Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
avetinja

#35326 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

BlueBlood wrote:Image
Možda je čovjek navijao za Udarnik ili Slobodu, koji su fuzijom stvorili Torpedo kasnije preimenovan u Sarajevo.
ultima_palabra

#35327 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

avetinja wrote:Možda je čovjek navijao za Udarnik ili Slobodu, koji su fuzijom stvorili Torpedo kasnije preimenovan u Sarajevo.
Vjerujem da su to bila popularna imena klubova u NDH :mrgreen:
Šibicar

#35328 Re: Premijer liga BiH

Post by Šibicar »

ultima_palabra wrote:
Šibicar wrote:Pustite pitare na miru.ljudi već drugu godinu zaredom slave 70 godina postojanja a imaju navijača koji je 75 godina vjerni navijač kluba,ko zna uopšte kad su nastali i kakvi su to marifetluci,očekujem da sljedeće godine saznamo da su stariji i od Želje i da uz bubnjeve,vatromet i utakmicu sa Videotonom proslave stogodišnjicu kluba. :mrgreen:
Sjećam se kad su slavili remi na Grbavici uz izgovor da slave 64 godine kluba... pa kontam kakav li će dernek prirediti za 70. godišnjicu? 8-)
Nekad su im igrači goli napuštali teren Grbavice nakon remija koji oni,inače,nikad ne slave.
avetinja

#35329 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

ultima_palabra wrote:
avetinja wrote:Možda je čovjek navijao za Udarnik ili Slobodu, koji su fuzijom stvorili Torpedo kasnije preimenovan u Sarajevo.
Vjerujem da su to bila popularna imena klubova u NDH :mrgreen:
Ja čekam saopštenje sa druge strane Miljacke. Možda ljudi stvarno slave 75 godina, a onoliko se čupale kose radi zastave koja im možda i nije potrebna. :mrgreen:
BlueBlood

#35330 Re: Premijer liga BiH

Post by BlueBlood »

Image

prerano su postali senilni :lol: jbt pa ovi fakat ne poznaju historiju svog kluba ni kad su osnovani... :lol:

mnogo puta su se do sad izblamirali al ovo je vrh :-) :roll:
avetinja

#35331 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Treći uz Allaha slave rođendane prema Hidžri.
leškarenje

#35332 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

Ako je danas Rođendan kluba, onda se ta tekma sa Galatom igrala u sklopu obilježavanja 70.godina postojanja jer se igrala poslije 69.godišnjice.
Ovo je za ove nepismene kojima je fakat potrebno nacrtati.
ultima_palabra

#35333 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

leškarenje wrote:Ako je danas Rođendan kluba, onda se ta tekma sa Galatom igrala u sklopu obilježavanja 70.godina postojanja jer se igrala poslije 69.godišnjice.
Ovo je za ove nepismene kojima je fakat potrebno nacrtati.
A ova sa Novim Pazarom?
leškarenje

#35334 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

Nisam to ni vidio,zaboravio sam na nju :mrgreen:
Delac se tad povrijedio, kad se igrala ta utakmica?
Last edited by leškarenje on 24/10/2016 14:25, edited 1 time in total.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#35335 Re: Premijer liga BiH

Post by Pitar sa Kariba »

Ta utakmica je odigrana da bi se pokusalo pomoci Velezu. Znamo koliko nas je kostala. Al' sta zna fukara....
ultima_palabra

#35336 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

leškarenje wrote:Nisam to ni vidio,zaboravio sam na nju :mrgreen:
10.10.
Nadzorna_ploca

#35337 Re: Premijer liga BiH

Post by Nadzorna_ploca »

TM88 za one koji bolje poznaju povijest.
leškarenje

#35338 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

ultima_palabra wrote:
leškarenje wrote:Nisam to ni vidio,zaboravio sam na nju :mrgreen:
10.10.
Haj ba sta zakeras :mrgreen: 15.dana gore dole.....
Pa i vi ste osnovani '88,a furate se na '87 :run:
cvrčak_na_hedonizmu

#35339 Re: Premijer liga BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

KPNCTNJAH wrote:Blago vama kad vam je do zajebancije, Zrinjski laganini koraca ka novoj tituli, mi kukamo vec drugu godinu kako igramo sve losije, ustvari bili smo nezadovoljni i onda kad smo KUPILI titulu, ove smo zvanicno dotakli dno, a kod njih euforija jer su nas prestigli na tabeli :bih:
Logično da ćete biti nezadovoljni nakon onolike ofiraže. Pola lige vas prozivalo da kupujete :skoljka:

Ipak si pravi navijač, svaka čast na realnosti :thumbup:
north

#35340 Re: Premijer liga BiH

Post by north »

KPNCTNJAH wrote:Blago vama kad vam je do zajebancije, Zrinjski laganini koraca ka novoj tituli, mi kukamo vec drugu godinu kako igramo sve losije, ustvari bili smo nezadovoljni i onda kad smo uzeli titulu, ove smo zvanicno dotakli dno, a kod njih euforija jer su nas prestigli na tabeli :bih:
Da je samo to, najavljivala se dupla u ovoj sezoni sa skijašem i još se najavljuje...sa ćelom ide trodupla ako bude ikako moguće :oops: ...ljudi prezadovoljni pobjedama sa po jedan razlike protiv Metalegea, Krupe i Olompica, kući sve odigrali i na svakoj primili po gol, uzeli bod na derbiju sa novim trenerom koji je već u rangu Guardiole iz najboljih dana...treba prihvatiti tu idilu i ne smetati im, mi smo u totalnom raspadu i sa razočarenjem koje niko ne krije i na -3, a sad će kraj polusezone...Uvijek sam govorio, svako ima svoje kriterije i ambicije i to treba poštovati...
leškarenje

#35341 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

I evo Cede Sevarike :lol:
Nadzorna_ploca

#35342 Re: Premijer liga BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Amara Khaj Phice je cijela liga prozivala, sta cemo sad? :oops:
BlueBlood

#35343 Re: Premijer liga BiH

Post by BlueBlood »

cemu biti nezadovoljan novim trenerom 6-3-0 gol razlika 22:7 (4 od 7 primljenih golova iz penala)
north

#35344 Re: Premijer liga BiH

Post by north »

Ti si baš releventan da nam pojasniš..naravno da ćeš biti zadovoljan jer nisi bolje naučio od ovoga gledati :D
cvrčak_na_hedonizmu

#35345 Re: Premijer liga BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

north wrote:
Da je samo to, najavljivala se dupla u ovoj sezoni sa skijašem i još se najavljuje...sa ćelom ide trodupla ako bude ikako moguće :oops: ...ljudi prezadovoljni pobjedama sa po jedan razlike protiv Metalegea, Krupe i Olompica, kući sve odigrali i na svakoj primili po gol, uzeli bod na derbiju sa novim trenerom koji je već u rangu Guardiole iz najboljih dana...treba prihvatiti tu idilu i ne smetati im, mi smo u totalnom raspadu i sa razočarenjem koje niko ne krije i na -3, a sad će kraj polusezone...Uvijek sam govorio, svako ima svoje kriterije i ambicije i to treba poštovati...
Nakon miliJona, aviJona, kamiJona, prekucavanja liga i grupnih faza nemoj mi reći da se niste sjebali ko tuljani :D

Meni bi baš bilo loše da doživim sličnu euforiju i onda ovakav strmoglavi slobodni pad sa tendencijom da bude još gore :D
north

#35346 Re: Premijer liga BiH

Post by north »

Naravno da nije prijatno...ali nemoj se ni ti praviti lud da nisi to proživljavao...svaki put kad idol odleprša, ili si naviko na trofeje kad njega nema :D
BlueBlood

#35347 Re: Premijer liga BiH

Post by BlueBlood »

pa i vi ste krupu s jednim golom razlike pobijedili a Metalleghe i Olimpic vas otresli na sred koseva :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#35348 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

BlueBlood wrote:pa i vi ste krupu s jednim golom razlike pobijedili a Metalleghe i Olimpic vas otresli na sred koseva :lol:
Haj se zakuni 8-)
ultima_palabra

#35349 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

north wrote:
KPNCTNJAH wrote:Blago vama kad vam je do zajebancije, Zrinjski laganini koraca ka novoj tituli, mi kukamo vec drugu godinu kako igramo sve losije, ustvari bili smo nezadovoljni i onda kad smo uzeli titulu, ove smo zvanicno dotakli dno, a kod njih euforija jer su nas prestigli na tabeli :bih:
Krupa kako igra, protiv njih je bilo kakva pobjeda uspjeh... ne znam da ih je neko razvalio. Zaboravio si pobjedu u Bijeljini, to ni Zrinjski nije uspio.

Metalleghe i Olimpic su realno trebale biti pobjede od bar tri razlike, što pokazuje da još ima posla s ovom ekipom...tj. da je realizacija slaba, a golovi se primaju skoro iz svake prilike protivnika. Kako god, nema tu mjesta za velike zamjerke Slavku... kao ni Čali kod vas, najviše ste izgubili Hurtićevim kiksevima.
BlueBlood

#35350 Re: Premijer liga BiH

Post by BlueBlood »

Tomahawk11 wrote:
BlueBlood wrote:pa i vi ste krupu s jednim golom razlike pobijedili a Metalleghe i Olimpic vas otresli na sred koseva :lol:
Haj se zakuni 8-)
amidzemi
Locked