Ma sumnjam da ce to bas otic u tom smijeru iskreno. Samo se nadam da sad u ovom prepucavanju nece bit civilnih zrtava, navodno je neki malac od 10 godina u teskom stanju..
IRAN
-
Benjo34
#35326 Re: IRAN
-
ragib
-
A_A_AKCIJA
-
Benjo34
-
Sile_sile_sa
#35330 Re: IRAN
Ovdje svasta citam, a budimo realni, svi su mislili da ce ukrajina doci do moskve, sta bi, koliko vidim mrka kapa, tako i ovdje, iran je opasan igrac, i niko pa ni amerika se nece tako lako usuditi da napadne Iran, krajni cilj moze biti tisina i mir u gazi, jer nije vise niko toliko lud da ratuje da bi spasavao Njatanjahovu guzicu, pa ni amerika
-
A_A_AKCIJA
#35331 Re: IRAN
Ljudi, nema nikakve šanse za "uništavanje " Irana.
Kome nije jasno, neka pogleda Ukrajinu.
Tri godine krkanja, a Iran duplo veći po svemu od Ukrajine.
Plus, odakle bi ga napali i ko?
-
Nisamsdaali
#35332 Re: IRAN
Ne znam ko je to mislio, prije da su svi mislili da ce za 3 dana doci u KijevSile_sile_sa wrote: ↑14/04/2024 02:27 Ovdje svasta citam, a budimo realni, svi su mislili da ce ukrajina doci do moskve, sta bi, koliko vidim mrka kapa, tako i ovdje, iran je opasan igrac, i niko pa ni amerika se nece tako lako usuditi da napadne Iran, krajni cilj moze biti tisina i mir u gazi, jer nije vise niko toliko lud da ratuje da bi spasavao Njatanjahovu guzicu, pa ni amerika
-
A_A_AKCIJA
#35333 Re: IRAN
30.000 ubijenih u Gazi.
Trebalo je ranije razmišljati o posljedicama.
Netanyahu scijet vodi u rat, i neko ga mora zaustaviti.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#35334 Re: IRAN
the fuck
- donnie_darko
- So What!
#35336 Re: IRAN
Mene licno kao Bosanskog patriotu pogadja rat u Ukrajini nego rat u Gazi, jer osjecam vecu slicnost sudbine Ukrajinca sa nasom nego sa palestinskom.
Nikada nisam podrzavao saveznistvo Irana sa Rusijom u tom ratu i svjestan sam da Iranci to ne rade iz ljubavi, vec iz cinjenice da su jednostavno se nasli u toj grupi outcasta svjetskih.
Opet na drugoj strani, govorimo o zemlji koja nam je nedvojbeno pomagala u ratu, za razliku od drugih arapskih zemalja. Tako da joj zamjeram dosta toga, od represije prema vlastitom narodu do ucesca u krvavoj sudbini Ukrajine, pa i Sirije, Iraka, Jemena itd ...
Ipak mora se istaci da je to jedina nominalno islamska zemlja koja je pokazala srednji prst nekom zapadnom establismentu i fura neki svoj fazon. Lokalni selefijski autoriteti puni su mrznje prema sijitima, sto govori iz koje su skole potekli.
Ja mislim da ipak Iranci ne crpe svoj ponos iz Islama, vec cinjenice da se radi o zemlji sa skoro 4000 godina historije, koja je vazda bila nekakav faktor, zatim o zemlji koja i dalje ima solidnu industriju naorauzanja i razvija vojnu tehonologiju na nekom nivou.
Tako da mi je jasno da neko ne voli Iran iz ovog ili onog razloga, ne volim ga ni ja narocito, ali nije mi jasno podsmijavanje cinjenici da su barem nesto poduzeli povodom napada na ambasade i ubistava generala. Jedina zemlja koja ima muda odgovoriti ovakvom Izraelu, zemlji koja u 21. stoljecu radi sta zeli, bez da im iko ista smije, tesko da bi trebala biti predmet podsmijavanja.
Nikada nisam podrzavao saveznistvo Irana sa Rusijom u tom ratu i svjestan sam da Iranci to ne rade iz ljubavi, vec iz cinjenice da su jednostavno se nasli u toj grupi outcasta svjetskih.
Opet na drugoj strani, govorimo o zemlji koja nam je nedvojbeno pomagala u ratu, za razliku od drugih arapskih zemalja. Tako da joj zamjeram dosta toga, od represije prema vlastitom narodu do ucesca u krvavoj sudbini Ukrajine, pa i Sirije, Iraka, Jemena itd ...
Ipak mora se istaci da je to jedina nominalno islamska zemlja koja je pokazala srednji prst nekom zapadnom establismentu i fura neki svoj fazon. Lokalni selefijski autoriteti puni su mrznje prema sijitima, sto govori iz koje su skole potekli.
Ja mislim da ipak Iranci ne crpe svoj ponos iz Islama, vec cinjenice da se radi o zemlji sa skoro 4000 godina historije, koja je vazda bila nekakav faktor, zatim o zemlji koja i dalje ima solidnu industriju naorauzanja i razvija vojnu tehonologiju na nekom nivou.
Tako da mi je jasno da neko ne voli Iran iz ovog ili onog razloga, ne volim ga ni ja narocito, ali nije mi jasno podsmijavanje cinjenici da su barem nesto poduzeli povodom napada na ambasade i ubistava generala. Jedina zemlja koja ima muda odgovoriti ovakvom Izraelu, zemlji koja u 21. stoljecu radi sta zeli, bez da im iko ista smije, tesko da bi trebala biti predmet podsmijavanja.
-
Sile_sile_sa
#35337 Re: IRAN
Dosta je mislilo, da ce rusija gladovati zbog sankcija, da uz svu pomoc zapada i amerike da idu u protunapad, da ce brzo vratiti teritoriju, sta bi, nit je rusija gladna, niti ce kad vratiti teritoriju, jos koliko vidim rusi nikad jaci, da se ramijemo, nisam na strani rusije, ali dosta misli da se iran more porazti, to je nemoguce, naravno nece ni iran sravniti izrael,...Nisamsdaali wrote: ↑14/04/2024 02:28Ne znam ko je to mislio, prije da su svi mislili da ce za 3 dana doci u KijevSile_sile_sa wrote: ↑14/04/2024 02:27 Ovdje svasta citam, a budimo realni, svi su mislili da ce ukrajina doci do moskve, sta bi, koliko vidim mrka kapa, tako i ovdje, iran je opasan igrac, i niko pa ni amerika se nece tako lako usuditi da napadne Iran, krajni cilj moze biti tisina i mir u gazi, jer nije vise niko toliko lud da ratuje da bi spasavao Njatanjahovu guzicu, pa ni amerika
-
Benjo34
#35338 Re: IRAN
To Ameri jedini mogu, ali nesto ne pokusavaju previse. Ono, izraze zabrinutost, iznesu koju kritiku I onda par milijardi naoruzanja. Ono zbog cega sam trubio na temi o Palestini. Iako sad sunitske vlade stoje uz Izrael, siguran sam da vecina njihovog naroda ovo gleda blagonaklono I sa radoscu, nazalost. Umjesto da dobrom politikom steknu simpatije, oni se ponasaju kao siledzije. Itekako su dodirljivi, nadam se da ce im od veceras to biti jasnoA_A_AKCIJA wrote: ↑14/04/2024 02:3030.000 ubijenih u Gazi.
-
ragib
#35339 Re: IRAN
Alzir je vec pozdravio akcijuBenjo34 wrote: ↑14/04/2024 02:34To Ameri jedini mogu, ali nesto ne pokusavaju previse. Ono, izraze zabrinutost, iznesu koju kritiku I onda par milijardi naoruzanja. Ono zbog cega sam trubio na temi o Palestini. Iako sad sunitske vlade stoje uz Izrael, siguran sam da vecina njihovog naroda ovo gleda blagonaklono I sa radoscu, nazalost. Umjesto da dobrom politikom steknu simpatije, oni se ponasaju kao siledzije. Itekako su dodirljivi, nadam se da ce im od veceras to biti jasnoA_A_AKCIJA wrote: ↑14/04/2024 02:3030.000 ubijenih u Gazi.
-
last mohicans
#35340 Re: IRAN
Meni je pomalo smiješno kako se znemaruje i opravdava cionistički napad na konzulat, u sasvim drugoj zemlji, gdje su poubijani visoki oficiri iz zemlje koja uopće nije u ditektnom i zvaničnom ratu sa izraelom. To se toliko zanemaruju i prelazi preko toga, pa čak i ovdje. Cinistička govna su se počela ponašati kao substitute glavnog svjetskog policajca koji napada gdje hoće i kad hoće. Ne bira sredstva. Eno i zabrinutost za malog cionistića koji je ranjen, a jebo skoro 35k srokanih Palestinaca.
- donnie_darko
#35341 Re: IRAN
Dijelim misljenje sa boldiranim i potcrtanim dijelom posta! Ipak, isto tako smatram da u Islamskom svijetu generalno ne postoji vise pameti mudrih ljudi-sve se svodi na plemenske poglavice koji upravljaju cijelim narodima, od masrika do magriba. Jedni su se potcinili cionistima a ovi drugi se sramote poput Irana.So What! wrote: ↑14/04/2024 02:32 Mene licno kao Bosanskog patriotu pogadja rat u Ukrajini nego rat u Gazi, jer osjecam vecu slicnost sudbine Ukrajinca sa nasom nego sa palestinskom.
Iran je uradio ovo veceras zbog napada na njihovu ambasadu u Siriji i sumnjam da bi prstom mrdnuli sto se Palestinaca tice. Ako su htjeli da naude Izraelu to je morali biti uradjeno na neki drugi nacin a ne ovako-saljuci raketice koje stizu na odrediste za dva sata, dok im ovi bukvalno u svemiru skidaju iste te rakete.
-
Benjo34
#35342 Re: IRAN
Ja zaista zalim svaku zrtvu, meni je iskreno svejedno, dijete je dijete, Palestinac ili Izraelac. Sto se tice Izraela I Irana, meni su potpuno iste drzave, jedna je prividno demokratija jer je podrzava zapad a u sustini su iste, ne demokratske drzave koje vode vjerske vođelast mohicans wrote: ↑14/04/2024 02:38 Meni je pomalo smiješno kako se znemaruje i opravdava cionistički napad na konzulat, u sasvim drugoj zemlji, gdje su poubijani visoki oficiri iz zemlje koja uopće nije u ditektnom i zvaničnom ratu sa izraelom. To se toliko zanemaruju i prelazi preko toga, pa čak i ovdje. Cinistička govna su se počela ponašati kao substitute glavnog svjetskog policajca koji napada gdje hoće i kad hoće. Ne bira sredstva. Eno i zabrinutost za malog cionistića koji je ranjen, a jebo skoro 35k srokanih Palestinaca.
-
Sile_sile_sa
#35343 Re: IRAN
Bas tako, a taj djecak ranjeni kad odsrate ce da sluzi u teroristickom IDF i mozda sa merakom ubijati palestince, da se razumijem nije mi drago ni za jednu zrtvu,last mohicans wrote: ↑14/04/2024 02:38 Meni je pomalo smiješno kako se znemaruje i opravdava cionistički napad na konzulat, u sasvim drugoj zemlji, gdje su poubijani visoki oficiri iz zemlje koja uopće nije u ditektnom i zvaničnom ratu sa izraelom. To se toliko zanemaruju i prelazi preko toga, pa čak i ovdje. Cinistička govna su se počela ponašati kao substitute glavnog svjetskog policajca koji napada gdje hoće i kad hoće. Ne bira sredstva. Eno i zabrinutost za malog cionistića koji je ranjen, a jebo skoro 35k srokanih Palestinaca.
- Haris.ba
#35344 Re: IRAN
Dijete je dijete, pa cije god da je.last mohicans wrote: ↑14/04/2024 02:38 Meni je pomalo smiješno kako se znemaruje i opravdava cionistički napad na konzulat, u sasvim drugoj zemlji, gdje su poubijani visoki oficiri iz zemlje koja uopće nije u ditektnom i zvaničnom ratu sa izraelom. To se toliko zanemaruju i prelazi preko toga, pa čak i ovdje. Cinistička govna su se počela ponašati kao substitute glavnog svjetskog policajca koji napada gdje hoće i kad hoće. Ne bira sredstva. Eno i zabrinutost za malog cionistića koji je ranjen, a jebo skoro 35k srokanih Palestinaca.
Izraelu se moze jer ljudi strateski rade. Evo, sada ce sjednicu VS UN organizovati. Ako ih Rusi ne spase - ide osuda Irana.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
last mohicans
#35346 Re: IRAN
Jel to dijete vrednije od hiljada druge ubijene palestinske djece? Da,strateški ubijaju mislimane, i to baš dobro ide, zar ne? Uncle Joe je uvijek tu da priskoči, kurac bi oni bez Amera. Ponašate se kao oni sa slikovnih skečeva gdje podrzavaoci glade i zgrozavaju se na jadno zidovsko dijete koje je izgubilo lutku i sl. A nasprot masakrirana palestinska djeca bez reakcije. Mnogi su reakciju od 7 oktobra osudili i fakturisali Hamasu za svu golgotu koja je uslijedila, s razlogom, slozit ću se, nesto ne vidim da večerašnji odgovor Irana, kakav god da je, podrzavaju kao odgovor i reakciju na cifutski napad na teritoriji druge zemlje.Haris.ba wrote: ↑14/04/2024 02:42Dijete je dijete, pa cije god da je.last mohicans wrote: ↑14/04/2024 02:38 Meni je pomalo smiješno kako se znemaruje i opravdava cionistički napad na konzulat, u sasvim drugoj zemlji, gdje su poubijani visoki oficiri iz zemlje koja uopće nije u ditektnom i zvaničnom ratu sa izraelom. To se toliko zanemaruju i prelazi preko toga, pa čak i ovdje. Cinistička govna su se počela ponašati kao substitute glavnog svjetskog policajca koji napada gdje hoće i kad hoće. Ne bira sredstva. Eno i zabrinutost za malog cionistića koji je ranjen, a jebo skoro 35k srokanih Palestinaca.
Izraelu se moze jer ljudi strateski rade. Evo, sada ce sjednicu VS UN organizovati. Ako ih Rusi ne spase - ide osuda Irana.
- Čitalac
#35347 Re: IRAN
Reuters: Jordan oborio desetke dronova.
Zračne snage Jordana presrele su i oborile desetke iranskih bespilotnih letjelica koje su narušile njegov zračni prostor i išle prema Izraelu, rekla su dva regionalna sigurnosna izvora novinskoj agenciji Reuters.
Stanovnici nekoliko gradova u sjevernom dijelu zemlje – u blizini Sirije – te središnjim i južnim područjima čuli su jaku zračnu aktivnost. U četvrtima južno od glavnog grada Ammana, navodno je viđeno nekoliko oborenih dronova. Stanovnici su se okupili oko ostataka jednog navodno velikog drona koji je pao u komercijalnu zonu gradskog predgrađa Marj al Hamam.
Jordanska vlada nije potvrdila svoju vojnu ulogu. Iranska novinska agencija Fars citirala je izvor koji je rekao da je režim u Teheranu pomno pratio akcije Jordana što bi arapsku državu moglo učiniti "sljedećom metom" ako bude djelovala u obrani Izraela.
- geralt
#35348 Re: IRAN
Ne bi trebalo biti bitno, ali ta djevojcica koja je ranjena u napadu je Palestinka (gradjanka Izraela) iz beduinskog naselja u pustinji Negev.
To je taj strasni vojni potencijal Irana kojim su proiranski forumasi prijetili godinama na temi. Bas su im pokazali zube.
To je taj strasni vojni potencijal Irana kojim su proiranski forumasi prijetili godinama na temi. Bas su im pokazali zube.
- donnie_darko
- alijagoro
#35350 Re: IRAN
Pa zar su Palestinci priznati u Izraelu.