SDP

chelo

#35326 Re: SDP

Post by chelo »

Novak20 wrote:Izvjesno je da je u međusobnom natezanju sa Čovićem popušio Z.L.
Popušila je gradjanska BiH opet, između ostalog i ja i ti.
Novak20 wrote:SDP mi je ubio nadu u građanski koncept ovom koalicijom u kojoj je bio. Jedino dobro što je po meni uradio je prekid SDA trakavice sa autocestama.
I da ne zaboravim... Nemam veze sa Avazom, SBB, DF i derivatima. Vodim se onom "Prevari me jednom, nećeš drugi puta".
Sretno.
Sta je mogao sa 15-16% vlasti? U opoziciju pa da jos uvijek kamen temeljce spustas za autoput? Kurvanja je bilo, samo da se maknu stvari s mrtve tacke. Izvoli podrzi ideju i nastojanja, a ne ZL.
I imas avazovih vitamina, naravno. Sretno takodje.
chelo

#35327 Re: SDP

Post by chelo »

ultima_palabra wrote:Nije istina. Ljudi su generalno bili oprostiti SDP-u neophodne koalicije da se poslije njih počelo raditi onako kako su obećavali. Bili su spremni na jedan kurvarluk, ali ne na orgije koje su uslijedile.

Tebi su to orgije, to je saltanje brzina, i trzaji koji nastaju u voznji. Neko povrati odmah, neko me je jasno sta je.
Pazi, svako djelovanje ima gubitke, koeficijent iskoristivosti nauka pokusava iz masina izvuci na nekih 30%, da ne govorim o ljudima, procedurama i administrativnoj petljaniji kakvu imamo i nije lako raspetljati. Dakle, trpit ce neko non stop. Ali svaka prica mora imati pocetak i tesko je. SDP je toga svjestan.
Last edited by chelo on 27/09/2014 13:30, edited 2 times in total.
chelo

#35328 Re: SDP

Post by chelo »

VjecitiStudent wrote: Još samo 15 dana i zbogom žohari ... :evil:
Ko nije žohar? S kim ti živiš, šetaš li ulicom, upoznaješ li ljude, imaš li susreta sa licemjerstvima? Imaš. Znaš ko je iz tih opozicija bio u kojoj stranci ranije? Znaš. Kako onda u tom presjeku skupova ovi "svi sem sdpovci" nisu žohari? Kakva je to logika?
Na krilima tih razmišljanja su nam nane u šamijama odredile sudbinu devedesete.
Banksy

#35329 Re: SDP

Post by Banksy »

chelo wrote:
Ko nije žohar? S kim ti živiš, šetaš li ulicom, upoznaješ li ljude, imaš li susreta sa licemjerstvima? Imaš. Znaš ko je iz tih opozicija bio u kojoj stranci ranije? Znaš. Kako onda u tom presjeku skupova ovi "svi sem sdpovci" nisu žohari? Kakva je to logika?

Nisu nam 'nane u šamijama'' odredile sudbinu devedesete, već je to učinio Beograd, a za njim i Zagreb.

A kad smo kod ''nana u šamijama'', nije zadnjih godina SDA sjedila kraj Cerića na bajramskim sjelima, već Zlatko sa svojom rumenom omladinom. Pod Tihićem, SDA ''nane u šamijama'' nisu ni išle na Kovače.
VjecitiStudent

#35330 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

chelo wrote:
Da, stvari su se definitivno makle sa mrtve tačke:

Muž Lidije Korać u Nadzornom odboru Elektroprivrede,
brat Nermina Nikšića u Autocestama,
badžo Grabovice u odjelu EP za tendere,
Igor Kamočaj, bez dana radnog iskustva direktor Kantonalnog zavoda za zapošljavanje,
supruga Katarina Kamočaji, zaposlena u Odjelu za odnose s javnošću Pošta BiH,
Andrea Selimović, supruga Jasenka Selimovića, šefa Kluba SDP-ovih poslanika u Parlamentu FBiH, savjetnica u kabinetu generalnog direktora (opet) javnog preduzeća Elektroprivreda BiH.
Kenan Rešo, bez dana radnog iskustva direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje,
...
nastavite niz.

još samo 15 dana i zbogom žohari :evil:
chelo

#35331 Re: SDP

Post by chelo »

VjecitiStudent wrote:
chelo wrote:

Igor Kamočaj, bez dana radnog iskustva direktor Kantonalnog zavoda za zapošljavanje,
Andrea Selimović, supruga Jasenka Selimovića, šefa Kluba SDP-ovih poslanika u Parlamentu FBiH, savjetnica u kabinetu generalnog direktora (opet) javnog preduzeća Elektroprivreda BiH.
Kenan Rešo, bez dana radnog iskustva direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje,
...
nastavite niz.

Ti ces nastaviti niz kada pobjedi tvoj DF, i postavi tebe. To i jest sustina. To je i Komsiceva sustina.
vee-jay

#35332 Re: SDP

Post by vee-jay »

VjecitiStudent wrote:
vee-jay wrote: Pa kako sam prelistao zadnjih desetak stranica, doslo se do zakljucka: da ljudi dobrim dijelom glasaju za stranke da bi se njihove guzice sutra/prekosutra nasle u foteljama Telecoma i Co. Zasto bi u DFu to bio izuzetak?
Nakon što si potpuno promašio sa SDP-ovim "dokazanim patriotizmom", sad treba treba gurati drugu liniju ...

Još samo 15 dana i zbogom žohari ... :evil:
Vidi studente, ovaj tvoj post ustvari veoma puno govori o tebi nego o meni.

Ja, nit sam nesto dokazivao nit sam nesto promasio niti guram nekakve linije a bogme ne glumim ni nekakvog buntovnika ili oportunistu a ni arogancija mi nije jaca strana. Osim toga sam svjestan cinjenice da je drzava BiH premalena da bi se ljudi u njoj dijelili na Vi i Mi. Ipak moram priznati da mi manje-vise svejedno cija ce guzica zamjeniti Lagumdzijinu ili ko ce vladati Telecomom. Moj zivot od tih stvari ne ovisi. Ja bih jedino volio da u BiH nakon izbora neka multientnicka stranka ostane iole relevantna. Ali ako se i to ne desi, bozemoj, nece svijet propasti.

Btw. "zbogom zohari" je vikala osoba koja je bjezala a ne ona koja je ostajala. Vjerovatno si mislio na kurvine sinove, ali oni se samo mijenjaju...
Banksy

#35333 Re: SDP

Post by Banksy »

chelo wrote:
Sta je mogao sa 15-16% vlasti?

Kurvanja je bilo ...
Šta poslije ''najveće pobjede nakon '45? ''Kurvati'' se s kim stigneš, naravno.
VjecitiStudent

#35334 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

chelo wrote:Ti ces nastaviti niz kada pobjedi tvoj DF, i postavi tebe. To i jest sustina. To je i Komsiceva sustina.
Jedina suština je da vama, ovakvima, klonovima SDA, zauvijek vidimo leđa!
Pa ćemo onda vidjeti kako, s kime i kada dalje.
Banksy

#35335 Re: SDP

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
chelo wrote:
Da, stvari su se definitivno makle sa mrtve tačke:

...
nastavite niz.

Helez cijelu familiju, sestra L. Korać, kuma Lokmić-Misirača, žene FTV Šabića, Jukića, par reporterki, sve dok je još ljubav bila aktuelna, ko će svega sjetiti ...

:bih:
VjecitiStudent

#35336 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

vee-jay wrote: ..
Ja, nit sam nesto dokazivao nit sam nesto promasio niti guram nekakve linije a bogme ne glumim ni nekakvog buntovnika ili oportunistu a ni arogancija mi nije jaca strana. Osim toga sam svjestan cinjenice da je drzava BiH premalena da bi se ljudi u njoj dijelili na Vi i Mi. Ipak moram priznati da mi manje-vise svejedno cija ce guzica zamjeniti Lagumdzijinu ili ko ce vladati Telecomom. Moj zivot od tih stvari ne ovisi. Ja bih jedino volio da u BiH nakon izbora neka multientnicka stranka ostane iole relevantna. Ali ako se i to ne desi, bozemoj, nece svijet propasti.
...
Da, potpuno ti je svejedno
vee-jay wrote:Posto vidim da maltane citava old school ekipa ovog foruma nece glasati za SDP, pitam se, za koga ce glasati?
Da li je glas DFu automatski i glas Covicu i - kako Covic vec rece - HDZovom ministru vanjskih poslova?
Da li se glasanjem za koaliciju DF-HDZ daje do znanja da je za BiH Covic bolji od Lagumdzije? I time HDZ od SDPa?
Ako je Zeljko Komsic napustio SDP radi njihovog dogovranja sa HDZom (sto je vecina ljudi pozdravila) kako to da izostaju kritike na dogovaranja DFa i HDZa?
Ako se u negativnom kontekstu govori o tome da se SDP promijenila u SDA - kako to da se SDPu prizeljkuje i prognozira pad a SDA pobijeda?
Ako kazemo da je - po pitanju socijalnih struktura organizacije drzave - ustvari svejedno za koju se partiju glasa jer su sve partije tek ustvari jedna partija - koliko nam je onda vazan politicki skelet drzave - prvenstveno po pitanju dolazecih pregovora o reformi drzave?
Ko bi trebao da sjedi na ovoj stolici izmedju ove dvije osobe?

Image
chelo

#35337 Re: SDP

Post by chelo »

VjecitiStudent wrote:
chelo wrote:Ti ces nastaviti niz kada pobjedi tvoj DF, i postavi tebe. To i jest sustina. To je i Komsiceva sustina.
Jedina suština je da vama, ovakvima, klonovima SDA, zauvijek vidimo leđa!
Dobre su ti odrednice, ne znate ni kako, ni s kim ni kada dalje :D
Medjutim kada poberete "nestranacke" kadrove u drustvu jednakopravnih i uposlite ih, tada slijedi reverzibilni postupak - Strnacko vrbovanje vec uposlenih :D

Mislim, lose su vam polazne osnove i argumenti za promjene. Pratite rezultate. Naravno ne u avazu.
Banksy

#35338 Re: SDP

Post by Banksy »

chelo wrote:
ultima_palabra wrote:
Ljudi su generalno bili oprostiti SDP-u neophodne koalicije da se poslije njih počelo raditi onako kako su obećavali. Bili su spremni na jedan kurvarluk, ali ne na orgije koje su uslijedile.

Tebi su to orgije, to je saltanje brzina, i trzaji koji nastaju u voznji.
Pazi, svako djelovanje ima gubitke, koeficijent iskoristivosti ...
:lol:
VjecitiStudent

#35339 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
chelo wrote:
ultima_palabra wrote:
Ljudi su generalno bili oprostiti SDP-u neophodne koalicije da se poslije njih počelo raditi onako kako su obećavali. Bili su spremni na jedan kurvarluk, ali ne na orgije koje su uslijedile.

Tebi su to orgije, to je saltanje brzina, i trzaji koji nastaju u voznji.
Pazi, svako djelovanje ima gubitke, koeficijent iskoristivosti ...
:lol:
To je valjda kad u istoj državnoj firmi možeš zaposliti brata, ali ne i svastiku.
chelo

#35340 Re: SDP

Post by chelo »

VjecitiStudent wrote: To je valjda kad u istoj državnoj firmi možeš zaposliti brata, ali ne i svastiku.
Ma ne uopste, zaposli se i svastika. Ali u odnosu njih dvoje imas jos 98 SDA komaraca od kojih mozda 5 mozes demontirati. Tu su gubici.Vi iz DF-SBB cete puno manje posla i problema imati SDP-ovim kadrovima, bit ce "da su nam bogdom svi problemi ko s njima", ukoliko naravno budete uospte imali kadar, koga ce moci ista pitati o tome, jer vidim na listama, sve SSS i VŠS.

Inače, jasna mi je logika DF- i SBB-a. "Kako oni, možemo i mi". Ostaje pitanje "šta".
vee-jay

#35341 Re: SDP

Post by vee-jay »

VjecitiStudent wrote:
vee-jay wrote: ..
...
Da, potpuno ti je svejedno
vee-jay wrote:Posto vidim da maltane citava old school ekipa ovog foruma nece glasati za SDP, pitam se, za koga ce glasati?
Da li je glas DFu automatski i glas Covicu i - kako Covic vec rece - HDZovom ministru vanjskih poslova?
Da li se glasanjem za koaliciju DF-HDZ daje do znanja da je za BiH Covic bolji od Lagumdzije? I time HDZ od SDPa?
Ako je Zeljko Komsic napustio SDP radi njihovog dogovranja sa HDZom (sto je vecina ljudi pozdravila) kako to da izostaju kritike na dogovaranja DFa i HDZa?
Ako se u negativnom kontekstu govori o tome da se SDP promijenila u SDA - kako to da se SDPu prizeljkuje i prognozira pad a SDA pobijeda?
Ako kazemo da je - po pitanju socijalnih struktura organizacije drzave - ustvari svejedno za koju se partiju glasa jer su sve partije tek ustvari jedna partija - koliko nam je onda vazan politicki skelet drzave - prvenstveno po pitanju dolazecih pregovora o reformi drzave?
Ko bi trebao da sjedi na ovoj stolici izmedju ove dvije osobe?

Image

Pa stundet, tvoji odgovori na moja pitanja su:
VjecitiStudent wrote: Sljedeće glasanje neće biti za DF, nego protiv SDP-a.
VjecitiStudent wrote: Jedina suština je da ... klonovima SDA zauvijek vidimo leđa!
Dakle, treba se glasati za DF jer se time glasa protiv SDPa a za sta se glasa, ne znamo.

Pa upravo po toj logici dozivljavamo uspon radikale desnice u Evropi. Ljudi glasaju protiv politickog establishmenta a ne znaju za sto glasaju. Samo nek je protiv.
VjecitiStudent

#35342 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

vee-jay wrote:
VjecitiStudent wrote: Jedina suština je da ... klonovima SDA zauvijek vidimo leđa!
Dakle, treba se glasati za DF jer se time glasa protiv SDPa a za sta se glasa, ne znamo.

Pa upravo po toj logici dozivljavamo uspon radikale desnice u Evropi. Ljudi glasaju protiv politickog establishmenta a ne znaju za sto glasaju. Samo nek je protiv.
Upravo suprotno

http://stav.cenzura.hr/veliki-proboj-slovenske-ljevice/
In 2012 Syriza became the second largest party in the Greek parliament and the main opposition party. It came in first in the 2014 European Parliament election.[13]
Podemos (meaning "We can" in Spanish) is a left-wing political party in Spain founded in 2014. Its most visible member is Pablo Iglesias Turrión; a writer, ex-professor of Political Science at the Complutense University in Madrid, occasional Spanish television presenter and talk show guest. He is a member of the European Parliament, and was elected to the party-list of Podemos in primary elections.

It participated in the European elections 2014, having existed for four months. It received about 8% of the vote.
Ko uopće spominje DF?
chelo

#35343 Re: SDP

Post by chelo »

vee-jay wrote: Dakle, treba se glasati za DF jer se time glasa protiv SDPa a za sta se glasa, ne znamo.
To je meni problem, veci nego da se zaista pojavila realno jako opoziciono tijelo sa markantnim figurama.

Mi u nasoj opoziciji imamo sto dezertere, sto oportuniste, sto sujetne pi*ke, sto dilere koji hoce da budu lideri itd.
I njima vjetar u ledja daje ovo letargicno biracko tijelo, koje obicno ne ulazi u dubinu problema, nego ih samo s povrsine nadgleda. I do sad je to b.tijelo obicno glasalo za 7-8 opcija, provozali se kroz sve stranke, i sad ne znaju vise gdje je glava gdje rep problema u drzavi. Zato samo povikuju "dosta ste zaposljavali, pokrali ste nas, zivote nam upropastili, nezaposleni smo, obrazovni sistem nam los itd" Sve su to kvalifikacije u koje nas zaista nije doveo SDP sa 5-6 godina 15%-tne participacije u vlasti, a trpaju upravo to SDP-u.

Bespredmetno je uvlaciti ovu partiju u isti srazmjer sa SDA, SBiH i HDZ i kontekst svih posljedica po drustvo koje su nas potopile.
Novak20

#35344 Re: SDP

Post by Novak20 »

chelo wrote:
vee-jay wrote: Dakle, treba se glasati za DF jer se time glasa protiv SDPa a za sta se glasa, ne znamo.
To je meni problem, veci nego da se zaista pojavila realno jako opoziciono tijelo sa markantnim figurama.

Mi u nasoj opoziciji imamo sto dezertere, sto oportuniste, sto sujetne pi*ke, sto dilere koji hoce da budu lideri itd.
I njima vjetar u ledja daje ovo letargicno biracko tijelo, koje obicno ne ulazi u dubinu problema, nego ih samo s povrsine nadgleda. I do sad je to b.tijelo obicno glasalo za 7-8 opcija, provozali se kroz sve stranke, i sad ne znaju vise gdje je glava gdje rep problema u drzavi. Zato samo povikuju "dosta ste zaposljavali, pokrali ste nas, zivote nam upropastili, nezaposleni smo, obrazovni sistem nam los itd" Sve su to kvalifikacije u koje nas zaista nije doveo SDP sa 5-6 godina 15%-tne participacije u vlasti, a trpaju upravo to SDP-u.

Bespredmetno je uvlaciti ovu partiju u isti srazmjer sa SDA, SBiH i HDZ i kontekst svih posljedica po drustvo koje su nas potopile.
Meni je problem odškolovati djecu i sastavljati kraj sa krajem od prvog do prvog. Utrpali ste se u tih 15% vlasti ne da rješavate probleme već da radite isto ono što radi SDA. Sad vam svako kriv, 15 dana prije izbora. Pa grohnuli ste već 2012 godine na općinskim izborima zato što ste iznevjerili.
Alfons Kauders

#35345 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

chelo wrote:

tu se valjda svi mozemo sloziti, izuzev onih koji su hajrovali za vrijeme druge vlasti... :D fakturisati svima po zaslugama i odgovornosti... :D

jbt po mnogima ispada da smo do 2010 zivjeli kao svicarska... pa bujrum, eto opet izaberite sda, sbih i ostale... mislim ako je bilo bolje, sto da ne, evo i ja cu onda glasati za njih :D
Alfons Kauders

#35346 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

VjecitiStudent wrote:
vee-jay wrote:

Upravo suprotno

http://stav.cenzura.hr/veliki-proboj-slovenske-ljevice/
In 2012 Syriza became the second largest party in the Greek parliament and the main opposition party. It came in first in the 2014 European Parliament election.[13]
Podemos (meaning "We can" in Spanish) is a left-wing political party in Spain founded in 2014. Its most visible member is Pablo Iglesias Turrión; a writer, ex-professor of Political Science at the Complutense University in Madrid, occasional Spanish television presenter and talk show guest. He is a member of the European Parliament, and was elected to the party-list of Podemos in primary elections.

It participated in the European elections 2014, having existed for four months. It received about 8% of the vote.
Ko uopće spominje DF?
Syriza zagovara proglasenje bankrota i unistavanje i ono malo privrede sto im je ostalo, cisti populizam za crvene idiote.

Ako se kod nas pojavi slicna opcija, neko ko ce zagovarati ekonomski krah drzave cisto iz ideoloskih razloga, da ne vracamo kredite iako mozemo, da ne uzimamo nove za infrastrukturu i industriju, sigurno ce privuci dosta naivaca, poput ekipe s plenuma.

Problem je sto bi nas te mjere sahranile i ekonomski vratile u devedesete, uz mahanje crvenim zastavicama i pjevanje Bella Ciao.
chelo

#35347 Re: SDP

Post by chelo »

Novak20 wrote:Meni je problem odškolovati djecu i sastavljati kraj sa krajem od prvog do prvog. Utrpali ste se u tih 15% vlasti ne da rješavate probleme već da radite isto ono što radi SDA. Sad vam svako kriv, 15 dana prije izbora. Pa grohnuli ste već 2012 godine na općinskim izborima zato što ste iznevjerili.
Paša moj, ja vidim da je tebi svako kriv, a imam dojam i da ne znaš slušati.

2012 nije niko grohnuo, do narod.
Masa biračkog tijela voli populističke priče, i nema kognitivne sposobnosti da preopozna besadržajne programe i poruke.
Da je SDP do danas aktivirao 450 fabrika u kojima zbog modernizacije, robotizacije proizvodnje i zahtjeva tržišta može raditi tek četvrtina (nezaposlene) ljudske snage u odnosu na prijeratni omjer, opet bi izgubio izbore, jer nije zaposleno ostalih 3/4, a to bi biračima sitnog zuba servirao ko drugi do Avaz. Problemi su preveliki, a 90% ih počinje od nas samih - individua.

350.000 je u ovoj državi poprilično nepismenih, a važi mu glas kao moj. Čemu priča. Problem SDP-a je što njegov glasač stvarno mora biti iole obrazovan i inteligentan. Nemaju taj populistički retorički kod za široke mase.
lasta2

#35348 Re: SDP

Post by lasta2 »

Banksy wrote:SDA i SDP su jedno tijelo već decenijama
ovo je najveća podvala Bosancima i Bošnjacima koju promovišu propalice iz privatnih stranaka (SBB, DF, SDU, USD) kako bi se dočepali vlasti, ali i otvoreni neprijatelji BiH jer im odgovara da Bošnjaci i Bosanci imaju dojam da izlaza nema.

izlaza ima. glas za SDP i Hadžiomerovića je glas za nastavak izgradnje BiH.
VjecitiStudent

#35349 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

chelo wrote:
Novak20 wrote:Meni je problem odškolovati djecu i sastavljati kraj sa krajem od prvog do prvog. Utrpali ste se u tih 15% vlasti ne da rješavate probleme već da radite isto ono što radi SDA. Sad vam svako kriv, 15 dana prije izbora. Pa grohnuli ste već 2012 godine na općinskim izborima zato što ste iznevjerili.

Masa biračkog tijela voli populističke priče, i nema kognitivne sposobnosti da preopozna besadržajne programe i poruke.
Da je SDP do danas aktivirao 450 fabrika u kojima zbog modernizacije, robotizacije proizvodnje i zahtjeva tržišta može raditi tek četvrtina (nezaposlene) ljudske snage u odnosu na prijeratni omjer, opet bi izgubio izbore, jer nije zaposleno ostalih 3/4, a to bi biračima sitnog zuba servirao ko drugi do Avaz. Problemi su preveliki, a 90% ih počinje od nas samih - individua.

350.000 je u ovoj državi poprilično nepismenih, a važi mu glas kao moj. Čemu priča. Problem SDP-a je što njegov glasač stvarno mora biti iole obrazovan i inteligentan. Nemaju taj populistički retorički kod za široke mase.
Da je SDP do danas aktivirao barem jednu fabriku ...
Već Konjuh, Ditu, Krivaju, ... pojedoše skakavci.

Koliko glasač mora biti obrazovan i inteligentan da skonta ovo:
...
Helez cijelu familiju, sestra L. Korać, kuma Lokmić-Misirača, žene FTV Šabića, Jukića, par reporterki, sve dok je još ljubav bila aktuelna, ko će svega sjetiti ...
muzicar_iz_parka

#35350 Re: SDP

Post by muzicar_iz_parka »

chelo wrote:

Nastupi SDPa u izbornoj kampanji prosto zrače kulturom i inteligencijom. :roll: :D

Čak bakirova demagogija kulturnije izgleda od urlanja Zlatka koji još Titu prežalio nije.
Post Reply