Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Frankyee

#3526 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Frankyee »

Ako se izuzmu prijateljske utakmice koliko pobjeda u moramo nanizati da postignemo neki svjetcki zapazen rezultat kao naprimjer polufinale ?

3 pobjede za kvalifikaciju
2 pobjede za grupnu fazu
1 za osminu
1 za cetvrtinu

znaci ukupno 7 pobjeda. TO se i ne cini tako nemmoguce,,,, :D :D :D :D :D :D ali prvo treba pobjediti Slovake i
Kemal Malovčić

#3527 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Kemal Malovčić »

Za polufinale nam treba da budemo jedina muslimanska repka na prvenstvu, pa da nas se pogleda.
lazni liberal

#3528 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by lazni liberal »

Kemal Malovčić wrote:Za polufinale nam treba da budemo jedina muslimanska repka na prvenstvu, pa da nas se pogleda.
A za finale da budemo jedina juznoamericka drzava :mrgreen:
xaris

#3529 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by xaris »

Kad kažu ,,dobili smo laku grupu,, ... MA NIJE OVO LAKA GRUPA NEGO SMO MI PREJAKI :bih: :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3530 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

lazni liberal wrote:
Kemal Malovčić wrote:Za polufinale nam treba da budemo jedina muslimanska repka na prvenstvu, pa da nas se pogleda.
A za finale da budemo jedina juznoamericka drzava :mrgreen:
za prvaka jedina muslimanska banana država :D
garankich2013

#3531 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by garankich2013 »

Rezultati.com kažu da smo igrali poslije Portugala u baražau sa Poljskom i izgubili 1:0 de nek me neko prosvlijeti jel ta utakmica stvarno odigrana i ko je nastupio za našu selkciju ili ti ga reperzentaciju
garankich2013

#3532 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by garankich2013 »

KvaziExpert wrote:
garankich2013 wrote:Rezultati.com kažu da smo igrali poslije Portugala u baražau sa Poljskom i izgubili 1:0 de nek me neko prosvlijeti jel ta utakmica stvarno odigrana i ko je nastupio za našu selkciju ili ti ga reperzentaciju
http://www.uefa.com/friendlies/season=2 ... index.html
vidim ja mi igrali sa 4. sastavom
Crvena Tifoza

#3535 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Crvena Tifoza »

garankich2013 wrote:ako je vjerovat ovima http://www.sport.ba/fudbal/klinsmann-bi ... a-svijetu/

Citam americke komentare na ovu vijest na jednoj od njihovih stranica, i svi kazu da slabo poznaju nasu reprezentaciju i nije im jasno otkud mi na 15. mjestu fifine rank liste. Ima ih par koji nas relativno dobro poznaju, i koji su gledali nase utakmice protiv Portugala, ali vecina misli da su Ameri favoriti u ovoj utakmici. Isto tako kazu da im je BiH nepoznanica kao jedna fudbalska nacija :roll: .

Ljudi jednostavno nisu svjesni da ih petarda ceka u Sarajevu, kukala im majka. :D
Logovan

#3536 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Crvena Tifoza wrote:
garankich2013 wrote:ako je vjerovat ovima http://www.sport.ba/fudbal/klinsmann-bi ... a-svijetu/

Citam americke komentare na ovu vijest na jednoj od njihovih stranica, i svi kazu da slabo poznaju nasu reprezentaciju i nije im jasno otkud mi na 15. mjestu fifine rank liste. Ima ih par koji nas relativno dobro poznaju, i koji su gledali nase utakmice protiv Portugala, ali vecina misli da su Ameri favoriti u ovoj utakmici. Isto tako kazu da im je BiH nepoznanica kao jedna fudbalska nacija :roll: .

Ljudi jednostavno nisu svjesni da ih petarda ceka u Sarajevu, kukala im majka. :D
Ma to što nas ne poznaju i što se čude otkud mi na 15. mjestu rang liste nije ništa čudno. Ne treba im nešto puno zamjeriti.
Mi smo se tek počeli uzdizati i praviti "silu" od reprezentacije. :D Čut će oni za nas, polako, ima vremena.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#3537 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by I am Happy »

Fazon je sto bar 50% amera ( ako ne i vise ) nije nikada culo za Bosnu kao drzavu :lol:
Normalno da im je reprezentacija nepoznanica :-D
phillie

#3538 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by phillie »

Yahel wrote:Fazon je sto bar 50% amera ( ako ne i vise ) nije nikada culo za Bosnu kao drzavu :lol:
Normalno da im je reprezentacija nepoznanica :-D
Ma vecini amera je i fudbal nepoznanica donedavno bila, pa ga upoznase malo po malo...sabur, upoznace i nas :D
noiserr

#3539 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by noiserr »

Crvena Tifoza wrote:

Pa to je normalno sto nas ne poznaju. A sto se tice utakmice ja se nadam da ce to Pape iskoristiti da proba nove igrace, tako da pobijeda nije uopste garantirana, cak sta vise mozda psiholoski, gubitak bolje dijeluje da nas u ozbilji za slijedece 3 vazne utakmice u kvalifikacijama.

Inace Chuck Daily selector originalnog Dream Team-a je znao to uraditi sa svojim timom u treninzima kako bi igrace spustio na zemlju.
garankich2013

#3540 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by garankich2013 »

ko je njihov najskuplji igrač
JoseMujica

#3541 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

ne treba Amere potcjeniti...nisu oni neka tehnički jaka ekipa niti imaju neke ober igrače..mislim da su im neki top onaj napadač Altidore (važio kao golem talenat dok je u Španiji igrao), iz Totenhema Dempsi i onaj iz Rome Bradley...većina ostalih tipa golman Howard su starohani na zalasku.

ali ameri su fizički beton ekipa koja igra do zadnje sekunde i trkački su jedna od top svjetskih ekipa....ako nas i na čemu mogu dobiti to je fizička sprema i za nas mogu biti veoma nezgodan protivnik...selektor je Klinsman...hebga ovo je ko da protiv Švaba igraš samo što ovi ne znaju lopte
garankich2013

#3542 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by garankich2013 »

Rezultat ne može biti povoljan kao što bi bio da igramo u Zenici al' šta je tu je valjda će sad Koševo bit puno 30 000 +.zadnji put kad smo igrali protiv Francuza ne sjecam se da je bilo 20 000 duša

SportSport.ba I coming back
JoseMujica

#3543 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

Koševo je za nas nezgodno upravo zbog slabe fizike naše ekipe...negdje smo na jednoj temi davno računali površinu terena i ispadne da je Koševo veće za haman pola duluma
Muhamed Đakmić

#3544 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Muhamed Đakmić »

JoseMujica wrote:Koševo je za nas nezgodno upravo zbog slabe fizike naše ekipe...negdje smo na jednoj temi davno računali površinu terena i ispadne da je Koševo veće za haman pola duluma
Ja mislim da su iste dimenzije, mada i meni izgleda Hase veći.
miki.ba

#3545 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by miki.ba »

Sve prihvatam osim da je stadion nesretan kako su neki znali govoriti, ako im je nesretan nek obuku gace naopako.
frngla

#3546 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by frngla »

JoseMujica wrote:Koševo je za nas nezgodno upravo zbog slabe fizike naše ekipe...negdje smo na jednoj temi davno računali površinu terena i ispadne da je Koševo veće za haman pola duluma
Šuplja, prošireno je Bilino Polje prilikom rekonstrukcije terena, tako da su sada identičnih dimenzija...
Logovan

#3547 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Ma tu su negdje dimenzije Haseta i Bilinog. U Sarajevu veći stadion ali ne puno...
miki.ba wrote:Sve prihvatam osim da je stadion nesretan kako su neki znali govoriti, ako im je nesretan nek obuku gace naopako.
Meni baš šega kad čujem od nekog da je stadion nesretan, uklet, ovo, ono. :lol: :lol: :lol:
popokatepetl_com

#3548 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by popokatepetl_com »

Haj dobro nisu culi za nasu zemlju ok, ali Amerikanci se cude kako smo mi 15. reprezentacija svijeta? Pa vide li oni gdje igraju nasi igraci a gdje njihovi? A i ovi njihovi sto igraju po Evropi to su mahom polovnjaci tipa Altidorea, Bradleya. Da su Amerikanci u nekom slucaju u Evropskoj zoni kvalifikacija ne bi oni za 100 godina vidjeli veliko takmicenje.
frngla

#3549 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by frngla »

_terminaš_ wrote:
Ma tu su negdje dimenzije Haseta i Bilinog. U Sarajevu veći stadion ali ne puno...
miki.ba wrote:Sve prihvatam osim da je stadion nesretan kako su neki znali govoriti, ako im je nesretan nek obuku gace naopako.
Meni baš šega kad čujem od nekog da je stadion nesretan, uklet, ovo, ono. :lol: :lol: :lol:
Asim Ferhatović Hase stadion ili ti ga Koševo je identičnih dimenzija kao i Bilino Polje!

Dimenzije Bilinog Polja Field dimensions 105 x 68 m (Kapacitet 13,632)
Dimenzije Asim Ferhatović Hase Field dimensions 105 x 68 m (Kapacitet nakon promjene stolica na zapadu 34,630, bio je 37,500)

Da se završi uklet, veći, manji, isti. skoro isti itd...
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#3550 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Slo Burner »

Crvena Tifoza wrote:

Biće redaljka, predoosjećam :D
Post Reply