English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

dzipalo

#35326 Re: English Premier League

Post by dzipalo »

BHF_Manijak wrote:
LSD wrote:Veliki Pep se drugi put zaredom popišao po krezuboj engleskoj sirotinji :thumbup:....posebno mi je drago radi neznalica koji su ga nazivali ublehom, lako mu je po španiji i njemačkoj kurchiti se, hajd nek stisne damu nek dođe na Otok :lol: :lol: eto sad im se popišo po facama :izet:
Sta cemo sa cempions ligom? :mrgreen:
To je prekucao davno, dok je jos bio u Spaniji :D
drug_profi

#35327 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

Dogodine. Ili one tamo.
LSD

#35328 Re: English Premier League

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:
LSD wrote:Veliki Pep se drugi put zaredom popišao po krezuboj engleskoj sirotinji :thumbup:....posebno mi je drago radi neznalica koji su ga nazivali ublehom, lako mu je po španiji i njemačkoj kurchiti se, hajd nek stisne damu nek dođe na Otok :lol: :lol: eto sad im se popišo po facama :izet:
Sta cemo sa cempions ligom? :mrgreen:
Šta šta cemo, davno se to prekucalo

2009
Image

2011
Image

To se osvaja sa pravim klubom, sa pravim vrijednostima ,sa pravim igracima.
Edin H.

#35329 Re: English Premier League

Post by Edin H. »

Logovan wrote:
Najbolji strijelci Premier Lige (18/19)
1.Salah (Liverpool) - 22 gola , 8 asistencija
2. Aubameyang ( Arsenal) - 22 gola. 5 asistencija
3. Mane ( Liverpool) - 22 gola. 1 asistencija
Mane gigant, nek se materi dodaju :D
Logovan

#35330 Re: English Premier League

Post by Logovan »

Image
BHF_Manijak

#35331 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

LSD wrote:
To se osvaja sa pravim klubom, sa pravim vrijednostima ,sa pravim igracima.
Potvrid se bez Messia mora, dosad tanko sa Bayom i ovim futavcima. :mrgreen:
cyprus

#35332 Re: English Premier League

Post by cyprus »

Kažu da je ovaj detalj odlučio prvenstvo - 11 milimetara :oops: :-D

Image

Al glupo mi je ovo pravilo... Čuj 99% lopte pređe liniju i nije gol :oops:

Btw, ne znam da li se ikad igdje još desilo da ekipa sa samo jednim porazom ostane bez titule... Liverpoolovci su izgleda hodali po ozbiljnim mrvama...

Chelseajeva sezona dosta oscilatorna, ali u konačnici ipak OK :thumbup: Još da je mlatnut Arsenal, al nisam nešto optimista...
LSD

#35333 Re: English Premier League

Post by LSD »

Kome se mora dokazivati i potvrditi :lol: :mrgreen: covjek osvojio dvije vezane titule (možda uzme i one kupove), to je tri titule u jednoj sezoni.
Ispade da se od svih trenera na svijetu jedino Pep Guardiola mora dokazivati sa tripletama :lol: :lol: u Bavariji je isto uzimao redovno duple krune, al jebo to, to tebe nije impresioniralo :P
Crvena Tifoza

#35334 Re: English Premier League

Post by Crvena Tifoza »

Koliko ćemo još čitati i slušati ovu patetiku u vezi Liverpoola, 97 bodova, 1 poraz itd? Ispade da je Man City ukrao titulu, kupili utakmice. Kao da je njima titula pala s neba. :-)
nKrkan

#35335 Re: English Premier League

Post by nKrkan »

U augustu sve je moguće spektakl :D

City FA Cup winner vs Liverpool league runner up

community shield 2019
tuzlak1212

#35336 Re: English Premier League

Post by tuzlak1212 »

Koliko priče "nek Pep osvoji LP ako je trenerčina" a hajmo bit iskreni, niko na svijetu osim par hiljada ljudi u Manchesteru neće da City osvoji LP :lol: :lol:
Mislim da ni Pep ne bi volio osvojit LP sa Cityem :oops:

Slijedeće moguće destinacije Pepa su PSG ili Inter :roll:
BHF_Manijak

#35337 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

LSD wrote:Kome se mora dokazivati i potvrditi :lol: :mrgreen: covjek osvojio dvije vezane titule (možda uzme i one kupove), to je tri titule u jednoj sezoni.
Ispade da se od svih trenera na svijetu jedino Pep Guardiola mora dokazivati sa tripletama :lol: :lol: u Bavariji je isto uzimao redovno duple krune, al jebo to, to tebe nije impresioniralo :P
Ma zajebajem se sta se palite Barcelonisti, ti, Crvena i ostali... :mrgreen: Trenercima, pa gledaj dvije sezone zaaredom tito te jebo mrtvi, al' ga licno ne mogu ni nacrtanog :mrgreen: K'o i onog malenog svrcu, sto ne umanjuje to da je gigant. :mrgreen:

Al' nema veze,cerat cemo se mi jos... :) Zasad Pep -Klopp 1:0, idemo dalje... :)
LSD

#35338 Re: English Premier League

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:
LSD wrote:Kome se mora dokazivati i potvrditi :lol: :mrgreen: covjek osvojio dvije vezane titule (možda uzme i one kupove), to je tri titule u jednoj sezoni.
Ma zajebajem se sta se palite Barcelonisti, ti, Crvena i ostali... :mrgreen: Trenercima, pa gledaj dvije sezone zaaredom tito te jebo mrtvi, al' ga licno ne mogu ni nacrtanog :mrgreen: K'o i onog malenog svrcu, sto ne umanjuje to da je gigant. :mrgreen:

Al' nema veze,cerat cemo se mi jos... :) Zasad Pep -Klopp 1:0, idemo dalje... :)
Number of titles won since 2008/09:

Guardiola — 26

Mourinho — 13

Allegri — 12

Enrique — 9

Zidane — 9

Ancelotti — 8

Simeone — 6

Benitez — 5

Klopp — 5

Gaal — 5
Zasad je Pep - Klopp (26-5), a ne 1-0. Necemo mjeriti samo jednu sezonu.
Eno ga dole negdje na dnu, zajedno sa Gaalom i Benitezom.
Tomahawk11
Globalni moderator

#35339 Re: English Premier League

Post by Tomahawk11 »

Gledaj Zinedina hadžije :D
tuzlak1212

#35340 Re: English Premier League

Post by tuzlak1212 »

BHF_Manijak wrote:

Pa i prošle sezone je Klopp bio na klubi Liverpoola... Valja 2:0 ako se gledaju EPL :roll:
moa

#35341 Re: English Premier League

Post by moa »

Svi dadose golove koje je pep doveo osim aguera. Naravno kompaniju je proslu spasio ali ljudi treba biti realan. Dali su najvise a primili najmanje golova.. Cestitke citiju iako su u jednom trenutku bili na -7. Liverpool je sam sebe kaznio.
BHF_Manijak

#35342 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

tuzlak1212 wrote: Pa i prošle sezone je Klopp bio na klubi Liverpoola... Valja 2:0 ako se gledaju EPL :roll:
Ma prosla sezona nije relevantna ni za sta, Liverpool nije bio blizu titule, govorim za ove direktne okrsaje, jer vjerujem da ce i iduce sezone biti ovakav head to head. Nisam mislio bukvalno na duel njega i Kloppa, vec zato sto je ove sezone bas se 1 na 1 igralo.

@LSD, ma neupitno ko je trofejniji, nisam na to ni mislio. Ovaj direktni dvoboj pripao Pepu, idemo dalje. Trfejniji ce ostati svakako. :)
tuzlak1212

#35343 Re: English Premier League

Post by tuzlak1212 »

BHF_Manijak wrote:
tuzlak1212 wrote: Pa i prošle sezone je Klopp bio na klubi Liverpoola... Valja 2:0 ako se gledaju EPL :roll:
Ma prosla sezona nije relevantna ni za sta, Liverpool nije bio blizu titule, govorim za ove direktne okrsaje, jer vjerujem da ce i iduce sezone biti ovakav head to head. Nisam mislio bukvalno na duel njega i Kloppa, vec zato sto je ove sezone bas se 1 na 1 igralo.

@LSD, ma neupitno ko je trofejniji, nisam na to ni mislio. Ovaj direktni dvoboj pripao Pepu, idemo dalje. Trfejniji ce ostati svakako. :)
Uzimao je njeg Pep i u Bundesligi one 2 sezone koliko se sjećam dok ovaj nije u Liverpool otišao... A s obzirom na povrede u Bayernu tih sezona kao i dan danas, a i na politiku da se ne troši puno para, tu se ne može reći da je Klopp bio u potpuno podređenoj situaciji.

Meni su 2 najbolja aktivna trenera trenutno na svijetu definitivno... Razlika je jedino što Klopp voli da sastavlja svoj tim i gradi igru spram igrača, dok Pep pravi svoj sistem i sastavlja tim spram svoje ideje.
Crvena Tifoza

#35344 Re: English Premier League

Post by Crvena Tifoza »

BHF_Manijak wrote:

Ja nedavno napisao kako se previše raduju u Liverpoolu kad su dobili onu utakmicu (ne sjećam se protivnika sad), a ti mene napade. Falilo je malo sabura. :D
BHF_Manijak

#35345 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Crvena Tifoza wrote: Ja nedavno napisao kako se previše raduju u Liverpoolu kad su dobili onu utakmicu (ne sjećam se protivnika sad), a ti mene napade. Falilo je malo sabura. :D
Ma vidi, vecina je svjesna bila da je gotovo nakon sto su pali United i Tottenham. Najkasnije tad. Previse je jak to tima da se oklizne kad je najpotrebnije. Naravno cuda se desavaju, ali vecina simpatizera i navijaca Poola je bila svjesna da su jako male sanse da se ovi okliznu na nekom Brightonu, Leicesteru ili Burnleyu... Al' eto, fino se nadati. :)
Edin H.

#35346 Re: English Premier League

Post by Edin H. »

Kakav ba Guardiola, sa tim budzetom bi i moja nana da je bila menadzer osvojila titulu, cestitke samo mogu ici Seiku Mansour bin Zayed Al Nahyanu i Abu Dabi United Group

Image
missko

#35347 Re: English Premier League

Post by missko »

City zasluzeno nema sta. Nisu imali srece bili na - 7 bili kroz sezonu osakaceni povredama nisu zrtvovali nijedan kup da se rasterete i opet lagano do titule
Crvena Tifoza

#35348 Re: English Premier League

Post by Crvena Tifoza »

BHF_Manijak wrote:
Crvena Tifoza wrote: Ja nedavno napisao kako se previše raduju u Liverpoolu kad su dobili onu utakmicu (ne sjećam se protivnika sad), a ti mene napade. Falilo je malo sabura. :D
Ma vidi, vecina je svjesna bila da je gotovo nakon sto su pali United i Tottenham. Najkasnije tad. Previse je jak to tima da se oklizne kad je najpotrebnije. Naravno cuda se desavaju, ali vecina simpatizera i navijaca Poola je bila svjesna da su jako male sanse da se ovi okliznu na nekom Brightonu, Leicesteru ili Burnleyu... Al' eto, fino se nadati. :)
Iskreno na jesen sam navijao da L’oool uzme titulu. Ali nevjerovatno dr*anje po ovim socijalnim mrežama mi je ogadilo to sve. Možda malo odvratno zvučim, ali zaista mi ne paše kad se sve upregne da jedan tim uzme titulu. Npr. navijao sam za L’pool u finalu u Istanbulu i vjerovatno ću navijati za njih protiv Totenhama. Ali za ligaški pohod, mišljenja sam sa to treba ići nekim prirodnim tokom. Razumijem da njihovim navijačima domaća titula znači mnogo, ali trebaju se strasti malo smiriti da bi je osvojili. Nešto poput nas kad smo željeli sa repkom na neko veliko takmičenje.
LSD

#35349 Re: English Premier League

Post by LSD »

Edin H. wrote:Kakav ba Guardiola, sa tim budzetom bi i moja nana da je bila menadzer osvojila titulu, cestitke samo mogu ici Seiku Mansour bin Zayed Al Nahyanu i Abu Dabi United Group
97 bodova osvoje i opet im Abu Dabi United Group uzme titulu ispred nosa :lol: džaba i + 7 što su imali :lol: pa koliki levati moraju biti za tako nešto :pisnuo:
BHF_Manijak

#35350 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Crvena Tifoza wrote: Iskreno na jesen sam navijao da L’oool uzme titulu. Ali nevjerovatno dr*anje po ovim socijalnim mrežama mi je ogadilo to sve. Možda malo odvratno zvučim, ali zaista mi ne paše kad se sve upregne da jedan tim uzme titulu. Npr. navijao sam za L’pool u finalu u Istanbulu i vjerovatno ću navijati za njih protiv Totenhama. Ali za ligaški pohod, mišljenja sam sa to treba ići nekim prirodnim tokom. Razumijem da njihovim navijačima domaća titula znači mnogo, ali trebaju se strasti malo smiriti da bi je osvojili. Nešto poput nas kad smo željeli sa repkom na neko veliko takmičenje.

Stoji prica, ali mislim da je nama to ovako sa strane tesko dokuciti. Ne zivimo tamo, ne osjetimo taj duh, pa ne znamo ni pravo stanje, a samo mozemo nagadjati kako je tim navijacima (pravim, mislim koji su u Liverpoolu, u Engleskoj) ciji je klub tako velik, a ceka ligasku titulu haman 3 decenije.
Mislim zato se vjerovatno i izrodila ta patetika, da cim malo namirisu kakvu sansu u oktobru, novembru da odmah ide euforisanje, sto samo po sebi stvara kontraefekat.
Ne kazem da je ispravno, ali ih pokusama razumjeti.

Zato su i pred sprdancije sirom Engleske, pa i Evrope, sa "this time, next year...". :) Morali bi to sto ti kazes mudrije odradit, i kao navijaci i kao ekipa, ali godine "gladi" su vjerovatno uzrok da padaju olahko u euforiju.
Post Reply