Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Hakiz
#35326 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
U tom slučaju mogu komotno probati i sa SDA. Pa ako ne ide, izaći iz koalicije.
- cvrčak_na_hedonizmu
#35327 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jeste i sta je to nama pomoglo da bolje zivimo ? Jedan primjer, ako nije problem.high_volume wrote:Zar NS nije iz opozicije ostvarila najbolji izborni rezultat u Kantonu Sarajevo?cvrčak_na_hedonizmu wrote: Ps. Budala je onaj ko misli da se ovo stanje moze promijeniti iz opozicije i ganjajuci principe. Mozes u Njemackoj, mozda.
Problem u nas je Izborni zakon koji ne poznaje vanredne izbore, čime su opoziciji "odsječena krila", što znači da bilo šta opozicija zatraži, poziciju boli đon jer je niko ne može smijeniti.
Jedno je promijeniti stanje, a drugo je imati 20.000 glasova pa onda dobiti 40.000. Sta se desilo, nista.
Edit 2, zijan jos cetiri godine.
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 31/10/2018 15:05, edited 2 times in total.
- cyprus
#35328 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije mi jasno zašto smatraš da je koaliranje sa NiP-om izdaja principa... Ja to pitanje uopšte ne vidim kao kao pragmatičnost vs principijelnost... Ako se kroz stvaranje postizborne koalicije ispoštuje sve ono, ili većina toga za šta se NS zalaže, kako je to onda kršenje principa? A mislim da su i u NS-u i u NiP-u vrlo dobro svjesni da ako ne urade nešto drastično drugačije i bolje nego SDA vlade dosad, da ih na sljedećim izborima neće biti... Nisu to velike stranke sa stabilnim i vjernim glasačkim tijelom...Hakiz wrote:Nije stvar u tome.wewa wrote:da, u ovom trenutku je Konakovic manje zlo.
Ako si stranka koja obećava da će mijenjati političku paradigmu, političko ponašanje, onda nećeš zbog ulaska u vlast ići u koaliciju sa nekim ko je predstavnik paradigme koju hoćeš da mijenjaš.
Ako to uradiš, to je legitimno, ali što si onda pričao o promjeni paradigme?
To je tako jednostavno, ili se držiš principa koliko košta da košta ili si pragmatičan po cijenu principa.
Ali nemoj jedno pričati drugo raditi. To je licemjerno.
Meni je taj sukob interesantan, šta će se odabrati, biti pragmatičan ili principijelan i cijena koja će se za to platiti.
Da li je sve bilo po staroj dobroj, dok te mamim medom te hranim?
A šta ćemo sa činjenicom da sam ja glas NS-u dao u nadi da će oni uzeti dio vlasti i pokušali nešto promijeniti... Kako bih se ja osjećao kada bi oni izdali taj moj glas i nastavili hladiti muda u opoziciji?Hakiz wrote:Šta ćemo sa činjenicom da je jedan broj glasača dao glas Našoj stranci upravo zbog priče o promjeni paradigne i sličnom. I kako se osjećaju kada slušaju o pragmatičnosti.
- cvrčak_na_hedonizmu
#35329 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Imal jos kakva parola, vidim da te bas krenulo. Cuj general Peten. Ispade Kifla fasista, a SDA pokret otporaHakiz wrote:U pravu si. Ako je Petain mogao "spasavati" Francusku na svoj način, što ne bi NS kolarao sa Konakovićem?cvrčak_na_hedonizmu wrote: Ps. Budala je onaj ko misli da se ovo stanje moze promijeniti iz opozicije i ganjajuci principe. Mozes u Njemackoj, mozda.
NS nisu Višijevci, Konaković sigurno nije "onaj" partner sa druge strane, tako da je mnogo bezbolnije, a ionako je u ljubavi i ratu sve dozvoljeno.
Panika, a
-
pemanapemani
#35330 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
E jebi ga.Hakiz wrote:U tom slučaju mogu komotno probati i sa SDA. Pa ako ne ide, izaći iz koalicije.
Znači Konaković i njegova stranka imaju uticaj u sistemu koliko i SDA. Svugdje njihovi ljudi, ne možeš im postavljati ultimatume, ne možeš ih ucjenjivati za dobro građana, imau medijsku mašineriju, imaju milione da kupuju ljude...
Potpuno identična opasnost za osobu prijeti ako surađuje sa strogo organizovanom mafijaškom organizacijom i lopovom koji obija trafike na Dobrinji. Potpuno ista, oni imaju identičan uticaj na društvo i jednako su zlo.
- cvrčak_na_hedonizmu
#35331 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jasta siHakiz wrote:Ja glasao za NS i pored svih prigovora koje imam, radim kod privatnika za manje od 600 KM, sreća pa sam u ratu ranjen pa imam invalidninu.pemanapemani wrote:Imam nekoliko takvih poznanika, stvarno odlični ljudi.Hakiz wrote:
Šta ćemo sa činjenicom da je jedan broj glasača dao glas Našoj stranci upravo zbog priče o promjeni paradigne i sličnom. I kako se osjećaju kada slušaju o pragmatičnosti.
Ko šljivi te ljude. Budale imaju ideale.
Ali slažem se, najbolji način da skinemo one koji nam se ne sviđaju je da postanemo slični njima. I svaki dan sve sličniji. Ne možeš u vodu a da se ne pokvasiš, to je jednostavno tako i tako i treba to prihvatiti, zar ne.
Fazon je u tome što oni imaju dobro plaćene poslove koje su dobili uz pomoć svojih roditelja ili rodbine. Sposobni su i nisu uhljebi, ali ta pomoć na početku je bila krucijalna za njihove karijere, to i sami priznaju.
Njima smeta Sebija i loš zdravstveni sistem, ali se oni liječe privatno.
Smeta im loše školstvo, ali njihova djeca idu u najbolje javne ili privatne škole.
Smeta im raspadnuti Gras, ali ne koriste javni prijevoz.
Smeta im smog, ali imaju pročišćivače zraka u stanovima i mogućnost da čitav januar provedu na planini...
Oni su u mogućnosti da budu strogo principjelni i čekaju natpolovičnu pobjedu NS narednih 50 godina.
Šta ćemo sa onima koji nisu u mogućnosti više čekati, a glasali su za NS?
To je isto kao da od nekog beskućnika tražiš da se takmiči sa tobom, koji imaš prosječnu platu, u tome ko će biti više ekološki osvješten i zimi ne ložiti sve i svašta da se ugrije. Onda kada on naloži ivericu, ti ga pljuneš i kažeš mu da je govno od čovjeka koje zagađuje okolinu.
Znači, mi želimo da NS ostane strogo principjelna i ne ide u koaliciju sa bilo kim ko je ikad bio povezan sa SDA, pod cjenu da nam dođe Efendić za premijera i u narednih 8 godina ubije i ovo malo zdravog tkiva društva što je ostalo. Nema veze, mi smo principjelni i to hrani naš ego. Ima nas malo i baš se zato osjećamo posebni. Odlično.
Pa eto,..
- cvrčak_na_hedonizmu
#35332 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Izvini sto ovako, nepozvan, upadampemanapemani wrote:E jebi ga.Hakiz wrote:U tom slučaju mogu komotno probati i sa SDA. Pa ako ne ide, izaći iz koalicije.
Znači Konaković i njegova stranka imaju uticaj u sistemu koliko i SDA. Svugdje njihovi ljudi, ne možeš im postavljati ultimatume, ne možeš ih ucjenjivati za dobro građana, imau medijsku mašineriju, imaju milione da kupuju ljude...
Potpuno identična opasnost za osobu prijeti ako surađuje sa strogo organizovanom mafijaškom organizacijom i lopovom koji obija trafike na Dobrinji. Potpuno ista, oni imaju identičan uticaj na društvo i jednako su zlo.
Lik spinuje 1/1. Gubis vrijeme bezveze
- wewa
#35333 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nemam ja ni u natruhama nade da je Konakovicu u medjuvremenu implantirana savjest i obraz, ali se uzdam u njegovu pragmaticnost dokazanu tokom godina sluzbovanja SDA, a onda i izlaskom iz te stranke, iako sam bila uvjerena da ce broj glasova koje ce dobiti biti minoran. ispade da Konakovic ima istancaniji sluh za glasacko bilo od mene - sto je i razlog, jedan od njih, sto se ne bavim politikom mimo izbornih ciklusa i citanja naslova...
Konakovic je od onih koji bi se snasli u svakom sistemu, covjek koji prepoznaje prilike i koristi ih maksimalno. ne birajuci sredstva. takav je i opasan za koaliranje, ali moze biti i zgodan alat. NS je ovaj put odlucila biti hrabra i uhvatiti se u kolo. hoce li nam to donijeti neophodan napredak, vidjecemo. jedno je sigurno, od dobacivanja iz publike vise nema haira.
Konakovic je od onih koji bi se snasli u svakom sistemu, covjek koji prepoznaje prilike i koristi ih maksimalno. ne birajuci sredstva. takav je i opasan za koaliranje, ali moze biti i zgodan alat. NS je ovaj put odlucila biti hrabra i uhvatiti se u kolo. hoce li nam to donijeti neophodan napredak, vidjecemo. jedno je sigurno, od dobacivanja iz publike vise nema haira.
- _Reds_
#35334 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bravo hadzija, ti si mag. Danima se jedina tema, na temi NS.

- cvrčak_na_hedonizmu
#35335 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Haj realno, SDA il Kifla. Nema treceg, na zalost_Reds_ wrote:Bravo hadzija, ti si mag. Danima se jedina tema, na temi NS.
-
Hakiz
#35336 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Možeš mi se smijati, ali prozivati me lažljivcem nećeš.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Jasta siHakiz wrote:Ja glasao za NS i pored svih prigovora koje imam, radim kod privatnika za manje od 600 KM, sreća pa sam u ratu ranjen pa imam invalidninu.pemanapemani wrote:
Imam nekoliko takvih poznanika, stvarno odlični ljudi.
Fazon je u tome što oni imaju dobro plaćene poslove koje su dobili uz pomoć svojih roditelja ili rodbine. Sposobni su i nisu uhljebi, ali ta pomoć na početku je bila krucijalna za njihove karijere, to i sami priznaju.
Njima smeta Sebija i loš zdravstveni sistem, ali se oni liječe privatno.
Smeta im loše školstvo, ali njihova djeca idu u najbolje javne ili privatne škole.
Smeta im raspadnuti Gras, ali ne koriste javni prijevoz.
Smeta im smog, ali imaju pročišćivače zraka u stanovima i mogućnost da čitav januar provedu na planini...
Oni su u mogućnosti da budu strogo principjelni i čekaju natpolovičnu pobjedu NS narednih 50 godina.
Šta ćemo sa onima koji nisu u mogućnosti više čekati, a glasali su za NS?
To je isto kao da od nekog beskućnika tražiš da se takmiči sa tobom, koji imaš prosječnu platu, u tome ko će biti više ekološki osvješten i zimi ne ložiti sve i svašta da se ugrije. Onda kada on naloži ivericu, ti ga pljuneš i kažeš mu da je govno od čovjeka koje zagađuje okolinu.
Znači, mi želimo da NS ostane strogo principjelna i ne ide u koaliciju sa bilo kim ko je ikad bio povezan sa SDA, pod cjenu da nam dođe Efendić za premijera i u narednih 8 godina ubije i ovo malo zdravog tkiva društva što je ostalo. Nema veze, mi smo principjelni i to hrani naš ego. Ima nas malo i baš se zato osjećamo posebni. Odlično.
Pa eto,..
U stvari, kada bih se nervirao za sve što neka budala piše na forumu...
- cvrčak_na_hedonizmu
#35337 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Lazes i spinujes, a budala nisi, daleko od togaHakiz wrote:
Možeš mi se smijati, ali prozivati me lažljivcem nećeš.
U stvari, kada bih se nervirao za sve što neka budala piše na forumu...
- Banksy
#35338 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mogu, ali neće.Hakiz wrote:U tom slučaju mogu komotno probati i sa SDA. Pa ako ne ide, izaći iz koalicije.
- JThomas
#35339 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
strahovi su bar donekle opravdani i ne treba ih sve okarakterisati kao spin. naročito nakon perioda 2010. - 2014. i onoga što ga slijedilo.
jasno je da u utrci ne polaze svi sa iste pozicije, čak ni prividno. ne glasa se istim rezonom ni sa istim zahtjevima i željama. ako vidljivi rezultati izostanu - sda glasače baš briga zato, on za njih nije ni glasao. ali onaj ko je glasao za promjene, on će kazniti onoga ko je uzeo vlast, a nije dao rezultate. a sda neće sjediti i pasivno navijati za loše rezultate eventualne nove vlasti. nego će podapinjati nogu gdje god može, a može mnogo.
jasno je da u utrci ne polaze svi sa iste pozicije, čak ni prividno. ne glasa se istim rezonom ni sa istim zahtjevima i željama. ako vidljivi rezultati izostanu - sda glasače baš briga zato, on za njih nije ni glasao. ali onaj ko je glasao za promjene, on će kazniti onoga ko je uzeo vlast, a nije dao rezultate. a sda neće sjediti i pasivno navijati za loše rezultate eventualne nove vlasti. nego će podapinjati nogu gdje god može, a može mnogo.
-
statixx
#35340 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Za uhar je bilo kakvo zacepljenje finansijskog krvotoka SDA. Te 3-4 godine bole vise od 20 godina konstruktivne opozicije.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#35341 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne laže Cvrle, znam ko je iza nicka 
- kmirsad
#35342 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Majka Tereza ?... zajebavam se Hakize...Velkoski wrote:Ne laže Cvrle, znam ko je iza nicka
- Styling
#35343 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mislim da se NS malo pribojava velike odgovornosti koja lezi na njima pa zbog toga i nisu bas za tu ideju da nominuju premijera KS. Tesko je to breme. Na displayu su. Boje se da ne kiksaju prvi put cim su usli u vlast.
Oni bi da budu dio vlasti ali sa ponekim ministarskim mjestom i da ne osjecaju toliki pritisak koliki bi recimo osjecao Konakovic da bude premijer. Pogotovo sto Konakovic sada zastupa novi pristup i sa svom pricom o "rasciscavanje kantona" navukao je veliku odgovornost na sebe. Ako sada kiksaju na slijedecim izborima su svi down.
Oni bi da budu dio vlasti ali sa ponekim ministarskim mjestom i da ne osjecaju toliki pritisak koliki bi recimo osjecao Konakovic da bude premijer. Pogotovo sto Konakovic sada zastupa novi pristup i sa svom pricom o "rasciscavanje kantona" navukao je veliku odgovornost na sebe. Ako sada kiksaju na slijedecim izborima su svi down.
- DrugaGimnazija
#35344 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
^^ Upravo ovo. Sam cin koaliranja sa NiP-om nije izdaja principa. Ne znam da u NS-u ima neki princip "Mi nikada necemo koalirati sa strankom NiP".cyprus wrote: Nije mi jasno zašto smatraš da je koaliranje sa NiP-om izdaja principa... Ja to pitanje uopšte ne vidim kao kao pragmatičnost vs principijelnost... Ako se kroz stvaranje postizborne koalicije ispoštuje sve ono, ili većina toga za šta se NS zalaže, kako je to onda kršenje principa? A mislim da su i u NS-u i u NiP-u vrlo dobro svjesni da ako ne urade nešto drastično drugačije i bolje nego SDA vlade dosad, da ih na sljedećim izborima neće biti... Nisu to velike stranke sa stabilnim i vjernim glasačkim tijelom...
A šta ćemo sa činjenicom da sam ja glas NS-u dao u nadi da će oni uzeti dio vlasti i pokušali nešto promijeniti... Kako bih se ja osjećao kada bi oni izdali taj moj glas i nastavili hladiti muda u opoziciji?
Izdaja principa bi bilo ulazak u vlast (u bilo kojoj koaliciji) i onda ne provodjenje potrebnih reformi, ne obracunavanje sa korupcijom i kriminalom, nastavak po starom, cuvanje pozicija po svaku cijenu, neeticka vlast, itd.
Ova izdaja principa se moze desiti i u koaliciji sa SDP-om i u koaliciji sa NiP-om, kao i kad bi NS sama bila na vlasti.
- DrugaGimnazija
#35345 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ovo je bitno na svim nivoima, pa makar i bilo samo na 4 godine. Samo da se "pusti voda" u upravi. Onda, cak i kada bi se stara vlast vratila, ne bi bilo isto kao da su ostali na vlasti sve vrijeme.statixx wrote:Za uhar je bilo kakvo zacepljenje finansijskog krvotoka SDA. Te 3-4 godine bole vise od 20 godina konstruktivne opozicije.
Ovo je bitno u podrucjima gdje je SDA na vlasti, ali i jos bitnije tamo gdje su HDZ i SNSD.
- bingov buraz
#35346 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Treba stvari pojednostaviti,jeste li za još četiri godine vlasti SDA ili ne?Kratko i jasno.
Svako "ali" "šta" i "kad" je prva varijanta.Da se ne lažemo.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#35347 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dino Konaković je dakle u 2019 godini nada i spas gradu koji je prije 30 godina bio evropska metropola ?
ON NAM JE ALTERNATIVA I spas....on....
Otvaraj se zemljo odmah....
- insomnia78
#35348 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Evropska metropola. Malo je. Vaseljena je u pitanju
- drug_profi
#35349 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ma neće da razumiju ili se prave blesavi.bingov buraz wrote:Treba stvari pojednostaviti,jeste li za još četiri godine vlasti SDA ili ne?Kratko i jasno.
Mozda neko ima vremena da ceka jos 4 godine, ali ja mislim da ova zemlja nema.
Bar većina ljudi nema.
- _Reds_
#35350 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa vidis da se vecina ovdje vise pouda u njega, nego u svoje kadrove.sabina1 wrote:Dino Konaković je dakle u 2019 godini nada i spas gradu koji je prije 30 godina bio evropska metropola ?
Nije DK navukao ove koji su glasali za njega, nego navlaci evo i ove ostale.
Zedne ih je preko vode jednom preveo i opet bi.