Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Evo nakon prespavane noci, procitanih svih sportskih portala, forma i novina polako dolazim do zakljucka koji je odlucujuci momenat sinoc bio.
Kako god da razmislim, nezelim reci da je Hasagic krivac, ali to sto smo sa njim izgubili jednu zamjenu u polju, mislim da je odlucujuci faktor. Vidim mnogi se ovdje krve je li trebao biti zamjenjen ovaj ili onaj, pa citam komentare ovaj nije morao ovog nije billo u drugom poluvremenu itd, ali fakat ljudi sta uciniti kad dva igraca mjenjate zbog povrede, istina jednog jer ju je zadobio u samoj igri, ali ovog drugog i nismo morali. Znaci selektor je na raspolaganju imao samo JEDNU mogucu zamjenu. I koga covjek da zamjeni ako su svi pali, to se vidjelo iz aviona. Po meni trebao je zamjeniti bar njih 3 na kraju da bi se odrzao presing, ali ljudi kako... Da se razumijem nebranim ja ni selektora, imao je on dosta cudnih taktiskih izmjena i prije, ali sinoc sta da uradi.
Ono sto je najbitnije mi smo dobili tim, koji na nesto lici. Igraci ponovo igraju srcem i glavom, imamo jos jednu sansu da opet odigramo historisku utakmicu, pa hebes ga bar smo po tome prvi u europi
fatality wrote:
Mislim da smo sinoc propustili bas dobru priliku da se jedan pravo dug period prica samo pozitivno o nama, bas steta,
O BIH se vrlo pozitino priča. Čitala sam jutros španske sportske portale , novinari pišu da su Bosanci za svoju borbenost, ambiciju i znanje zaslužili više, i da se nadaju da će im se kmpenzirati u baražu, da je penal sporan, a na nekom forumu nogometa su se posvađali Španci i Francuzi, jer su im ovi prvi nabijali na nos da se uvijek plasiraju uz pomoć sudije. O igri BIH reprezentacije piše sve najbolje. Tako da je to izmišljotina da se o našem nogometu ne piše dobro.
Svaka cast ekipi i Papetu. Dozivili smo da igramo pred 80000 ljudi, u Parizu
sa jednom Francuskom, odlucujucu utakmicu.
Nista nije izgubljeno, ide baraz. Treba ''podici'' igrace kojima je ono sinoc sigurno palo
i teze nego nama pa u barazu traziti EP. Ali treba izvuci i neke pouke, nije sve bilo bas
savrseno. Nadam se da nikada vise necemo doci u situaciju sa golmanima kao sinoc.
Hasagic potvrdi da je spreman, Pape ga stavi u ekipu a on u poluvremenu trazi izmjenu .
Tu ispucamo jednu izmjenu i ne mozemo ubaciti napadaca kod rezultata 1:1. Popizdio sam zbog
ovoga sinoc . Ne treba se vise ovo raditi sa golmanima, ni u barazu ni nikada vise. Neka brani
bolji golman pa taman prednost imao neko iz nase PL naspram Begovica. Dosta je vise ovih akrobacija
sa golmanima!!!
Ako je neko i imao sumnji u Begu sinoc je mogao vidjeti o kakvom se golmanu se radi. A ako
Pape misli da je Hasagic bolji onda neka brani, ali neka ih ne jebe po jednu utakmicu kao da su kakvi
juniori u sarajevskom Partizanu.
Haha, super. Hajde na brzinu sta to nije shvaceno iz tvog posta?
To sto si rekao da smo trebali oderati jako slabog protivnika, sto bi nam donijelo da se o nama tako dugo i pozitivno prica.
Sljedeci put kad ti prodje kroz glavu "crtanje" da bi te drugi shvatili, najprije iznesi svoj protuargument, pa onda ako ne shvatamo, dacemo ti bojice da nacrtas.
Pravilo glasi: U računicu se uzima prosjek osvojenih bodova u zadnja 3 kvalifikacijska ciklusa i to tako što se na kraju sabira: 20%2008+40%2010+40%2012
Rezultat je:
2008:
PORTUGAL 27bod 14utak 1,9286 bod/utak
HRVATSKA 29/12=2,4167
IRSKA 17/12=1,4167
ČEŠKA 29/12=2,4167
BIH 13/12=1,0833
TURSKA 24/12=2
ESTONIJA 7/12=0,583
CRNA GORA *nije ucestvovala u kvalifikacijama
2010:
PORTUGAL 19/10=1,9
HRVATSKA 20/10=2
IRSKA 18/10=1,8
ČEŠKA 16/10=1,6
BIH 19/10=1,9
TURSKA 15/10=1,5
ESTONIJA 8/10=0,8
CRNA GORA 9/10=0,9
2012:
PORTUGAL 16/8=2
HRVATSKA 22/10=2,2
IRSKA 21/10=2,1
ČEŠKA 13/8=1,625
BIH 20/10=2
TURSKA 17/10=1,7
ESTONIJA 16/10=1,6
CRNA GORA 12/8=1,5
UKUPNO (20%*2008 + 40%*2010 + 40%*2012)
1. HRVATSKA 2,1633333
2. PORTUGAL 1,9457142
3. IRSKA 1,8433333
4. BOSNA I HERCEGOVINA 1,7766667 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5. ČEŠKA 1,7733333
6. TURSKA 1,68
7. ESTONIJA 1,0766666
8. CRNA GORA (nije učestvovala u 2008)
jazzer wrote:Svaka cast ekipi i Papetu. Dozivili smo da igramo pred 80000 ljudi, u Parizu
sa jednom Francuskom, odlucujucu utakmicu.
Nista nije izgubljeno, ide baraz. Treba ''podici'' igrace kojima je ono sinoc sigurno palo
i teze nego nama pa u barazu traziti EP. Ali treba izvuci i neke pouke, nije sve bilo bas
savrseno. Nadam se da nikada vise necemo doci u situaciju sa golmanima kao sinoc.
Hasagic potvrdi da je spreman, Pape ga stavi u ekipu a on u poluvremenu trazi izmjenu .
Tu ispucamo jednu izmjenu i ne mozemo ubaciti napadaca kod rezultata 1:1. Popizdio sam zbog
ovoga sinoc . Ne treba se vise ovo raditi sa golmanima, ni u barazu ni nikada vise. Neka brani
bolji golman pa taman prednost imao neko iz nase PL naspram Begovica. Dosta je vise ovih akrobacija
sa golmanima!!!
Ako je neko i imao sumnji u Begu sinoc je mogao vidjeti o kakvom se golmanu se radi. A ako
Pape misli da je Hasagic bolji onda neka brani, ali neka ih ne jebe po jednu utakmicu kao da su kakvi
juniori u sarajevskom Partizanu.
Slažem se, ne bih sve svaljivao na Hasagića... ko ne bi volio braniti onakvu utakmicu. Ali Pape je tu morao presjeći, treba braniti onaj koji je bolji - to je trenutno Begović... nema tu mjesta ni za kakve zasluge u onakvoj utakmici.
Objavljeno 12.10.2011. u 09:03
Sutra žrijeb u Krakowu Mogući protivnici su Portugal, Češka, Hrvatska i Irska
Portugal, Hrvatska, Irska i Češka su mogući protivnici reprezentaciji Bosne i Hercegovine u žrijebu za EURO 2012 u Poljskoj i Ukrajini. Žrijeb će biti održan u četvrtak u 13 sati u hotelu Sheraton u Krakowu.
Prema vrlo komplikovanom UEFA-inom sistemu koeficijenata nosioci sutrašnjeg žrijeba su Portugal, Hrvatska, Irska i Češka, dok su u drugom žrijebu naša reprezentacija, Turska, Estonija i Crna Gora.
Iako UEFA još uvijek nije zvanično objavila listu koeficijenata, ne bi trebalo biti promjena.
Prve utakmice baraža igraju se 11. i 12. novembra, a revanši su na rasporedu 15. novembra. Nosioci baraža revanš utakmice igraju na domaćem terenu.
Pored domaćina, Poljske i Ukrajine, na EP su se plasirale Njemačka, Rusija, Italija, Francuska, Holandija, Grčka, Engleska, Danska, Španija i Švedska kao najbolja drugoplasirana ekipa iz kvalifikacija.
Izvor: Sarajevo-x.com
Ovakav raspored objavi, maločas, i jedan radio!
Seedings confirmed for EURO play-off draw
Published: Wednesday 12 October 2011, 11.20CET
Portugal, Croatia, the Republic of Ireland and the Czech Republic will be the seeded teams in Thursday's draw for the UEFA EURO 2012 play-offs in Krakow, Poland.
Nazovite me ludim, ali ja mislim da našoj kombinatorici i pas igri može parirati pored Španije, Njemačke i Holandije, još uvrh glave 2 ili 3 evropske reprezentacije. Mi nekad stvarno djelujemo ko Barcelona kad se počnemo dodavati. Imamo Bogom dane igrače za to, ali tek je Pape dolaskom na klupu to uvidio i počeo insistirati na tome. Mislim da je ključni igrač za našu pas igru Medunjanin. Pokušao je Pape na toj poziciji koristiti i Ibričića i Pjanića ali nije uspjelo. Medunjanin jednostavno ima nevjerovatnu rutinu kad igra zadnjeg veznog, nevjerovatno se otvara, smiren je s loptom i dalje distribuira loptu na pravi način. Ne mogu da vjerujem da je još u Makabiju. Jedina zamjerka mu je što je spor i što nema puno kondicije.
Elem, ovo se vidjelo protiv Albanije, što je ako se ne varam prva utakmica koju je odigrao na toj poziciji, i bio po mom mišljenju naš najbolji igrač. Poslije se ovo ponovo vidjelo protiv Slovačke, gdje je izdominirao njihov vezni red. Protiv Rumunije je opet haos napravio. Protiv Grčke na Koševu, loptu smo imali preko 65% dok on nije izašao. Kad je on izašao, izgubio se taj momenat, štoperi nisu imali kome dodati loptu jer se niko nije vraćao da je kupi 30-40 metara od našeg gola i počeli smo nabijati loptu naprijed. Sinoć opet, dok je imao kondicije, štancao je nevjerovatne pasove između francuskih veznjaka. Pas preko 40 metara po zemlji, ali nevjerovatno brz i precizan, da ga niko ne može stići.
Problem je evidentan manjak kondicije. Kako to nadomjestiti? Mislim da jedno rješenje postoji. Generalno, ta dva zadnja vezna igrača u 4-2-3-1 formaciji su nam najbitniji igrači u timu. Ako smo tu dovoljno jaki, imat ćemo i loptu u nogama i odlučivat ćemo o toku utakmice. I Rahimić i Medunjanin mogu igrati oko 60 minuta. Kasnije nastaje problem, pretrčavaju ih ko djecu.
Sjeća li se neko gostovanja u Njemačkoj? Isto ovako smo im sakrili loptu prvih pola sata, Nijemci se sjebali u generalnoj probi pred Svjetsko, 0-1 na poluvremenu. Tad je Sejo Salihović igrao zadnjeg veznog, i mislim da je to najboljih pola sata njegove reprezentativne karijere. Kasnije se Mravac povrijedio, došlo je do rotacija, i Sejo je ponovo završio na lijevom beku, a Nijemci su nam uzeli loptu.
Poenta, za Rahimića zamjenu imamo, to je Zahirović. Zamjena za Medunjanina može biti Salihović, odnosno jedan drugog mogu mijenjati bez problema, i bez da se to puno osjeti na našoj igri. Sinoć je potpuno razumljiva bila Papetova izmjena, jer je Medo umro, Menez ga je po 20 metara ostavljao. Problem je bio što ne može ubaciti nikog sličnog njemu i što će nam ritam sigurno biti narušen. Da smo sinoć imali Salihovića, spremnog za makar zadnjih pola sata, mislim da Francuzi ne bi mogli onako lahko da šetaju oko našeg kaznenog.
Hvala Bogu, polako se kristališe ova ekipa. Imamo već jednu solidnu prvu postavu, i jedno 4-5 dobrih igrača da konkurišu za tim sa klupe. Dobijamo i na širini, i mislim da možemo do Eura. Samo ne treba odustati od sistema koji je Pape razvio. Mislim da smo jedna od rijetkih ekipa u Evropi kojoj će se protivnici morati taktički prilagođavati, a to je veliki uspjeh, i svaka čast Papetu na tome.
17:46 wrote:
Ma i da nije sviran penal dali bi ga do kraja,vidjelo se u zadnjih 15-20 minuta da su kvalitetnija ekipa. Fizički nadmoćni,igrali koliko je bilo potrebno.
ja sam siguran da oni nama nebi dali gol iz igre naredna 2 dana!
Dobro je da smo izbjegli Turke - oni su trkači a to je ono što nas sprečava da budemo ravnopravni na terenu svuh 90 minuta - nažalost trkački ne možemo izdržati svih 90 minuta kao što to mogu Francuzi - tehnički smo jako dobri, kombinatorika nam je jača strana, ali jebe nas trka i fizički pritisak koji ne možemo izdržati cijelu utakmicu - samo da možemo više trčat' ,ne bi ni onaj mali smrad Nasri ni priš'o 16-ercu, jer bi ga dvojica već na 30 metara otresli ko slinu.
Evo prespavao i sada ovako smiren i trijezne glave ostajem zadivljen onim sto su juce momci na terenu pokazali,a sto velikim djelom je Papetova zasluga.Jos jednom SVAKA CAST ZA ONO JUCE.
Naša najveća greška je ta što svi govore "Ma hajde ni nije Srbija prošla nema veze",pa bolan jebe*m ti Srbiju,mene zanima samo BiH.
Rasturili smo ih u svim segmentima igre,ali još jednom se pokazalo da nije sve ni u igri tj. da se i (ne)djelioci pravde često umiješaju tu.Isrka,BiH,next...
Nadam se da ćemo u baražu dobiti Irsku ili Češku,i da idemo dalje,pa onda u grupnu fazu sa Francuzima da ih rasturimo.Gledao sam snimak utakmice Irske sinoć i oni uopšte ne izgledaju kao ozbiljna repka kao ostale.Loše igraju i najbolje bi bilo njih dobiti,e sada hoće l' nas sreća pogledati vidjećemo.
Kako je sinoć bilo dobro biti Bosanac i Hercegovac!Volim te BiH!Ipak mi imamo ponos,čast za razliku od ovih Francuza koji u svojoj ekipi nemaju 3-4 Francuza.Naša najveća pobjeda je igra Saše,Zvjezdana,Emira,Harisa,Darka,Borisa,Asmira zajedno!!