Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

kakavdanakneiskustvu

#35251 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

channel10 wrote:Ma to su oni na frku odradili. Ne znaju ni oni sta se smije, a sta ne. Vjerovatno nisu ni razmisljali o ovim situacijama sto throttle spominje, jer su stvarno jako cudne i neodredjene.

Ovo je samo bilo da na frku uzmu pare od gradjana.

Tacno
clio_dci120

#35253 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Dok ovdje, a i u gradu, ismijavaju Ramu, on je sa tri ili četiri hiljade glasova, i ona njegova kolegica isto tako, (ne znam je li istina, ali kazu da je i tih pola glasova od onih sanera i cigana preprodavaca pred pijacom) uzeo dva ministarska mjesta i to ne bilo kakva, obezbjedio jos jednu trecu ruku i uzeo zavod zdravstvenog osiguranja (sto mi je licno rekao da ce dobiti jos prije izborne kampanje).
Na stranu misljenje naroda i foruma, njemu svaka cast sto je iz tako loseg rezultata ostvario sve sto je zacrtao.
Ovo samo pisem sto ga ovdje predstavljaju kao debila, treba osudjivati to sto su imenovali najbliže srodnike funkcije, ali isto tako ne moze se za nekog pisati da je debili i nepismen "ko sa tako malo uzme tako puno".
Evo, po meni je ocitao lekciju cijelom bh bloku, SDP-u, Fudi i SDA, svima, najlošiji rezultat, a najvise ostvario! Sada su ovladali i sa blizu 200 miliona budzetskih sredstava!
smartXL

#35254 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Pa to nije njegova sposobnost, nego muka koja je SDA natjerala da bi oni ostali na vlasti. Valjda ti je to jasno. Ista ta SDA je pljuvala po šalji, i gledaj sad, u vlasti zajedno...
moet-perignon

#35255 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

clio_dci120 wrote:Dok ovdje, a i u gradu, ismijavaju Ramu, on je sa tri ili četiri hiljade glasova, i ona njegova kolegica isto tako, (ne znam je li istina, ali kazu da je i tih pola glasova od onih sanera i cigana preprodavaca pred pijacom) uzeo dva ministarska mjesta i to ne bilo kakva, obezbjedio jos jednu trecu ruku i uzeo zavod zdravstvenog osiguranja (sto mi je licno rekao da ce dobiti jos prije izborne kampanje).
Na stranu misljenje naroda i foruma, njemu svaka cast sto je iz tako loseg rezultata ostvario sve sto je zacrtao.
Ovo samo pisem sto ga ovdje predstavljaju kao debila, treba osudjivati to sto su imenovali najbliže srodnike funkcije, ali isto tako ne moze se za nekog pisati da je debili i nepismen "ko sa tako malo uzme tako puno".
Evo, po meni je ocitao lekciju cijelom bh bloku, SDP-u, Fudi i SDA, svima, najlošiji rezultat, a najvise ostvario! Sada su ovladali i sa blizu 200 miliona budzetskih sredstava!

zato je Platon u svojoj Drzavi objasnio: ne moze glas pastira koji cuva ovce i moj glas biti jednak.
uglavnom, ne iznenadjuje me da Ramo moze imati glasove samo tih ljudi sto prodaju steke cigareta i donji ves, i pljuju po asfaltu.
nista. on je obicna nula. samo je imao srecu da se rodi u okruzenju vidjelica, svercera i prodavaca deviza i obicnih luzera, pa da kao on vodi ovu shugavu drzavu, pardon kanton.

sada uvidjam da je jedino fer u nasim zivotima Vrijeme. ono nam svima jednako prolazi.
Nivelacija

#35256 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Mislio sam da ce Fudo konacno uraditi pravu stvar za grad i uvesti vinjete a on ih izgleda populisticki obustavi zbog negodovanja onih koji nece red a mozda i onih koji izdaju stanove na crno ?
Ne vidim razlog da se jedna ovako dobra odluka ne sprovede u djelo uz svako malo update nedostataka..
clio_dci120

#35257 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

moet-perignon wrote:sada uvidjam da je jedino fer u nasim zivotima Vrijeme. ono nam svima jednako prolazi.
Istina.
:thumbup: :thumbup:
Warashii

#35258 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Nivelacija wrote:Mislio sam da ce Fudo konacno uraditi pravu stvar za grad i uvesti vinjete a on ih izgleda populisticki obustavi zbog negodovanja onih koji nece red a mozda i onih koji izdaju stanove na crno ?
Ne vidim razlog da se jedna ovako dobra odluka ne sprovede u djelo uz svako malo update nedostataka..
Ti zajebavas zar ne?
Casual's

#35259 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Sad se oni fujdini fb hajvani hvale almyevom zgradom na ggmu. Fudo krolj.
Nivelacija

#35260 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Warashii wrote:
Nivelacija wrote:Mislio sam da ce Fudo konacno uraditi pravu stvar za grad i uvesti vinjete a on ih izgleda populisticki obustavi zbog negodovanja onih koji nece red a mozda i onih koji izdaju stanove na crno ?
Ti zajebavas zar ne?
Ne.
kakavdanakneiskustvu

#35261 Re: Zeničani

Image
Casual's

#35262 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Cijeli članak je kao šlag na tortu dobio zadnji pasus. Inspektori na terenu :lol:
moet-perignon

#35263 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

kakavdanakneiskustvu wrote:Image

Monty Python smo nadmasili.
kamen spoticanja

#35264 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

pa sto pucas crni hamidovicu dok traje hadz :D
Throttle

#35265 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Nije mislio da ce ga odmah uhvatit :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#35266 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

clio_dci120 wrote:Dok ovdje, a i u gradu, ismijavaju Ramu, on je sa tri ili četiri hiljade glasova, i ona njegova kolegica isto tako, (ne znam je li istina, ali kazu da je i tih pola glasova od onih sanera i cigana preprodavaca pred pijacom) uzeo dva ministarska mjesta i to ne bilo kakva, obezbjedio jos jednu trecu ruku i uzeo zavod zdravstvenog osiguranja (sto mi je licno rekao da ce dobiti jos prije izborne kampanje).
Svaka mu cast sto umije plivat u mutnom?
Kikibombona

#35267 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Nama je nevjerovatno dobro kakvi smo.
kakavdanakneiskustvu

#35268 Re: Zeničani

Throttle wrote:Nije mislio da ce ga odmah uhvatit :lol:
:lol:
Sanjarko

#35269 Re: Zeničani

Post by Sanjarko »

girl wrote:Zbog problema koje mi sin ima s nogom, dobila sam preporuku za ortopeda Kapidzica. Molim Vas ima li neko iskustva sa ovim doktorom i da li doktor radi negdje privatno da dogovorim pregled, obzirom da nisam iz zenice?
Evo sad Guglao. Ima tema, stara. Kazu da je dobar. A bolnicu nazovete i pitate za ostalo.
clio_dci120

#35270 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Evo update jer sam pitao prije neki dan u vezi puta za Smetove.
Moze se otici, ima par velikih rupa - kratera na koje se moze tocak otkinuti, ali ko pazi moze zaobići sve. Na par mjesta je nesto i krpljeno, uglavnom cim se prodju radovi nema vecih rupa . U sustini put je srednja zalost i sramota za najzagadjeniji grad u BiH, jer je to haman jedino izletište na koje se moze pobjeći od smoga, ali eto moze se proci nekako.
Iskreno, trebalo bi natjerati Mital i autoceste da finansiraju obnovu kompletnog puta.
I jos da dodam, ne znam da li je zbog tih radova, pa svijet manje ide, stvarno je dosta manje smeca, jedno vrijeme je bio svako mjesto prepuno smeca, izgleda da je bila neka akcija ciscenja i da se sad fakat u znatno manjoj mjeri ostavlja smece. Nadam se da ce tako i ostati .
kamberovica polje

#35271 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

Asfaltiranje nije jednako obnovi puta. Jebeš asfalt kad je tamponski sloj ispod njega razjeban do neprepoznatljivosti, a on nosi opterećenje. Da ne pričam o kompletnom sistemu odvodnje.
Tako da se krpanjem i mijenjajanjem asfalta na Smetovima samo odgađaju problem. Za dvije godine će to opet biti kurac od puta. Samo to je đaba pričat kad naši punoglavci ne znaju slivnik napravit kako treba, nego im propadne za dva mjeseca.
clio_dci120

#35272 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Pa da, mislim da bi jedan od prioritenih projekata trebala biti poptuna rekonstrukcija puta, pogtovo jer smo najzagadjeniji grad.
Ali eto, napisao sam ako neko planira ici, moze slobodno, samo treba pripaziti.

I nije mi jasno kuda ce onaj novi most proci, ja koliko vidim ako onako nastave graditi moraju kopati brdo, u nivou je one ceste kada se prodje Panorama. :-)

Evo me kod spomenika, uzivancija. :-D
nadžak

#35273 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Čelik pobjedio u Mostaru....bravo momci. :thumbup:
BlackCaviar

#35274 Re: Zeničani

Post by BlackCaviar »

nadžak wrote:Čelik pobjedio u Mostaru....bravo momci. :thumbup:

Protiv Želje biće stadion krcat. Bice vrh :thumbup:
nadžak

#35275 Re: Zeničani