Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Messier
#35251 Re: Sarajevski derbi
Inicijacija navijaca ide od predpubertetskog doba do rane adoloscencije.
Zato ja gotivim Liverpool, a Velkoski United.
Zato ja gotivim Liverpool, a Velkoski United.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
Messier
#35253 Re: Sarajevski derbi
I nikad onu tucu na Marindvoru necu zaboraviti, jel bila 98 il 99, nisam siguran.
Ovako stvari idu.
Derbi zavrsio, poneki razlupan prozor na tramvaju.
Vjerovatno neki remi bio.
Silazimo sa Koseva svi skupa, kupimo se okolo i idemo na Alipasino.
Tuca u Kralja Tvrtka.
Ovaj s juga, mogu mu i ime reci, al necu sad..vidi lika pitara, dobrog mu jarana..kako ga lome na podu neki manijaci , koje ne zna.
Sta mislite sta se dogodilo u nastavku price?
Ovako stvari idu.
Derbi zavrsio, poneki razlupan prozor na tramvaju.
Vjerovatno neki remi bio.
Silazimo sa Koseva svi skupa, kupimo se okolo i idemo na Alipasino.
Tuca u Kralja Tvrtka.
Ovaj s juga, mogu mu i ime reci, al necu sad..vidi lika pitara, dobrog mu jarana..kako ga lome na podu neki manijaci , koje ne zna.
Sta mislite sta se dogodilo u nastavku price?
- ultima_palabra
#35254 Re: Sarajevski derbi
Pa imali ste i pola istoka, pa je Buki umalo zaginuo zbog kamena. Kasnije su oni kacketasi zasuli bakljama penzionere na jugoistoku, i tu je negdje bio kraj toj prici.
-
Messier
#35255 Re: Sarajevski derbi
Najbolji par spiceva, dok se jos igralo 4 4 2.
Da Forest uzme 3 lige prvaka, od 2026 do 2029, svi rodjeni od 2015, pa na dalje ce to pokupiti.
I kad bi Forest ispao 2034te, oni ostanu vezani za njega.
Zasto?
Ne bi znali odgovor.
Primis nesto ko implatant koji ti udje u tijelo
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#35256 Re: Sarajevski derbi
definitivno komparativno sa religijom 
-
Messier
#35257 Re: Sarajevski derbi
Ti si majstor za obrtanje glupe price .ultima_palabra wrote: ↑04/05/2025 02:50 Pa imali ste i pola istoka, pa je Buki umalo zaginuo zbog kamena. Kasnije su oni kacketasi zasuli bakljama penzionere na jugoistoku, i tu je negdje bio kraj toj prici.
Jesi li bio tu?
Il ti je neko pricao , il si gledao sa velike daljine, na nekoj sjedalici u lozi zapada?
Gle, vuces me da pricam ono sto ne treba da pricam.
Po meni , idiotski potez pojedinca, niko od nas to nije podrzao, mi nismo nasilnici.
Meni je posebno bilo tesko jer sam dobar i s njim, i s burazom mu i sa starom njegovom.
Imas li jos pitanja u kojem ces se siliti prema FKS?
Da te pricekam, ako ti nesto nije jasno jos?
- ultima_palabra
#35258 Re: Sarajevski derbi
Jok, dedo mi pricao. Kakav lik jbtMessier wrote: ↑04/05/2025 03:07Ti si majstor za obrtanje glupe price .ultima_palabra wrote: ↑04/05/2025 02:50 Pa imali ste i pola istoka, pa je Buki umalo zaginuo zbog kamena. Kasnije su oni kacketasi zasuli bakljama penzionere na jugoistoku, i tu je negdje bio kraj toj prici.
Jesi li bio tu?
Il ti je neko pricao , il si gledao sa velike daljine, na nekoj sjedalici u lozi zapada?
Po meni , idiotski potez pojedinca, niko od nas to nije podrzao, mi nismo nasilnici.
Meni je posebno bilo tesko jer sam dobar i s njim, i s burazom mu i sa starom njegovom.
Da te pricekam, ako ti nesto nije jasno jos?
Vidi, ocigledno imas neki tik na mene, nemam pojma zasto jer nemam pojma ni ko si niti sam te vidjao po temama po kojima pisem. Kako god, niti sam ti se obratio niti me zaboli kurac za tvoje misljenje niti imam namjeru zajebavati se s necijim prenosima i siframa. Ako te iritira nesto, imas foe listu.
-
Messier
#35259 Re: Sarajevski derbi
Nemam ja hejt na tebe.ultima_palabra wrote: ↑04/05/2025 03:26Jok, dedo mi pricao. Kakav lik jbtMessier wrote: ↑04/05/2025 03:07Ti si majstor za obrtanje glupe price .ultima_palabra wrote: ↑04/05/2025 02:50 Pa imali ste i pola istoka, pa je Buki umalo zaginuo zbog kamena. Kasnije su oni kacketasi zasuli bakljama penzionere na jugoistoku, i tu je negdje bio kraj toj prici.
Jesi li bio tu?
Da te pricekam, ako ti nesto nije jasno jos?![]()
Vidi, ocigledno imas neki tik na mene, nemam pojma zasto jer nemam pojma ni ko si niti sam te vidjao po temama po kojima pisem. Kako god, niti sam ti se obratio niti me zaboli kurac za tvoje misljenje niti imam namjeru zajebavati se s necijim prenosima i siframa. Ako te iritira nesto, imas foe listu.
Ti si nebitan lik u ovoj prici uopste.
Imam hejt na prenaglaseno izrazen hejt na sve sto je proslo, dotaklo se, okrznulo se il mimoislo sa FKS.
-
Messier
#35260 Re: Sarajevski derbi
Jebo sve ako ti nisi onaj mod, sto nam je pobrisao temu, kao slucajno kliknuo na delete, prije desetak godina,
Fks u Europi.
Jesil ti taj, 3000 stranica, zajebo se lik.
Jesil ti taj?
Da/ Ne
Fks u Europi.
Jesil ti taj, 3000 stranica, zajebo se lik.
Jesil ti taj?
Da/ Ne
-
Messier
#35261 Re: Sarajevski derbi
Kad si ti ono vodio sport forum, kad je zoom bio?
Ne mogu vremenski da smjestim.
Ne, pape je vodio sport, a bejbiblu bez cenzure.
Poslije tog perioda, neka mozda 2015, 2016?
Ne mogu vremenski da smjestim.
Ne, pape je vodio sport, a bejbiblu bez cenzure.
Poslije tog perioda, neka mozda 2015, 2016?
- ultima_palabra
#35262 Re: Sarajevski derbi
@Charuga Momku nesto nije jasno 
- Charuga
- Globalni moderator
#35263 Re: Sarajevski derbi
Rado bih pomogao, ali ne sjećam se nebitnih stvari, posebni od prije 10+ godina ... 
-
last mohicans
- Charuga
- Globalni moderator
#35265 Re: Sarajevski derbi
Nemam pojma. Samo se odjednom isključio, bez objašnjenja.last mohicans wrote: ↑06/05/2025 21:13A šta je s tomahawkom, bio je ranije puno aktivniji? Vidim bude na mrezi, ali ništa ne posta?!
- ellaxaz
#35266 Re: Sarajevski derbi
Kakav je to derbi bez saopštenja za javnost?

- armin071
#35267 Re: Sarajevski derbi
Tako je to kada se nađu malograđani u upravama klubova… Šta seljak zna šta je derbi…. Sljedeći na AFH vjerovatno renoviranje mokrih čvorova na jugu bez prisustva i tako u krug…. A kakve se karikature okupljaju oko navijačkih grupa možda je ovako i bolje… Makar nema belaja…
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#35268 Re: Sarajevski derbi
Gracic digne cijene na 20 KM za Jug, Amar glumi gazdu kafane, onaj ne da vise od 5%, onaj ne da cijelu tribinu, Mujo skida stolice, Haso popravlja wc, Suljo kaze da statika ne valja, vi ste nama dali 6.75% mi cemo vama 8,39%...
Bio jednom jedan derbi.
Bio jednom jedan derbi.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#35269 Re: Sarajevski derbi
Derbi prop'o, i neka je....
- Logovan
#35270 Re: Sarajevski derbi
Neka se jebu i jedni i drugi. Svaki put ista priča. Valja ove sezone trpiti četiri puta priču ko je započeo rat.
- tramvajtrojka
#35271 Re: Sarajevski derbi
vama je i ovo prednost realno sto vam Ajla nece doci na Grbavicuarmin071 wrote: ↑23/09/2025 21:45 Tako je to kada se nađu malograđani u upravama klubova… Šta seljak zna šta je derbi…. Sljedeći na AFH vjerovatno renoviranje mokrih čvorova na jugu bez prisustva i tako u krug…. A kakve se karikature okupljaju oko navijačkih grupa možda je ovako i bolje… Makar nema belaja…
- armin071
#35272 Re: Sarajevski derbi
Ma na stranu naše kurave i to ali ovo ne vodi nigdje al eto ako je ovo gušt i vrhunac uprava bujrum brate…tramvajtrojka wrote: ↑23/09/2025 22:16vama je i ovo prednost realno sto vam Ajla nece doci na Grbavicuarmin071 wrote: ↑23/09/2025 21:45 Tako je to kada se nađu malograđani u upravama klubova… Šta seljak zna šta je derbi…. Sljedeći na AFH vjerovatno renoviranje mokrih čvorova na jugu bez prisustva i tako u krug…. A kakve se karikature okupljaju oko navijačkih grupa možda je ovako i bolje… Makar nema belaja…![]()
-
neraaaa
#35273 Re: Sarajevski derbi
Dok se mi zajebavamo oko navijača, mogu li ili ne mogu, Borac i Zrinjski idu prema tituli.
Željo i Sarajevo su osvajali titule i duple krune u vrijme kada titule nisu ništa značile, sem međusobnog prepucavanja i podjebavanja pitara i manijaka.
Sada titula nosi sigurnu grupnu fazu u Evropi, a zbog novog sistema takmičenja vrlo izvjesno i nokaut fazu, a što da ne i neki trofej. Borcu je malo falilo prošle sezone.
Sve to donosi pare, a kada je takva situacija, savez nikad neće dozvoliti nikome, sem “svojima”, da do te titule i para i dođu. Zna se ko su dva glavna lika u savezu koja su alfa i omega. Ima i treći, ali on je poltron ove dvojice i nebitan je ko Alija u Karađorđevu.
Mi se zajebavamo, svađamo i zavađamo, dok drugi ubiru plodove. I nisu samo uprave krive, navijači itekako. U ovim situacijama treba biti kao jedan, nebitno jesi li plav ili si bordo. Biti kao jedan isto kao što smo bili kada je ubijen Vedran Puljić.
Ali jok, nek komšiji crkne krava. Sramota i za jedne i za druge.
Najsretniji bi bio sad kad bi MUP rekao da neće niko prisustvovati i da se igra pred praznim tribinama. Kad ne znamo normalno, ne treba nikako. Svakako će Borac ili Zrinjski osvojiti titulu.
Željo i Sarajevo su osvajali titule i duple krune u vrijme kada titule nisu ništa značile, sem međusobnog prepucavanja i podjebavanja pitara i manijaka.
Sada titula nosi sigurnu grupnu fazu u Evropi, a zbog novog sistema takmičenja vrlo izvjesno i nokaut fazu, a što da ne i neki trofej. Borcu je malo falilo prošle sezone.
Sve to donosi pare, a kada je takva situacija, savez nikad neće dozvoliti nikome, sem “svojima”, da do te titule i para i dođu. Zna se ko su dva glavna lika u savezu koja su alfa i omega. Ima i treći, ali on je poltron ove dvojice i nebitan je ko Alija u Karađorđevu.
Mi se zajebavamo, svađamo i zavađamo, dok drugi ubiru plodove. I nisu samo uprave krive, navijači itekako. U ovim situacijama treba biti kao jedan, nebitno jesi li plav ili si bordo. Biti kao jedan isto kao što smo bili kada je ubijen Vedran Puljić.
Ali jok, nek komšiji crkne krava. Sramota i za jedne i za druge.
Najsretniji bi bio sad kad bi MUP rekao da neće niko prisustvovati i da se igra pred praznim tribinama. Kad ne znamo normalno, ne treba nikako. Svakako će Borac ili Zrinjski osvojiti titulu.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#35274 Re: Sarajevski derbi
Na zadnjem derbiju na Kosevu u Maju ove godine Zeljo je dobio 5% kapaciteta tj 1800 karata iako utakmica nije imala neki poseban znacaj i iako je stadion po obicaju bio pola ispunjen.
Sada Zeljo nudi 5% kapaciteta stadiona i to ime ne valja. Fakat ne kontam. I sto je najgore kad Zeljo daje to nikada nije 5% nego na kraju bude 15% radi tampon zona. Sad je takva situacija da je smanjen kapacitet stadiona i 5% je tih 500 i nesto karata.
Takodje Zeljo ima 11.400 clanova i jako puno ljudi sa godisnjim i desetogodisnjim kartama. I sta sad treba njima uskratiti pravo da gledaju utakmicu.
Sada Zeljo nudi 5% kapaciteta stadiona i to ime ne valja. Fakat ne kontam. I sto je najgore kad Zeljo daje to nikada nije 5% nego na kraju bude 15% radi tampon zona. Sad je takva situacija da je smanjen kapacitet stadiona i 5% je tih 500 i nesto karata.
Takodje Zeljo ima 11.400 clanova i jako puno ljudi sa godisnjim i desetogodisnjim kartama. I sta sad treba njima uskratiti pravo da gledaju utakmicu.
-
last mohicans
#35275 Re: Sarajevski derbi
Prije izgradnje Istoka, HZ su bile na starom Istoku, cijela zdenka i do kojeg slova, ako nije LJ. Jeste u murija počela srati s tampon zonama, ali tek nakon onih scena, a sranje sa brojem gostujućih su počela od Zvalje i Misketa. Kaj piče...Izgradi se Istok, smanjivalo se konstantno. Onda počele reciporočne mjere. Evo iz kluba kazu da se nece odgovoriti istom mjerom, a trebalo bi, pa idemo tako do Kijametskog dana, dok nas Vico zigu u svim drugim utakmicama pored derbija. Malograđani i jedni i drugi, ovi preko Miljacke malo veći malograđani. Kontaju bolje će proći u derbiju samo sa svojim navijačima, ono šupački i primitivno, bljak. Sigurno su o ovoj opciji razmišljali, kakvi članovi i kakvi bakrači. A KS im pravi tribinu, onu prvu sadaka napravila, vec se šepure kao paun. Sto bih volio da izgube derbi samo zbog ovog hinjaluka, "a nije vrijeme za sastanke"...