palermo wrote:
Naravno da ti je pisanje postalo ekstremnije, ali dobro to ne mora niti treba biti dio priče.
Ja sam uvjeren da nijedan zakon zapravo apriori ne znači ni manje ni više Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina ima smisla samo dok postoje ljudi koji u nju vjeruju.I to jeste problem sa ovim zakonima, način kako su donešeni, sveopća atmosfera defetizma koju je kreirao SDP ( kao glavni pokretač, ne amnestirajući druge) gubljenje nade u Bosnu i hercegovinu, iznenadno koketiranje sa tezama za koje smo mislili da su makar unutar bošnjačkog, pro-bosanskog korpusa davno apsolvirane, snižavanje granice tzv.kompromisa do nivoa gađenja samoga sebe kao pripadnika tog korpusa, čine ove zakone opasnim i radikalnim.
P.S
ne znam da li je Domazeta i stranačkog šefa pregazilo vrijeme, ali kako god, ti ih ovdje braniš. Te,tvojim riječim rečeno,potrošene poltičke ličnosti
Nije atmosferu defetizma kreirao SDP, nego je Dodik nakon pada aprilskog paketa toliko nabio komplekse forumskim patriotama da se skoro svaki donoseni zakon kvalifikuje kao izdaja. Izdaja je teska rijec, kao sto je i tesko, skoro pa pozivanje na linc odredjenih ljudi sa ovog foruma.
Predstavnici RS imaju takvu poziciju, ustavom odredjenu(ustav koji nije donio SDP) da su skoro uvijek u nekoj win-win situaciji kao sto je vec neko napisao.
Njima i jeste u politickom interesu da blokiraju rad institucija Bosne i Hercegovine da je pokazuju kao nemogucu drzavu.
Kako mi da odgovorimo na to?
- Imamo ovaj Daytonski princip kao u slucaju JMBG - Nije ni po nasem, nije ni po njihovom. Oni se smatraju pobjednici, a mi se zbog svog defetizma trudimo ko ce vise pljunuti na SDP i SBB
-Imamo princip da i mi dignemo ruke od svega i kazemo : dogovor vise nije moguc . Opet bi se oni smatrali pobjednicima, jer to automatski znaci da je BiH nemoguca drzava.
Ono sto mi je takodje "zapalo" za oko jeste da se ovdje podrzavaju registraciona podrucja koja su napravili komunisti,
dok se u isto vrijeme meni na "private" salju poruke i psuje komunisticka majka itd...