SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Qler

#35276 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Qler »

Cuo sam za to ali nisam vidio nigdje tekst...

ali moj rodjak je tako prije nekoliko godina dosao sa djetetom ukocilo se jedva dise, i na jeeru svi nije moj reon bukvalno... on hodao sa djetetom u narucju i niko nista... fino spustio dijete, otisao po ubjeđivač i kaze da vidis kako su se svi skupili da vide sta mogu... jebi ga, nema druge nekad. I po meni za dijete, i ja bi isto uradio.
splinter

#35277 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by splinter »

Qler wrote:Cuo sam za to ali nisam vidio nigdje tekst...

ali moj rodjak je tako prije nekoliko godina dosao sa djetetom ukocilo se jedva dise, i na jeeru svi nije moj reon bukvalno... on hodao sa djetetom u narucju i niko nista... fino spustio dijete, otisao po ubjeđivač i kaze da vidis kako su se svi skupili da vide sta mogu... jebi ga, nema druge nekad. I po meni za dijete, i ja bi isto uradio.

http://www.so-urce.ba/clanak/BiH/508937 ... -te-ubijem
Samo izbrišeš ovu crtu na source što sam stavio
uglavnomja

#35278 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

hebla ih turska :roll:
i naravno jednostrani tekst lika koji moze zavrsiti u zatvoru

tek kad doktor isprica svoju verziju onda se moze razglabati o slucaju
i kad se to neko udruzenje javi sa svojim informacijama (ili nece jer ne zele pistolj u glavu)

svako je veci doktor od doktora :roll: napravio dijete i automatski specijalizirao pedijatriju
i kad misli da moze lijeciti gdje hoce, ispade turska aman zaman medicnska velesila, veca od svice, amerike i ostatka zapadnog svijeta zajedno

i kad se bolest lijeci pistoljem :run:

"Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, tačnije na Pedijatrijskoj klinici danas se odvijala drama. kako saznajemo, Denis Smajlović, roditelj bolesnog djeteta, pištoljem je prijetio doktoru Edi Hasanbegović, šefu Klinike, zahtijevajući izmještanje za dijete.

- Pola godine mi liječe dijete vezano za štitnu žlijezdu i sve vrijeme govore da je to posljedica puberteta. Poslije pet mjeseci jedna doktorica kaže da sumnja da je to autoimuni hepatitis i da treba hitno raditi biopsiju jetre. Ja to ne dozvoljavam, uzimam dijete i idemo u Tursku. Gore se javljam na kliniku, rade joj pretrage, gdje ustanovljuju da dijete ima autoimuni hepatitis, tuberkulozu jetre - rekao je Smajlović za Avaz, kojima se javio da bi ispričao svoju verziju priče.
Nakon nekoliko sedmica, dijete se bolje osjeća i vraćaju se u BiH.

- Vraćamo se u BiH i ovdje se dijete učlanjuje u udruženje, gdje dobiva lijekove za 15 dana. Dolazim ovdje i javljam se na Pedijatriju i kažem da imamo lijekove za 15 dana. Oni su poslali dopis Zavodu zdravstvenog osiguranja, odakle su dobili odgovor da ne mogu nabaviti lijekove. Isti odgovor je bio i iz apoteke KCUS-a. Sljedeći korak je da se potpisuje izmještanje djeteta i tu nailazimo na prepreke od doktora, direktora Klinike Ede Hasanbegovića. On to odgađa. I jučer mu govorimo na konziliju da imamo lijekove još danas, da u srijedu nećemo imati. On kaže da trebaju doći neki doktori da vide može li se to nešto uraditi. A napominjem vam da su ti doktori već bili saglasni da se dijete izmjesti vani. Kažem ja ''doktore, nije problem, ne morate potpisati, ali imat ćete problem'' - prepričava Smajlović.

Kaže da je doktor nakon toga izveo njegovu suprugu vani i rekao joj da će sve biti uredu.

- Rekao je ''vidimo se sutra''. I mi smo danas došli, a ja mu opet kažem: "Doktore, jeste li svjesni da moje dijete sutra nema lijekove?" Kaže on: "Ja sam u 13 sati sazvao konzilij da se odluče'' i počeo je govoriti da nije do njega i smijao mi se u facu. I ja onda izvadim pištolj, plinski, prislonim na njega i kažem: ''Nemoj da te ubijem sada, razumiješ!" Nisam ga udarao, nisam ništa uradio, samo sam izašao i to je to. Moje dijete ode, ja sam sakupio novac od prijatelja i uzeo kartu i moje dijete ide u Tursku bez saglasnosti. Ovo sam uradio i radi druge djece jer nije normalno - kaže na kraju Smajlović, prenosi Avaz. "
Haris.ba

#35279 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Nije bitno je li roditelj u pravu ili nije.

Sada kada se njegovo dijete pojavi u bolnici dobice najbolju njegu. Jer se ne zna je li u zatvoru, je li pusten preko vikenda, nosa li pistolj, hoce li te autom zgaziti.

Drugo je sto gore na pedijatriji doktori uglavnom pocnu raditi tek kad pocnu veze ili prijetnja.
corsa

#35280 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by corsa »

Ja sam sto posto na strani ovog čovjeka.Sigurno ne bi napravio ovaj potez zato što mu je dosadno, već zato što mu je život djeteta ugrožen. Šta je trebao, da čeka da se oni smiluju pa šta bude? Ako u Turskoj ima rješenje za njegovo dijete treba da ide tamo ili bilo gdje gdje ima lijek. Da mi se nešto desi djetetu i da nekoga smatram odgovorinim, ništa me ne bi spriječilo da ga ubijem. Inače, ne razumijem ove poput Memića i sličnih, koji navodno znaju ko im je ubio dijete, a fol ganjaju neku pravdu, koje, by the way, nigdje nema. Ja bih to riješio starom metodom, oko za oko...
A da se razumijemo, inače sam pacifista, ali djeca su skroz druga dimenzija.
JThomas

#35281 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

Haris.ba wrote:Nije bitno je li roditelj u pravu ili nije.

Sada kada se njegovo dijete pojavi u bolnici dobice najbolju njegu. Jer se ne zna je li u zatvoru, je li pusten preko vikenda, nosa li pistolj, hoce li te autom zgaziti.

Drugo je sto gore na pedijatriji doktori uglavnom pocnu raditi tek kad pocnu veze ili prijetnja.
sto posto. društvo gdje samo nasilje pali - bilo fizičko, bilo političko, bilo ekonomsko. nenasilan = "ne zna se hljeba najesti" :mrgreen:
uglavnomja

#35282 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

corsa wrote:Ja sam sto posto na strani ovog čovjeka.Sigurno ne bi napravio ovaj potez zato što mu je dosadno, već zato što mu je život djeteta ugrožen. Šta je trebao, da čeka da se oni smiluju pa šta bude? Ako u Turskoj ima rješenje za njegovo dijete treba da ide tamo ili bilo gdje gdje ima lijek. Da mi se nešto desi djetetu i da nekoga smatram odgovorinim, ništa me ne bi spriječilo da ga ubijem. Inače, ne razumijem ove poput Memića i sličnih, koji navodno znaju ko im je ubio dijete, a fol ganjaju neku pravdu, koje, by the way, nigdje nema. Ja bih to riješio starom metodom, oko za oko...

ja ne razumijem ovaj boldirani dio
nije dozvolio biopsiju jetre u sarajevu, nego je platio da mu urade biopsiju u turskoj :roll: i dobio istu dijagnozu koja mu je recena u sarajevu

i ne razumijem ovu pomamu za lijecenjem u turskoj
i to tudjim parama, kmekme po medijima, pljucpljuc po doktorima i skupi se finih para :roll:

i ne razumijem kako mediji smiju objavljivati tekstovve bez osnovnog pravila novinarstva: prenijeti izjave SVIH strana ukljucenih u neki dogadjaj.
bez doktorove ili bolnicke izjave ovo je samo licni stav jednog nasilnika, koji ce odgovarati za ovo sto je uradio

drugi je padez sta roditelj misli i koga smatra odgovornim :-) niti je strucan niti racionalan
Thorgerson

#35283 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

glockov kolac wrote: To je bilo prije par godina. Sada je najbolje ugasiti auto, izvaditi ključ, staviti ga na komandnu tablu i ruke na 10 do 2. I naravno, raditi šta ti se kaže.
Kod nas:
- zaustavis se bez zmigavca ili bilo cega
- trazis novcanik po autu i pri tom psujes dok policajac ceka
- drsko odgovaraš na pitanja
- govoris eno vidi kako onaj vozi, samo normalnu raju zaustavljate
- radim, izgubicu posao druže
- možemo l se šta dogovorit
- ako popiješ kaznu, ljutito se uključuješ u saobraćaj turirajući, psujući boga, aliju i državu
JThomas

#35284 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

ovaj će dobiti uslov a ukupni kvalitet života će popraviti za bar 25-30%. sve će najbolje dobijati svugdje gdje ga prepoznaju.
corsa

#35285 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by corsa »

uglavnomja wrote:
corsa wrote:Ja sam sto posto na strani ovog čovjeka.Sigurno ne bi napravio ovaj potez zato što mu je dosadno, već zato što mu je život djeteta ugrožen. Šta je trebao, da čeka da se oni smiluju pa šta bude? Ako u Turskoj ima rješenje za njegovo dijete treba da ide tamo ili bilo gdje gdje ima lijek. Da mi se nešto desi djetetu i da nekoga smatram odgovorinim, ništa me ne bi spriječilo da ga ubijem. Inače, ne razumijem ove poput Memića i sličnih, koji navodno znaju ko im je ubio dijete, a fol ganjaju neku pravdu, koje, by the way, nigdje nema. Ja bih to riješio starom metodom, oko za oko...

nije dozvolio biopsiju jetre u sarajevu, nego je platio da mu urade biopsiju u turskoj :roll: i dobio istu dijagnozu koja mu je recena u sarajevu

i to tudjim parama, kmekme po medijima, pljucpljuc po doktorima i skupi se finih para :roll:

i ne razumijem kako mediji smiju objavljivati tekstovve bez osnovnog pravila novinarstva: prenijeti izjave SVIH strana ukljucenih u neki dogadjaj.
bez doktorove ili bolnicke izjave ovo je samo licni stav jednog nasilnika, koji ce odgovarati za ovo sto je uradio

drugi je padez sta roditelj misli i koga smatra odgovornim :-) niti je strucan niti racionalan
Pa šta ne razumiješ? Liječili mu dijete pogrešno, poslije rekli drugu dijagnozu, čovjek izgubio povjerenje i otišao u Tursku da sa sigurnošću utvrdi šta je djetetu.
dječak sa šibicama

#35286 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

uglavnomja wrote:
"Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, tačnije na Pedijatrijskoj klinici danas se odvijala drama. kako saznajemo, Denis Smajlović, roditelj bolesnog djeteta, pištoljem je prijetio doktoru Edi Hasanbegović, šefu Klinike, zahtijevajući izmještanje za dijete.

- Pola godine mi liječe dijete vezano za štitnu žlijezdu i sve vrijeme govore da je to posljedica puberteta. Poslije pet mjeseci jedna doktorica kaže da sumnja da je to autoimuni hepatitis i da treba hitno raditi biopsiju jetre. Ja to ne dozvoljavam, uzimam dijete i idemo u Tursku. Gore se javljam na kliniku, rade joj pretrage, gdje ustanovljuju da dijete ima autoimuni hepatitis, tuberkulozu jetre - rekao je Smajlović za Avaz, kojima se javio da bi ispričao svoju verziju priče.
Nakon nekoliko sedmica, dijete se bolje osjeća i vraćaju se u BiH.

- Vraćamo se u BiH i ovdje se dijete učlanjuje u udruženje, gdje dobiva lijekove za 15 dana. Dolazim ovdje i javljam se na Pedijatriju i kažem da imamo lijekove za 15 dana. Oni su poslali dopis Zavodu zdravstvenog osiguranja, odakle su dobili odgovor da ne mogu nabaviti lijekove. Isti odgovor je bio i iz apoteke KCUS-a. Sljedeći korak je da se potpisuje izmještanje djeteta i tu nailazimo na prepreke od doktora, direktora Klinike Ede Hasanbegovića. On to odgađa. I jučer mu govorimo na konziliju da imamo lijekove još danas, da u srijedu nećemo imati. On kaže da trebaju doći neki doktori da vide može li se to nešto uraditi. A napominjem vam da su ti doktori već bili saglasni da se dijete izmjesti vani. Kažem ja ''doktore, nije problem, ne morate potpisati, ali imat ćete problem'' - prepričava Smajlović.

Kaže da je doktor nakon toga izveo njegovu suprugu vani i rekao joj da će sve biti uredu.

- Rekao je ''vidimo se sutra''. I mi smo danas došli, a ja mu opet kažem: "Doktore, jeste li svjesni da moje dijete sutra nema lijekove?" Kaže on: "Ja sam u 13 sati sazvao konzilij da se odluče'' i počeo je govoriti da nije do njega i smijao mi se u facu. I ja onda izvadim pištolj, plinski, prislonim na njega i kažem: ''Nemoj da te ubijem sada, razumiješ!" Nisam ga udarao, nisam ništa uradio, samo sam izašao i to je to. Moje dijete ode, ja sam sakupio novac od prijatelja i uzeo kartu i moje dijete ide u Tursku bez saglasnosti. Ovo sam uradio i radi druge djece jer nije normalno - kaže na kraju Smajlović, prenosi Avaz. "
Apsolutna podrska ocu, bagra u bijelom i sva ostala korumpirana bagra je odavno zasluzila pistolj na celo.

Kamo srece da ovoga bude vise i cesce, mozda pocnu raditi svoj posao.
Naslovnica

#35287 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Thorgerson wrote:
glockov kolac wrote: To je bilo prije par godina. Sada je najbolje ugasiti auto, izvaditi ključ, staviti ga na komandnu tablu i ruke na 10 do 2. I naravno, raditi šta ti se kaže.
Kod nas:
- zaustavis se bez zmigavca ili bilo cega
- trazis novcanik po autu i pri tom psujes dok policajac ceka
- drsko odgovaraš na pitanja
- govoris eno vidi kako onaj vozi, samo normalnu raju zaustavljate
- radim, izgubicu posao druže
- možemo l se šta dogovorit
- ako popiješ kaznu, ljutito se uključuješ u saobraćaj turirajući, psujući boga, aliju i državu
'ta će Amerika, glupani, ovo-ono...
Thorgerson

#35288 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

uglavnomja wrote:

Jesi li ti roditelj? Ako jesi, onda ja tebe ne razumijem. Ako nisi, onda razumijem tvoj post.

Mislim nije bas direktno vezano za ovo, ali jeste za djecu. Kod nas je dijete od samog rođenja osuđeno na patnju.

Generalno - odnos prema djeci i trudnicama je ravan afričkim plemenima. Fuj, fuj i fuj. Dakle, od samog rođenja to dijete se pati. Kad se rodi, potom ide nikakva usluga po domovima zdravlja. Naravno, ko nije vidio bolje, njemu je ovo super.

Žena koja nosi novi život, treba da bude tretirana kao kraljica. A ne da joj debele sestre sole pamet što se jebavala, šta sad hoće i slično. Doktori isto tako treba da se odnose prema istima kao prema kraljicama koje nose novi život, a ne kao prema kravama koje će se oteliti. Jebe se nekome jel taj doktor zadovoljan platom ili nije. To nije moj problem.

Moja supruga i njena prijateljica su se nekako otprilike u isto vrijeme se porodile, nekih 10 ak dana razmaka. Moja supruga u Sarajevu, njena prijateljica u Švedskoj. Pa jel moram pričati o razlici? Pa ne tražimo ni mi ovdje previše. Ali ponašati se kao prema zadnjoj stoki, to nije ok.

Prvo, moju suprugu su odveli da sam joj jedva uspio dati stvari. Drugo, ne možeš joj dalje ništa donijeti. Pa sama ta stvar za ženu koja se prvi put porađa i koju je već strah, dodatno ulijeva strah. Dakle, nema tu nikoga da te malo opusti. NE! Sve je na brzinu, iako uopste nije hitno, sve je sa drskim obraćanjem, dakle bukvalno nema niko da ti kaze nesto lijepo...Treće, ja ne mogu biti s njom. Dakle, ona leži tamo, sestre joj ništa ne pomažu, a ne daju ni meni da ja uđem i pomognem.

U isto vrijeme u nekom drugom svijetu u Švedskoj, njena prijateljica sa suprugom leži sama u SVOJOJ sobi. Muž je tu kao podrška, ima dugme da zove sestru šta god joj treba.

U isto vrijeeme u afričkoj republici Bosni, moja supruga leži i previja se od bolova zajedno sa još tri žene, koje joj pomažu da ode u wc i slično, iako su i same trudne i jedva se kreću.

Dakle, od jedne onako čovjek se nadao lijepe stvari kao što je iščekivanje rođenja djeteta - dobijete jednu agoniju, patnju, ljutnju, nemoć i onda samo jedva čekate da uzmete svoje dijete, da se nadate da nije pokupilo kakvu bakteriju i da preživi ono i majka porod i da bježite iz klinike. A po mogćunosti ubrzo i iz države.

I ko se uopšte i kako može čuditi ovolikom iseljavanju, koje evo rekoše ljudi će uskoro PREMAŠITI ratno iseljavanje. Dakle, za koju godinu će više ljudi iseliti iz ove posrane države nego što ih je odselilo u ratu!!!

Pa o čemu onda pričamo? I šta je uopšte čudno u tome da je lik prijetio doktoru. Pa meni je to sasvim normalno. Čudno mi je da toga nema više.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#35289 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

JThomas wrote:ovaj će dobiti uslov a ukupni kvalitet života će popraviti za bar 25-30%. sve će najbolje dobijati svugdje gdje ga prepoznaju.
kreno staviti lol smajli na ovaj komentar, pa me nešto presiječe preko stomaka...

koliko god možda i ne bio u pravu ovaj lik što je potezao utoku, zdravstvo gdje je folklor da medicinske sestre novopečenim majkama odbruse sa "hoš još da ti sisu držim dok dojiš", ili "nisi se derala tako dok si se jebala" treba s vremena na vrijeme podsjetiti zbog koga su tu.

iskreno, čudi me jednostavno da nema više ovakvih slučajeva. mogu ja razumjeti da ima i svakakvog naroda. ali nećeš, ne smiješ, nekom ugroziti zdravlje jer je nekulturan ili dosadan.
JThomas

#35290 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

nije samo zdravstvo, njemu će se boljitak manifestovati u svim segmentima. ee to ti je onaj što je ljekarima izvadio utoku. jer mi respektujemo samo nasilje.
Chmoljo

#35291 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

JThomas wrote:nije samo zdravstvo, njemu će se boljitak manifestovati u svim segmentima. ee to ti je onaj što je ljekarima izvadio utoku. jer mi respektujemo samo nasilje.
i galamdžije generalno.

ne mora čak biti ni budžetarijat u pitanju. dok žena nije počela prijetiti raskidom ugovora sa internet provajderom, nisu bili u stanju riješiti problem za šta je trebalo cca 5 minuta davanja uputa preko telefona, aproblem je trajao mjesec dana.

i to nije u pitanju BH Telecom.
Chmoljo

#35292 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Thorgerson wrote: Jesi li ti roditelj? Ako jesi, onda ja tebe ne razumijem. Ako nisi, onda razumijem tvoj post.

Mislim nije bas direktno vezano za ovo, ali jeste za djecu. Kod nas je dijete od samog rođenja osuđeno na patnju.

Generalno - odnos prema djeci i trudnicama je ravan afričkim plemenima. Fuj, fuj i fuj. Dakle, od samog rođenja to dijete se pati. Kad se rodi, potom ide nikakva usluga po domovima zdravlja. Naravno, ko nije vidio bolje, njemu je ovo super.

Žena koja nosi novi život, treba da bude tretirana kao kraljica. A ne da joj debele sestre sole pamet što se jebavala, šta sad hoće i slično. Doktori isto tako treba da se odnose prema istima kao prema kraljicama koje nose novi život, a ne kao prema kravama koje će se oteliti. Jebe se nekome jel taj doktor zadovoljan platom ili nije. To nije moj problem.

Moja supruga i njena prijateljica su se nekako otprilike u isto vrijeme se porodile, nekih 10 ak dana razmaka. Moja supruga u Sarajevu, njena prijateljica u Švedskoj. Pa jel moram pričati o razlici? Pa ne tražimo ni mi ovdje previše. Ali ponašati se kao prema zadnjoj stoki, to nije ok.

Prvo, moju suprugu su odveli da sam joj jedva uspio dati stvari. Drugo, ne možeš joj dalje ništa donijeti. Pa sama ta stvar za ženu koja se prvi put porađa i koju je već strah, dodatno ulijeva strah. Dakle, nema tu nikoga da te malo opusti. NE! Sve je na brzinu, iako uopste nije hitno, sve je sa drskim obraćanjem, dakle bukvalno nema niko da ti kaze nesto lijepo...Treće, ja ne mogu biti s njom. Dakle, ona leži tamo, sestre joj ništa ne pomažu, a ne daju ni meni da ja uđem i pomognem.

U isto vrijeme u nekom drugom svijetu u Švedskoj, njena prijateljica sa suprugom leži sama u SVOJOJ sobi. Muž je tu kao podrška, ima dugme da zove sestru šta god joj treba.

U isto vrijeeme u afričkoj republici Bosni, moja supruga leži i previja se od bolova zajedno sa još tri žene, koje joj pomažu da ode u wc i slično, iako su i same trudne i jedva se kreću.

Dakle, od jedne onako čovjek se nadao lijepe stvari kao što je iščekivanje rođenja djeteta - dobijete jednu agoniju, patnju, ljutnju, nemoć i onda samo jedva čekate da uzmete svoje dijete, da se nadate da nije pokupilo kakvu bakteriju i da preživi ono i majka porod i da bježite iz klinike. A po mogćunosti ubrzo i iz države.

I ko se uopšte i kako može čuditi ovolikom iseljavanju, koje evo rekoše ljudi će uskoro PREMAŠITI ratno iseljavanje. Dakle, za koju godinu će više ljudi iseliti iz ove posrane države nego što ih je odselilo u ratu!!!

Pa o čemu onda pričamo? I šta je uopšte čudno u tome da je lik prijetio doktoru. Pa meni je to sasvim normalno. Čudno mi je da toga nema više.
sve isto.

da ne bude zabune, patronažna koja nam je bila, bila je divna žena. mlađa, posvećena poslu. mnogo nam je valjala.

pedijatri, uglavnom odron, dok nismo našli opet nekoga ko je profesionalac i ko voli svoj posao. jer za pedijatriju nije dovoljno biti samo stručan, treba tu i ljubavi prema djeci.

ima dakle divnih ljudi, ali problem je što je to individualna stvar i što ti sistem ne garantuje neki minimum ophođenja kojeg bi se svako morao pridržavati ako želi zadržati posao. ne mogu biti svi ni vrhunski stručnjaci, ali mogu biti više zainteresovani za svoj posao.
vjeshalica

#35293 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Koliko je zdravstvo u kurcu logicno je da ce neko probudalasat i mahati pistoljem doktorima koji inace za sebe misle da su bogovi jer zaboga soasavaju ljude i od njih sve zavisi
Nosite se u pm bagro korumpirana i bezobrazna
Sestre se tamburaju po garderobama,skikocu dok pacjrnti lude okolo
Pokupovale seljanke diplome i nisu u stanju patku staviti a kamoli sta drugo boli me briga za njima
Thorgerson

#35294 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Chmoljo wrote: sve isto.

da ne bude zabune, patronažna koja nam je bila, bila je divna žena. mlađa, posvećena poslu. mnogo nam je valjala.

pedijatri, uglavnom odron, dok nismo našli opet nekoga ko je profesionalac i ko voli svoj posao. jer za pedijatriju nije dovoljno biti samo stručan, treba tu i ljubavi prema djeci.

ima dakle divnih ljudi, ali problem je što je to individualna stvar i što ti sistem ne garantuje neki minimum ophođenja kojeg bi se svako morao pridržavati ako želi zadržati posao. ne mogu biti svi ni vrhunski stručnjaci, ali mogu biti više zainteresovani za svoj posao.
Ma ok, evo ne mora on moje dijete tetošiti, grliti, voliti, igrati se s njim.

Ali ako je pedijatrija, pa daj obezbjedi mi makar ako moram čekati 2-3 sata da to prebrodim kolko tolko bezbolno. Neki prostor za djecu da mogu da sjednu, neke male klupice, koju igračku, bilo šta, neki tv sa crtićima. Mislim ako je to previše jbg onda. :roll:

Dođem u dom zdravlja, pedijatrija, mračno, smrdi, zagušljivo, strpaju i zdravu i bolesnu djecu, stolice iz 80-ih, u wc u nemaš osnovnih potrepština, nemaš gdje presvući dijete, djeca plaču, nerviraju se, dosadno im, svi nervozni..

Kažem, jednostavno totalna bezbriga i ponašanje kao prema životinjama.

Najgore, najgore je to ko je bio vani, pa vidi kako može to da ide. Nekad poželim da sam ko tele, te da ništa nisam vidio. Barem bi bio rahat.
splinter

#35295 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by splinter »

Puna podrška svim obespravljenim roditeljima ali i ljudima općenito koji pokušavaju svoja prava ostvariti upotrebom oružja i potezanjem istog.
Ne bi bilo udure da tu dođe do segregacije pa da se nekom progleda kroz prste a nekome ne.
Kad već nema nikakve države, ljudi će iznaći načina da se sami pobrinu za sebe, ja u to ne sumnjam!
ranger

#35296 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ranger »

nek je krenulo, da hoce jos vise bit ovakvih ljudi, doktori i sestre se zajebaju s zivotima ljudi - oguglaju godinama, nek ih neko malo dozove.
benzapen

#35297 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by benzapen »

U vezi s ovim dešavanjem s pedijatrije imam podijeljeno mišljenje. S današnje tačke, gledišta sam da nije dobro nikom prijetiti, posebno s oružjem (bilo pravo ili ne). Međutim, prije 9 godina sam imao tako ružno iskustvo s ljekarima na ginekologiji gdje mi je žena ležala, da kad se sebe tada sjetim mogu da razumijem reakciju. Ljekari su neposredno, vjerovatno zbog novca (bilo da su čekali od mene mito ili je neko drugi dao mito pa su drugu pacijenticu uzeli u rad preko reda) ugrozili život supruge i nerođenog djeteta. Doveli su me do situacije da sam bio spreman da uradim svašta. Nisam nikakav mafijaš ili gangster, ali samo znam da kad sam došao u bolnicu i obavio jedan blagoreći grub (uz čvrsto muško rukovanje s dežurnim ljekarom) razgovor s ljekarima, sestricama i ostalom bulumentom likova na klinici, uključujući nekakvo osiguranje koje je stajalo oko mene, odjednom se sve promijenilo i ekipa je uradila svoj posao. U razgovoru sam napomenuo na kraju da od njih očekujem da rade svoj posao i da bih volio i zbog njih i zbog sebe da ne dolazim ponovno po istom razlogu. Na početku razgovora su bili jako bahati, puni sebe ali su tokom razgovora se nekako naprasno smekšali i postali skoro pa ljubazni. Kao posljedica se desilo da je djevojčica ostala jedan period na intenzivnoj njezi na pedijatriji, ali je hvala Bogu se izvukla i sad je sve u redu. Kad su nam uzimali anamnezu na pedijatriji pitali nas tamošnji ljekari zašto nisu kolege reagovale prije, na što smo mi samo odgovorili da ih pitaju, u istoj su zgradi samo u različitim ulazima i spratovima. Žao mi je što živim u društvu gdje je nažalost neophodno s vremena na vrijeme pokazati pojedincima drugu stranu svoje ličnosti. Kod nas se izjednačava dobar sa budala. I tako je nažalost u svakom segmentu društva.
O'zone
Globalni moderator

#35298 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

I sad će opet da štrajkuju zbog svoje sigurnosti.....

Ako ništa sad će se otvoriti stotinjak radnih mjesta za zaštitare koji će biti na odjeljenjima da štite doktore.

Kad je zdravlje djeteta u pitanju svi mi želimo brzu reakciju, ne treba meni neko da mi govori polako, bit će sve uredu, bit će to dobro, sabur,... Ti me samo ispizde...čekam samo ako tehničke mogućnosti ne dozvoljavaju brže što znači da ne mogu dobiti nalaz isti dan jer se za razvijanje kulture traži vrijeme i slično, ali da čekam da se nekom doktoru digne K....c da potpiše nešto to već neću.
drug_profi

#35299 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Postoji ocigledno rjesenje, ali ne pase lopovskom sistemu.

Izjednaciti PZU i JZU, te omoguciti da se i u PZU ide sa knjizicom osiguranja, te da ZZO plati uslugu u onom iznosu koji placa JZU. Eventualnu razliku nek plati pacijent.
Pa ce onda biti i privatnih porodilista i privatnih bolnica.
Pa ces ako vec dajes 200-300 maraka mjesecno (HEEEEEJJJ!!!! :shock: ) za ZZO, znati cemu sluze.... :evil:
dječak sa šibicama

#35300 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Neko ima pare da se lijeci privatno, a neko ima pistolj.

Znam za slucaj decka kojeg su bagra u bijelom na KCUS mjesecima "lijecili" sa pogresnom dijagnozom odnosno ubijali dijete, doveli ga na 20 kila sa krevetom. Na kraju roditelji zahtjevali da izmjeste malog vani, pa ona sto je bila zaduzena za potpis odugovlacila kako se zove ne sjecam se sestra je jedne politicarke mislim iz SDP-a, roditelji jedva sina izvukli u Italiju, tamo mu odmah dali dijagnozu chronove bolesti i mali prezivio jer je dobio pravilnu terapiju.

Ovi bi ga ubili.

Kad se nadjes u necem takvom, a nedo Bog nikome, pistolj je jedna od opcija. Ja se cudim kako bombe ne potezu, mi smo jos i dobro tolerantni gradjani.
Post Reply