Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nemoj se bezveze prosipati evo opet te citiram jer mi nije bilo mrsko slikati taj dio
Zato sada postavljam
Horizontalna i vertikalna signalizacija često nisu koherentne - dokazano je na ovoj temi slikama.
Bila je plava tabla na banderi sa jasno iscrtanim smjerovima svih traka te raskrsnice i sa isrctanim PRAVO I DESNO i za srednju traku (krajnja desna je bila iscrtana samo za desno).
Nisam obraćao pažnju na tu tablu a ovih dana baš i ne prolazim ali pretpostavljam da je još uvijek tu.
nema plave table ima samo zelena za autoput a1 desno
nije mi mrsko bilo i to slikati da vidis a to da se ne kreces samo je izgovor da si pogrijesio
Maloprije prosao Kotromanicevom, vertikalna signalizacija kaze da se iz lijeve trake moze pravo i desno.
Koliko znam, vertikalna signalizacija, tj. saobracajni znak, je "starija" u odnosu na horizontalnu jer se postavlja na osnovu rjesenja nadleznog ministarstva.
Linije po cesti moze crtati svaki pjano.
Bilo je takvih slucajeva dolinom Neretve, lola puko punu liniju, a znak dozvoljava preticanje.
kotromaniceva je uvijek bila da mozes i desno iz lijeve
al ovdje na otoka raskrsnici nikad nije bilo da iz srednje mozes desno
ni ta tabla sigurno nije tako pokazivala jer zivim tu u blizini i znam
S4mpion wrote: ↑05/10/2021 15:50
U Nedžarićima se sinoć oko pola 10 zagužvalo dobro, jer raja, koja vozi lijevom trakom za grad, se samo zaustavi u toj traci (na čisto zeleno), blokiraju kolonu iza sebe i čekaju zeleno za skretanje prema DHL-u.
Guzva je non stop sada, ne moze Bosnjo na slijedecem semaforu lijevo da skrene mora tu Trebali su opaliti zabranu da se ne moze lijevo dok se ne zavrse radovi svi pravo i vozdra.
Ja sam se pitao zašto nisu ostavili samo za pravo i da se ne može skrenuti. Onda skontah. Ondje se postavlja privremena stanica, a vrlo lako moguće da će blokirati tu lijevu traku poslije raskrsnice kada počne rekonstrukcija tramvajske stanice.
Edit: Mislim da je ondje postavljena privremena signalizacija da je ona traka samo za skretanje lijevo i da se ne može iz nje pravo, ali nisam baš dobro pogledao danas kada sam prošao i moguće da griješim.
Last edited by mirza_15 on 05/10/2021 18:19, edited 2 times in total.
Novi Bingo. Ima kružni tok, ali raj i falje izlazi iz Binga na izlaz bliže naselju Miljacka i ide preko ili duple pune ili čak ocrtanog ostrva (nisam siguran šta je na onom mjestu) i ide lijevo prema gradu. Mora presjeći dvije trake i uključiti se u treću. Mrsko otići prema Ilidži, okrenuti se na kružnom toku i vratiti ili preko parkinga otići na kružni tok. Izgubio bi maksimalno pola minute do minut. I to je masovna pojava. Oko 16:15 danas sam gledao u koloni 3,4 auta kako prave isti manevar. Moraš mu zid postaviti da skonta da ne može tuda da prođe.
Last edited by mirza_15 on 05/10/2021 18:20, edited 1 time in total.
Za kolegu forumaša koji je imao udes, uzmi dobrog advokata i naplati i štetu i uzmi pare za povredu. Nadam se da si išao odmah na hitnu ili u klinički i da si uzeo nalaze. Meni je drug imao udes sa clio 2. Totalna. Kupio od štete i povreda njega, supruge i djeteta (ništa ozbiljno, ali jeste bilo povreda) noviji clio 3 i još mu ostalo para. Dobio je nešto i za clio 2. Prodao ga nekom majstoru za dijelove.
mirza_15 wrote: ↑05/10/2021 18:11
Novi Bingo. Ima kružni tok, ali raj i falje izlazi iz Binga na izlaz bliže naselju Miljacka i ide preko ili duple pune ili čak ocrtanog ostrva (nisam siguran šta je na onom mjestu) i ide lijevo prema gradu. Mora presjeći dvije trake i uključiti se u treću. Mrsko otići prema Ilidži, okrenuti se na kružnom toku i vratiti ili preko parkinga otići na kružni tok. Izgubio bi maksimalno pola minute do minut. I to je masovna pojava. Oko 16:15 danas sam gledao u koloni 3,4 auta kako prave isti manevar. Moraš mu zid postaviti da skonta da ne može tuda da prođe.
pa naravno da će
ne mora biti zid, ali oni plastični visoki čunjevi bi bili ok
mirza_15 wrote: ↑05/10/2021 18:11
foxlife wrote: ↑05/10/2021 17:01
nije mi mrsko bilo i to slikati da vidis a to da se ne kreces samo je izgovor da si pogrijesio
Komentari o "izgovorima" su ti potpuno suvišni i nepotrebni.
Nisam obraćao pažnju na plavu tablu iako sam tuda prošao u subotu.
Nema je - uklonili je ako je nisi uslikao.
Sad policija može pisati kazne kad stanu na autobusnom stajalištu na glavnoj cesti ka Ilidži (ako i stanu od uredno parkiranih vozila na stajalištu)
Do jučer nisu mogli bilo je dozvoljeno skretanje.
foxlife wrote: ↑05/10/2021 17:01
Komentari o "izgovorima" su ti potpuno suvišni i nepotrebni.
Nisam obraćao pažnju na plavu tablu iako sam tuda prošao u subotu.
Nema je - uklonili je ako je nisi uslikao.
Sad policija može pisati kazne kad stanu na autobusnom stajalištu na glavnoj cesti ka Ilidži (ako i stanu od uredno parkiranih vozila na stajalištu)
Do jučer nisu mogli bilo je dozvoljeno skretanje.
kad nisu mogli kaznjavati na bus stajalistu?
nije bilo dozvoljeno skretanje tu nikad
nema table nije bilo table za to sto tvrdis
i komentari o izgovorima nisu nepotrebni ni suvisni nego da ti skrenem paznju kako grijesis i kako bi neko zbog tebe mogao napraviti sranje
Ima li iz Hadzica onaj auto voz k'o sto je nekad bio od Sarajeva do Kardeljeva (stariji ce znati gdje je to ), da natovarim auto do zeljeznicke stanice.
bitanga_sa_otesa wrote: ↑05/10/2021 21:41
danas sam proveo pola sata u garazi scc,promatrajuci razne nesposobne degenerike...kakva sve marva ima vozacke pa to je strasno....
vozacka nije vise privilegija (ako je nekad i bila za one sto i znaju voziti)
vozacka je sad kao licna karta, svako je ima, sto naravno ne znaci da je zna koristiti
bitanga_sa_otesa wrote: ↑05/10/2021 21:41
danas sam proveo pola sata u garazi scc,promatrajuci razne nesposobne degenerike...kakva sve marva ima vozacke pa to je strasno....
U Nedžarićima se sinoć oko pola 10 zagužvalo dobro, jer raja, koja vozi lijevom trakom za grad, se samo zaustavi u toj traci (na čisto zeleno), blokiraju kolonu iza sebe i čekaju zeleno za skretanje prema DHL-u.
Možda ne bi bilo loše da ukinu lijevo skretanje na toj raskrsnici iz pravca Ilidže, dok se radi ova rekonstrukcija...
Možda ne bi bilo loše da ukinu lijevo skretanje na toj raskrsnici iz pravca Ilidže, dok se radi ova rekonstrukcija...
Jedino rješenje, realno. Ali zatvorice se lijeva traka i kod postojeće stanice radi radova, ako će biti kao na Otoci.