FK Željezničar - Evropske utakmice

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Petit_Beurre

#3526 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Petit_Beurre »

ultima_palabra wrote:Meni Tomo nije nikako kao prošle sezone... manje pokriva teren i sporo se oslobađa lopte. Još uvijek je igračina za naše uslove, naravno.

Žao mi je zbog Adžema jer je dobro postavio utakmicu, i imao hrabrosti da gurne Nuspahića i Bajića u vatru. Na kraju je par igrača individualnim greškama anuliralo to, i sad će zvono biti na njemu kao treneru... po meni nezasluženo.
Tomić je na sinoćnjoj utakmici mnogo više pokrivao defanzivni dio veze, dok je Jamak isao vise prema naprijed i to jako dobro. I samo, iskreno da odgovoris - argumentovano, kako ono sinoć nije Adzemov poraz? Ako ekipa vodi 2:0 , drži utakmicu i odjednom se povuče čija je to ideja? Malo mi je naivno da su igrači to nesvjesno... Pazi, jos to on kaze na presici, "nesvjesno", valjda je on tu da osvjesti stvari igračima i u ključnim trenutcima usmjeri ekipu. Ubacivanje Kosorića nikad neću razumjeti. Ne napadam čovjeka, taman posla da nešto psujem i tjeram ali treba biti realan, njegovo neiskustvo nas je kostalo prolaza... Jbg
ultima_palabra

#3527 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by ultima_palabra »

Petit_Beurre wrote:
ultima_palabra wrote:Meni Tomo nije nikako kao prošle sezone... manje pokriva teren i sporo se oslobađa lopte. Još uvijek je igračina za naše uslove, naravno.

Žao mi je zbog Adžema jer je dobro postavio utakmicu, i imao hrabrosti da gurne Nuspahića i Bajića u vatru. Na kraju je par igrača individualnim greškama anuliralo to, i sad će zvono biti na njemu kao treneru... po meni nezasluženo.
Tomić je na sinoćnjoj utakmici mnogo više pokrivao defanzivni dio veze, dok je Jamak isao vise prema naprijed i to jako dobro. I samo, iskreno da odgovoris - argumentovano, kako ono sinoć nije Adzemov poraz? Ako ekipa vodi 2:0 , drži utakmicu i odjednom se povuče čija je to ideja? Malo mi je naivno da su igrači to nesvjesno... Pazi, jos to on kaze na presici, "nesvjesno", valjda je on tu da osvjesti stvari igračima i u ključnim trenutcima usmjeri ekipu. Ubacivanje Kosorića nikad neću razumjeti. Ne napadam čovjeka, taman posla da nešto psujem i tjeram ali treba biti realan, njegovo neiskustvo nas je kostalo prolaza... Jbg
Što se tiče Tomića, uzeo sam u obzir i tekmu sa Lovćenom gdje je igrao ofanzivnije.

Pa koliko je on sa ovom ekipom, mjesec dana i 4 utakmice? Premalo da bi se ekipa navikla na njega i igrala onako kako on zamisli. Ne bih rekao da smo se mi nešto posebno povukli, koliko su stoperi unijeli paniku u ekipu... a i vezni red ostao bez snage, pa se nisu 3 pasa mogla sastaviti.

Što se tiče Kosorića, vjerovatno se htjelo dobiti na pas igri i iznošenju lopte bez izbijanja.
MaliSale

#3528 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by MaliSale »

vryzas wrote:Ovi sto odustaju, dizu ruke, bojkotuju i sl., nisu bas realni u nekim stvarima. Vecini je jedini argument za nedolazak na utakmice "izvlakusa" tipa losa igra i rezultat. Posjeta na Grbavici je padala iz godine u godinu zadnjih 4-5 sezona, uprkos cinjenici da se svasta nesto osvajalo u tim sezonama, da je bilo lijepih utakmica za vidjeti, dobrih igraca itd.
Svi imaju pravo na neko svoje vidjenje ali...lako je biti tu kad je sve dobro.

Na kraju krajeva, ima konstantno 1-2 milje "bolesnika" i nadam se najvise zbog tih navijaca da ce klub ubrzo "stati na noge".
Titula je vratila raju onda kad je nismo dugo imali. Kada smo zaredali trofeje raji vise nije bilo to sto su zeljeli, zeljeli su neki iskorak u evropi. A ti osvojis titulu u nakoj drzavi gdje imas 4-5 profesionalnih ekipa,izadjes u evropu il ti uvale peticu (nekad i vise) il ispadnes od nakih ekipa koje, gle cuda igraju jos losiju ligu od nase. Al haj opet cemo derat mladost na grbavici golom u zadnjoj minuti
Petit_Beurre

#3529 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Petit_Beurre »

Tomo je dokazao da može igrati u oba smjera bez problema.
Ako se mislilo sa Kosorićem dobiti na smirenosti u odbrani onda ne znam jel Adzem normalan, ako su izgubili snagu, a ocito jesu, nakon 60 minuta onda se opet zna ko je kriv. Nismo mi ni bog zna kakva ekipa trenutno, i ovi igrači koji su prošle sezone sjajno igrali očigledno su u padu forme, a i da budem iskren nije mi bas najjasnija promjena fudbalske filozofije s dolaskom Adzema niti mislim da ovi nasi igraci mogu tako lako uopste igrati na vise nacina, nazalost...
Muka mi je kad čujem da se psuje igračima, al mi je i muka od slijepog vjerovanja. Biće ovo teška sezona za nas :thumbup:
vryzas

#3530 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by vryzas »

MaliSale wrote:
vryzas wrote:Ovi sto odustaju, dizu ruke, bojkotuju i sl., nisu bas realni u nekim stvarima. Vecini je jedini argument za nedolazak na utakmice "izvlakusa" tipa losa igra i rezultat. Posjeta na Grbavici je padala iz godine u godinu zadnjih 4-5 sezona, uprkos cinjenici da se svasta nesto osvajalo u tim sezonama, da je bilo lijepih utakmica za vidjeti, dobrih igraca itd.
Svi imaju pravo na neko svoje vidjenje ali...lako je biti tu kad je sve dobro.

Na kraju krajeva, ima konstantno 1-2 milje "bolesnika" i nadam se najvise zbog tih navijaca da ce klub ubrzo "stati na noge".
Titula je vratila raju onda kad je nismo dugo imali. Kada smo zaredali trofeje raji vise nije bilo to sto su zeljeli, zeljeli su neki iskorak u evropi. A ti osvojis titulu u nakoj drzavi gdje imas 4-5 profesionalnih ekipa,izadjes u evropu il ti uvale peticu (nekad i vise) il ispadnes od nakih ekipa koje, gle cuda igraju jos losiju ligu od nase. Al haj opet cemo derat mladost na grbavici golom u zadnjoj minuti
Sa kim iskorak? Sa cim? U prethodnim evropskim utakmicama, ako izuzmemo ovu godinu, si igrao konstantno sa klubovima koji imaju 3-4-5-10 puta veci budzet i bolje uslove za rad.
Zelje i pozdravi su tema neke druge emisije...zelio sam i ja da prodjemo Videoton i da u finalu mlatnemo Reala.
Jbg. realnost je nesto sasvim drugo...pogotovo sada kada klub ima finansijskih problema zbog nemara u zadnjih 10-15 god.
Tvrtko II Kotromanić

#3531 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Rampage wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote:vala koga jedna ili dvije evropske utakmice mogu otjerat nek ne dolazi
ma ustvari koga god bilo kakva utakmica moze otjerat nek ne dolazi, to mi nije jasno nikako, kako god da mi odigramo lose, katastrofalno, sramotno ja cu slijedecu utakmicu biti tu, jer volim ovaj klub
doduse ja sam mozda "bolesnik" kao i onih ostlaih par hiljada koji su tu na Grbavici svaku utakmicu pa i ne razumijem ove sto "bjeze" nakon losih trenutaka
Ja sam mišljenja da ne treba ići ni u jednu krajnost - naravno da ne treba dići ruke od nama najdražeg kluba nakon nekoliko neuspjeha, ali isto tako se MORA poslati poruka da i mi, kao najbolji navijači u BiH, zaslužujemo da i oni ostavljaju sebe na terenu, onako kako to klub zaslužuje....
pa i ostavljaju sebe na terenu, to i jeste najbitnije

nego je fazon da nama ne igraju ni Ronaldo ni Messi pa cak ni neki prosjecni igraci prosjecnih evropskih klubova
vec igraci ciji je kvalitet (vecinom) limitiran na nasu ligu i to jeo

koliko para, toliko muzike

al opet kazem Zeljo je moj klub, klub kojeg volim i , nastranu sad ova moja patetika, gledao bih ga i kad bi igrao LP i kad bi igrao kantonalnu ligu
Rampage

#3532 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Rampage »

Tvrtko II Kotromanić wrote:
pa i ostavljaju sebe na terenu, to i jeste najbitnije

nego je fazon da nama ne igraju ni Ronaldo ni Messi pa cak ni neki prosjecni igraci prosjecnih evropskih klubova
vec igraci ciji je kvalitet (vecinom) limitiran na nasu ligu i to jeo

koliko para, toliko muzike

al opet kazem Zeljo je moj klub, klub kojeg volim i , nastranu sad ova moja patetika, gledao bih ga i kad bi igrao LP i kad bi igrao kantonalnu ligu
Upravo zato i kažem da nam moraju uzvratiti na isti način, nisam rekao da ne uzvraćaju:)
cvrčak_na_hedonizmu

#3533 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Kakva smo mi skupina amatera, vela havle.

Adžemov poraz 1/1 ; Dobra i ofanzivno postavljena taktika bez pravog zadnjeg veznog igrača, jer treba da zabijemo gol-dva, na sredini terena Jamak, Tomić i Sadiković gdje nijedan od navedenih faktički nije pravi defanzivac. Zabijemo dva gola, a gdje se vidjelo da nam odbrana i veze ne funkcionišu baš najbolje kad se branimo. Helem, povedemo 2:0, logika stvari je da polako zatvorimo utakmicu, znači odmah izmjena Hasanović umjesto Sadikovića ( Adžem je zakasnio barem 20 minuta sa izmjenom ) i Zeljković umjesto Jamaka, Benju prekomanduje na zadnjeg veznog ( jer je to igrao u juniorima ) i koliko-toliko ojačaš odbranu, ako već vidiš da smo se raspali, a raspali smo se odmah nakon drugogo gola. Umjesto toga mi dobijamo prvi gol iz kontre ? Čekaj malo, koliko sam upućen mi imamo dva gola razlike, kako smo uspjeli da se dovedemo u takvu poziciju ? Hajde, igrači su glupani, šta radi trener ?

Ostale nebuloze neću ni da komentarišem, a imao bih šta da napišem.

Pizda vam materina retardirana, nesposobna, debilna.

ps u dilemi sam oko dolazaka na utamice. Ovo je amaterski rang Čelika/Travnika/ Velike Obarske mada sam ubijeđen da barme dvije od tri navedene ekipe ne bi ispustile vodstvo od 2:0 pred 10.000 domaćih navijača u zadnjih pola sata, a da se pritom nisu sastavili sa loptom kako treba.
nosara

#3534 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by nosara »

cvrčak_na_hedonizmu wrote::-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Kakva smo mi skupina amatera, vela havle.

Adžemov poraz 1/1 ; Dobra i ofanzivno postavljena taktika bez pravog zadnjeg veznog igrača, jer treba da zabijemo gol-dva, na sredini terena Jamak, Tomić i Sadiković gdje nijedan od navedenih faktički nije pravi defanzivac. Zabijemo dva gola, a gdje se vidjelo da nam odbrana i veze ne funkcionišu baš najbolje kad se branimo. Helem, povedemo 2:0, logika stvari je da polako zatvorimo utakmicu, znači odmah izmjena Hasanović umjesto Sadikovića ( Adžem je zakasnio barem 20 minuta sa izmjenom ) i Zeljković umjesto Jamaka, Benju prekomanduje na zadnjeg veznog ( jer je to igrao u juniorima ) i koliko-toliko ojačaš odbranu, ako već vidiš da smo se raspali, a raspali smo se odmah nakon drugogo gola. Umjesto toga mi dobijamo prvi gol iz kontre ? Čekaj malo, koliko sam upućen mi imamo dva gola razlike, kako smo uspjeli da se dovedemo u takvu poziciju ? Hajde, igrači su glupani, šta radi trener ?

Ostale nebuloze neću ni da komentarišem, a imao bih šta da napišem.

Pizda vam materina retardirana, nesposobna, debilna.

ps u dilemi sam oko dolazaka na utamice. Ovo je amaterski rang Čelika/Travnika/ Velike Obarske mada sam ubijeđen da barme dvije od tri navedene ekipe ne bi ispustile vodstvo od 2:0 pred 10.000 domaćih navijača u zadnjih pola sata, a da se pritom nisu sastavili sa loptom kako treba.
Jos samo da dodam... U stvari nemam sta... Potpisujem... Ovo je veca bruka od litexa...
ultima_palabra

#3535 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by ultima_palabra »

Pretjerujete.
limeni

#3536 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by limeni »

smatram da se mozemo podjebavati kad je derbi ali ono ispadanje u 93minuti moze samo pacenika usreciti iako se o rivalu radi..
jednostavno je ovaj metalurg rang danasnjeg zeljeznicara od kojeg je ostalo samo ime ( sarajevo do dolaska tana u istoj situaciji, mozda i gora). nemaju nasi klubovi kvalitet a najgore od svega nemaju para. para je danas sve u fudbalu, real i barselona za milijarde kupuju igrace a onda kuka drzava spanija da je zaduzena :-)
zeljeznicar mora doci do para ako misli opet ojacati jer ovako tapkas u mjestu, e sad treba li jedan investitor ili neki drugi nacin finansiranja ne znam ali ovako ne ide, trebaju sponzori itd..
ni moje sarajevo nije (trenutno) u boljoj situaciji jer jos nije jasno sta i koliko zeli da investira vincent tan, trenutno imamo mozda za 10% bolju ekipu od vas ali bojim se da to nije dovoljno za iskorak u evropi.
LunaLati

#3537 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by LunaLati »

Pitala sam nakon utakmice sa Lovcenom kakvi smo, rekose mi grozni. Nakon sinocnje utakmice moja je prva reakcija bila mi nismo grozni mi smo glupi. Nisam mogla samoj sebi objasniti sta se to desavalo zadnjih dvadeset minuta sa nasim igracima, vjerujem da oni jos uvijek ne znaju odgovor na to pitanje. Bila sam tuzna, bila sam razocaranja, bila sam bijesna. Danas sam jos uvijek sve to ali u manjoj mjeri jer zivot ide dalje, Zeljo ide dalje i zaista vjerujem da ce nas obradovati kao i mnogo puta do sada. Ono sto me danas rastuzuje je citanje nekih postova u kojima se razmislja o "odustajanju" od Zelje. Ja ne pratim naseg Zelju tako dugo kao i vi i mogu razumjeti frustraciju koja se mozda nakupila u vama jer taj dugo ocekivani iskorak u Europu jos nije dosao ali....Mozda ce zvucati pateticno ali u avliji imate nesto dragocjeno, imate ljubav, imate Zelju, a ljubav ko ljubav ima i suza i smijeha, svasta nesta ima:

Mozda je moje razmisljanje drugacije od vaseg, mozda je uvjetovano daljinom al znam da cu svaku utakmicu koju bude moguce gledati na ZeljoTV iako tih 8 eura meni znaci poprilicno, znam da cu se ponovno odreci svega i svacega, pa i "pravog" godisnjeg odmora da bi dosla tih nekoliko dana u Sarajevo i gledala svog Zelju baar jednom u godini onako kako spada, a gledati cu ga sigurna sam bar u Europi i slijedece godine.

Vrijeme je u Sarajevu oblacno, pomalo hladnjikavo, dakle idealno da se svi vi koji se premisljate malo ohladite i da se svoje avlije ne odricete :)
lajk

#3538 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by lajk »

@LunaLati

Bujrum u Visoko kad te put dovede ovamo ;-) Kafu da popijemo i Želju da odemo gledati :)
South Blue Mama

#3539 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by South Blue Mama »

LunaLati :thumbup: svaka ti cast, citam cjeli dan i nemam snage da ista napisem ali ti si ubola u sridu
Tvrtko II Kotromanić

#3540 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Luna naklon do poda :thumbup:
Senad_Duster

#3542 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Senad_Duster »

Vracam se poslije utakmice kuci i gledam kola hitne pomoci, srce lupa zeludac se grci. glava puca, opasno sam razmisljo da im uletim tamo, ma rek'oh zent ne ide trpi i suti.
Zaspa covjek nekako na silu, natjera se sto bi se rekl'o, onda sehur jedoh niti znam kako niti sta, al' eto ako nista hurma casa vode i suti deveraj vazdan.
Probudim se i prva misao u glavi Željo, pa jao od tad opet tekoba, evo glava puca, mucnina u stomaku al' sta je tu je idemo dalje, ustvari ne idemo ispali smo, al' idemo moramo.
Sinoc komentara od nekih navijaca hejbet, najjace mi je kad' na zapadu onaj cica naruzi onog iz nekog razloga ne znam ni ja tipa je l' te stid doci ovdje nisam ni slus'o bio zadeveran samim sobom jer sam mislio da sam pred infarktom.
Utakmica do 60 minute odlicna, borbena, par lijepih poteza se vidjelo, driblanja itd...od 60 minute odron, nije mi jasno kako neko moze stati nakon vodstva od 2:0, sta se to u glavi mora promjeniti al' haj vadit se na neiskustvo nema druge i na lavor prokleti, procitah maloprije nekom su obili auto gore, nama su protiv lovcena auto jetu ukrali, sto je rek'o momak jedan treba 100 litara benzina dovuc gore zapalit i mirna bosna, jeboga papa koji ga prekrsti od tad srece gore nema.

Navijaci iskreno i tu smo podbacili, momente bilstali, na momente cirkus opet moljakanje za navijanje al' nije to za foruma.
Sta dalje deverat u ligi nadat se evropi mada tesko iskreno, kukali smo napad napad pojacati eto pojacali smo, sad odbranu i to debelo podebljat.

Sto bi luna rekla ljubav ko ljubav ima i suza u smijeha.

VOLIM TE ŽELJO !
cvrčak_na_hedonizmu

#3543 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

LunaLati wrote:Pitala sam nakon utakmice sa Lovcenom kakvi smo, rekose mi grozni. Nakon sinocnje utakmice moja je prva reakcija bila mi nismo grozni mi smo glupi. Nisam mogla samoj sebi objasniti sta se to desavalo zadnjih dvadeset minuta sa nasim igracima, vjerujem da oni jos uvijek ne znaju odgovor na to pitanje. Bila sam tuzna, bila sam razocaranja, bila sam bijesna. Danas sam jos uvijek sve to ali u manjoj mjeri jer zivot ide dalje, Zeljo ide dalje i zaista vjerujem da ce nas obradovati kao i mnogo puta do sada. Ono sto me danas rastuzuje je citanje nekih postova u kojima se razmislja o "odustajanju" od Zelje. Ja ne pratim naseg Zelju tako dugo kao i vi i mogu razumjeti frustraciju koja se mozda nakupila u vama jer taj dugo ocekivani iskorak u Europu jos nije dosao ali....Mozda ce zvucati pateticno ali u avliji imate nesto dragocjeno, imate ljubav, imate Zelju, a ljubav ko ljubav ima i suza i smijeha, svasta nesta ima:

Mozda je moje razmisljanje drugacije od vaseg, mozda je uvjetovano daljinom al znam da cu svaku utakmicu koju bude moguce gledati na ZeljoTV iako tih 8 eura meni znaci poprilicno, znam da cu se ponovno odreci svega i svacega, pa i "pravog" godisnjeg odmora da bi dosla tih nekoliko dana u Sarajevo i gledala svog Zelju baar jednom u godini onako kako spada, a gledati cu ga sigurna sam bar u Europi i slijedece godine.

Vrijeme je u Sarajevu oblacno, pomalo hladnjikavo, dakle idealno da se svi vi koji se premisljate malo ohladite i da se svoje avlije ne odricete :)
Jebiga, postoje razne ljubavi. Sadistička ljubav, mazohistička ljubav, sad-mazo ljubav, jednosmjerna ljubav, prikrivena ljubav, neuzvraćena ljubav i tako dalje.

Ono što mi imamo trenutno jeste neuzvraćena ljubav sa puno mazohizma. Barem trenutno. Igrači nam piju i puše, očito je da nisu u stanju da svoje nedostatke nadoknade treninzima, to osjeti na terenu pa ispadnemo od levata iz Makedonije koji su hem mlađi od nas ( 9 igrača sa 22 ili manje godina naspram "samo" 4 naša igrača ) pa možemo reći da smo ispali od djece, a ne da su djeca ispala, koji su nas pristisli zadnjih pola sata da nismo mogli disati pri čemu je gol visio u zraku. Igramo utakmice na lavoru dok ona vukojebina u Petrovcu sa kapacitetom od 1.8000 gledalaca ima licencu za dva pretkola Euro takmičenja za razliku od Grbavice gdje ne mogu ni kadeti igrati neko Euro takmičenje. Na stadionu dominiraju burek, supermarket i čevabdžinica. Uprava nam je nesposobna, blago rečeno, ekipa smiješna i limitirana, a trener daje naznake ( nadam se da griješim ) klasičnog dilletanta.

Ekipu nismo podmladili, jer samo četiri igrača imaju 22 ili manje godina ( Bajić, Nuspahić, Sadiković i Čolić ), ako to već radimo i pravimo ekipu za budućnost onda treba da brani Kjoševski, na beku igra Memija i tako dalje. Potpisujemo ugovore na jednu godinu ili su igrači na pozajmici tipa Hodžića pa taman kad se uigraju jal odu džaba, jal za neku mizernu cifru pa opet iz početka, a Europa kuca na vrata. Uzmeš titulu, izboriš Europu pa onda fasuješ 6-8 golova u dvije utakmice, jal ispadneš od nekakvih levata. Malo ekipa ima ovoliku podršku ( barem u Europi ) i ovako loše rezultate u KONTINUITETU. Primjera radi, Makabi koji je nama zabio 8 golova u dvije utakmice amaterima iz Andore zabije ukupno tri gola. Maribor koji nam zabije 6 golova, napati se sa mrtvim Zrinjski. E pa jebiga i ljubav više. Neko lud ovdje.

Para nema, u Europi ne možemo ništa, jer nismo u stanju da dovedemo igrače, a u Europi leže pare. Kvaka 22.

Sve mogu da podnesem, kao što sam podnosio, debakle od Litexa, Hapoela, Makabija, Levskog, ispadanje od Kilmanroka, Wisle, Plzena, Maribora, igrače koji puše i piju, koji ne mogu da potrče, ali NE MOGU da podnesem ispadanje od drugorazredne ekipe iz Makedonije koja u Sarajevo dođe autobusom, ima mlađe igrače i ukupno 300 navijača. Ne mogu da podnesem da ispadamo iz Europe od ekipe koja je u rangu Čelika ili Travnika pri čemu nas ta levatska ekipa nadigra u Sarajevu nakon vodstva 2:0, pred 10.000 navijača u zadnjih pola sata. To je malo previše neuzvraćene mazohističke ljubavi za mene. Barem trenutno. Ne može više pod kožu.

Na Lavor više ne idem, na gostovanja također, još razmišljam za ove domaće. Vjerovatno ću doći prvih par utakmica, da vidim kako ide, al ako i tu zajebemo, dosta od mene. Loše se osjećam, a to mi ne treba u životu.

Pizda vam materina, fol profesionalci, živite od fudbala, a živite i ponašate se na terenu kao zadnji amateri. Nismo u stanju da nađemo sponzora, očistimo stadion, igramo Europu na Grbavici. Jebo ljubav kad nije obostrana.

Možemo se praviti blesavi, al stvari stoje ovako kako sam napisao.

S tim da sam prilično negativan, neću više pisati na ovoj temi. Ne bih da sjebajem optimiste. Doduše, bio sam i ja optimista, do sinoć.
video

#3544 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by video »

Tvrtko II Kotromanić wrote:joj challenger uhvati se Assada i Putina sviju ti
pored ovog vecerasnjeg sjeba samo mi je jos falila informacija da ti navijas za Zelju :run:
E moj drug, tebi je bolje da promjenis ne samo tribinu vec i klub - cuj navijati za isti klub ko cheli :( :run:
LunaLati

#3545 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by LunaLati »

Cvrcak sve sto si rekao stoji i sve sto si rekao boli. Ne znam ima li i jedan Zeljin navijac koji bez obzira na trofeje ili mozda bas zbog njih nije pomislio ili osjetio sve ovo o cemu ti govoris. Imali smo sve a iz svega nismo izvukli nista. Vec dugo imamo premalo dobrih a onda i premalo raspolozenih igraca, vec dugo u svakoj utakmici gubimo zivce i strepimo za rezultat, vec dugo nam je situacija na terenu toplo-hladno, vec dugo su navijaci i to ne samo u Europskim utakmicama daleko iznad onog sto klub pruza , pri tome mislimi na upravu i na igrace ali i pored svega ja vjerujem da ce se to promijeniti, da nam treba jos malo strpljenja. Ne znam, mozda je to za nekoga zatvaranje ociju, za mene je optimizam i dugacije ne mogu.
Znam da je meni lakse voljeti ovako Zelju sa distance nego vama koji zivite Zelju svakoga dana, ali eto, daj mu jos jednu sansu, tih nekoliko prvenstvenih utakmica i mozda te Zeljo iznenadi i uzvrati ti na pravi nacin.
Charuga
Globalni moderator

#3546 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Charuga »

Ma doci ce Cvrcak prvu na Grbavici a možda i već na Otoci, ne sekiraj se za njega. Nije to baš bolest koja se može tako izliječiti.
e_svasta

#3547 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by e_svasta »

Charuga wrote:Ma doci ce Cvrcak prvu na Grbavici a možda i već na Otoci, ne sekiraj se za njega. Nije to baš bolest koja se može tako izliječiti.
Kao i vecina nas, ja npr jedva cekam Olimpic s kojim cemo vjerovatno igrati u Hadzicima.

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2
Iker C

#3549 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Iker C »

Samo znaju plakati kao neke da ne kažem šta.
cvrčak_na_hedonizmu

#3550 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Charuga wrote:Ma doci ce Cvrcak prvu na Grbavici a možda i već na Otoci, ne sekiraj se za njega. Nije to baš bolest koja se može tako izliječiti.
Mah. Sinoć bi rasformirao klub i sve otjerao, jutros bi nekoga udarao, večeras se nerviram, al se pitam gdje igramo protiv OlimpiCa :D

Al ako nas dobiju, to je nastavak blamiranja. Mada ne znam što uopšte igramo PL i ganjamo Europu kad se bezveze blamiramo. Bolje da igramo prijateljske sa Slobodom i sličnim ekipama umjesto Europe. Jebo pare, daj da uzmemo neki turnir u Visokom :oops:

Ekipa nam je super talentovana, trener stručnjak, razvijamo mlade igrače, stabilizacija, vraćamo dugove, napravićemo stadion, folovi i ta priča. My ass.

I dalje sam negativan :skoljka: Što li, pitam se :run:
Post Reply