Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Zgec Lezda

#3526 Re: Edin Džeko...

Post by Zgec Lezda »

haubica_i_to_teshka wrote:Cestitke Edinu !

Mora da popravi koncentraciju . Kod primljenog gola ,ostavi igraca i ode “svojim poslom" :-D

Kod pritiska zadnje linije, cesto bespotrebno ispada, “zaluta”.

I kod prijema lopte vidi se dekoncentracija i nesigurnost, jer ne vjerujem da ne zna dobro “ushtopat” loptu. Bez veze je prodao par sigurnih lopti.
Upravo tako. Tesko ga je kritikovat kada je dao onako dobar gol. Zivcira me kako svaki komentator prvo spomene da je ono bila prvo golmanova greska prije nego sto hvale Edina. Dobar je sut, jak i zafelsan. Nisu nakve lopte lake za golmane.

Ali on treba svoju igru da ubrza. Da je sekundu ranije dodao Silvi u onoj jednoj situaciji kada je Carricku oduzeo loptu, mogo je Silva dati gol. Ima previse akcija gdje jednostavno kasni sa odlukama: Ili mu blokiraju sut ili mu oduzmu loptu. Juce su mu dali i mjesta i vremena za onaj sut i dobro je iskoristio ponudu. Ako ubrza svoju igru malo, imace puno vise dobrih akcija.
ganjeta

#3527 Re: Edin Džeko...

Post by ganjeta »

Image
kasparaov

#3528 Re: Edin Džeko...

Post by kasparaov »

ganjeta wrote:Image
da je postio otisla bi pod precku ;)
and

#3529 Re: Edin Džeko...

Post by and »

kasparaov wrote:
ganjeta wrote:Image
da je postio otisla bi pod precku ;)
ne bi dobacio do gola ;-)
Jack Be Nimble

#3530 Re: Edin Džeko...

Post by Jack Be Nimble »

Ako budu neredi u Manchester ne bi me cudilo da vidim Balu i Dzeku prve na barikadama. :bih:
lajkujMe

#3531 Re: Edin Džeko...

Post by lajkujMe »

Jack Be Nimble wrote:Ako budu neredi u Manchester ne bi me cudilo da vidim Balu i Dzeku prve na barikadama. :bih:
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
ultima_palabra

#3532 Re: Edin Džeko...

Post by ultima_palabra »

Jack Be Nimble wrote:Ako budu neredi u Manchester ne bi me cudilo da vidim Balu i Dzeku prve na barikadama. :bih:
Ma Kolarov i Savić imaju know-how :D
Ridjobrki

#3533 Re: Edin Džeko...

Post by Ridjobrki »

ultima_palabra wrote:
:lol: :lol: :lol: :thumbup:

Skontaj ih na kondicionom trče sa po LCD-televizorom... :lol: :lol: :lol:
Obuca9

#3534 Re: Edin Džeko...

Post by Obuca9 »

ultima_palabra wrote:
Odmah će baciti kamen na prvi McDonalds, a potom i nabaviti nove Air Maxice, a Boga mi i Nike kopačke :D
ultima_palabra

#3535 Re: Edin Džeko...

Post by ultima_palabra »

Još ako ima kakve neiskorištene drvene građe u široj regiji Manchestera :oops:
kasparaov

#3536 Re: Edin Džeko...

Post by kasparaov »

ultima_palabra wrote:Još ako ima kakve neiskorištene drvene građe u široj regiji Manchestera :oops:
mislis balvana? :D
Ridjobrki

#3537 Re: Edin Džeko...

Post by Ridjobrki »

Zgec Lezda wrote: Dobar je sut, jak i zafelsan. Nisu nakve lopte lake za golmane.
Image

:-) :-) :-)
žuti

#3538 Re: Edin Džeko...

Post by žuti »

Ridjobrki wrote:
Zgec Lezda wrote: Dobar je sut, jak i zafelsan. Nisu nakve lopte lake za golmane.
Image

:-) :-) :-)
fakat :-)

al' zafelšan :D
ultima_palabra

#3539 Re: Edin Džeko...

Post by ultima_palabra »

Hehe, lopta se nije nijednom okrenula u zraku :D Ovako puca CR i još poneko...
ganjeta

#3540 Re: Edin Džeko...

Post by ganjeta »

Lopta je bila strašno jaka,i čudno je mjenjala prvac.Nešto slično k'o što je Junino slobodnjake šiljijo.
Ridjobrki

#3541 Re: Edin Džeko...

Post by Ridjobrki »

ganjeta wrote:Lopta je bila strašno jaka,i čudno je mjenjala prvac.Nešto slično k'o što je Junino slobodnjake šiljijo.
Haj'mo realno, objektivno i pošteno: lopta je išla ravno po čistoj livadi dvadeset metara, nije bila nešto prebrza, nije se ni od kog odbila, nije čudno mijenjala pravac, niko nije zaklanjao vidik i ovo je 184,65% golmanov go. E sad, neko je tu loptu primarno morao dobro i fino šutnuti i meni je draže da je to bio Džeko više neg' iko drugi na dunjaluku ali ovo je pacerski primljen go i nema riječi kojima se golmana ovdje može braniti.

E, sad to je De Gea o kojem su novine pisale sve najbolje, on je nasljednik van der Sara, on je Španac pred kojim je budućnost i iza koga je par dobrih sezona i igra u Unitedu. Da je mladi Poljak koji igra u Arsenalu razapelo bi ga jer to jednostavno tako ide...
ultima_palabra

#3542 Re: Edin Džeko...

Post by ultima_palabra »

Ridjobrki wrote:
ganjeta wrote:Lopta je bila strašno jaka,i čudno je mjenjala prvac.Nešto slično k'o što je Junino slobodnjake šiljijo.
Haj'mo realno, objektivno i pošteno: lopta je išla ravno po čistoj livadi dvadeset metara, nije bila nešto prebrza, nije se ni od kog odbila, nije čudno mijenjala pravac, niko nije zaklanjao vidik i ovo je 184,65% golmanov go. E sad, neko je tu loptu primarno morao dobro i fino šutnuti i meni je draže da je to bio Džeko više neg' iko drugi na dunjaluku ali ovo je pacerski primljen go i nema riječi kojima se golmana ovdje može braniti.

E, sad to je De Gea o kojem su novine pisale sve najbolje, on je nasljednik van der Sara, on je Španac pred kojim je budućnost i iza koga je par dobrih sezona i igra u Unitedu. Da je mladi Poljak koji igra u Arsenalu razapelo bi ga jer to jednostavno tako ide...
Propala je tačno ispred golmana i nije ovo bio lak šut...branjiv jeste, ali je i Van der Sar dobio ovakav gol u finalu LP pa ga nisu prozivali. Što opet potvrđuje tvoju teoriju :mrgreen:
ganjeta

#3543 Re: Edin Džeko...

Post by ganjeta »

Ridjobrki wrote:

Kad pogledš go' na onoj kameri koja je iza Džekinih ledja i na usporenom snimku, lijepo se vidi kako je išla lijevo-desno ne pretjerano ali jeste ...i suput je nekako propala u petercu,tačnije potonulu.

Ne znam za vas, ali meni je bila ovo jaka i brza lopta ne zbog toga što je Džeko puco.Je l' sličan gol Messi dao Van der Saru u finalu lige prvaka? Mnogi golmani bi možda ovo odbranili, ali reći da je 180 % golmanov nije u dure.

P.S. Ultima objasnio već :mrgreen:
Last edited by ganjeta on 10/08/2011 14:26, edited 1 time in total.
Lucas Leiva

#3544 Re: Edin Džeko...

Post by Lucas Leiva »

Ne, apsolutno ne! De Hea se izvio koliko je dug i sirok, protegao se krajnjim naporom, ali od udarca u kome se lopta niti jednom ne okrene nema spasa!! Tlo se jednostavno kretalo u suprotnom smjeru od De Hee!
cyprus

#3545 Re: Edin Džeko...

Post by cyprus »

Ridjobrki wrote:Haj'mo realno, objektivno i pošteno: lopta je išla ravno po čistoj livadi dvadeset metara, nije bila nešto prebrza, nije se ni od kog odbila, nije čudno mijenjala pravac, niko nije zaklanjao vidik i ovo je 184,65% golmanov go. E sad, neko je tu loptu primarno morao dobro i fino šutnuti i meni je draže da je to bio Džeko više neg' iko drugi na dunjaluku ali ovo je pacerski primljen go i nema riječi kojima se golmana ovdje može braniti.

A šta bi tek bilo kod nas da je Hasagić primio nakav gol :D :D

Džeki svaka čast, šut je bio dobar, ali daleko od neodbranjivog. Dakle, gol definitivno ide na dušu De Gee
smoki_choko

#3546 Re: Edin Džeko...

Post by smoki_choko »

hasagic bi rekao, uvatio me išijas. ne mogu se ja bacati za onakvim loptama :lol:
žuti

#3547 Re: Edin Džeko...

Post by žuti »

i sad ide ona antologijska - igrač koji ne puca nece nikad dati gola! :lol:
Ridjobrki

#3548 Re: Edin Džeko...

Post by Ridjobrki »

Lopta je toliko dugo putovala da je imao vremena otići popiti pivu, vratiti se i namjestiti se da je lagano prihvati. Ako je i lelujala to je sve u +/- 20 cm, pa nek je i pola metra a kad se dobro postavi golman sa rasponom ruku i odrazom sa stajne noge pokriva bratbratu tri metra. Ovo je bila totalno pogrešna procjena i totalno golmanov go. Da je išla uz samu stativu ili pola metra od nje onda hajde i nekako ili da ga uhvati na krivoj nozi, ali polujaka lopta čiste putanje, bez felša, bez defleksije koja putuje preko dvadeset metara... Pacerski go da pacerskiji ne može biti.
žuti wrote:i sad ide ona antologijska - igrač koji ne puca nece nikad dati gola! :lol:
:thumbup: APP i nekad te usere i prođe i svaka čast! Zato i ja kažem, neko je tu loptu primarno morao okerapiti ja baš volim što je to baš bio Džeko. :-D
cyprus

#3549 Re: Edin Džeko...

Post by cyprus »

trcicu trceci wrote:znas sta meni bolan ide na zivce, evo sad sam se iznervirao odmah :x :x :x
kako ti eto ko neki bosanac, a nisi ni malo subjektivan, i takvi slicni tebi...to bolan mene nervira, mozda i gol nije aman dobar, ali pusti da uzivamo i reci jaoo kakva golcina, kontas ti u cemu je draz...kakv god da je mi uvelicamo i treba to da radimo, dzeko je za nas idol, i pusti mi se objektivnosti kada je neko bolan moj u pitanju...svako voli svoju mater..toliko dovidjenja :run:
A izvini, evo sad ću ja da se popravim, u stilu Saše Vugdalića :D : ono 3 golmana i dvojica De Gea ne bi mogla odbranit :dance: :dance: :dance:

Jel sad OK? :D
nellington

#3550 Re: Edin Džeko...

Post by nellington »

Kasno de Gea na Kosovo stiže, dodao bi Saša :D
Post Reply