Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
clio_dci120
#35327 Re: Zeničani
A tko je vlasnik zemljista na kojem ce se praviti soping centar?
-
clio_dci120
#35329 Re: Zeničani
Gledam maloprije na Zenicablogu (na fcb stranici) slike zenickih crkvi. Zanima me fotografija broj 2, gdje se nalazi ta crkva? U prvi momenat sam pomislio da se radi o onoj na Crkvickom brdu, ali izgleda da nije... 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#35330 Re: Zeničani
Crkvice. Po toj župi je i naselke dobilo ime (Crkvica).
-
clio_dci120
#35331 Re: Zeničani
Aha, nisam tu nikada puno hodao, tako da nisam prepoznao iz ptičije perspektive.
A kada su u pitanju pravoslavne crkve, pored ove u gradu, cuo sam da ima i jedna negdje u Raspotocju, navodno manja. Negdje se skrene na sporedni put.
Takodjer, kada se ide prema Gradiscu na jednoj krivini ima crkva, mislim da je katolička.
Ovo cisto da spomenem one koje nedostaju na fotografijama. Ne znam da li sam koju preskocio.
A kada su u pitanju pravoslavne crkve, pored ove u gradu, cuo sam da ima i jedna negdje u Raspotocju, navodno manja. Negdje se skrene na sporedni put.
Takodjer, kada se ide prema Gradiscu na jednoj krivini ima crkva, mislim da je katolička.
Ovo cisto da spomenem one koje nedostaju na fotografijama. Ne znam da li sam koju preskocio.
-
clio_dci120
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#35333 Re: Zeničani
U Mittalu u akciji SIPE uhapšeno zasad 16 osoba. Navodno su krali kotur i šipku, ukradeno valjda oko 6000 tona.
Ima umiješanih od ljudi iz direkcije, do poslovođa pa do radnika u valjaonicama.
- kamen spoticanja
#35334 Re: Zeničani
nisu onog mrkog indijanca.odveli?Jimmy McNulty wrote:U Mittalu u akciji SIPE uhapšeno zasad 16 osoba. Navodno su krali kotur i šipku, ukradeno valjda oko 6000 tona.Ima umiješanih od ljudi iz direkcije, do poslovođa pa do radnika u valjaonicama.
-
Mustang1
#35335 Re: Zeničani
Pa ovo su oni krali od njegakamen spoticanja wrote:nisu onog mrkog indijanca.odveli?Jimmy McNulty wrote:U Mittalu u akciji SIPE uhapšeno zasad 16 osoba. Navodno su krali kotur i šipku, ukradeno valjda oko 6000 tona.Ima umiješanih od ljudi iz direkcije, do poslovođa pa do radnika u valjaonicama.
-
clio_dci120
#35336 Re: Zeničani
Ma kradu nasu ljudi uveliko, to je sto bi se reklo druga, tamnija strana medalje kada se prica o uslovima koje nude poslodavci.
Nedavno isao sa drugom da pogleda neko auto, Golf V na plin, fin, lik sto prodaje kaze moze i zamjena za dizela, pitamo sto hoce dizela, kada je plin jeftiniji za odrzavati i rentabilniji, a on mrtav hladan ma eto ne vrijedi meni benzinac, kada uzimam naftu iz kamiona, pa se vozama za dzaba (neki vozac u rudniku, nije Zenica u pitanju).
Takodjer, velike kolicine nafte su se krale i prilikom gradnje ovog auto puta kod nas, tamo nekad 2010 i 2011, tek su onda krenuli uvoditi ostre kontrole i privatne security agencije.
Pa kada sam kupovao odjela u Travniku u Fortitudu, pretresaju ti auto na izlazu detaljnije nego na granici (sve zbog kradja).
Nedavno isao sa drugom da pogleda neko auto, Golf V na plin, fin, lik sto prodaje kaze moze i zamjena za dizela, pitamo sto hoce dizela, kada je plin jeftiniji za odrzavati i rentabilniji, a on mrtav hladan ma eto ne vrijedi meni benzinac, kada uzimam naftu iz kamiona, pa se vozama za dzaba (neki vozac u rudniku, nije Zenica u pitanju).
Takodjer, velike kolicine nafte su se krale i prilikom gradnje ovog auto puta kod nas, tamo nekad 2010 i 2011, tek su onda krenuli uvoditi ostre kontrole i privatne security agencije.
Pa kada sam kupovao odjela u Travniku u Fortitudu, pretresaju ti auto na izlazu detaljnije nego na granici (sve zbog kradja).
- N.N.
#35337 Re: Zeničani
Generalno smo govna. I nista nije slucajno sto nam se desava.
Od jednog mog' poznanika oca prije par godina na izlazu iz Mittala uhvatili sa mesingom, neka sipka, sta vec...
Par mjeseci prije penzije. Stara odrpina. I otkaz, krivicna, ovo ono...
Nezz kako je i sta dalje bilo.
Ono sto je bitno, frajer punu supu ba mesinga i ostalih legura napunio. Godinama se skupljalo
Kaze, par hiljada KM kada je prodavao.
I javna tajna je da su Zeljezaru uz sve ostale i radnici dobro dobro pokrali. Ko od vas kod dide u supi nema kombinerke zeljezarine, kakva dr klijesta za zicu i td td.
Od jednog mog' poznanika oca prije par godina na izlazu iz Mittala uhvatili sa mesingom, neka sipka, sta vec...
Par mjeseci prije penzije. Stara odrpina. I otkaz, krivicna, ovo ono...
Nezz kako je i sta dalje bilo.
Ono sto je bitno, frajer punu supu ba mesinga i ostalih legura napunio. Godinama se skupljalo
Kaze, par hiljada KM kada je prodavao.
I javna tajna je da su Zeljezaru uz sve ostale i radnici dobro dobro pokrali. Ko od vas kod dide u supi nema kombinerke zeljezarine, kakva dr klijesta za zicu i td td.
-
clio_dci120
#35338 Re: Zeničani
Kada sam prije desetak godina renovirao generalno kucu, u podrumu dvorisnog objekta majstori pronašli nekoliko osovina sa tockovima od nekakvih malih vagona (predohdni vlasnik radio u zeljezari). I dan danas na stubovima ograde imam oznake Londonskih zeljeznica sa godinom proizvodnje 1945.
Vjerovatno i to ukradeno...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#35339 Re: Zeničani
Bez radnika direktori ne bi mogli krast. Direktor krade milione, a radnik mesing i kanistere nafte. Obicno takvi ucviljeni lete pred kamere kad djavo dodje po svoje i firma ode u kurac.
- Sanjarko
#35340 Re: Zeničani
To je uracunat i prihvatljiv gubitak. 100 miliona je jedne godine Mital zaradio u Zenici. Znalo je se da se krade i nije ovo nista cudno. Kad sam i ja znao da se krade i da je se kralo i prije Mitala, ne znam sta je cudno.
Da sam se i ja zaposlio u Mitalu, i ja bi mozda sa ovima morao da kradem. Mislim da znam koji je dio Mitala.
Tu vaga, vaga kako vagac kaze a ne gazda.
Da sam se i ja zaposlio u Mitalu, i ja bi mozda sa ovima morao da kradem. Mislim da znam koji je dio Mitala.
-
kakavdanakneiskustvu
#35341 Re: Zeničani
ima li gdje kakva vijest o tom hapšenju u MIttalu?
-
Ci-Nick
#35342 Re: Zeničani
Nikad Mittla nije imao dobit od 100 miliona, rekordna dobit je bila 20 miliona KM, u prošloj godini je imao gubitak 3 miliona KM i svakog ko potkrada poslodavca bi objesio na šljivu.Vizionar 1985 wrote:To je uracunat i prihvatljiv gubitak. 100 miliona je jedne godine Mital zaradio u Zenici. Znalo je se da se krade i nije ovo nista cudno. Kad sam i ja znao da se krade i da je se kralo i prije Mitala, ne znam sta je cudno.
Radio sam nekad davno za platu od 700 KM i imao sam prilike da potkradam poslodavca ali nisam ,..jer ili si pošten ili nisi.
Ja ne mogu biti lopov zbog mene i mojih roditelja koji čitav život pošteno žive,.. a ne zbog rizika da ću biti uhvaćen.
- Sanjarko
#35343 Re: Zeničani
Ne znam. Ja se sjecam da je zaradio toliko ali mozda je bio prihod toliki i to je mozda bilo upitanju. Mozda me sjecanje nesluzi dobro u vezi toga. Davno nekad bilo, 2007/8 godine mislim. A ovdje ako je to mjesto sto mislim da jest, tu je se moralo krasti ili barem presutiti kradza. Jer su svi tu bili uvezani. Tesko je tu, na tom mjestu ne raditi to ili reci evo kradu. Znaci ili je se moralo krasti ili presutiti kradza.Ci-Nick wrote:Nikad Mittla nije imao dobit od 100 miliona, rekordna dobit je bila 20 miliona KM, u prošloj godini je imao gubitak 3 miliona KM i svakog ko potkrada poslodavca bi objesio na šljivu.Vizionar 1985 wrote:To je uracunat i prihvatljiv gubitak. 100 miliona je jedne godine Mital zaradio u Zenici. Znalo je se da se krade i nije ovo nista cudno. Kad sam i ja znao da se krade i da je se kralo i prije Mitala, ne znam sta je cudno.
Radio sam nekad davno za platu od 700 KM i imao sam prilike da potkradam poslodavca ali nisam ,..jer ili si pošten ili nisi.
Ja ne mogu biti lopov zbog mene i mojih roditelja koji čitav život pošteno žive,.. a ne zbog rizika da ću biti uhvaćen.
Ako je to, to mjesto sto mislim da jest. Radio mi neko tu iz porodice pa zato kazem.
Mene ne cudi ovo uopste nego da ih je uhvatilo tek sad a ne ranije.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#35344 Re: Zeničani
Dnevni Avaz.kakavdanakneiskustvu wrote:ima li gdje kakva vijest o tom hapšenju u MIttalu?
- kamberovica polje
#35345 Re: Zeničani
Mnogi ne mogu, i zato su u ovom društvu hendikepirani u svakom smislu. Odmah mi na pamet padne pjesma od Hladnog Piva i sthovi:Ci-Nick wrote:Nikad Mittla nije imao dobit od 100 miliona, rekordna dobit je bila 20 miliona KM, u prošloj godini je imao gubitak 3 miliona KM i svakog ko potkrada poslodavca bi objesio na šljivu.Vizionar 1985 wrote:To je uracunat i prihvatljiv gubitak. 100 miliona je jedne godine Mital zaradio u Zenici. Znalo je se da se krade i nije ovo nista cudno. Kad sam i ja znao da se krade i da je se kralo i prije Mitala, ne znam sta je cudno.
"Stan je dobio od firme
one bivse domovine
tu je stao, nije krao
nije htio, ma, nije znao
Posten bez ambicija
luzerska tradicija
posten bez ambicija
je moja definicija"
- Sanjarko
#35346 Re: Zeničani
https://ba.ekapija.com/news/123153/rang ... irmi-u-bih
U eurima sam govorio, trebao sam to napisati. 25 miliona km tad zaradio. Znam da je rekord bio u pitanju. Znaci prihod je bio 200 i nesto miliona eura. Znam da sam to zapamtio ali eto ne najbolje, nebitno.
Bas nedavno sam razmisljao sta da sam se ja zaposlio tu, ako je to, to mjesto. Sta bi? Tu su svi u talu bili.
U eurima sam govorio, trebao sam to napisati. 25 miliona km tad zaradio. Znam da je rekord bio u pitanju. Znaci prihod je bio 200 i nesto miliona eura. Znam da sam to zapamtio ali eto ne najbolje, nebitno.
Bas nedavno sam razmisljao sta da sam se ja zaposlio tu, ako je to, to mjesto. Sta bi? Tu su svi u talu bili.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#35347 Re: Zeničani
Gdje se ne krade, svaki privatnik vec uracuna manjak nastao od kradje, neko to halali neko ne, vecinom bez ikakvih tuzbi jer ako se pocne otpetljvat ode sve u mp3
.Prije dvije godine, inventura u jednoj poznatoj Ze firmi, kaze gazda "Sve ispod 2 mil maraka manjka je dobro pa sad vidite kako i sta"
.
-
Bobi
- Forum administrator
#35348 Re: Zeničani
Bato...meta..odstojanje..koordinate_BataZiv_0809 wrote:Bez radnika direktori ne bi mogli krast. Direktor krade milione, a radnik mesing i kanistere nafte. Obicno takvi ucviljeni lete pred kamere kad djavo dodje po svoje i firma ode u kurac.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#35349 Re: Zeničani
Ne znam je 
-
Bobi
- Forum administrator
#35350 Re: Zeničani
_BataZiv_0809 wrote:Ne znam je