Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Mustang1

#35301 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

kamen spoticanja wrote:
apsidejzi wrote:
dert wrote:jebli vas vise parkinzi i parkiranje :D
jel' se to nista ne desava u nicaZe ...............slike , foto .................. :oops:
Jesi to i ti dijaspora :D
pozelio slike one flase konjaka i ostalih akademskih gradjanki ovoga grada :oops:
Sad su u modi one sto obrcu sladoled u ziziju, malo malo cujem ili se neko zali na njih, ili ih hvali :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#35302 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Kralj Tvrtko I. wrote:Jes nam dugo Ekran i bio :D

PS: koliko dugo se ceka i koliko kosta uvjerenje o nekažnjavanju?
6-7 dana ali bude gotovo za 2-3 tako da otiđi i reci da hitno treba :D Cenera je ako je za domaće potrebe, a pandžuka za inostrane.

Radujem se dolasku Cinestara mada će vjerovatno bit skuplji. :thumbup:
Kralj Tvrtko I.

#35303 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Ma za ovdje mi treba. Hvala.
kakavdanakneiskustvu

#35304 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

zna li ko cijene smještaja po osobi u hotelima i hostelima u gradu,tacnije,da mogu i sam potraziti,moze li mi neko pobrojati hostele a i hotele,da koji ne zaboravim?
Mustang1

#35305 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Auu Hakale kralja :lol:
Jel neko gledao na Zenici? Kaze "Mozda uskoro napravim solisticki koncert u Areni, kad mogu ovi iz Srbije mogu i ja hajde" :lol:
Sanjarko

#35306 Re: Zeničani

Post by Sanjarko »

Gledao sam malo kad sam dosao kuci. Pun grad. Ja sam bio negdje drugo i to puno.
clio_dci120

#35307 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

kakavdanakneiskustvu wrote:zna li ko cijene smještaja po osobi u hotelima i hostelima u gradu,tacnije,da mogu i sam potraziti,moze li mi neko pobrojati hostele a i hotele,da koji ne zaboravim?
Ma uzmi u Carpe Diemu, odmah doplati i Ramajanu, kada je bal neka je i maskenbal. :D

Morao sam, halali na beskorisnim postu. :D
Tempo
ZeModerator

#35308 Re: Zeničani

Post by Tempo »

clio_dci120 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:zna li ko cijene smještaja po osobi u hotelima i hostelima u gradu,tacnije,da mogu i sam potraziti,moze li mi neko pobrojati hostele a i hotele,da koji ne zaboravim?
Ma uzmi u Carpe Diemu, odmah doplati i Ramajanu, kada je bal neka je i maskenbal. :D

Morao sam, halali na beskorisnim postu. :D

gdje beskoristan... ovo je najkorisniji post koji si ikad napisao. zna li se posto je ramajana?
macchiato

#35309 Re: Zeničani

Post by macchiato »

Baš mi je drago radi cinestara, pretpostavljam da će biti dosta širi izbor filmova. :thumbup:

Kako izračunah, negdje oko novembra/decembra bi trebali sve završiti.

Ne kažem da u Ekranu nije bilo filmova, ali na spisku 5-6 filmova u vrh glave i to mahom crtani filmovi i neka sci-fi/akcijska gluparija. Slab izbor za nas koji volimo druge žanrove.
Evo već mjesecima hoću da odem, al' kad god provjerim spisak, ništa mi se ne sviđa do te mjere da maksuz odem, platim kartu i odgledam. Za sutra (još srijeda, dan kina i jeftinije ulaznice) čitava tri filma u opticaju... kralj lavova, fast&furious i neki loši horor. :lol: Ovo bih gledala jedino kad bi mi neko platio ili me prisilio.
dert

#35310 Re: Zeničani

Post by dert »

kamen spoticanja wrote:
apsidejzi wrote:
dert wrote:jebli vas vise parkinzi i parkiranje :D
jel' se to nista ne desava u nicaZe ...............slike , foto .................. :oops:
Jesi to i ti dijaspora :D
pozelio slike one flase konjaka i ostalih akademskih gradjanki ovoga grada :oops:

o cemu ti :?
kamen spoticanja

#35311 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

a onda si propustio kad se nije pisalo o vinjetama nego o instagram profilima :D
de nek clio opet baci koji
za jarana mi treba :oops:
kakavdanakneiskustvu

#35312 Re: Zeničani

ima li hostela osim onog u n. zenici i onog kod garnizona?
notsure

#35313 Re: Zeničani

Post by notsure »

kakavdanakneiskustvu wrote:ima li hostela osim onog u n. zenici i onog kod garnizona?
Ima Avanti iznad bazena
https://www.facebook.com/pansion.avanti.zenica/
kakavdanakneiskustvu

#35314 Re: Zeničani

notsure wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ima li hostela osim onog u n. zenici i onog kod garnizona?
Ima Avanti iznad bazena
https://www.facebook.com/pansion.avanti.zenica/
:thumbup:
Casual's

#35315 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Šta kaže, urediti će ovaj dio grada, popločati, i staviti naplatu parkinga. :D :D :D

Image
Nivelacija

#35316 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Zeničani su narednih dana na ispitu gostoprimstva – pokažimo svima zašto je Zenica Bosne zjenica

07.08.2019.

Zeničani su narednih dana na ispitu gostoprimstva – pokažimo svima zašto je Zenica Bosne zjenica U četvrtak uvečer prvak BiH, FK Sarajevo igra međunarodnu utakmicu u našem gradu, istu večer sarajevski bend Helem nejse nastupa na glavnom gradskom trgu.

Noć kasnije taj isti trg će ugostiti regionalnu pop zvijezdu Željka Joksimovića, a u subotu se na Bilinom očekuje novi spektakl – probuđeni, novi, svježiji NK Čelik ugošćava drugog sarajevskog premijerligaša, FK Željezničar. I još jedna nogometna, ali iz ženskog nogometa. Višestruke prvakinje BIH, SFK 2000 narednih par dana su u Zenici domaćin turnira Lige Evrope.

I ne zaboraviti tu skorašnje teniske mečeve u Zenici, te druge događaje u javnoj ili privatnoj organizaciji. od gostovanja pjevača, glumaca, pozorišnih predstava, filmskih projekcija…

Cijeli niz masovnih, javnih okupljanja završava u nedjelju ujutro, kad je Kurban-bajram. Vjerovatno policija u Zenici (ZDK) odavno nije imala više sigurnosnih izazova u kratkom periodu, ali da bi sve proteklo kako valja, prvo i neophodno i sigurno dovoljno je da svi mi prvo volimo svoj grad.

Zenica je Bosne zjenica, često se pjeva sa tribina. I jeste, sudeći po “zgusnutom rasporedu” dešavanja u inače “tanko” ljeto avgustovsko.

Dva, za ovaj grad vrlo bitna čovjeka, zenički gradonačelnik i trener NK Čelik, pozvali su sve nas da budemo dobri domaćini, da ne kvarimo čari igre bacanjem predmeta u teren, da bodrimo svoje i poštujemo tuđe. pametnom i išaret dovoljan, ali treba napomenuti.

Kolege novinari iz Sarajeva su danas podsjetile kad su Robijaši gurnuli na stranu sva rivalstva, te darovali krv koja je spasila život navijačima Sarajeva. Pravi navijači su i polagali cvijeće na Markalama, na tuzlanskoj Kapiji.

Ne morate biti nogometni fanatik, navijač, dovoljno je biti obični gledalac, a takvi su mnogo vremena zaobilazili Bilino, koje su ponekad opsjedali oni koji nisu ni Robijaši, niti vole svoj grad. Ipak, nogomet se (ponovno) vraća u grad. Grad je pun gostiju, dijaspore, rodbine, ali i ljubitelja sporta, muzike…

Sve to omogućava veći promet radnjama, kafićima, restoranima, hotelima, njihov rad više poreza… nije teško niti komplikovano shvatiti koliki to boljitak donosi. U vremenu kad se grad i ne može pohvaliti značajnim brojem istorijskih ili turističkih lokaliteta, a one koje imamo su nedovoljno iskorišteni, svaki sportski, kulturni – javni događaj je dobrodošao.

Kamo sreće da nam je Arena sa svim svojim kapacitetima svakog mjeseca popunjena. Kamo sreće da svaku večer ne znamo hoćemo li u kino, pozorište, na Trg Alije Izetbegovića, Kamberovića ili Bilino polje ili u Arenu?

Pokažimo da smo gostoprimljivi, pokažimo ono što jesmo. Jučerašnji sportski protivnici, neka to budu na terenu. I na tribinama se mogu nadmetati ko će glasnije bodriti svoj klub, reprezentaciju. Zviždanje himni, psovke pogotovo na nacionalnoj, vjerskoj ili po geografskoj podjeli pokušajte ostaviti “kod kuće”.

Za trenutak se samo prisjetite koliko se neugodno osjećate kad vam neko psuje Zenicu, kad vam neko psuje Bosnu (i Hercegovinu), kad zvižde našoj himni. I recite sebi – ja neću biti kao oni. Koliko sutra će gradom hodati ljudi sa šalovima raznih klubova, prisjetite se kako se lijepo osjećate kad hodate sa našim šalovima, a ljudi vam aplaudiraju, poneki vas i zovne na piće.

– Volio bih za Bajram otići kući, u Tursku, sa osjećajem da smo u poštenoj borbi pobjedili Želju, kaže trener Čelika.

Hajdemo u poštenoj “borbi” pokazati Sarajlijama, za koje smo davali krv ne samo u nesrećama, nego i u posljednjem ratu, da je priča o tome da svaki Zeničanin mrzi glavni grad – neistinita. Pročitah jučer kako se jedan bh. političar, čije ime nije vrijedno pominjanja, ne osjeća lijepo u Sarajevu, ne voli taj grad. Nemojte biti kao on. Jer on isto tako, možda i još više, prezire Zenicu. Nemojte biti kao oni, budite kao Robijaši koji su darovali krv navijačima Sarajeva, koji su položili cvijeće na Markalama.

Nećete, siguran sam, svoj grad više voljeti i pokazati ljubav prema njemu tako što psujete Sarajevo, mrzite glavni grad ili tako što odvaljujete znakove, kidate i bacate cvijeće, saksije, uništavate svoj Grad. Otiđite na trg, na Bilino, u Trening kamp, pokažite kakos e bodri svoj Grad, svoja država. Kamere i foto aparati svih medija regije su usmjereni narednih dana u Zenicu. Budimo dobri, budimo najbolji domaćini.

A za kraj, poruka i za goste – domaće i strane. Nadam se da ćete se u ovom gradu osjećati udobno, lijepo. Poštujte domaćine i trudite se da ne izazivate pometnju, ne vrijeđajte i vjerujemo da će vam domaćini, da će vam Zenica i Zeničani pokazati svoje pravo lice – domaćina, sportskog i grada u kojem je različitost i svi koji u njega dođu – dobrodošli.

A. Dž.
Mustang1

#35317 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Ovo nikad ne mozes znati hoce li neku budalu prebaciti pod uticajem Bog zna cega pa da masa bude popljuvana.
clio_dci120

#35318 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Nekako mi iz ovoga Dzonlicevog teksta dodje da se unaprijed pravdamo da ne mrzimo Sarajevo. Zbog nekih fubalskih nereda i navijackih netrpeljivosti (koje su prisutne suvgdje u svijetu) ispade da svi u Zenici mrze Sarajevo. Sto nije istina, niti treba potencirati to da mi trebamo dokazivati da volimo Sarajevo.
vwlover

#35319 Re: Zeničani

Post by vwlover »

Dajte ljudi pa sta je ovo u Zenici,izgleda vise od pola nas se ne zna ponasat, pratim dugo forum al ne komentarisem cesto al ovo dana stvarno moram da naglasim da ljudi nista ne gledaju, ne paze i ne cuvaju, u saobracaju smo isto Pakistanci, parkiranje nam je haos, imam jedno 10 slika s nasih parkinga ako zelite da objavim da vidite sta ljudi rade, dudlaone i Jale bratovi na svakom koraku , stvarno vise nema smisla. De haj nek od nas koji smo na forumu krene neka dobra volja, eto prvi put kad vam neko izvadi zivce probajte reagovat fino, i malo u saobracaju obracajte paznju, gledajte, barem ako nista, shvatite da ima neko drugi koji bi mozda parkiro pored vas ako vi uredno parkirate, da ako prolazite, posebno naglasavam onaj ulaz sa M17 prema Bilimistu , stanite, pustite nekog. Isto tako i za pjesake, pa sinoc red kilometar i sve po dvoje prelaze cestu, 10 minuta auto stoji i pusta pjesake kod mosta ispod Bosanke, kolona do Dubrovnika. Ja gledam ne mogu da vjerujem da niti jedan pjesak nije stao pa saceko 10 ljudi pa onda preso.
Ne znam vise sta sve da navodim al ja pokusavam da ostanem u Zenici kao mlad momak i da zivim ovdje al mi smetaju neke stvari.
I usput, ko je onaj motorista policajac sto "leti " tamo vamo djeli kazne a ne postuje saobracajna pravila ? neki dan me pretice na punoj i ja kroz prozor govorim halo jel za tebe ne vaze pravila po sto vidim da nisi pod rotacijom al nista on , bez zmigavca skrece i ode tamo nekog lika pisat na trotoaru ? Jel se moze nekom poslat video s kamere? jel ima zakona kod nas ?
Throttle

#35320 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Ma inace ti na motorima voze pun gas i ne drze svoju traku u kruznom
A sto se tice pjesaka, ista stvar preksinoc, taman jedan predje a drugi krene prelazit
vwlover

#35321 Re: Zeničani

Post by vwlover »

Throttle wrote:Ma inace ti na motorima voze pun gas i ne drze svoju traku u kruznom
A sto se tice pjesaka, ista stvar preksinoc, taman jedan predje a drugi krene prelazit
A obicni motoristi sto preticu s desne strane dok je kolona treba pocet udarat s autom jer to je totalni bezobrazluk, frajer me tako pretice i svira i ja fino gledam reko garant je na lijevoj strani ode da se malo pomjerim u desno i ja hocu da krenem u desno on prolazi, kontam se tacno te treba malo dodirnut pa da platis debelu kaznu za to.
Moramo se naucit malo suosjecat sa drugim ljudima, fali nam tog u gradu dosta.
Throttle

#35322 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Nisam ja jos dozivio da me neko pretice s desne strane jedino ako su dvije trake a ja u lijevoj al to je tzv lane filtering i rade to motoristi svuda.
Na mostovima sam blize desno uvijek, pogotovo kod lamele jer uvijek ima neki motor da vozi sredinom.
To.mi ne smeta ako ne ide prebrzo.
Ove godine nema bas previse onih u japankama i sa brzim cvikama na R motorima
vwlover

#35323 Re: Zeničani

Post by vwlover »

Throttle wrote:Nisam ja jos dozivio da me neko pretice s desne strane jedino ako su dvije trake a ja u lijevoj al to je tzv lane filtering i rade to motoristi svuda.
Na mostovima sam blize desno uvijek, pogotovo kod lamele jer uvijek ima neki motor da vozi sredinom.
To.mi ne smeta ako ne ide prebrzo.
Ove godine nema bas previse onih u japankama i sa brzim cvikama na R motorima

Apsolutno isto radim pogotovo bulevarom ili GGMom al frajer me pretice malo povis ultre sa malim motoricem , vjerovatno 50cca i ide s desne strane a ja sam isao od stare pijace prema bilimistu.Znam sta je lane filtering i ne znam jel kod nas dozvoljeno al to mi je uredu, pogotovo npr na mostu prema Centru kad je kolona pa prolaze izmedju. A isto tako slabo vidjam s kacigama ljude, haman ovaj ludi motorista policajac ne moze svima popisat kazne.
Throttle

#35324 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Taj je bio neki kamikaza
A ne vidi te niko ako nosis kacigu :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#35325 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Nije los Dzonlicev tekst za divno cudo. I corava koka ubode nekad. Na ispitu smo.

Ne polazem bas velike nade u narod koji je imao potrebu da ispusta majmunske krikove prema jednom od dvojice najboljih fudbalera danasnjice, kad je dolazio Portugal, ali eto...
Post Reply