LSD-ovo :-D Koji presedan, pitanje bilo ko je najbolji igrac Image

Image
omar little

#35360 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

pola ove teme leglo na refresh za glasanje :D
lua

#35361 Re: FC Barcelona

Post by lua »

Od sad ću kladaru uvijek igrat' kontra barsi. :D
LSD

#35362 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

kako Enrique konta da ce mu se Pique i Montoya nametnuti i vratiti u formu, kad ih drži po tribinama :?:

pošto je jasno da Alves napušta Barcu na kraju sezone (hvala Bogu konacno) jel on stvarno toliko vjeruje onom Daglasu , 31-godišnjem francuzu i vjecno povrijeđenom Vermalenu :? zna li on da Barca ne može dovoditi nikoga do juna 2016 :shock:
skenderija04

#35363 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:kako Enrique konta da ce mu se Pique i Montoya nametnuti i vratiti formu, kad ih drži po tribinama :?:

pošto je jasno da Alves napušta Barcu na kraju sezone (hvala Bogu konacn) jel on stvarno toliko vjeruje onom Daglasu , 31-godišnjem francuzu i vjecno povrijeđenom Vermalenu :? zna li on da Barca ne može dovoditi nikoga do juna 2016 :shock:
- Pique je danas trazio razgovor sa predsjednikom. Odlaazak je sve blize.Praticemo razvoj, i ako Bartra bude statrer u sljedece tri tekme dok je Mathieu povrijedjen, eto i odgovora

- Desna strana je upitnik. Douglas je politicki transfer da se opere Neymarov stari (ko fol skaut :D ) i pokriju 16 miliona.Ok, mogu da shvatim. Ali Monty? Danas Sport pise da su mu rekli da moze da trazi klub ali kako niko nije spreman da mu plati istu lovu koju ima u Barsi (2,5 godisnje,tako kazu) odlucio je da ostane. Menadzer ga savjetujeda ostane jer su vrijeme i situacija na njegovoj strani.

-Vermaelena savjetuju da se operise. Neka ga, svi znamo kakav je sa povredama. Doveden je za 4/5 godina a ne za 4 mjeseca,
LSD

#35364 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:
LSD wrote:kako Enrique konta da ce mu se Pique i Montoya nametnuti i vratiti formu, kad ih drži po tribinama :?:

pošto je jasno da Alves napušta Barcu na kraju sezone (hvala Bogu konacn) jel on stvarno toliko vjeruje onom Daglasu , 31-godišnjem francuzu i vjecno povrijeđenom Vermalenu :? zna li on da Barca ne može dovoditi nikoga do juna 2016 :shock:
- Pique je danas trazio razgovor sa predsjednikom. Odlaazak je sve blize.Praticemo razvoj, i ako Bartra bude statrer u sljedece tri tekme dok je Mathieu povrijedjen, eto i odgovora

- Desna strana je upitnik. Douglas je politicki transfer da se opere Neymarov stari (ko fol skaut :D ) i pokriju 16 miliona.Ok, mogu da shvatim. Ali Monty? Danas Sport pise da su mu rekli da moze da trazi klub ali kako niko nije spreman da mu plati istu lovu koju ima u Barsi (2,5 godisnje,tako kazu) odlucio je da ostane. Menadzer ga savjetujeda ostane jer su vrijeme i situacija na njegovoj strani.

-Vermaelena savjetuju da se operise. Neka ga, svi znamo kakav je sa povredama. Doveden je za 4/5 godina a ne za 4 mjeseca,
ne kontam zašto su dovodili dva stopera ovo ljeto (dva su vec imali - Pique i Bartra), ako ce im Mascherano opet igrati stopera :shock:

Zubizareta je kupio povrijeđenog igraca koji nece upisati nastupa ove godine, a još ce morati i na operaciju :pisnuo: diletantizam neviđeni

ovo se Montoyom je vec prešlo u sadizam prema momku....Lucho ispada veliki smrad na njemu
skenderija04

#35365 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Vermaelen se ponovo povrijedio na treninzima :-)

Mogao je igrati ali L.E. insistira na tome da se igraci oporave 100 posto,bez injekcija i slicnih kartica. Neka ga, nekaa se oporavi kako treba. Njemu treba mir. L.E. je dobio sve sto je trazio osim Cuadrada.

- Ter Stegen je bio tu. Insistirao je na Claudiu. - Udovoljeno.
- Ponudjen mu je Kross, insistirao je na Rakiticu - Udovoljeno.
- Pod svaku cijenu je htio Mathieua- Placen 20 miliona. Udovoljeno.
- Insistirao je na Rafinhi i Deulofeu. Udovoljeno. Deulofeu otjeran, Rafinha rezerva rezerve.
- Na kraju su mu rekli da imaju mogucnost dovodjenja Suareza ali da je skup. Rekli su mu da odluci Suarez ili Cuadrado. Za obojicu nije bilo para.

Prelazni rok kakav bi svaki trener pozelio. Problem prelaznog roka su odlasci. Alves,Pedro,Xavi... Nije htiio da presjece. Vjerovatno ga je uhvatio strah u jednom trenutku. Ali dobro, i on je mlad i zelen i nema autoritet kako se cinilo u pocetku. Ja mu nista necu zamjeriti ako bude forsirao Rafinhu, Munira, Sampera,Bartru... Jebes sezonu ko zivimo na racun projekta od prije 7 godina. Ja hocu da napokon napravi dvije stvari
1- da preuzme sefovanje pa makar i gubili
2. Da se napokon odluci kako zeli da igra i ko su mu kljucni igraci. Evo nas i u novembru a ja bi volio da mi neko objasni kako Barsa igra i sta LE zeli da postigne. Meni jos nije jasno. Ako je Messi sistem super, guramo tako pa dok bude moglo. Samo da ne folira navijace.
skenderija04

#35366 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Bartomeu sada:" Pique? Ove godine je komplikovanije za njega.Dosla su dva nova stopera a Bartra napreduje. Na treneru je odluka"

U prevodu: " Slusam ponude i spreman sam da ga prodam!"
LSD

#35367 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

evo, meni konkretno nije jasan ovaj slucaj Montoya

znamo da Alves odlazi na kraju sezone, a radi tog "politickog transfera" Daglasa - Montoya truhne na tribinama, a u najboljim je godinama (23) kad mora igrati i razvijati se...pa treba malo gledati unaprijed
mogao je skupiti dosad par nastupa, da se ja pitam on bi bio uvijek prije kloca Alvesa....Enrique se opasno igra sa desnom stranom i ako dobije otkaz na kraju sezone, ostavlja nasljedniku veliki problem.

Pique je mlađi od Mathieua cak 4 godine, a i bolji je u mnogim stvarima - a na njemu vježba disciplinu...a šta ako mu ovaj ode u januaru?? hoce li na 31-godišnjem francuzu graditi buducnost tima, a prije toga otjerao reprezentativca Španije

mnogo se kocka Lucho
skenderija04

#35368 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:evo, meni konkretno nije jasan ovaj slucaj Montoya

znamo da Alves odlazi na kraju sezone, a radi tog "politickog transfera" Daglasa - momak trune na tribinama, a u najboljim je godinama (23) kad mora igrati i razvijati se...pa treba malo gledati unaprijed
mogao je skupiti dosad par nastupa, da se ja pitam on bi bio uvijek prije kloca Alvesa....Enrique se opasno igra sa desnom stranom i ako dobije otkaz na kraju sezone, ostavlja nasljedniku veliki problem.

Pique je mlađi od Mathieua cak 4 godine, a i bolji je u mnogim stvarima - a na njemu vježba disciplinu...a šta ako mu ovaj ode u januaru?? hoce li na 31-godišnjem francuzu graditi buducnost tima, a prije toga otjerao reprezentativca Španije

mnogo se kocka Lucho
Puklo je na finalu katalonskog kupa gdje je Pique proveo citavo drugo poluvrijeme drkajuci mobilni telefon na klupi.Pique hoce da isforsira situaciju da ga Barsa otjera.
LSD

#35369 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

a šta nesretni Montoya forsira, pa mu se ovaj sveti šaljuci ga na tribine svaku utakmicu :?

i cime to Daglas zasluži klupu ispred ovoga :shock:
skenderija04

#35370 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:a šta nesretni Montoya forsira, pa mu se ovaj sveti šaljuci ga na tribine svaku utakmicu :?

i cime to Daglas zasluži klupu ispred ovoga :shock:
To nikome nije jasno moj @LSD

Tu ima dosta stvari koje nisu vezane za fudbal. Montoya je bio desni bek sa najvecom projekcijom u Spaniji. Debitovao je za A reprezentaciju igrajuci za Barsu B
HB_BHF

#35371 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Čiji je interes ovakva atmosfera u klubu? Pique, Xavi, Pedro, Iniesta i ostali koji prave belaje znaju da će se navijači okrenuti protiv njih jer ne pružaju igru na terenu kakvu su znali pružati. Ako im je dosadilo u Barci, ne znam zašto nisu otišli još na ljeto. Dosadilo mi brate, odoh ja, jebite se i vi i tika taka i trofeji... Šta se tu mora Luis Enrique ikako pitati kad se tu radi najviše o njihovom ugledu.. I navijači nabiju na neku stvar i njih i njihovu reputaciju kad nema rezultata.. Na treneru je da odabere najbolje što tim može pružiti kako ne bi i on letio iduće godine. Ali hej, još frajer dolazi na ljeto ko fol sa čvrstom rukom i idejom da počisti klub od neradnika i na kraju veterani postrojiše i njega i njegov ko fol stručni tim, kao i onu skelu :D.
skenderija04

#35372 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

HB_BHF wrote:Čiji je interes ovakva atmosfera u klubu? Pique, Xavi, Pedro, Iniesta i ostali koji prave belaje znaju da će se navijači okrenuti protiv njih jer ne pružaju igru na terenu kakvu su znali pružati. Ako im je dosadilo u Barci, ne znam zašto nisu otišli još na ljeto. Dosadilo mi brate, odoh ja, jebite se i vi i tika taka i trofeji... Šta se tu mora Luis Enrique ikako pitati kad se tu radi najviše o njihovom ugledu.. I navijači nabiju na neku stvar i njih i njihovu reputaciju kad nema rezultata.. Na treneru je da odabere najbolje što tim može pružiti kako ne bi i on letio iduće godine. Ali hej, još frajer dolazi na ljeto ko fol sa čvrstom rukom i idejom da počisti klub od neradnika i na kraju veterani postrojiše i njega i njegov ko fol stručni tim, kao i onu skelu :D.
Upravo tako, slazem se 100 %. Ali to je samo onaj dio koji se odnosi na teren i fudbal.

Problem je institucionalni. Sadasnja uprava i Bartomeu kao predsjednik su pod velikim upitnikom. Statut kaze da je na vlasti legalno ali ove ljude niko nije glasao. Moralno, izbori bi bili najpostenije rjesenje. Kampanja je pocela i niko ne moze sa stopostotnom sigurnoscu reci da ce izgurati mandat do 2016. Laporta je poceo kampanju. Veceras na TV-u, prekjuce Cruyff, prije 4 dana presica...Tu pocinje problem koji se htjeli mi to priznati ili ne, prenosi na teren. Bartomeu zna da ga vadi samo rezultat i vrsi pritisak na L.E. Luis opet zna da ako ne osvoji makar kup leti van jer ce ga Barto pustiti niz vodu. To ga sputava u odlukama. Utisak je da je i on shvatio kako se igra pa mu veterani sluze kao paravan. Sve ide u krug. Zbog svega toga ovu sezonu cemo se opasno nervirati. Barcelona nije u situaciji da planira dalje od sljedece utakmice. Sada je najvaznije pobjedjivati kako god. Tek onda se moze poceti pricati o igri i sistemima. Samo pobjede mogu smiriti ambijent koji jr objektivno zatisje pred buru. Ako u subotu kiksaju protiv Almerie pocece problemi i na stadionu. Luis je strasno nervozan. Juce su imali kvar na avionu i morali su provesti noc u Amsterdamu. Luis nije dozvolio stampi da budu u istom hotelu sa igracima pa su ovi u 3 ujutru bauljali po gradu trazeci smjestaj. Pocinje da sumnja da neki igraci kucaju stampi sve sto se desava u svlacionici. Postao je paranoican i zatvorio je treninge za sve odsim Barca TV. Nije dobro, situacija je napeta. Dosta igraca ne zna kakav im je status jer vide da je trener nervozan i da jos uvijek trazi i tim i igru.
HB_BHF

#35373 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Logično je da će početi kontre iz protivničkog tabora. Sadašnja Uprava to zna već odavno. Prema tome, Luis Enrique je njihov izbor. Valjda je znao u šta se upušta- da ovi žele rezultate od njega kako bi povezali uspješnu sezonu pred gradnju novog stadiona i sa tim pokušali osigurati novi mandat.. Da bi došao do rezultata, do sad je trebao da ima jasnu viziju... Ali kao što i ti kažeš, novembar ide a niko ne vidi šta on hoće sa ovom ekipom. Ako je prodaja Fabregasa i Sancheza pokazatelj njegovog autoriteta, čeka nas težak period.
skenderija04

#35374 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

HB_BHF wrote:Logično je da će početi kontre iz protivničkog tabora. Sadašnja Uprava to zna već odavno. Prema tome, Luis Enrique je njihov izbor. Valjda je znao u šta se upušta- da ovi žele rezultate od njega kako bi povezali uspješnu sezonu pred gradnju novog stadiona i sa tim pokušali osigurati novi mandat.. Da bi došao do rezultata, do sad je trebao da ima jasnu viziju... Ali kao što i ti kažeš, novembar ide a niko ne vidi šta on hoće sa ovom ekipom. Ako je prodaja Fabregasa i Sancheza pokazatelj njegovog autoriteta, čeka nas težak period.
Samo Messi. Nazalost, ali je tako. Barselona je sada u njegovim rukama. Guracemo dok Messi bude mogao. Ostali su statisti/pomagaci,
ultima_palabra

#35375 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

skenderija04 wrote:
HB_BHF wrote:Logično je da će početi kontre iz protivničkog tabora. Sadašnja Uprava to zna već odavno. Prema tome, Luis Enrique je njihov izbor. Valjda je znao u šta se upušta- da ovi žele rezultate od njega kako bi povezali uspješnu sezonu pred gradnju novog stadiona i sa tim pokušali osigurati novi mandat.. Da bi došao do rezultata, do sad je trebao da ima jasnu viziju... Ali kao što i ti kažeš, novembar ide a niko ne vidi šta on hoće sa ovom ekipom. Ako je prodaja Fabregasa i Sancheza pokazatelj njegovog autoriteta, čeka nas težak period.
Samo Messi. Nazalost, ali je tako. Barselona je sada u njegovim rukama. Guracemo dok Messi bude mogao. Ostali su statisti/pomagaci,
E jbg sad, dovesti dva igrača za 150-200 M eura, i onda priča da je Messi sam... ne ide nikako.
Post Reply