Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
specifikacija

#3526 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

drTooth wrote:Speci, prijatelju pomozi... Mozda si pisao, ali da te pitam gdje ima jeftinije hrane, kebab i to...
Na svakom koraku imas jeftine hrane, to moze biti kebab (osim u napucanim kvartovima), zatim restorancici brze hrane poput : Flunch, Mc Donald's,Pomme de Pain,KFC, Subway,i sl., te sendvici koje mozes kupiti u pekarama ili prodavnicama. :-D
specifikacija

#3527 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

armin-sa wrote:pozdrav svima..i ugodan put i boravak u parizu...

mi krecemmoooooo... Hajmo BOSNOOOOOOO :bih:
Sretan put :thumbup:
specifikacija

#3528 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

3XL wrote:Kako najlakse sa Gare Montparnasse da dodjem do stadiona ili mjesta okupljanja ? Dolazim iz Nanta :bih:
U nastavku plan metroa:
http://www.ratp.fr/informer/pdf/orienter/f_plan.php

Od polazne stanice idi linijom br.4 do stanice St. Michel, tu presjedas za RER B, i izlazis na stanici La Plaine - Stade de France (stadion)! Dovoljno je da budes pazljiv i pratis jasne putokaze!

Ukoliko zelis doci na prvo okupljanje na platou muzeja Louvre u 13h, onda izadji na stanici -Palais Royals Musée du Louvre, linije br. 1 i 7!

Ukoliko zelis odmah otici na BHF okupljanje u 14h, onda izadji na stanici Porte de Pantin, linija br.5!
Last edited by specifikacija on 09/10/2011 11:58, edited 3 times in total.
zlajapravaraja

#3529 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by zlajapravaraja »

Mali preview: :mrgreen:

adgo

#3530 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by adgo »

Sretan put svima koji krecu danas za Pariz. Ja krecem sutra. Ima karta viska ko je zainteresovan za A3 sektor (10eura), pisite na PP :bih:
amke

#3531 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by amke »

vozdra raja :bih: imal neko mozda od nasih navijaca u sektor x,jebiga ja imam tu kartu,sretno svim bosancima u parizu :)
ins

#3532 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by ins »

Napomena za snalazenje u metrou:

Oznaka metro linije se sastoji od broja i polazne i zavrsne stanice.
Kada udjete u metro, morate OBAVEZNO znati gdje se stanica na koju idete nalazi u odnosu na stanicu u kojoj se nalazite, dakle da li je u pravcu polazne ili zavrsne stanice, jer u podhodnicima sva navigacija je ili u pravcu polazne stanice ili u pravcu zavrsne stanice. Ako to ne budete znali, moze se desiti da sjednete u voz koji vozi u suprotnom smjeru (u tom slucaju naravno izadjete kada primjetite to, i promjenite smjer, nije tragedija ali gubite vrijeme

Primjer:

Linija 13 Chatillon - St Denis

Ako ulazite npr na stanici Saint Lazare i zelite prema gradu na recimo Jelisejska polja, onda u podhodnicima morate pratiti smjer Chatillon jer se u tom smjeru nalazi stanica Champs Elysees Clemenceau

OBAVEZNO IMAJTE KARTU METROA UZ SEBE

PS: I za kraj, zlu ne trebalo, pariski metro je pod video nadzorom,i relativno je sigurniji nego ulica, pa u slucaju problema, probajte naci najblizu metro stanicu
ins

#3533 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by ins »

specifikacija wrote:
keno_freiburg wrote:specifikacija jedno malo pitanje,
rezervisali smo u posljednjem trenu hotel sto smo jos mogli dobtit F1 u Sarcelles-u sada pitanje jedno, malo sam gledao kako nam je najbolje ici i vracati se do hotela, posto smo autom postavlja se pitanje da li ici autom do grada i da li ima negdje jeftino da ostavimo auto ili makar malo blize gradu pa da mozemo na metro sjesti ili nam je bolje taksijem ili ima neka treca opcija koju nisam nasao.
Jer mislim da nam se ne isplati cekati ove silne autobuse presjedati a malo postane biti i prekomlikovano da pohvatam to sve cini mi se.
Unaprijed se zahvaljujem na eventualnom savjetu.
Treca opcija je da otkazes taj hotel, i da rezervises negdje u gradu/periferiji. Pogledaj B&B hotele, i pokusaj naci u Porte de la Vilette. Mozes rezervisati cetverokrevetnu sobu, i cijena iznosi 79 eura! Ti hoteli su, bar po onome sto sam vidio, bolji od F1 ili Etap hotela!

Ukoliko ostajes u tom hotelu koji je nekih 20 km udalje od grada, onda ostavi auto na parkingu hotela - zbog guzve na putevima, i idi vozom. Mislim da je stanica Sarcelles -St. Brice Linija H - Transilien. To je 4-ta zona, i karta nije bas jeftina. Ides do stanice Gare du Nord u Parizu. Zatim koristi metro,ili idi pjeske po gradu.

Ako se odlucis doci autom u Pariz ( do grada i u gradu su katkad uzasne guzve), onda ces tesko naci mjesto za parkiranje (na ulici), i to se placa! Javnih garaza ima na svakom koraku, i ukoliko ostajes tek nekoliko sati, to je uzasno skupo. Primjer: 1h - 3,2€ ; 2h-6,5€!

Vjerujem da nocenje u hotelu nije skupo, ali zaista ces puno para potrositi na javni transport ( voz + metro/RER),a osim toga, ta putovanja su duga ( cekanje voza na stanici, guzve, i sl).
I ja mislim da je najbolje da promjenis hotel, jer ce vas jako skupo kostati transport, tako da sve sto ste ustedili na hotelu, izgubit ce te placajuci karte i parking. Cak i vise! O vremenu, da ne govorimo, jer u svakom pravcu ce vam trebati ponekad sat-sat i po do centra (zbog najmanje 2-3 promjene linije)
emrah_

#3534 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by emrah_ »

Evo samo da se javim stigli smo u pariz malo nas sofer vozao jer jezalutao tako da smo sve razgledali.hehe u hotelu smo kyriad. Malo sipi kisa kontam gdje da odem. Pozz svima
specifikacija

#3535 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

emrah_ wrote:Evo samo da se javim stigli smo u pariz malo nas sofer vozao jer jezalutao tako da smo sve razgledali.hehe u hotelu smo kyriad. Malo sipi kisa kontam gdje da odem. Pozz svima
Dobrodosao u Pariz :)
Grad svjetlosti i KISE :D
Last edited by specifikacija on 09/10/2011 14:00, edited 1 time in total.
Hodidid

#3536 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Hodidid »

Sretno i vidimo se na stadionu! :D :bih:
Harisinjo

#3537 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Harisinjo »

emrah_ wrote:Evo samo da se javim stigli smo u pariz malo nas sofer vozao jer jezalutao tako da smo sve razgledali.hehe u hotelu smo kyriad. Malo sipi kisa kontam gdje da odem. Pozz svima
Odakle dolazis drug? Ako si putovao busom, koliko je trajao put? Posto ja krecem sutra u 05:00 iz Sarajeva pa da mogu odprilike skontati kad ako Bog da stizem tamo :)
Tvrdokorna mrlja

#3538 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Tvrdokorna mrlja »

kolko vam je uzeo taxista?

specifikacija,jel pametnije da 15 ljudi sa cdg ide do gare du nord sa rar b-om..jer izgleda da je sigurnije,ili da uzimamo taxije,a pricao sam sa jednim francuzom jucer,parizaninom..da se zbog guzve u saobracaju moze dogoditi da izgubimo poprilicno dosta vremena ako uzmemo taxije...a knap smo,jer slijecemo na cdg u 14:00,na dan utakmice.
hoteli su nam par stanica juznije od gare du nord.
zeljonista

#3539 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by zeljonista »

Ima li ko od raje da ce u ponedjeljak navece lomiti ga po parisu,i ako ima,zna li se gdjee ce biti rulja... :D
specifikacija

#3540 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

Tvrdokorna mrlja wrote:
kolko vam je uzeo taxista?

specifikacija,jel pametnije da 15 ljudi sa cdg ide do gare du nord sa rar b-om..jer izgleda da je sigurnije,ili da uzimamo taxije,a pricao sam sa jednim francuzom jucer,parizaninom..da se zbog guzve u saobracaju moze dogoditi da izgubimo poprilicno dosta vremena ako uzmemo taxije...a knap smo,jer slijecemo na cdg u 14:00,na dan utakmice.
hoteli su nam par stanica juznije od gare du nord.
RER B i miran si :D
Cijena karte je 9,10€

Sto se tice Taxi-ja, evo ti cijena istog, pa koristeci google.map, izracunaj koliko ti je hotel udaljen od CDG-a, i koliko ces to platiti! Mozete pronaci 3 taxi-ja ( po 5 osoba u jednom)! S obzirom da dolazis u 14h, ne vjerujem da ce biti guzve na putu!

Ovako, startna tarifa je 2 eura!

A tarifa - od 10h do 17h, 1 km kosta 0,86 eura. - toliko bi placali po km!
B tarifa - od 17h do ponoci, te opet od 07h do 10h, 1 km kosta 1,12 eura.
C tarifa - od ponoci do 07h, 1 km kosta 1,35 eura.

Cetvrta osoba u kolima placa dodatno jos 2, 85 eura!
Samo jedna torba se ne placa, zatim 1 euro po torbi/koferu!

Kada sjednes u taxi, bez obzira na kratkocu destinacije, usluga ce ti biti najmanje naplacena 6,1 euro.
To je zakon!
Eto, pa sada se zabavljaj racunanjem :D

Edit: Udaljenost izmedju CDG i Gare du Nord je 26,4 km!
boske92

#3541 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by boske92 »

Kaaad ce taj vise utoraakk !!!

Speci, ti zivis u parizu jel' tako? Gdje tacno ako se moze znati :D
Samir27

#3542 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Samir27 »

sarajevsko_pivo wrote:
Samir27 wrote:HOCE LI BITI GDJE AFTER PARTY U PARIZU POSLIJE UTAKMICE, DA NE DOLAZI KAKAV NAS PJEVAC ili PJEVACICA???
Dolazi Selma Bajrami :bih:

GDJE, IMAS LI ADRESU ?
boske92

#3543 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by boske92 »

Nisam nista cuo da ko dolazi .. A kad bi dolazila selma to bi extra bilo !

PS: Dobrodoslica svima u hladni pariz !
Point.

#3544 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Point. »

boske92 wrote:Nisam nista cuo da ko dolazi .. A kad bi dolazila selma to bi extra bilo !

kakva ba Selma, daj mi sta normalno da mogu koju kapljicu drmnut.

Zar ne zivi Haris Dzinovic u Parizu? :)
diason

#3545 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by diason »

Safet :D
boske92

#3546 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by boske92 »

Point. wrote:
boske92 wrote:Nisam nista cuo da ko dolazi .. A kad bi dolazila selma to bi extra bilo !

kakva ba Selma, daj mi sta normalno da mogu koju kapljicu drmnut.

Zar ne zivi Haris Dzinovic u Parizu? :)
Maa bilo ko da dodje bilo bi fino :D Slabo nasih pjevaca dolazi u pariz, pretezno su tu pjevaci iz srbije ..

A to da Haris Dzinovic zivi u parizu nea'm blage veze :D
Riddle

#3547 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Riddle »

Svima koji putuju u Pariz, zelim sretan put i lijep provod.

Cuvajte se, ne razdvajajte se puno, ne idite nekim precicama nego uvijek putem gdje ima mnogo ljudi, ludujte ali sve u granicama normalnog, ne narusavajte javni red i mir... znate vec. :D

Na stadionu navijajte sto jace mozete. Ako stignete, nekoliko slika bi bilo pozeljno cisto onako da onima koji nisu isli bar malo predocite kakva je bila atmosfera.

Naprijed BiH! :thumbup:
Timotije

#3548 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Timotije »

Pakovanje je u toku :D . Lijep osjecaj ici na noge bivsim svjetskim i evropskim prvacima, a ne nositi gace na stapu.... :D Izrasli smo, konacno, u reprezentaciju, koju svi respektuju... :bih:
Keno84

#3549 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Keno84 »

Ljudi, znate li ko je sudija? Da Bog da bio Irac :D
Baltazar_khan

#3550 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Baltazar_khan »

Keno84 wrote:Ljudi, znate li ko je sudija? Da Bog da bio Irac :D
sudija je škot, Craig Thomson.
Image
Locked