NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
vozackii
#35326 Re: NBA - National Basketball Association
According to Vegas, the return of Kevin Love has raised the Cavs odds of winning the #NBAFinals from 0.000000001% to 0.000000002%.
GAME CHANGER
GAME CHANGER
- JThomas
#35327 Re: NBA - National Basketball Association
lebron je nesumnjivo među najboljim igračima ikada. ali neke stvari treba razlučiti. on i pravi i vodi ekipu. to ide do granica "pripaza" jarana i igrača koje vode menadžeri jarani s ugovorima. i onda za fule u konceptu igre krivi druge.
nekad već podavno, ljudi su se pitali šta bi bilo da je allen iverson veći 20 cm. ne moraju se pitati - to ti je lebron. ko površno gleda, reći će ja bulaznim. ali osnovni koncept igre je isti - ja držim loptu bar 15 sekundi po postavljenom napadu, a vi stojite i gledate. taj koncept ima svoj ugrađeni plafon, i on je velikim dijelom odgovoran zato što je u tolikom broju serija bio kao autsajder. tu se svjesno zanemaruje logično pitanje - zašto je bio autsajder, kako šatro najbolji ikad može biti toliki autsajder, ima li tu njegovih zasluga za takav položaj. jedino gdje mu je skroz opravdano je prije odlaska u miami.
a pošto je sam formirao prvi "supertim" nema šta da se ljuti na duranta...
nekad već podavno, ljudi su se pitali šta bi bilo da je allen iverson veći 20 cm. ne moraju se pitati - to ti je lebron. ko površno gleda, reći će ja bulaznim. ali osnovni koncept igre je isti - ja držim loptu bar 15 sekundi po postavljenom napadu, a vi stojite i gledate. taj koncept ima svoj ugrađeni plafon, i on je velikim dijelom odgovoran zato što je u tolikom broju serija bio kao autsajder. tu se svjesno zanemaruje logično pitanje - zašto je bio autsajder, kako šatro najbolji ikad može biti toliki autsajder, ima li tu njegovih zasluga za takav položaj. jedino gdje mu je skroz opravdano je prije odlaska u miami.
a pošto je sam formirao prvi "supertim" nema šta da se ljuti na duranta...
- relativno84
#35328 Re: NBA - National Basketball Association
Lijepo si to sam zakljucio, bulaznis.
- pirmin
#35329 Re: NBA - National Basketball Association
Wilt, Jordan, LeBron, Kobe, Iverson, Durant...svejedno je.
Kosarka je kolektivna igra i kolektiv bi trebao biti iznad pojedinca.
Zato, kad vec Spursi nisu za finala moram reci - radije GSW!
-
vozackii
#35330 Re: NBA - National Basketball Association

On this day 11 years ago Cavaliers won Game 5 against Detroit Pistons. LeBron James scored 45points including last 25pts.
- JThomas
#35331 Re: NBA - National Basketball Association
i niko kome također treba lopta ne može sa lebronom da igra svoju igru u potpunosti. a ne može biti ni "totalne" timske igre. cijeli koncept i tim se prave po tome. i onda se kaže - autsajder. a zašto si autsajder?pirmin wrote:Wilt, Jordan, LeBron, Kobe, Iverson, Durant...svejedno je.
-
vozackii
#35332 Re: NBA - National Basketball Association
Jer igras protiv 2 all stara i 2 superstaraJThomas wrote:i niko kome također treba lopta ne može sa lebronom da igra svoju igru u potpunosti. a ne može biti ni "totalne" timske igre. cijeli koncept i tim se prave po tome. i onda se kaže - autsajder. a zašto si autsajder?pirmin wrote:Wilt, Jordan, LeBron, Kobe, Iverson, Durant...svejedno je.
Irving je dobio loptu i imao je vise loptu u rukama prosle godine nego ove sezone u Bostonu.
-
MensurM
#35333 Re: NBA - National Basketball Association
Irving je imao loptu vise nego LeBronvozackii wrote:Jer igras protiv 2 all stara i 2 superstaraJThomas wrote:i niko kome također treba lopta ne može sa lebronom da igra svoju igru u potpunosti. a ne može biti ni "totalne" timske igre. cijeli koncept i tim se prave po tome. i onda se kaže - autsajder. a zašto si autsajder?pirmin wrote:Wilt, Jordan, LeBron, Kobe, Iverson, Durant...svejedno je.
Zato, kad vec Spursi nisu za finala moram reci - radije GSW!![]()
Irving je dobio loptu i imao je vise loptu u rukama prosle godine nego ove sezone u Bostonu.
Wade je imao loptu...
Sad sigurno Korver i Zizic nece imati
-
vozackii
#35334 Re: NBA - National Basketball Association
Volio bi da lebron ode u lakerse da ovi polizu sve sto su posrali

- spree
#35335 Re: NBA - National Basketball Association
A Pierce, Garnett i Allen nisu bili super tim? Nisu ni formirani prije ovih u Miamiju? Poredjenje s Iversonom je smijesno u najmanju ruku. LeBron je igrao za kite od trenera i grozan menadžment u cavsima, tako da izgleda da on sve odredjuje. Ko je gledao ovaj zadnji intervju vidio je da to nema veze s vezom. Mozda je imao nesto utjecaja da jr. i tristan dobiju ovakve ugovore, ali sigurno ni blizu koliko mu sveznajuci obicni navijaci stavljaju na teret i koliko oni "znaju". A to driblanje je lopte i njegova dominacija nad njom nije do njega. Da imas nekog kvalitetnog i autoritativnog trenera malo sutra bi on tako, a i suigraci ne bi strahovali i samo gledali da njemu dodaju. Vjerovatno bi igrali ono sta se od njih trazi i u cemu su dobri, a ne ovako ko preplašeni.
- JThomas
#35336 Re: NBA - National Basketball Association
isto su govorili i za iversona, nije do njega, nema s kim da igra. vidiš da je poređenje dobro
a jeste bilo do njega i ustvari je mu je najviše odgovaralo da oko njega stoje i gledaju. isto tako jeste i do lebrona, samo što je on kategoriju bolji i veći igrač. ali princip je isti, i tim bude manje, a ne više od zbira pojedinaca. da nije ovako, nema šanse da heat gubi od mavericksa 2011. ili od spursa 2014.
i u današnjem svijetu nema više autoriteta nad superstarovima. jer svi su treneri danas zamjenjiviji, manje bitni, jeftiniji i manji izvor prihoda od njih. a lebron je veliki dio i tog trenda.
a jeste bilo do njega i ustvari je mu je najviše odgovaralo da oko njega stoje i gledaju. isto tako jeste i do lebrona, samo što je on kategoriju bolji i veći igrač. ali princip je isti, i tim bude manje, a ne više od zbira pojedinaca. da nije ovako, nema šanse da heat gubi od mavericksa 2011. ili od spursa 2014.
i u današnjem svijetu nema više autoriteta nad superstarovima. jer svi su treneri danas zamjenjiviji, manje bitni, jeftiniji i manji izvor prihoda od njih. a lebron je veliki dio i tog trenda.
- JThomas
#35337 Re: NBA - National Basketball Association
i ako je boston bio super tim, bili su i lakersi iz tih godina koji su bili bolji. a nije to to. heat je prvi put da se na taj način udruže tri zvijezde u zenitu karijere. za lebrona i wadea 2010. se odvojeno moglo argumentovati da su najbolji igrači lige. pierce i allen nikad nije ni bili u tim raspravama, a garnett 2007. isto već nije bio. bio je tri-četiri godine prije.
- spree
#35338 Re: NBA - National Basketball Association
Dosta toga sto si rekao stoji, ali fakat se pretjeruje u tome da kao lebron sve kontroliše. Eto pogledaj ovaj zadnji intervju sa Rachel Nichols, pa ces vidjeti.
E: ovo se odnosi na prethodni post. A sto se tice Bostona sad ces usporedjivati ko je veci superstar i po tome odrediti ko je super tim? Ma daj ba. A u prethodnom postu napisao prvi super tim u Miamiju.
E: ovo se odnosi na prethodni post. A sto se tice Bostona sad ces usporedjivati ko je veci superstar i po tome odrediti ko je super tim? Ma daj ba. A u prethodnom postu napisao prvi super tim u Miamiju.
- JThomas
#35339 Re: NBA - National Basketball Association
nikad pierce ni allen nisu bili u diskusijama za najboljeg igrača lige, za top 1. ma nisu ni za top 5. garnett jeste ali ne u ta doba. a lebron i wade obojica jesu, u ta doba.
- spree
#35340 Re: NBA - National Basketball Association
I zbog toga nisu napravili super tim?
-
Korovjev
#35341 Re: NBA - National Basketball Associationv
Ako ćemo realno svaki veliki tim koji sam ja gledao je u neku ruku super tim, od Lakersa (Magic, Jabbar, Worthy), Bullsa (Jordan, Pippen, i od ovih ostalih se mogu dvije zvijezde a ne jedna sklopiti) opet Lakersi (Shaq, Kobe). I Zekeov Detroit i Hakeemov Houston su imali vrhunske igrače, i dugu klupu, možda ne neke zvijezde ali odlične igrače. Dumars npr. koji bi sada odgovarao Thompsonu iz Gsw. Ili kako bi naš narod rekao od govana se pita ne pravi.
Zbog toga mislim da bi Lebronovo osvajanje prstena sa ovakvim timom bilo nešto posebno, što bi ga izdvojilo od ostalih najvećih zvijezda. Sumnjam da tu ima njegove namjere (haj da se okružim levatima pa ako osvojim onda ću biti mega car), ali sam isto tako siguran da neće reći u intervjuu jeste ja sam pogurao ugovore za ove moje jarane koje zastupa moj amidžić.
Zbog toga mislim da bi Lebronovo osvajanje prstena sa ovakvim timom bilo nešto posebno, što bi ga izdvojilo od ostalih najvećih zvijezda. Sumnjam da tu ima njegove namjere (haj da se okružim levatima pa ako osvojim onda ću biti mega car), ali sam isto tako siguran da neće reći u intervjuu jeste ja sam pogurao ugovore za ove moje jarane koje zastupa moj amidžić.
- relativno84
-
klosar pravi
- relativno84
-
anodi
#35345 Re: NBA - National Basketball Association
linak, linak..dajte link
- shalla
#35346 Re: NBA - National Basketball Association
GSW u 6, uz jednu gutavu utakmicu (jedna od te dvije pobjede Cavsa) i ostale poprilično jednostrane...
- spree
#35347 Re: NBA - National Basketball Association
Dobri Cavsi u prvoj pravo, jos da su pogodili ove otvorene suteve.
-
Nadzorna_ploca
#35348 Re: NBA - National Basketball Association
Skoro cijeli play off Warriorsi tek u trecoj cetvrtini pale motore. Hoce li danas biti tako pitanje je.
-
Itsoktobealone
#35349 Re: NBA - National Basketball Association
ljudi šutaju 59%. Čim to spadne pomest će ih Warriorsi.
-
il dottore
#35350 Re: NBA - National Basketball Association
Ja sve cekam kad ce tih +40 sto forumski strucnjaci najavljuju